Χ.Α: Με την προσοχή μας αυξημένη σε σχέση με τις επιλογές μας

 • Εβδομάδα μίνι διόρθωσης μετά από τα σημαντικά κέρδη του προηγούμενου
  διαστήματος και την λήξη των παραγώγων της Παρασκευής.

Ο τραπεζικός έδωσε και την σημαντικότερη διόρθωση της τάξεως του 5% ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι με εξαίρεση την ΔΕΗ βοήθησαν ΓΔ και FTSE να μην υποστεί σημαντικές απώλειες.


Πλέον μένουν μόλις 10 συνεδριάσεις μέχρι τις εκλογές, με την αγορά να φαίνεται ότι στην χειρότερη των περιπτώσεων να κρατήσει στάση αναμονής περιμένοντας την επόμενη μέρα. Έχει σημασία να δούμε αν υπάρξει ξεκάθαρη αυτοδυναμία την επόμενη μέρα, κάτι που θα
δώσει ακόμα μεγαλύτερο momentum στην αγορά.

 • Ο τραπεζικός κλάδος είναι λογικό να είναι και ο πιο ευμετάβλητος στην αγορά, μιας και
  είχε και τα μεγαλύτερα κέρδη το προηγούμενο διάστημα.
 • Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατάφερε να εκδώσει ομόλογο με κόστος λίγο κάτω από το 10% ενώ φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η ΕΘΝΙΚΗ το επόμενο διάστημα.
 • Ο κλάδος έχει ωφεληθεί σημαντικά από την πτώση των επιτοκίων, ενώ σταδιακά δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματα του έχοντας ακόμα να λύσει σημαντικά θέματα το επόμενο διάστημα.

Το θέμα ΔΕΗ είναι στην κορυφή της ειδησεογραφίας με το πρόβλημα ρευστότητας να είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα, έχοντας παρόλα αυτά αποπληρώσει το ομολογιακό της δάνειο τον Μάιο περιμένοντας πλέον το σχέδιο αναδιάρθρωσης το επόμενο διάστημα με άλλα δεδομένα. Η προσφορά της Πέμπτης απορροφήθηκε δείχνοντας ότι υπάρχουν επενδυτές που ποντάρουν στο νοικοκύρεμα της εταιρίας.

 • Στα στατιστικά μας ο ΓΔ από αρχές έτους έχει κέρδη 36,76%, ο ftse25 33,45% ο τραπεζικός 70,82% και τέλος ο ftsem με κέρδη 31,02%.

Οι επιλογές μας με 36,19% υπό αποδίδοντας του ΓΔ κατά 0,94%. Πρωταθλητές σε απόδοση η ENTERSOFT με 91%, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 61%, η ΕΥΡΩΒ με 51% και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 48%. Ο
ftsem ήταν και ο μόνος που έκλεισε με κέρδη 1% την εβδομάδα που πέρασε δείχνοντας ότι μπορεί να συνεχίσει να υπέρ αποδίδει της αγοράς το επόμενο διάστημα.

 • Πλέον η ρευστότητα έχει οδηγηθεί και σε καλές εταιρίες της μικρής κεφαλαιοποίησης με την προσοχή μας σε κάθε περίπτωση να είναι αυξημένη σε σχέση με τις επιλογές μας.

Greek Market WEEKLY Overview

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι και σίγουρα θα χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη
προσοχή αμέσως μετά τις εκλογές και πάντα σε σχέση με το αποτέλεσμα. Η ανακοίνωση
της αντιπολίτευσης για μείωση φόρων και μεταρρυθμίσεις παράλληλα με την μείωση
των επιτοκίων δανεισμού κάνουν την αγορά ακόμα πιο αισιόδοξη για το μέλλον.

***
Άλλωστε η απόδοση της για το 2019 δείχνει ότι είναι ίσως το χρηματιστήριο που έχει
πιθανότητες να προσεγγίσει ακόμα περισσότερα κεφάλαια το επόμενο διάστημα κάτι
που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Ελληνική οικονομία.

Είναι δεδομένο, ότι το ενδιαφέρον μπορεί να ενεργοποιήσει ξεχασμένα business plans και projects προηγούμενων ετών, μιας και όπως όλα δείχνουν υπάρχουν ξένα κεφάλαια που είναι έτοιμα να τα χρηματοδοτήσουν.

 • Από την άλλη φαίνεται πως μετά το καλοκαίρι θα δούμε και νέες εισαγωγές μετά από αρκετά χρόνια μιας και πλέον το κλίμα φαίνεται να επιτρέπει τέτοιου είδους κινήσεις.

FTASE 25 Large Cap
Long term charts & Comments

Oριακές απώλειες είχε η εβδομάδα που πέρασε, με τον f25 να καταφέρνει να απορροφήσει την σημαντική διόρθωση της τάξεως του 5% του τραπεζικού με τους υπόλοιπους τίτλους. Το 2112 είναι σημαντική στήριξη που σε περίπτωση κατοχύρωσης μπορεί να δοκιμάσει διόρθωση στο 2074 επίπεδο που είναι και το στοπ σε ημερήσιο. Το 2170-2190 είναι η αντίσταση μας.

ΓΔ
Long term charts & Comments
Aπώλειες 1% είχε ο ΓΔ την εβδομάδα που πέρασε, με τον τραπεζικό να έχει την μερίδα του λέοντος σε βαρύτητα. Οι 818 μονάδες είναι κοντινή σημαντική στήριξη με το 853 να είναι αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 888. Το στοπ μας στην παρούσα στο
809

Print Friendly, PDF & Email