Χ.Α (Μέρος 2): Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα (17 και 18 ΝΟΕ 2021)

ΜΕΡΟΣ 2

Ο Γενικός Δείκτης είχε συμπληρώσει έξι σερί πτωτικές συνεδριάσεις αδυνατώντας  να ξεφύγει από την ζώνη των 920 μονάδων όπου σύμφωνα με τους χάρακες βρίσκεται η πρώτη αντίσταση.


Σήμερα όμως βαδίζει να καλύψει τις απώλειες των 4 τελευταίων ημερών.

  • Το ενδιαφέρον εστιάζεται μεθαύριο Παρασκευή 19/11, καθώς η Πειραιώς θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα 9μήνου ενώ λήγουν τα συμβόλαια Νοεμβρίου στην Αγορά Παραγώγων. Επίσης το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένεται η ετυμηγορία της Moody’s για το Ελληνικό αξιόχρεο. Γνωστά αυτά, αλλά ας τα έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

ΣΧΟΛΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

ΕΠΣΙΛ: Τέτοια αποθεωτική κίνηση μετοχής δεν ξαναθυμόμαστε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και όποτε ήθελε αγόραζε και όποτε ήθελε πουλούσε κανείς. Respect στην διοίκηση και χίλια εύγε στον μεγαλομέτοχο.

  • ΜΟΝΤΑ BAGNO: Οταν θα σας ξανα-υπενθυμίσουμε τα μεγέθη της, θα καταλάβετε γιατί αργή ή γρήγορα έρχεται και η δική της σειρά για την μεγάλη υπέρβαση. Πάντα αναλογικά και συγκριτικά, για τα δικά της κυβικά δηλαδή.

ΤΕΝΕΡΓ: Δεν κρατιέται η…  άτιμη. Η τιμημένη δηλαδή, που την ρευστοποιούσαν στα 50 σεντς οι διορατικοί που ξεπουλούσαν ότι είχαν και δεν είχαν στο ταμπλό για να σώσουν ότι σωζόταν. Αντε ποτέ να πρόκοβαν, με τα μυαλά που κουβαλούσαν.

  • Ευτυχώς όλοι αυτοί οι… διορατικοί έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και το μόνο που ξέρουν να κάνουν πλέον είναι το να ρίχνουν το ανάθεμα στο Χ.Α. Κυριολεκτικά για λύπηση, αλλά και τι μας νοιάζει; Τους τα γράφαμε τότε, όταν έπρεπε, αλλά φευ…

ΦΒΜΕΖΖ: Ζητήσαμε από τον ειδικό (λέγε με ΟΑΚ) να ετοιμάσει για τους ερωτώντες κατατοπιστική αναφορά. Πάντως υποψιαζόμαστε κίνηση αρχικά προς τα 0,0600, μετά προς τα 0,0700 και βλέπουμε στη πορεία. Η αλματώδης άνοδος στα ΑΚΙΝΗΤΑ και η όλη δομή του εγχειρήματος μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτες αποδόσεις εν ευθέτω χρόνω.

ΠΑΙΡΗΣ: Μην κυνηγάτε την μετοχή, βγαίνει προσφορά. Απλά, κάτω από τα 0,9500 οι … μικροί ας αποθηκεύουν μερικά τεμάχια (1500 ανά χαρτοφυλάκιο). Ξαφνικά θα ξανακάνει την κίνηση του, απλά κοιτάξτε αποτίμηση και αναλογιστείτε πόσο θα κόστιζε τώρα να δημιουργούσε κανείς έναν ΠΑΙΡΗ, όσο χάλια κι αν τον έχουν καταντήσει.

  • ΕΛΧΑ: Ηρθε και η δική της ώρα… Έστριψε επιτέλους…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Τι… τούρμπο κι αυτό!! Και από τα 1,4000 στα 2 ευρώπουλα τώρα. Ηταν που το πομπάριζε κι αυτό ο μ/μ για να το αδειάσουν στο… πόπολο. Και πάλι, ξανά μανά τρομάρα τους…  (ΣΣ: Να μην ανησυχούν οι φίλοι μας, παραγγείλαμε κι άρχονται άλλες 20 τρόμπες)…

  • REALCONS: Αμα είναι έτσι… τότε να τους την λέμε, για να συνέρχονται. Αμεση αντίδραση και μπράβο για τα αντανακλαστικά τους…

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣΕδώ και περισσότερα από τρία χρόνια, η οικονομική και χρηματιστηριακή περίοδος, στην Ελλάδα, έχει εξελιχθεί σε θετική. Όσοι το αντιλήφθηκαν, ή πείστηκαν, έγκαιρα, έχουν ήδη αποκομίσει σοβαρά επενδυτικά κέρδη -όχι μόνο στο Χρηματιστήριο, αλλά σε κάθε είδους οικονομική ή επενδυτική δραστηριότητα, που ανέλαβαν.

  • Ακόμη και σήμερα, δεν είναι καθόλου αργά. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην αρχική φάση, αυτού του μεγάλου, πολυετούς κύκλου, στον οποίον εισήλθαν, η ελληνική οικονομία και το Χρηματιστήριο, μετά τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία τους. Στο τέλος του κύκλου αυτού, κερδισμένοι θα είναι όσοι τον αντιλήφθηκαν και έδρασαν έγκαιρα. Και τα μηνύματα είναι πλέον πολλά, για να τα αγνοήσουμε.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.