Χ.Α- μέρος 2: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (16.9.2020)

Οι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Ανοδική είναι σήμερα η πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΚΟΨΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ, αφού τα βλέπετε πως δεν σας πάνε. Κόψτε τα για να δουν χαρά τα χαρτοφυλάκια σας, τόση πια στέρηση έχετε; Δεν “σας λυπάσθε”; Οχι τίποτα άλλο αλλά χαλάτε το γενικότερο κλίμα. Το… ειδικότερο, ποτέ δεν κινδύνεψε από εσάς, ούτε και πρόκειται.

ΚΡΙ ΚΡΙ – ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ – PROFILE – EPSILON NET – PERFORMANCE και μερικές ακόμη έφεραν και φέρνουν νέο άνεμο, ούρειο, στα επενδυτικά πανιά των μικροεπενδυτών και όχι μόνον.

PERFORMANCE: Επαγγελματικό παίξιμο στο ταμπλό, αν μάλιστα ακολουθήσει [έστω κατά προσέγγιση τις ΕΠΣΙΛ και ΕΝΤΕΡ σε αύξηση των μεγεθών της τότε άστα να πάνε, έφυγαν. Σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα και μακάρι να έρθουν και τα καλυτερότερα για τους λίγους αλλά πιστούς και φανατικούς φίλους της.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Και με το που έκανε το πρώτο σκίρτημα η αγορούλα μας, ξεπόρτισαν αρκετές. Όλες από Ελληνικά Σπίτια, όπου εμείς δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (χθεσινές)

NBG SEC: Συνεχίζει την κάλυψή της για τις εγχώριες τραπεζικές αξίες με συστάσεις υπερ-απόδοσης, με τιμές στόχους: Eurobank (0,8000 ευρώ), ΑΛΦΑ (Tιμή-στόχος 1,1000 ευρώ) και Πειραιώς (Tιμή-στόχος 1,8000 ευρώ).Alpha Finance: Οι τιμές-στόχοι για τις μετοχές με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στο χαρτοφυλάκιο της  είναι (PHGH:Euro2day.gr)

• ΑΔΜΗΕ 3,08 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• OTE 16 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• ΔEH 6 ευρώ και σύσταση buy / high risk,
• Terna Energy 10,20 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• Jumbo 19,60 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• ΟΠΑΠ 11,60 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• ΕΤΕ 2,24 ευρώ και σύσταση buy / high risk,
• Eurobank 0,65 ευρώ και σύσταση buy / high risk,
• Τράπεζα Πειραιώς 1,95 ευρώ και σύσταση hold / high risk,
• Motor Oil 19,75 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• Ελληνικά Πετρέλαια 8,24 ευρώ και σύσταση buy / medium risk,
• Fourlis 4,85 ευρώ και σύσταση hold / medium risk,
• ΓΕΚΤΕΡΝΑ 8,50 ευρώ και σύσταση hold / medium risk,
• Παπουτσάνης 2,03 ευρώ και σύσταση buy / medium risk.

  • (ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ)

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5000 ευρώ και «προσεκτική» ανάπτυξη βλέπει η Edison (euro2day.gr)

EUROXX- ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ

Wood- Τέρνα Ενεργειακή: Τιμή-στόχο €14,8000

Μέχρι το τέλος του 2020, η εταιρεία θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550 MW να βρίσκονται σε κατασκευή.

________________________________

Χ.Α- μέρος 1: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (16.9.2020)

ΜΕΤΑ την ΔΕΗ τους πήρε τα skalps ο Μιχάλης και με τον Ελλάκτωρα…


ΑΣΧΕΤΟ: Οταν οι 29 ξεπλένουν, μερικές φορές δεν βάζουν πάντα σκόνη Skip…


ΔΕΗ: Όταν θέλουν οι σατανάδες αγγέλους ζωγραφίζουν… Φαταούλες μόνον για την πάρτη τους, έριξαν όλο το βάρος τους στην μετοχή της Επιχείρησης. Και από τα 300 εκατ. ευρώ την έφτασαν 4 φορές πάνω σε διάστημα ενός μόλις 6μηνου.

  • Η ΜΟΗ είχε κ/φση 2,2 δισ. και η ΔΕΗ 300 εκατ. Και σε διάστημα ολίγων μηνών την έφτασε η ΔΕΗ!!
  • Γι αυτό, στις αγορές μόνον εικασίες μπορεί να κάνει κανείς. Τίποτα άλλο…

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ έχουν βάλει στο μάτι (σχεδόν 100%) στην θυγατρική του Ελλάκτωρα την Reds δηλαδή. Και εκεί που φαινόταν πεθαμένη, αναστήθηκε, αφού αγόρασαν σήμερα αρκετές χιλιάδες τμχ και στο +30%(!!)…


ΚΑΜΠ: ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΜΕΣΑ της η Reds, κεφάλαια της έλλειπαν. Τώρα όμως;; Και η αγορά είναι Ψυχολογία + προσδοκία. Ενώ η πραγματική αξία της Reds είναι με μία λέξη… Ανυπολόγιστη(!).

  • ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ που τώρα βγήκαν πωλητές οι θεσμικάριοι για να χώσουν χαρτιά. Τα σκληρά δύσκολα θα τα κόψουν.
  • Τα υψηλά του 2020 στα 1,4700 ευρώ θα αποτελούν παρελθόν προσεχώς.
  • Αιτία δεν υπήρχε, γι αυτό λίμναζε τόσους μήνες. Τώρα βρήκε και αιτία και αιτιατό. ΤΟΠ ΕΠΙΛΟΓΗ πλέον.

FORTHNET: Θα τριτώσει το καλό, για τον Μιχαλιό. Και μάλιστα για τα καλά. Αύριο, θα σας έχουμε και (επ)εξηγήσεις.


ΕΧΟΥΜΕ πήξει από σενάρια επί σεναρίων και με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές. Αν και τα απεχθανόμαστε τα Σενάρια, λέμε και εμείς να αρχίσουμε την συγγραφή ορισμένων, αλλά με βάση την πραγματικότητα και όχι με εικοτολογίες, με αερολογίες και με μπούρδες -παραμυθάκια.

ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ αύριο με την ΙΝΤΕΑΛ… Που ξαφνικά, από την προ ολίγων ημερών αναφορά στέρεψαν οι βρύσες των προσφορών από πάνω για να μαζεύουν ότι ήταν δυνατόν από κάτω…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.