Χ.Α: Μας τρολάρουν, δεν εξηγείται αλλιώς… (Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021)

  • ΜΑΣ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

ΕΝΩ τόσα χρόνια δεν μπορούν να κάνουν κάτι ώστε να αναζωογονηθεί ο θεσμός του ελληνικού χρηματιστηρίου – τον οποίον οι ίδιοι τον εκτέλεσαν μη θέτοντες υπό επιτήρηση τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ που τρεις φορές μηδένισαν και τρεις φορές διέλυσαν τον Αντιπροσωπευτικό δείκτη του Χ.Α δίνοντας προς τα έξω μία παντελώς παραπειστική εικόνα και διασύροντας την ίδια μας την Χώρα στην διεθνή Ομήγυρι…

ΕΝΩ επί ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τον τρόπο χειραγώγησης μίας αγοράς στο Κλείσιμο της, με τις περίφημες Δημοπρασίες τους που αρκετές φορές ακυρώνουν την εικόνα της συνεδρίασης που διαρκεί σχεδόν επί 7ωρον, με αποτέλεσμα ελάχιστα λεπτά της ώρας να υπερισχύουν των προηγηθέντων 390(!!) λεπτών…

ΕΝΩ δεν έχουν καν φιλοτιμηθεί να διορθώσουν την κραυγαλέα γελοιότητα της μεταβολής της τιμής μίας μετοχής κατά +- μέχρι 30% με την συναλλαγήν ελάχιστων μετοχών (καμμιά φορά και με ένα τεμάχιον), έρχονται τώρα και δημιουργούν ένα δείκτη στον οποίο επιτρέπουν την συμμετοχή ξέρετε τώρα ποίων, αλλά και αρκετών ακόμη!


Ο όρος «ESG» αναφέρεται σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα μιας εταιρείας να παράγει αξία μακροπρόθεσμα. Μέσω δεικτών που καταγράφουν επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (δείκτες ESG) αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.


ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ… Αυτά τα άτομα πρέπει να ζουν σε ένα ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ, αγνοώντας τον Παλμό, τα Θέλω και τα Πρέπει του Πραγματικού, ενώ εξακολουθούν να προκαλούν με την μακαριότητα και την αναισθησία τους.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ αυτού του δείκτη είναι “σατανική”, κάπου… αποβλέπει και είναι ολοφάνερον. Με 25(!!) μετοχές του Ftse25 ανάμεσα στις 35. Με ηχηρή απουσία όλων σχεδόν των πανάξιων και άξιων εισηγμένων εταιρειών που φρόντισαν και φροντίζουν για την ευημερία των επενδυτών μετόχων τους. Για το που στοχεύουν τώρα με την δημιουργία αυτού του δείκτη θα επανέλθουμε. Ο Πρωταρχικός τους στόχος πάντως είναι ξεκάθαρος.