Χ.Α+Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Tρίτη 13.7.2021)

  • Τα νεύρα μας τσατάλια από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος…

Με -0,27% ξεκινά ο ΓΔ σήμερα λόγω του ΟΠΑΠ (συμμετοχή 4,93% και αποκοπή μερίσματος 0,5500 ευρώ) και με -5,45% ο Ftse25 (συμμετοχή 9,99%)

Εχουμε και την διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της ΑΛΦΑ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά της μετοχής σηματωρού του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ-ΔΕΠΟΛΑΣ: Εν μέσω θετικών προσήμων στην Ευρώπη ο ΓΔΧΑ επιχείρησε ανοδικά αλλά έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Στο εξωτερικό, νέα ιστορικά υψηλά καταγράφηκαν σε S&P 500 και Nasdaq με την προσδοκία θετικών εκπλήξεων από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων Β΄ τριμήνου (σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν JP Morgan και Goldman Sachs).

  • Στο εσωτερικό, η εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha σήμερα θα διατηρήσει την μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα και τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο. Ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (0,55ευρώ/μτχ). Από πλευράς μάκρο, βαρύτητα θα δοθεί στα σημερινά στοιχεία ΔΤΚ Ιουνίου στις ΗΠΑ.

FOURLIS: The company officially announced the set up of its real estate REIT Trade Estates with an initial €173.5mn share capital. Trade Estates will include all private owned IKEA malls across Greece and Bulgaria, Fourlis’ retail park in Northern Athens and the 2 logistic centers in Shimatari and Oinofita.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τεχνικά και ξεκινώντας από την ΑΛΦΑ, οι πρώτες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 1,152 (ημερήσιο “stop short”) και 1,17 – 1,19 ευρώ και η αμέσως επόμενη που αποτελεί εγχείρημα υψηλού βαθμού δυσκολίας, στα 1,34 – 1,38 ευρώ. Αν χαθεί η στήριξη στα 0,969, η αμέσως επόμενη στα 0,9288 – 0,918 ευρώ.

  • Για την ΕΤΕ η πρώτη αντίσταση στα 2,398 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), όμως για να υποστηριχθεί ότι η πρόσφατη διόρθωση έλαβε τέλος, θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 2,476 ευρώ, όπου συγκλίνουν οι δύο εκθετικοί ΚΜΟ 30 και 60 ημερών. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 2,26, μπορεί να δώσει πίεση προς τα 2,00 – 1,98 ευρώ.

Η πρώτη σημαντική αντίσταση για την μετοχή της ΕΥΡΩΒ στα 0,865 ευρώ (ημερήσιο “stop short”) και η αμέσως επόμενη στα 0,90 ευρώ. Οι επόμενες στηρίξεις στα 0,80 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 0,75 ευρώ.

  • Για την περίπτωση της ΠΕΙΡ, οι Αναλυτές υποστηρίζουν ότι συνεχίζει να κινείται σε “αχαρτογράφητα, τεχνικά, ύδατα”. Η όποια διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 1,355 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

  • Ο τίτλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+0,11%) συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.  Για την αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, θα ήθελε επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 9,52 (ημερήσιο “stop short”) – 9,63 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, οι αγοραστές θα ξαναβάλουν στο στόχαστρο την δυσκολοκατάβλητη ζώνη 10,95 – 11,25 ευρώ.
  • ΔΕΗ: Σε σταθερά πλαγιοκαθοδική τάση ο τίτλος της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (-0,06%), η οποία έχει ξεκινήσει από τα 9,16 ευρώ (κλείσιμο 25/6). Αν χαθεί η στήριξη στα 8,75 ευρώ (σημερινό κλείσιμο), δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 8,50, 8,30 – 8,20 και 7,90 ευρώ. Οι πρώτες αντιστάσεις στα 9,00 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 9,25 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). “Αγέρωχη” παρακολουθεί τις εξελίξεις η ζώνη αντίστασης στα 10,14 – 10,25 ευρώ.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.