Χ.Α- Μέρος 2: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (18.9.2020)

Πρέπει πάντα να είμαστε συνετοί και προσεκτικοί στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις μας.

 • ‘Αλλωστε, το μυστικό που χωρίζει το ΖΗΝ από το ΕΥ ΖΗΝ δεν είναι παρά μερικές λογικές κινήσεις στο ταμπλό σε χαρτιά στα οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε τα δρομολόγια τους με μεγάλες πιθανότητες επιτυχούς επιβίβασης και αποβίβασης.
 • Και μάλιστα σε διάρκεια έτους. Αυτό το καθημερινό ή το κάθε λίγο και λιγάκι “μέσα έξω” δεν οδηγεί πουθενά.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Οι τοποθετήσεις πάντοτε πραγματοποιούνται σε καθοδικά γυρίσματα των μετοχών που παρακολουθούμε και οι οποίες δεν είναι και λίγες.

 • Αφού καλύπτουν όλους τους κλάδους και απευθύνονται σε όλα τα χαρτοφυλάκια, ανάλογα με την μορφή-ιδιότητα που οι κάτοχοι τους τα “χρωματίζουν”.
 • Ποτέ δεν κυνηγάμε τιμές, πόσο μάλλον εξυπηρετούμε τερματικά παίγνια που στηρίζονται σε αναφορές του μικρομέτοχου και τις οποίες ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν…
 • Ο μ/μ δεν παίζει με τα λεφτά των αναγνωστών του και η μοναδική ανταμοιβή του είναι η ευχαρίστηση που παίρνει όταν αυτοί τα “κονομάνε” και δεν τους μαδάνε στο ταμπλό…

!FORTHNET: Του Μιχάλη Γελαντάλι, στην σημερινή DEAL NEWS


Σε πολλά μέτωπα “τρέχουν” οι εξελίξεις για την Forthnet. Από το καθαρά χρηματιστηριακό/επενδυτικό μέχρι το επιχειρηματικό/τηλεοπτικό, με την πλευρά της BC Partners να περιμένει και την (τυπική) έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το deal της εξαγοράς του 33% του μ.κ.
 • Στο επενδυτικό, επιδιώκεται η άρση του καθεστώτος επιτήρησης των μετοχών της εισηγμένης με προοπτική την επαναφορά της σε πλήρη διαπραγμάτευση. Ενα πρώτο βήμα, απαραίτητο καθώς αφορά την “καθαρή θέση” της εταιρείας, έγινε μέσω της μετατροπής του 50% του ομολογιακού σε μετοχές, συνακόλουθα του de facto “κουρέματος” (των υποχρεώσεων) της κατά 67% με αποτέλεσμα η αρνητική καθαρή θέση να μειώνεται σε λιγότερο από το 30% των ιδίων κεφαλαίων.
Διαδικασία, που σύμφωνα με διορατικούς χρηματιστηριακούς παράγοντες δεν είναι άσχετη με το μεθοδικό “μάζεμα”, που γίνεται στη μετοχή από insiders, οι οποίοι προσβλέπουν στην “επόμενη ημέρα”. Δεδομένου, ότι η χρηματιστηριακή αξία της Forthnet δεν ξεπερνά τα 65 εκατ. (πολύ χαμηλή με τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μέσου όρου του κλάδου των telecoms)
μία ενδεχόμενη επάνοδο της σε καθεστώς πλήρους διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να συμβάλλει στην διεύρυνση του free float με παράλληλη μεταφορά των ποσοστών που έχουν οι άλλοι ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας (Δημόσιο της Τυνησίας, αράβων επενδυτών κ.λ.π) στην United Group.
 • Στο τηλεοπτικό, εξελίξεις δρομολογεί η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει άδεια συνδρομητικής τηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς με άδεια εθνικής εμβέλειας. Πρόθεση, που εάν όντως μετουσιωθεί σε πράξη (“φωτογραφίζονται” ήδη έτερα επιχειρηματικά συμφέροντα) θα μπορούσε να βάλει στο “συνδρομητικό παιχνίδι” εν δυνάμει ανταγωνιστή των υφιστάμενων (ελληνικών) πλατφορμών (Cosmote TV, Nova) ή και προοπτικά δυνητικού ενδιαφερόμενου να συνεργαστεί στρατηγικά με έναν από τους 2 φορείς.
Με αφορμή αυτές τις…διαρροές προθέσεων τόσο ο όμιλος Cosmote όσο η Nova/Forthnet υπενθύμισαν προς τον αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα πως στην ελληνική αγορά λειτουργούν – ευθέως ανταγωνιστικά- οι ξένες ψηφιακές πλατφόρμες (Netflix, Apple κ.α) που ενώ εισπράττουν έσοδα από συνδρομητές (στην ελληνική αγορά) φορολογούνται στην αλλοδαπή (αποδίδουν φόρους στην χώρα- έδρα τους!!!!!!!!!!!!!).
 • Παράγοντες του κλάδου προέβλεπαν ένα “θερμό 2021” με επίκεντρο τα τηλεοπτικά/ψηφιακά μία τεράστια πίττα για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον και από αγγλικό και γαλλικό όμιλο για είσοδο τους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (με στρατηγική συνεργασία).

FORTHNET: Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχετε και την σχετική αναφορά του μ/μ που μαζί με τα ανωτέρω δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ, με το γνωστό κλισέ “ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΗΡΕΣ και ΟΡΦΑΝΑ”. 


ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Γνωστή η τριάδα μας για τους φίλους μας αναγνώστες… ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και PERFORMANCE TECHNOLOGIES (κατά σειρά κ/φσης). Η ΠΕΡΦ φυσικά η νο.1 εννοείται… Φυσικά, απευθυνόμαστε σε όσους κατέχουν τις μετοχές.


ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Με συνεχείς αναφορές κάθε φορά που γύριζε στα 2,2500 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Με τους ομολογιούχους της θα τα βρει, με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο. Οι συζητήσεις τρέχουν εδώ. Αλλού όμως είναι το “μυστικό”.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ανεξήγητο το δικό της μυστήριο, πρωτοφανές το φαινόμενο της. Αυτός ο όμιλος να αποτιμάται σε… 48 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ- απάντηση: Μπορεί να είναι θύμα μεγάλο της κρίσης λόγω του ιού, αλλά είναι απαράδεκτη η αδιαφορία της διοίκησης του ομίλου για την απαράδεκτη εικόνα που εμγφανίζει η μετοχή στο ταμπλό.
____________________________________

Χ.Α- μέρος 1: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (18.9.2020)

Στο νο.2 αργότερα και λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι θα έχουμε αναφορές σε ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, FORTHNET, INTRALOT, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ μεταξύ όλων των άλλων.


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Rebalancing δεικτών σήμερα σε Stoxx και FTSE με ελληνικό ενδιαφέρον και φυσικά εμείς ουδόλως ασχολούμεθα. Ας βάλουν κι ας βγάλουν όποιες και όσες θέλουν. Σε λίγες ημέρες όλα θα έχουν ξεχαστεί, όπως πάντα.ΕλβαλΧαλκορ- Χρηματοοικονομική ενδοσκόπηση βάσει του α’ εξαμήνου (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020)


ΙΝΤΕΑΛ: Οι μεγαλομέτοχοι έχουν αποφασίσει να δώσουν ιδιαίτερη, ξεχωριστή θα λέγαμε, έμφαση για την ανάπτυξη του τομέα CYBER SECURITY**

ΦΟΡΘ: Αύριο και πριν τις 12 θα ανεβάσουμε την αναφορά του Μιχάλη Γελαντάλι στην DealNews. Aν έχει ξεχάσει τίποτα, θα σας το συμπληρώσουμε εμείς (χα,χα,χα)…


ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ – 6μηνο

Χ.Α- μέρος 1: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (15.9.2020)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο φόρος εισοδήματος της περιόδου 01.01.2020-30.06.2020 υπολογίστηκε με συντελεστή 24% επί των κερδών της μητρικής. Ο φορολογικός συντελεστής υπολογίστηκε με 10% κατά μέσο όρο επί των κερδών της θυγατρικής εταιρείας JUMBO EC.B. της Βουλγαρίας και 16% της θυγατρικής JUMBO EC.R SRL της Ρουμανίας. Για τις Κυπριακές θυγατρικές εταιρείες ο φορολογικός συντελεστής είναι 12,5%. (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ)…


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Το δράμα των (οικονομικών) προβλέψεων

 • Οι προβλέψεις ήταν, σε όλη μου τη ζωή, βασικό στοιχείο της δουλειάς μου και του (χρηματιστηριακού) περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιήθηκα. Πίστευα ότι οι προβλέψεις είναι κάτι σοβαρό και σημαντικό -και έτσι προσπάθησα να τις αντιμετωπίσω.

Πάνε περίπου δώδεκα με δεκατρία χρόνια όταν, κατά τη διάρκεια του γεύματος ενός σημαντικού συνεδρίου, καθόμουν δίπλα από τον διευθυντή μιας σημαντικής διεύθυνσης μιας μεγάλης -συστημικής σήμερα- τράπεζας, ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλός της. Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία την περίοδο εκείνη κυμαίνονταν γύρω στο 6% με 7% του συνόλου των χορηγήσεων.

“Πώς θα αντιμετωπίσει η Τράπεζα μία ενδεχόμενη αύξησή τους στο 10%;” ρώτησα.

“Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο”, μου απάντησε. “Η παρούσα άνοδος είναι απολύτως συγκυριακή και η Τράπεζα είναι πλήρως θωρακισμένη να αντιμετωπίσει την περίσταση” συμπλήρωσε. Λίγα χρόνια αργότερα, στη συγκεκριμένη τράπεζα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρέθηκαν κοντά στο 50%.

Τότε κατάλαβα ότι, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο το κόσμο, είναι ανεδαφικό να μιλάς για προβλέψεις. Όλα γίνονται στο περίπου και όλα κινούνται στον αέρα. Το να πετύχεις στην (οικονομική) πρόβλεψη εμπεριέχει έναν πολύ υψηλό βαθμό τύχης. Το να πέσεις έξω, είναι το σύνηθες γι’ αυτό και ουδείς σε παρεξηγεί.

Λίγα χρόνια αργότερα, όλοι θυμόμαστε πόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έπεσε έξω στην πρόβλεψή του για την επίδραση που θα είχαν τα μέτρα λιτότητας στο ελληνικό ΑΕΠ (θυμάστε, ήταν ο περίφημος πολλαπλασιαστής). Από περιέργεια μπήκα στα (δημόσια) αρχεία του ΔΝΤ που αναφέρονταν για τη δράση του στην Ελλάδα.

 • Και εκεί, βρήκα ένα αρχειάκι excel, το οποίο “ανέλυε” -με εκπληκτικά απλό τρόπο-  τα διάφορα σενάρια οικονομικής πολιτικής και επιπτώσεων για τη χώρα μας. Προφανώς ήταν το excel βάσει του οποίου το ΔΝΤ έκανε τις προβλέψεις του. Εξεπλάγην από την προχειρότητα! Ένας βοηθός αναλυτής του περιοδικού μας, θα είχε κάνει κάτι πολύ καλύτερο! Και όμως, από εκείνο το αρχειάκι excel, κρίθηκε το μέλλον εκατομμυρίων ελλήνων και χαράχτηκε ένα ολόκληρο “πρόγραμμα διάσωσης”.

Τα χρόνια περνούσαν ακούγοντας προβλέψεις για το πότε θα …καταρρεύσει ο Dow Jones, για το πότε θα τιναχτεί στο αέρα το υπερχρεωμένο διεθνές σύστημα, για την οικονομία της Κίνας, ή για την, επί χρόνια, επικείμενη …κατάρρευση της οικονομίας της Τουρκίας.

 • Φέτος, είχαμε και πάλι την ευκαιρία να δούμε πόσο πολύ μπορεί να γελοιοποιηθεί κάποιος επιχειρώντας προβλέψεις.
 • Ποιά θα είναι η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος;
 • Ποιά θα είναι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ ή στην Ευρωζώνη, μετά την επίδραση της πανδημίας;
 • Ο κάθε ένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Απίθανα πράγματα.
 • Και όμως, γνωρίζουμε ότι, οι προβλέψεις σε τόσο πολυπαραγοντικά ζητήματα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχουν.

Γύρω στο 2016 και ενώ συμπλήρωνα 26 χρόνια εργασίας στον κλάδο, έπαυσα να δίνω σημασία στις προβλέψεις. Τις παρακολουθώ, προσπαθώ να τις επιβεβαιώνω ή να σχηματίζω μία δική μου άποψη, όμως έπαυσα να τις λαμβάνω σοβαρά υπόψη στη χάραξη της επενδυτικής μου στρατηγικής.

 • Τότε, αποφάσισα να συγγράψω το βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών – Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών”. Μέσα από το βιβλίο αυτό, θέλω να περάσω το μήνυμα ότι, τελικά είναι αδύνατο να υπάρξουν προβλέψεις που να είναι διαρκώς σωστές. Ή ότι, η πιθανότητα να είναι μια πρόβλεψη ορθή είναι 50%. Και 50% είναι η πιθανότητα να μην είναι σωστή.

Έτσι, κατέληξα -και αυτό αποτελεί πλέον για μένα “επενδυτική πυξίδα”- ότι, αφού δε μπορώ να προβλέψω ποιές ακριβώς θα είναι οι εξελίξεις στις αγορές ή στην οικονομία στο επόμενο διάστημα, είναι πιο πρακτικό και πιο αποτελεσματικό, να σχεδιάσω τον τρόπο που θα αντιδράσω όταν αυτές συμβούν, ανεξάρτητα την κατεύθυνση που θα συμβούν. Και αυτό είναι το μήνυμα και η επενδυτική οπτική του βιβλίου μου.

 • Σας ομολογώ και σας διαβεβαιώ ότι, μέσα απ’ αυτή την πρακτική, από εκείνη τη μέρα δεν είχα ποτέ ζημιές στο χαρτοφυλάκιό μου. Και αντιμετώπιζα τις αγορές με μεγάλη ηρεμία και χωρίς αγωνία -η ενασχόληση με τις αγορές είχε γίνει μια διασκεδαστική ενασχόληση.

ΑΝΤΡΕ ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ

Ο Αντρέ Κοστολάνι ήταν πολέμιος του κανόνα του χρυσού, γιατί πίστευε ότι έτσι καταστελλόταν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ως άμεση συνέπεια αυτού ήταν η δημιουργία κυκλικών κρίσεων. Δεν δίσταζε επίσης, να εκφράζει διαπρυσίως τις αιρετικές του απόψεις και για την σταθεροποιητική πολιτική που εφάρμοζε η Bundesbank.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ- ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμφάνιση αγοραστών, λόγω και των εξαιρετικών αποτελεσμάτων α΄εξαμήνου, στην Flexopack (+7,46%), “μοιράστηκαν χαρτιά” στα ιστορικά υψηλά για την Epsilon Net (+0,74%), το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 11/9 για Q&R (+4,41%) και Cenergy (+2%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο στην Revoil (+2,24%), επιστροφή αγοραστών σε Autohellas (+2,24%), Τεχν. Ολυμπιακή (+2,48%), Ιντρακόμ (+2,08%), αύξησε συναλλαγές η Intralot (-5,97%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Quest (-2,38%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Performance (+4%).

 • Ευδιάκριτη η παρουσία πωλητή σε Μουζάκη (-4,22%), Κυριακούλη (-4,21%), Χαϊδεμένο (-4,20%) και Έλαστρον (-2,17%), συνεχίζει να έχει πωλητή πέριξ των 4,00 ευρώ η ΕΥΑΘ (0%), τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 8/9 για την ΕΛΧΑ (+2,41%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για την Ιντεάλ (+1,27, αλλά με όχι ιδιαίτερα πειστικό “bid”), συνεχίζεται η κίνηση – ασανσέρ από τον Σπύρου (-3,24%), ενώ για σεμινάριο δείχνει η κίνηση των αγοραστών σε Δομική Κρήτης (+10,71%) και Forthnet (+3,89%), αρκεί να έχει συνέχεια και συνέπεια.

 

ΕΣΥΜΒ: Απάντηση- για τον “ανυπόμονο”…

 • Ευρωσύμβουλοι: Νέος Γενικός Διευθυντής - BizNewsΚάθε μετοχή έχει το δικό της δικαίωμα στο όνειρο. Εναπόκειται όμως πάντοτε στους διοικούντες την εταιρεία που εκπροσωπεί στο ταμπλό να το μετουσιώσουν σε πραγματικότητα. Ο επιμένων νικά πολλές φορές και ίσως δικαιωθείς φίλε Γιάννη. ΟΜΩΣ η μτχ ειναι απαγορευτική με τέτοιες συναλλαγές, το αντιλαμβάνεσαι. Κάποια στιγμή νομοτελειακά θα έρθει και η δική της σειρά. Βελτιώνονται συνεχώς τα μεγέθη της.

 • Της μόδας(!) άλλωστε η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ (ΙΝΛΟΤ, ΔΟΜΙΚ, ΦΟΡΘ, παλαιότερα η ΦΡΙΓΟ ενώ μάλλον θα μας απασχολήσει και 5η προσεχώς) αλλά εδώ να τονίσουμε ότι οι μετοχές αυτής της κατηγορίας είναι μόνον για πολύ δυνατούς παίκτες με γερό στομάχι και όχι για “χήρες και ορφανά”…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΗΣ ΕΣΥΜΒ και του ισολογισμού της χρήσης 2019 ενόψει της δημοσίευσης του 6μηνου της…


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ στο euro2day.gr προ ολίγων μηνών (πάλι καλά που είναι ο Στέφανος και μαθαίνουμε τι γίνεται ακόμη και στα κατώτερα πατώματα). Χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις από την πανδημία της Covid 19 εξελίσσεται η φετινή πορεία των Ευρωσυμβούλων, με την εισηγμένη εταιρεία να φαίνεται πως έχει μπει σε μια μακρά περίοδο ικανοποιητικών επιδόσεων που ξεκίνησε το 2019 και αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, μετά από το «ιστορικό χαμηλό» που σημείωσε η εταιρεία το 2018 (κύκλος εργασιών μόλις 1,58 εκατ. ευρώ) πέρυσι εκτιμάται ότι ξεπέρασε το επίπεδο των 3,5 εκατ. ευρώ και επανήλθε σε θετικό τελικό αποτέλεσμα (άλλωστε κέρδη είχαν εμφανιστεί και στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου περυσινού εξαμήνου).

Η ανάκαμψη των οικονομικών επιδόσεων οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους: α) Στην ανάληψη μεγάλων συμβάσεων στο εξωτερικό (π.χ. Καζακστάν) και β) Στην ωρίμανση αρκετών επενδυτικών σχεδίων του παλαιού ΕΣΠΑ (αυτού που θεωρητικά λήγει το 2020, ωστόσο μόλις το 30% των κονδυλίων έχει απορροφηθεί και το υπόλοιπο 70% επιβάλλεται να αντληθεί μέσα στην επόμενη διετία-τριετία).

Ήδη το 2020 ξεκίνησε για την εισηγμένη με πολύ σημαντικό υπόλοιπο συμβάσεων, ενώ κάποιες νέες δουλειές ανελήφθησαν μέσα στο πρώτο φετινό τετράμηνο. Οι επιπτώσεις στη λειτουργία της εισηγμένης από τον κορωνοϊό είναι περιορισμένες, με τη λειτουργία της να συνεχίζεται κανονικά και την ταχύτητα ανταπόκρισης-δράσης του δημόσιου τομέα σε ότι αφορά την προκήρυξη νέων διαγωνισμών, να κινείται σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα (μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες από τα νέα δεδομένα).

Πέραν αυτών, οι Ευρωσύμβουλοι έχουν αναλάβει ρόλο συμβούλου του ελληνικού δημοσίου και για το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο θα οδηγήσει στην απορρόφηση νέων Κοινοτικών κονδυλίων και θα δώσει ευκαιρίες νέων εργασιών για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Τέλος, τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανοίγουν νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες συμβούλων, καθώς οι επιχειρήσεις θα πρέπει -μεταξύ πολλών άλλων- να αναβαθμίσουν την παρουσία τους τόσο στο μέτωπο τωνηλεκτρονικών πωλήσεων τους, όσο και στα προγράμματα υγιεινής και ασφαλείας που ήδη εφαρμόζουν.

Οι Ευρωσύμβουλοι έχοντας ρυθμίσει τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις (ο δανεισμός θα εξυπηρετείται από ενοίκια που εισπράττει η εισηγμένη), ενίσχυσαν το 2019 τα ίδια κεφάλαιά τους μέσα από τα κέρδη της χρήσης και την ανοδική λογιστική αναπροσαρμογή της εύλογης αξίας της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν.

Στόχος είναι τα ίδια κεφάλαια να επανέλθουν σε θετικό επίπεδο (-1,35 εκατ. ευρώ στις 30/6/2019), σταδιακά μέσω των κερδοφόρων αποτελεσμάτων που αναμένεται να σημειωθούν στο μέλλον.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.