Χ.Α: Με εκπροσώπους που δείχνουν κουρασμένοι, γερασμένοι, ίσως βολεμένοι, χωρίς ώτα και χωρίς στόχους!

  • Εκφράζοντας απόψεις από τον Σχολαστικό Σερίφη 🏵
Ευχαριστώ το μικρομέτοχο, για το δικαίωμα να εκφράζω σκέψεις δημοσιώντας την άποψη μου μέσω του site.
  • Καλή χρονιά, με υγεία!
Ευχές πολλές, μία παράδοση γενεών, με την πιο σημαντική απόλες την υγεία μας!
  • Μια επίσης σημαντική ευχή που πρέπει να τηρούμε όχι μόνο στις γιορτές αλλά κάθε μέρα είναι η αντικειμενική αυτοκριτική!
Δύσκολο να την ξεκινήσεις… Μπορεί να είναι σκληρή, αλλά θα έχει γρήγορα αποτελέσματα, πάντα προς το καλύτερο, προοδεύεις και από την άλλη προλαβαίνεις τους κριτές… Πόσο μάλλον, όταν έχουν δίκιο να σε φέρνουν σε δύσκολη θέση και να εκτίθεσαι!
Κι όταν είσαι εξέχουσα προσωπικότητα ακόμη χειρότερα!
  • Υπάρχουν ευθύνες είναι γεγονός!
Αν είχες πάρει τα κατάλληλα μέτρα, είχες φτιάξει την υποδομή και είχες μετατρέψει σε   επενδυτικό μαγνήτη το χρηματιστήριο, έχοντας κάνει προηγουμένως την αυτοκριτική σου, σήμερα δεν θα είχαμε Ελληνικό Χρηματιστήριο στην απομόνωση! Για να είμαι αντικειμενικός ευθύνη έχει και η εκάστοτε Κυβέρνηση!
  • Προσπαθώ να καταλάβω που φαίνεται ο πακτωλός των επενδύσεων, όλη αυτή η…  ανάπτυξη με τα νούμερα πού διατυμπανίζουν, όταν στον καθρέφτη που λέγεται Ελληνικό Χρηματιστήριο όπου περνάει η μεγαλύτερη μάζα επενδύσεων είναι μόνιμα στην εντατική;
Υπάρχουν εισηγμένες εταιρείες που στέκονται επάξια στο εξωτερικό, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες του ανταγωνισμού, κάνουν συνεργασίες με κολοσσούς, κερδίζουν έργα εκατ. εκατομμυρίων και δεν ανταμείβονται στις τιμές του Χρηματιστηρίου.
  • Σημαντική και η επισήμανση, ότι αν διαπραγματεύονταν σε άλλα χρηματιστήρια θα είχαν άλλες τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές που έχουν σήμερα στο Ελληνικό χρηματιστήριο.
Αναφέρω κάποιες, γνωρίζοντας ότι θα αδικήσω κάποιες άλλες όπως στο κλάδο ενέργειας, τη Cenergy του ομίλου Βιοχάλκο την ίδια τη Βιοχάλκο, την ΕΛΧΑ  την Τενεργα, στο κλάδο των ακινήτων Lamda, Prodeas και την ανερχόμενη δύναμη PREMIA, στις τηλεπικοινωνίες τον ΟΤΕ, παιγνίων τον ΟΠΑΠ, τα λιμάνια ΟΛΠ , ΟΛΘ,  τον ΑΔΜΗΕ στις κατασκευαστικές την Γεκτερνα , πληροφορικής ΚΟΥΕΣ, PERF, αυτοκινήτων ΟΤΟΕΛ, ΜΟΤΟ, ΠΕΤΡΟ κλπ.
  • Αν ρωτήσεις 5-6 ανθρώπους τις αγοράς, όχι Τραπεζίτες, θα μπορούσαν εύκολα να σου απαριθμήσουν πολλά μέτρα τόνωσης του Ελληνικού χρηματιστηρίου.
  • Η μεγάλη απογοήτευση είναι να έχεις πλουραλισμό προικισμένων εισηγμένων εταιρειών σε ενα φτωχό χρηματιστήριο με εκπροσώπους που δείχνουν κουρασμένοι, γερασμένοι ίσως βολεμένοι, χωρίς ώτα και χωρίς στόχους.
Πχ αν υπήρχε ένα budget στόχων απο τον πρόεδρο του ΧΑΑ μέχρι το τελευταίο υπάλληλο, υπήρχε επενδυτική παιδεία απο τον πρώτο πολιτευόμενο μέχρι τον Υπουργό και υπήρχε  με τη κατάλληλη υποδομή η σωστή επικοινωνία  ώστε να καταλάβει ο Έλληνας πολίτης το ρόλο του Ελληνικού χρηματιστηρίου, δεν θα είχαμε το σημερινό βάλτο.
Εύχομαι το 2022 να μην με κάνει να λεω κάθε πέρσι και καλύτερα, να διαψευθει η σημερινή εικόνα που παρουσιάζω και να ελπίζω σε κάτι καλύτερο απο τα πέτρινα Χρηματιστηριακά χρόνια που ζούμε μέχρι σήμερα!
Ο Σχολαστικός Σερίφης 🏵
*****
ΥΓ μ/μ: Ο Σχολαστικός Σερίφης έχει 35 χρόνια υπηρεσίας στον χώρο και είναι στέλεχος μίας εκ των μεγαλυτέρων ιδιωτικών ΑΕΠΕΥ του Χ.Α