(1/9 Νο.2) Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

ΣΤΙΣ 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου 2021 ο ρυθμός ανάπτυξης του οποίου θα ξεπεράσει κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων που εμπιστευόμεθα απολύτως. Πάνω σε αυτή την ανακοίνωση ποντάρει και το κυβερνητικό επιτελείο για να περάσει στην αντεπίθεση μετά τα όχι και λίγα πλήγματα που πρόσφατα δέχτηκε, ασχέτως αν ευθυνόταν ή όχι.

 • ΟΙ ΙΔΙΟΙ κύκλοι μας ανέφεραν ότι πολύ καλύτερα μηνύματα για το ΑΕΠ θα έρθουν στο τρίτο τρίμηνο δικαιώνοντας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ το “Παραδόπιστο”… ΙΣΧΥΡΟ ΧΡΗΜΑ παραμένει στο περιθώριο, θέλει να δει τα νούμερα πριν πεισθεί για τις περαιτέρω κινήσεις του.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ θα είναι μεταξύ των ευνοημένων αυτής της προσδοκώμενης ανάπτυξης. Ηδη παρατηρείται μία άρνηση να διορθώσουν οι μετοχές των Συστημικών Τραπεζών, οι ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται με αρκετό premium (οι περισσότερες, που έχουν ήδη αρχίσει την προεξόφληση), ενώ οι Ασφάλειες έχουν μόλις δύο εισηγμένες στο ταμπλό (κι αυτές μικρής εμβέλειας, αλλά ελκυστικά αποτιμημένες)

***

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Ο Αύγουστος αποδείχθηκε δεύτερος συνεχόμενος ανοδικός μήνας, χαρίζοντας κέρδη 3,93% για τον Γενικό Δείκτη και κέρδη 4,48% για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών. Από την αρχή του χρόνου ο ΓΔ καταγράφει κέρδη 14,11% και ο ΔΤΡ κέρδη 9,03%. Μετοχή του χρηματιστηριακού οκταμήνου η Intralot με απόδοση 190,32%.

**

EUROBANK: Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 195 εκατ. ευρώ από 176 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,7%, με τα καθαρά κέρδη μετά από τα έξοδα αναδιάρθρωσης και λοιπά έκτακτα αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε 190 εκατ. έναντι των ζημιών του 2020. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

*****

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Απάντηση): Υπάρχει σημαντική βελτίωση, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και τους διθυράμβους. Είδαμε αύξηση καθαρού δανεισμού στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ (+400 εκατ.) ενώ οι Ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 260 εκατ. ευρώ (εμφανώς λιγότερες πάντως από τις διπλάσιες του 2020). Η μετοχή είναι ελκυστικά αποτιμημένη βάσει p/e (μπορεί να το δούμε και κάτω του 6 εφέτος), η δε σχέση ev/ebitda μπορεί να βρεθεί και κάτω του 7. Δικαιούται καλύτερης αντιμετώπισης στο ταμπλό.


 • ΦΟΥΡΛΗΣ: Καλύτερα από αυτά που περίμενε η αγορά, με την μτχ να συνεχίζει να υποαποδίδει. Ομως τώρα, θα επιμένουμε πιο πολύ. Θα δώσει μεγάλες στιγμές. Μην κοιτάτε μόνον το Σήμερα. Τα κέρδη θα έρθουν εδώ με την διακράτηση και την υπομονή, επιμονή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οσο να είναι μία μικρή σκοτοδίνη την νοιώθεις… Εχει όμως ισχυρούς στυλοβάτες.

 • ΝΤΟΠΛΕΡ: Σκέτη απογοήτευση.

ΙΝΤΕΡΚΟ: Ατού της, η πολύ καλή μερισματική πολιτική που ακολουθεί κάθε χρόνο. Νοικοκυρεμένα πράγματα, αποτιμημένη χωρίς premium, όταν αρκετές άλλες το… απολαμβάνουν. Στα 5,4500 πέρυσι τέτοια εποχή και στα 7,4000 τώρα έχοντας μοιράσει και μέρισμα 0,3700 ευρώ. Τότε ήταν πραγματική δωρεά γι αυτούς που άφηναν τα λεφτά στις τράπεζες. Με απόδοση έκτοτε 40% καθαρά! ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΕΑΠ.

 • ΚΑΜΠ – REDS: Η μτχ έχει κολλήσει γιατί έχει premium με την αποτίμηση της στα 141 εκατ. ευρώ όταν τα ίδια κεφάλαια της δεν ξεπερνούν τα 95 εκατ. ευρώ. Mην τα μπερδεύεται με τα … projects etc etc. Αυτά για να γίνουν θα απαιτήσουν κεφάλαια, δηλ. ΑΜΚ και όχι για… φραγκοδίφραγκα.

Οταν τον επισημαίναμε σαν μ/μ, είχε τιμή 0,3000 και κ/φση κάτω των 20 εκατ., με τα ίδια κ/φ στα… 90 και βάλε εκατ. ευρώ(!!). Πριν μόλις μία 5ετία. Και η μτχ δεν κούναγε ούτε με βίντσι. Αυτά τα γράφουμε για σας τους νεωτέρους, για να δείτε τι μυαλά κουβαλάμε εμείς οι παλαιότεροι…

 • Στο +700% σε μία 5ετία και κάθονται και πλακώνονται καθημερινά για τις στηρίξεις και τις αντιστάσεις των Λατρεμένων. Κατάντημα, αξιολύπητοι.

ΠΛΑΙΣΙΟ (Απόστολος Μάνθος): Καθαρό ταμείο στα τέλη του 2020 στα €40 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια στα €95,7 εκατ. ευρώ. Κεφαλαιοποίηση τώρα κάτω από τα €93 εκατ. Που να βγάλει το 6μηνο του 2021 που θα μας πέσουν τα σαγόνια. Δηλαδή πόσο φθήνια ακόμα; Έπρεπε να ήταν το λιγότερο €4,80


ΠΡΟΣΟΧΗ τι διαβάζετε στα ιντερνετικά forum, κρύβουν παγίδες, παραπληροφορούν ηθελημένα ή λόγω ασχετοσύνης κλπ κλπ. Ο συγκεκριμένος πάντως πηγαίνει για ΟΣΚΑΡ…

 • ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ο… αθεόφοβος, καλή του ώρα…

Μια καλή ένδειξη του δείκτη ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ / EBITDA είναι το 15. Αν είναι κάτω απο 10 είναι φτηνή η μετοχή. Στην περίπτωση της ΜΟΗ έχουμε:

ΤΩΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ =1.585.304.444 €

EBITDA 2022 (βλέπε τελευταία έκθεση Optima Bank) = 523.000.000 €

ΑΡΑ: ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ / EBITDA (2022) =1.585.304.444 / 523.000.000  = 3,03

αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι μία τιμή γύρω στο 10 για τον εν λόγω δείκτη είναι φυσιολογική:

ΤΟΤΕ: ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ / EBITDA = 10
ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ = 10 Χ EBITDA
ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ = 10 X 523.000.000
ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ = 5.230.000.000 € (ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ)

ΑΡΑ: ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ = ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ / ΑΡΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ = 5.230.000.000 / 110.782.980
ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ = 47,20 €

(The enterprise value (EV) to the earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization (EBITDA) ratio varies by industry. However, the EV/EBITDA for the S&P 500 has typically averaged from 11 to 14 over the last few years. EBITDA measures a firm’s overall financial performance, while EV determines the firm’s total value. As a general guideline, an EV/EBITDA value below 10 is commonly interpreted as healthy and above average by analysts and investors.)

 • Αγαπητέ φίλε, η σχέση EV/Ebitda προκύπτει κατά εντελώς διαφορετικό τρόπο. Για να το καταλάβεις καλύτερα ψάξτο μόνος σου, έτσι θα το ενστερνισθείς, θα το εμπεδώσεις. Νά είσαι πάντα καλά.

*****

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ)

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και με σχετικά αυξημένες συναλλαγές, κινήθηκε ο τίτλος της ΕΕΕ (-2,73%), πιέζοντας και τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. Η μετοχή θέλει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 30,95 – 31,48, προκειμένου να βρει την δυναμική για να κινηθεί προς τα 32,49 (ημερήσιο “stop short”) και 32,90 ευρώ. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 30,45 ευρώ, μπορεί να φέρει αύξηση των πιέσεων και διολίσθηση προς τα 28,58 ευρώ.

 • Τριάντα έξι συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 14,00 ευρώ, συμπλήρωσε η μετοχή της Jumbo (+0,30%), που συνεχίζει να προβληματίζει. Για την σχετική βελτίωση της τεχνικής εικόνας, απαιτείται ανακατάληψη της ζώνης 13,49 (ημερήσιο “stop short”) – 13,57 και κίνηση προς τα 14,71 ευρώ. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 13,10, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υποχώρησης προς τα 12,18 ευρώ.

Κινήσεις “profit taking”, μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, για την μετοχή της Motor Oil (-2,17%). Όσο η μετοχή δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 14,00 ευρώ, τα 14,48 και 14,98 ευρώ, παραμένουν στο στόχαστρο των αγοραστών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επόμενες στηρίξεις στα 13,67, 13,16 και 12,92 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

 • Τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή της Lamda Development (+1,10%). Αν ο τίτλος πετύχει κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 8,26 – 8,37 ευρώ, μπορεί να κινηθεί προς τα 8,52 ευρώ. Αντίθετα υποχώρηση με κλείσιμο χαμηλότερα των 8,05 ευρώ, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στα 7,95 (ημερήσιο “stop long”), 7,74 και 7,50 – 7,45 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Από ποιόν άλλο; ΜΑ, από τον Γιώργο Κράλογλου


Η ομάδα κερδίζει…, αλλά σε τι γήπεδο; Του Γιώργου Κράλογλου

Το προφανές μήνυμα, με τους αμετακίνητους του οικονομικού επιτελείου, είναι ότι δεν αλλάζεις ομάδα που κερδίζει. Το γήπεδο όμως δεν έχει σημασία;

Εάν η ελληνική οικονομία ήταν ελεύθερη να εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες (χωρίς παρεμβάσεις από το κράτος και διαπλοκές από τα κόμματα σε όλους τους στρατηγικούς της τομείς) ασφαλώς και θα ήταν ευχής έργο να μην αλλάζει και το οικονομικό επιτελείο σε όλη την θητεία, όλων των κυβερνήσεων.

 • Αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νυκτός για την Ελλάδα. Θα τα λέγαμε σενάρια διεστραμμένης επιστημονικής φαντασίας, που κατάφεραν και ξέφυγαν στο αριστερίστικο πολιτικό μας γίγνεσθαι.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να αλλάξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ειδικά τώρα που μόλις αρχίζει η νέα φάση διανομής αποθεμάτων του κορβανά και η πρώτη φάση κατανομής των 20 δισ. κοινοτικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο μας παρέχει άλλα 12 δισ. σε άτοκα δάνεια, να τα μοιράσουμε κατά την κρίση μας.

 • Ποιος ο λόγος να φύγουν από την κυβέρνηση οι οικονομικοί υπουργοί συνομιλητές με τις παραγωγικές τάξεις τώρα που, από τη ΔΕΘ (σε ένα 10ήμερο) θα παρουσιασθεί η νέα φροντίδα του κράτους-πατερούλη για τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη ακόμη και στους άνεργους της χώρας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λείψουν και να μην μοιρασθούν με την κορυφή της κυβερνήσεως τα συν και τα πλην των εξαγγελιών για ελαφρύνσεις σε συνδυασμό με τα όποια μέτρα ενισχύσεων των επιχειρηματικών δράσεων.

 • Με άλλα λόγια δεν βρίσκουμε ορθό να απουσιάζουν από το οικονομικό σκηνικό που θα παρουσιασθεί στη ΔΕΘ (ως προοπτική της διετίας 2022-23) οι “αρχιτέκτονες” και οι “μηχανικοί” οι οποίοι έβαλαν τη δική τους σφραγίδα σε μια οικονομία χτισμένη πάντα σε σοβιετικά θεμέλια, από τα χειρότερα υλικά της κρατικής οικονομίας των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ που κυριολεκτικά ζουν στις πλάτες του λαού.

Καλώς μένουν στην κυβέρνηση και καλώς μοιράζονται τις πολιτικές της ευθύνες και στην οικονομία.

 • Καλώς δεν αντικαταστάθηκαν αφού η οικονομική πολιτική δεν αλλάζει “γήπεδο”. Παραμένει στο έδαφος που συμφέρει όλες τις παρατάξεις της Βουλής μαζί με τα πολιτικά δεκανίκια. Το έδαφος που ξέρουν να παριστάνουν τους “καλούς παίκτες”.

Μεταβολές λοιπόν στο οικονομικό επιτελείο σε μια φάση όπου οι πνιγμένοι βιοτέχνες (ό,τι έχει μείνει στην εγχώρια παραγωγή) περιμένουν να τα βγάλουν πέρα με μείωση κατά 8% του φόρου-δράκου με το όνομα ΕΝΦΙΑ, είναι εντελώς αδιάφορες στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

 • Τι δηλαδή; Ο μεσαίος, ο μικρός και ο ιδιώτης νέος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να μάθει ποιος υπουργός θα του εισπράττει τον ΕΝΦΙΑ που θα μείνει μετά τη μικρή μείωση ή ποιος υφυπουργός θα υπογράφει την εγκύκλιο για τα λουκέτα στους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες που δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ για τις μάντρες, τις αποθήκες και τα ουρητήρια…, των μονάδων που διαθέτουν.

Σημασία θα είχε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των φόρων που τον συμπληρώνουν, από την ανύπαρκτη ρευστότητα του κάθε μικρού, μεσαίου ή και μεγάλου επιχειρηματία ή νέου επαγγελματία αν ο φόρος ήταν ανταποδοτικός και όχι σίγουρα λεφτά για να συντηρηθεί το κράτος -τέρας.

 • Πιάσαμε τον ΕΝΦΙΑ επειδή με τη μικρή μείωση που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει την αίσθηση ότι θα μεταλλάξει και το αρνητικό περιβάλλον στην οικονομία με τις πολύπλευρες συνέπειες στο αύριο της οικονομίας.

Την ίδια υποδοχή όμως θα έχουν στην αγορά και στην οικονομία και οι ελαφρύνεις που ετοιμάζονται με την προοδευτική κατάργηση εισφορών αλληλεγγύης ή τελών και χαρατσιών σε επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες ατομικών επιχειρήσεων επειδή τόλμησαν να ανοίξουν μαγαζιά στον τόπο τους και δεν πήγαν στη Βουλγαρία ή και στα Σκόπια, να πληρώνουν λιγότερα και από το ένα τρίτο που τους χρεώνει ο δικός τους τόπος.

 • Αυτό που έχει ανάγκη η οικονομία είναι να την αφήσουμε να δείξει την αξία της στο δικό της “γήπεδο”. Εκεί που οι κανόνες είναι σκληροί αλλά τους πληρώνει αυτός που επιχειρεί και όχι το κράτος με το πρόσχημα της σωτηρίας επιχειρήσεων και εργαζόμενων.

Ελεύθερη οικονομία με φιλελεύθερους κανόνες και κρατική παρουσία μόνο ως συμπαράσταση στην προσπάθεια να γίνει ανταγωνιστική. Κατά τη δική μας άποψή το μήνυμα για τους αμετακίνητους στο οικονομικό επιτελείο, κατά τον ανασχηματισμό, είναι πως η οικονομία δεν θα αλλάξει “γήπεδο” μέχρι τις εκλογές του 2023.

george.kraloglou@capital.gr

 • Δαπάνες Επενδύσεων (Investment costs)

Δαπάνες επενδύσεων παγίου κεφαλαίου θεωρούνται οι δαπάνες για την αγορά διαρκών αγαθών τα οποία συμβάλλουν στην παραγωγή αγαθών/υπηρεσιών και οι δαπάνες βελτίωσης και ανάπτυξης.

Στις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου συμπεριλαμβάνεται και η μεταβολή των αποθεμάτων (υλικά, αγαθά, ημιέτοιμα / έτοιμα προϊόντα των βιομηχανιών), αφού γίνει η κατάλληλη προσαρμογή ώστε να αποφευχθεί υπερεκτίμηση εξαιτίας του πληθωρισμού.

Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίων διακρίνοται σε τρεις κατηγορίες:

1) Ιδιωτικές – Δημόσιες

2) Κατά τύπο του παγίου κεφαλαίου

 • Κατοικίες
 • Λοιπά κτίρια
 • Λοιπά έργα και κατασκευές
 • Μεταφορικά μέσα και εξοπλισμός
 • Μηχανήματα και εξοπλισμός
 • Αυξομείωση αποθεμάτων

3) Κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας

 • Γεωργία
 • Ορυχεία
 • Μεταποίηση
 • Μεταφορές – Επικοινωνίες
 • Κατοικίες
 • Δημόσιδα διοίκηση
 • Αυξομείωση αποθεμάτων

 • Ψυχολογική Τιμολόγηση (Psychological pricing)

Ψυχολογική τιμολόγηση είναι η τιμολόγηση προϊόντων ακριβώς κάτω από ένα στρογγυλό αριθμό.

Αυτό γίνεται γιατί τα πολλαπλάσια του δέκα είναι γνωστικά σημεία αναφοράς (cognitive reference points) όταν αξιολογούνται και γίνονται αντιληπτοί από τα άτομα, αριθμοί με πολλά νούμερα.

Με άλλα λόγια οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται περιληπτικά αριθμούς με πολλά νούμερα ως πολλαπλάσια του 10, πράγμα που σημαίνει ότι τα ψηφία μετά το πρώτο ψηφίο συνήθως αγνοούνται.

Αυτή την τάση των ανθρώπων προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η ψυχολογική τιμολόγηση κι έτσι ένας αφύσικα υψηλός αριθμός προϊόντων έχει τιμές όπως π.χ. 19,99€.

Τα αποτελέσματα μελετών δείχνουν ότι η ψυχολογική τιμολόγηση δημιουργεί μεγαλύτερες πωλήσεις γιατί οι πελάτες υποεκτιμούν την πραγματική τιμή.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.