Χ.Α+Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021)

ΠΟΛΥ μεγάλες οι διαφορές μεταξύ ζήτησης και προσφοράς στο 85% των μετοχών, δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Αλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ρηχότητας του Χ.Α, αλλά είπαμε “Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει”. Εμείς φυσικά σπάμε πλάκα, έχουμε υπομονή και επιμονή για να φάνε και οι κότες…

  • Το αποτέλεσμα το δικό μας μετράει και όχι η τρέλα που κουβαλάνε οι περισσότεροι στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αλλωστε, γιατί να διαφέρει το Χ.Α από τους υπόλοιπους κοινωνικούς ιστούς;

Επομένως ακολουθούμε τους επιτυχημένους, τους οραματιστές και αγωνιστές επιχειρηματίες που δεν επηρεάζονται από τα εκάστοτε καθέκαστα και κοιτάνε αποκλειστικά την δουλειά τους και το σπουδαιότερον για τους υπόλοιπους, την ευημερία των επενδυτών μετόχων τους.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Διαθέσεις ανάνηψης εσχάτως. Καιρός ήταν, αρκεί να έχει συνέχεια η προσπάθεια.


ΦΟΥΡΛΗΣ: Κάτι πρέπει να τον βασανίζει, δεν εξηγείται αλλιώς η παρατεταμένη αδυναμία υποτυπώδους έστω αντίδρασης.


ΙΝLIFE: Παρασκηνιακά γίνεται λόγος για πολύ καλό 6μηνο. Η μτχ πάντως συναλλακτικά δεν τραβάει με τίποτα…


Νάτα μας τα… ΙΝ, μαζί ξύπνησαν πάλι! Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό (8.7.2021)

@10:55

ΜΑΘΙΟΣ – ΥΠΕΡΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΑΓΟΡΕΣ στα όρια 0,4800 με 0,5100 ευρώ


@11:00

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ETE BANK: Στο ημερήσιο πλήρωσε το 61% επίπεδο που μπορεί να δοκιμάσει και αντίδραση στο 242 ή το 248
Στο intraday στο στοπ στο short στο 248, στο ημερήσιο είναι ακόμα νωρίς.

@11:10

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΟΤΕ: Το 1495 έχει γίνει αντίσταση- Παραμένει short


.

@11:15

Today’s Headlines

·         IOBE forecasts (on Greek economy: press)

·         Eurogroup (views over ESM lending facility: press)

·         Cash Buffer (MoF comments: press)

·         Banks (Deputy MoF on NPLs: press)

·         Electricity Market (retail market shares: May 2021)

·         Jumbo (1H21 sales performance)

·         Coca Cola (trades ex-dividend tomorrow)

·         Ellaktor (Reggeborgh raises stake further)

@11:15

Calendar of Events

Macros

07/07/21 | Unemployment Rate APR

09/07/21 | CPI JUN & Industrial Production Index MAY

12/07/21 | Building Activity APR

EGM / AGM

14/07/21 | ADMIE Holding (AGM)

15/07/21 | Aegean Airlines (AGM)

16/07/21 | Sarantis (EGM)

22/07/21 | Alpha Services and Holdings (AGM), Fourlis Holdings (EGM)

23/07/21 | Eurobank Holdings (AGM)

Ex-Dividend

08/07/21 | Coca-Cola HBC (EUR 0.64)

13/07/21 | OPAP (EUR 0.55)

20/07/21 | Jumbo (EUR 0.47)

23/08/21 | ADMIE Holding (EUR 0.103)

Share Capital Increase – Alpha Services and Holdings

13/07/21 | Commencement of trading of the new shares

Results (2Q21)

26/07/21 | ATHEX Group

27/07/21 | Mytilineos Group

29/07/21 | Titan Cement International

05/08/21 | OTE

12/08/21 | Coca-Cola HBC AG

26/08/21 | Hellenic Petroleum

31/08/21 | Fourlis Holdings

08/09/21 | OPAP

15/09/21 | LAMDA Development

30/09/21 | EYDAP

@11:20

ΟΠΤΙΜΑ – ΜΠΕΛΑ

@11:40

INTRALOT

@11:45

@11:50

@16:30

SPACE – απάντηση: Δεν μας ενδιαφέρει τι και που το διαβάσατε. Την καλύτερη προσφορά την έχουν κάνει οι ισραηλινοί και όσο κι αν πονάει τους υπόλοιπους, η δουλειά είναι κλεισμένη.
ΛΟΥΛΗ: Το χειρότερο πράγμα είναι οι φήμες και οι διαδόσεις. Το πλάσαραν πολύ ωραία το θέμα για να αδειάσουν κάποιοι θεσμικοί εγκλωβισμένοι στο χαρτί και τώρα ας πάει και το παλιάμπελο. Μέχρι και μεις πειστήκαμε, αλλά τουλάχιστον το ψάξαμε και σας ενημερώσαμε με το νι και με το σίγμα, προτού χειροτερέψει η κατάσταση.
ΙΝΛΟΤ: Ε, βρε κάτι πλάκες… Πάνω που ετοιμαζόντουσαν, πάρτον κάτω τον καμπούρη για πολλοστή φορά. Και μυαλό δεν βάζουν…
ΜΕΝΤΙ – απάντηση: Υπάρχει απόσταση μεταξύ Bid και Offer κι αυτό δεν μας αρέσει όταν το βλέπουμε.
ΤΑΚΤΙΚΗ: Διατηρούμε υψηλή ρευστότητα και την αυξάνουμε όταν μας “βγαίνουν” διάφορες μικροκινήσεις ανάλογα με τα κεφάλαια του καθενός. Θέλει μεγάλο κουράγιο να μπενοβγαινεις στις μέρες μας… Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνον οι επαγγελματίες που έχουν πείρα και μεγάλες γνώσεις… Και είναι πάνω από τα μηχανήματα.

@16:30

@16:40

EXEI ΚΑΘΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ αλλά όλοι τον χαβά τους, οι τράπεζες αυτό, οι τράπεζες εκείνο… Να τις χαίρεστε…
ΕΥΤΥΧΩΣ για τους συνειδητοποιημένους και αναζητώντας πάντα τις επόμενες πραγματικά ευκαρίες πάντα θα υπάρχουν χαρτιά για να περνάει ευχάριστα η ώρα τους και να είναι επικερδής ταυτόχρονα η συγκεκριμένη δραστηριότητα…
ΛΑΜΔΑ, CENER, INLOT, INTKA, PLASTIKA ΘΡΑΚΗΣ, MEDICON, SPACE, ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΣΙΔΜΑ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ κλπ για του λόγου το αληθές…
ΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ των χαρτοφυλακίων τους να παραμένουν ακλόνητα, με μικρές αυξομειώσεις (ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ μεταξύ αυτών)

TO AΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η κοινωνία ζητάει να μην την κουμαντάρουν κομματόσκυλα

Του Γιώργου Κράλογλου

Η είδηση να μην περάσει στα ψιλά. Η ΣΤΑΣΥ κατήγγειλε παράνομη απεργία στο Μετρό. Και οι ηλεκτροδηγοί την έλυσαν, για να τα βρουν με τη Διοίκησή τους!! Δεν γνωρίζω το πιθανό παρασκήνιο. Και ελπίζω να μην υπάρχει. Πολύ δε περισσότερο αν έβαλε το χεράκι της και η κυβέρνηση. Θα λυπηθώ πολύ αν το μάθω. Γιατί θα πρόκειται για μεγάλη ανοησία.

  • Γι’ αυτό και μένω στα γεγονότα όπως παρουσιάσθηκαν στο χθεσινό ρεπορτάζ και ελπίζω να μην πρόκειται για δική μου αφέλεια, αλλά για εξέλιξη που θα έχει και συνέχεια.

Η είδηση, χθες το μεσημέρι, έλεγε. “Η Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών προσέφυγε σήμερα το πρωί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η προγραμματισμένη για τις 21:00 στάση εργασίας του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Σωματείων Κίνησης (Σ.Η.Ε.Κ.).

Προ της έκδοσης δικαστικής απόφασης, το σωματείο αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας και τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά (όπως και έγινε).

Η ΣΤΑΣΥ, με ανακοίνωση διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό, ότι η διοίκηση της εταιρείας, έχοντας πλήρη συναίσθηση του κοινωνικού κόστους, που προκαλούν τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες, ιδίως σε μια περίοδο έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα προασπίζει με κάθε τρόπο την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στη δική του ανακοίνωση δήλωσε ότι η κινητοποίηση δεν είναι “πανάκεια”. Και επειδή στόχος του είναι η ανάδειξη και η ταχεία επίλυση των προβλημάτων αναβάλλει τη στάση εργασίας, δίνοντας στη Διοίκηση μια ευκαιρία να ασχοληθεί με τα ουσιώδη προβλήματα των ηλεκτροδηγών και εν γενεί των εργαζομένων της εταιρείας”.

Οι ηλεκτροδηγοί κινητοποιήθηκαν επειδή (όπως ανακοίνωσαν) αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Φεύγουμε από το συγκεκριμένο θέμα,  πριν χάσουμε την ουσία. Και την ουσία την δίνει το επίσης χθεσινό και εξαιρετικά σημαντικό γεγονός που είναι η επιστροφή του σημαντικότερου ελληνικού ναυπηγείου,  του ναυπηγείου Σκαραμαγκά, εκεί που ανήκει.

  • Στην ελληνική ναυπηγική οικογένεια και σε έναν, καθ ομολογία, άξιο Έλληνα εφοπλιστή παγκόσμιας εμβέλειας.

Είναι ιστορικό οικονομικό ατόπημα να ξεχνάμε ότι η ναυπηγική Ελλάδα είχε, διακριθεί παγκοσμίως και είχε ενοχλήσει τα διεθνή ναυπηγικά συμφέροντα με τις επιτυχίες και την αξιοσύνη της, μέχρι τότε που η μεταπολίτευση την παρέδωσε στα χέρια των κομμάτων και των κομματόσκυλων που την κατασπάραξαν. Και ως αξία και ως περιουσία.

Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να αναλύσουμε αν η πορεία του ναυπηγείου Σκαραμαγκά πέρασε στα χέρια του κράτους από τον εφοπλιστή Νιάρχο ή αν τα κόμματα και η τότε ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας άφησε τους αριστερούς και τους δήθεν σοσιαλιστές να καταστρέψουν τον Σκαραμαγκά (η κάθε πλευρά για τη δική της σκοπιμότητα…).

Όπως όμως και να το κάνουμε η αλήθεια είναι ότι οι σελίδες της τότε ελληνικής ναυπηγικής ιστορίας μπορούσαν και έπρεπε…, να γραφτούν διαφορετικά. Θα τα πούμε όμως αυτά στην πορεία.

Προσώρας ας μείνουμε στις περιουσίες που χτίστηκαν από κομματόσκυλα Διοικήσεων και εργατοπατέρων του Σκαραμαγκά,  στην πλάτη του ελληνικού λαού και σε βάρος πόρων της Ε.Ε. για να κρατηθεί,  ως αποτέλεσμα, στο χάλι και στην κατάντια που βρέθηκε στη σημερινή του πώληση ο Σκαραμαγκάς.

Καταφύγαμε,  στο σημερινό μας σημείωμα,  στην ελπιδοφόρα για την οικονομία εξέλιξη με την πώληση του Σκαραμαγκά συνδέοντάς την με την εικόνα αιφνιδιασμού από τη διαλλακτικότατη στάση του Σωματείων Ηλεκτροδηγών του Μετρό για να “φωτίσουμε” το πιθανό ενδεχόμενο νέας (πολύπλευρα θετικής) σελίδας στις εργασιακές σχέσεις κρατικών υπαλλήλων και κράτους. Ας ευχηθούμε να είναι έτσι…

Και ας θυμηθούμε την κατάντια της οικονομίας μας στους πρώην παραγωγικούς χώρους της ναυπηγικής βιομηχανίας, της ενέργειας, των αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, της χαλυβουργικής και μεταλλευτικής παραγωγής μέχρι και τη ζάχαρη, όταν, ως κρατικές βιομηχανίες και μονοπώλια (ΔΕΚΟ) παραδόθηκαν σε κομματόσκυλα να τα Διοικήσουν.

Κομματόσκυλα που  συμμαχούσαν με κομματόσκυλα του εργατοπατερισμού για δήθεν “εργασιακή ειρήνη” (ζωντανές είναι οι εικόνες με τον εκβιασμό του λαού από κατεβασμένους διακόπτες ηλεκτρικού, έλλειψη καυσίμων και ξεβρακώματα ιδιωτών…). Πώς λοιπόν να μην ζητάει τώρα, η αγανακτισμένη κοινωνία,  να μη την κουμαντάρουν τέτοιες ομάδες.

george.kraloglou@capital.gr


Η Τεχνική Ανάλυση φοράει τα καλά της… chartswar.com
  • Amazon: Διάγραμμα για σεμινάριο Τεχνικής Ανάλυσης με τη χθεσινή ανοδική διάσπαση της αντίστασης στα $3552 να ανοίγει πλέον το δρόμο για τα $3800. Φυσικά και είναι νέα ιστορικά υψηλά. Η ανοδική γραμμή “R” παίζει το ρόλο ανοδικού μοχλού.

**
Good news for debtors, bad news for savers: ECB policy makers have agreed to raise their inflation goal to 2% and allow room to overshoot it when needed. A goal of 2% would be a significant change to the previous target of “below, but close to, 2%! bloomberg.com/news/articles/

Εικόνα

  • Puma hit fresh ATH after Italy win vs Spain.
Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.