Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (03/11)


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Κακόμαθαν μερικοί που ήθελαν και θέλουν τα μικρά χαρτιά να χαρίζουν σε χρόνο dt σημαντικά έως απίστευτα κέρδη. Καλόν είναι να προσγειωθούν. Η αγορά δεν χαρίζει χρήματα, ούτε είναι δυνατόν κάποιος να κάθεται στην… καφετέρια και να περιμένει να του βάζουν και τα λεφτά στη τσέπη. Και αν ενίοτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι θα διαρκεί στον αιώνα τον άπαντα.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.

 • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες.
Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.
****
 1. ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Λόγω απίστευτης εν δυνάμει δυναμικής
 2. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ – Λόγω αστείας αποτίμησης
 3. ΙΝΤΡΑΛΟΤ – Οσο κι αν φαίνεται περίεργο να επιμένουμε σε μία μετοχή που έχει 7πλασιάσει την τιμή της από τότε που την επισημάναμε. Το απόλυτο turnaround point του ελληνικού χρηματιστηρίου!
 4. ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Λίγα βάζεις κλπ κλπ… ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ στον Αρειο Πάγο, ποιός ξέρει πότε θα δημοσιευτεί, αλλά αγοράζει κανείς μερικά κομάτια ανάλογα με τις αντοχές του κι αν του κάτσει…
 5. Και δεκάδες ακόμη ποιοτικές, δυναμικές και με προοπτικές μετοχές εισηγμένων εταιρειών και ομίλων στο ελληνικό χρηματιστήριο, το φθηνότερο του κόσμου. Για όλα τα βαλάντια.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν καταγράφηκε στην εικόνα του ΓΔΧΑ χθες, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ. Μικρή πίεση δέχονται σήμερα το πρωί οι μετοχές στην Ασία εν μέσω καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε ολοένα και περισσότερες επαρχίες της  Κίνας. Σήμερα πριν την συνεδρίαση αναμένεται να δημοσιευτεί η αναφορά πωλήσεων Γ τριμήνου της ΕΕΕ.

 • Ωστόσο, αναμφισβήτητα βαρύτητα θα δοθεί στις αποφάσεις της FED σήμερα το απόγευμα, όπου εκτιμάται ότι θα αναφερθούν συγκεκριμένα για τον ρυθμό μείωσης των επαναγορών ομολόγων, γεγονός που θα οδηγήσει πιθανότατα και σε προβλέψεις για το πότε θα έχουμε την πρώτη αύξηση επιτοκίων.

Παράλληλα, σημαντικά μάκρο για αγορά εργασίας, μεταποίηση, εργοστασιακές παραγγελίες και διαρκή καταναλωτικά αγαθά θα ανακοινωθούν σήμερα για τις ΗΠΑ. Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανάλογη εκτόνωση από το στενό εύρος διαπραγμάτευσης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

@10:05

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: 
 
Θετικά πρόσημα επικράτησαν χθες στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, ενώ αντίστοιχα με κέρδη έκλεισε και ο ΓΔΧΑ εν μέσω μιας περισσότερο σταθεροποιητικής συνεδρίασης. 
 
Για 7η συνεχόμενη ημέρα ο εγχώριος δείκτης συσσωρεύει στην περιοχή των 900 μονάδων χωρίς να απομακρύνεται από αυτήν και ανοίγοντας την ψαλίδα αποδόσεων με τους κύριους ευρωπαϊκούς δείκτες κατά 2%-3% περίπου. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σταθερά σε χαμηλά επίπεδα αυτό το άνοιγμα δεν είναι αρκετό για συμπεράσματα. 
 
Παράλληλα, τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη είναι κατά 75% περίπου ανώτερα των εκτιμήσεων και αυτό προσφέρει στήριξη στους μετοχικούς δείκτες.
 
Σε αυτό το  πλαίσιο, θα περιμέναμε άλλη μία σταθεροποιητική συνεδρίαση εν αναμονή και της αυριανής συνεδρίασης της FED, όπου είναι ιδιαίτερα πιθανό να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιβράδυνση των επαναγορών ομολόγων. 
 
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τους δείκτες μεταποίησης Οκτωβρίου της PMI Markit για Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ευρωζώνη.
@10:20

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – 6μηνο: Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε από τα 13,89 στα 20,44 εκατ. ευρώ.

 • Τα καθαρά κέρδη πολλαπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στο 1,33 εκατ. ευρώ (ξεπέρασαν εκείνου του συνόλου του 2020) έναντι 335 χιλ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
 • Οι θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές κατά 2,25 εκατ. ευρώ συνέβαλαν στη μείωση του καθαρού δανεισμού στα 2,168 εκατ. ευρώ.
 • Τα ίδια κεφάλαια στις 30 Ιουνίου αυξήθηκαν στα 24,25 εκατ. ευρώ.
 • ΑΨΟΓΟΙ οι χρηματοικονομικοί δείκτες της. Κάτω του 8 η εκτιμώμενη σχέση ev/ebitda, περί το 10 το p/e, μερισματική απόδοση περί το 3,5%, κάτω του 0,10(!), ο δείκτης δανειακής μόχλευσης και στο 0,5 η σχέση netdebt/ebitda(!).
 • ΤΩΡΑ που πιέζεται(!) γίνονται οι δυνητικές αγορές και όχι κυνηγώντας την αργότερα.
KI AYTO…
ME MHNYMA ANAΓΝΩΣΤΗ
 • Νέο χρηματοδοτικό προϊόν δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να υλοποιούν επενδύσεις σε συστήματα άρδευσης, δεξαμενές, γεωτρήσεις, σχετικό μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε τεχνολογίες αιχμής.
 • Η ΓΕΒΚΑ — πατώντας πάνω σε αυτό —- θα  δημιουργήσει  πρόγραμμα υλοποίησης… “Με το κλειδί στο χέρι”.
@10:25
ΓΡΑΨΑΜΕ ΧΘΕΣ:- 
“ΠΕΡΦ: Ο… μπούσουλας… ΕΠΣΙΛ 225 – 230 εκατ., ΕΝΤΕΡ 155 – 160 εκατ., και η αφεντιά της 62 – 65 εκατ. ευρώ. Αναλογικά και συγκριτικά έχει μεγάλα περιθώρια μπροστά της.”
 • ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Τι σχέση έχει όμως το αντικείμενο δραστηριοποίησης των Epsilonnet και Entersoft με αυτό της Performance;
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ σε αυτό: Το…  Αναλογικά και συγκριτικά είναι ευνόητον ότι εμπεριέχει την συγκεκριμένη ειδοποιό διαφορά, γιατί αλλιώς θα γράφαμε ότι η ΠΕΡΦ θα έπρεπε να αποτιμάται στα μισά της ΕΠΣΙΛ… 

@14:40

ΟΛΟΙ οι έλληνες επενδυτές (sic) φοβούνται ότι το Χ.Α θα γκρεμοτσακιστεί εν όψει μίας διαρκώς πιθανολογούμενης πτώσης των ξένων αγορών (που ολοένα βαδίζουν προς το κραχ και ούτε κιχ δεν ακούγεται) που θα το συμπαρασύρει στο γκρεμό.
Ούτε λόγος βέβαια, ότι το ΧΑ θα αντιδράσει δυναμικά, μόνον όταν διορθώσουν και μάλιστα δυνατά οι ξένες αγορές, οπότε – τότε και μόνον τότε – ένα μέρος των ξένων κεφαλαίων θα διοχετευτεί προς τα κάτω ράφια τους δηλαδή σε υποτιμημένες ημιανάπτυκτες, αναπτυσσόμενες κλπ αγορές…

@15:20

JP MORGAN (ΧΘΕΣΙΝΟ): Δίνει τιμή-στόχο τα 1,5000 ευρώ για την Alpha με περιθώριο ανόδου 35%, τα 1,2000 ευρώ για την Eurobank με περιθώριο ανόδου 29%, τα 3,3000 ευρώ για την Εθνική με περιθώριο ανόδου 20% και τα 1,9000 ευρώ για την Πειραιώς (29%).

@15:25

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ: Πριν το άνοιγμα της αγοράς αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά στοιχεία γ’ τριμήνου η Coca-Cola HBC ενώ η ενημέρωση των αναλυτών θα πραγματοποιηθεί στις 11:00. Η Epsilon Net έχει συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. με κύριο θέμα το split των μετοχών (4 νέες για κάθε 1 παλαιά) ενώ αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2021 η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. Την Παρασκευή έχει συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. με κύριο θέμα την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

@15:25

MHNYMA ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Στη λίστα του χρηματιστηρίου εμπορευμάτων της Σμύρνης που περνάει όλο το ελληνικό βαμβάκι και έχουν ελληνική ποιότητα σαν δείκτη έχει 133 δολλαρια η λίβρα ιστορικό υψηλό . Είναι εκεί που λέει στα αγγλικά cot look cotton quotes. Στο ΧΑ δεν μπορούσαν να κάνουν ένα δείκτη; Οι Τούρκοι έχουν κάνει και στο ελαιόλαδο. Ξύλο που θελουμε.

@15:30

Νέα ιστορικά υψηλά ενόψει για τον DAX κλπ, χάθηκε το μέτρημα στην Wall Street και εμείς αγκομαχούμε για να κρατήσουμε τις… 900 μονάδες. Τεράστια η συμμετοχή στην απαξίωση του Χ.Α, όλων ανεξαρτήτως των θεσμικών παραγόντων του…. Ολίγιστοι οι τύποι, ολιγιστότατοι. Και σωτηρία δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ακούν ΧΑ οι σοβαροί ξένοι επενδυτές και το βάζουν στα πόδια. Πόσες φορές δεν τους εξαπάτησαν – βλέπετε – τα δικά μας μεγαλολαμόγια…
@16:15
EUROBANK – No comment
@16:35
OI METOXEΣ ανεβαίνουν με λεφτά και πέφτουν με χαρτιά. Μπορεί να υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό άφθονα κεφάλαια, αλλά διοχετεύονται προς άλλες – πλην του Χ.Α – … ατραπούς. Προέχουν άλλες εξυπηρετήσεις βλέπετε, που αν γυρίσει ανάποδα ο τροχός θα κλάψουν πολλές μανούλες. Οχι πάντως αυτές των μικροεπενδυτών, που κινούνται λογικά και μεθοδικά σε δικά τους μονοπάτια.
@16:40
ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Αναμενόμενη η διόρθωση, τεχνική άνοδος για προσωρινό ξελάφρωμα (δόθηκαν άνω των 120 χιλ.τμχ) και επιστροφή από τα 2,6000 είκοσι σεντς χαμηλότερα. Προέχει τώρα – τεχνικά πάντα – η διατήρηση του επιπέδου των 2,3800-2,4000 ευρώ.
ΠΕΡΦ – ΠΡΟΦ: Χεράκι χεράκι στις κεφαλαιοποιήσεις τους οι δύο εταιρείες. Του ιδίου κλάδου, αλλά με διαφορετικό αντικείμενο. Μαζί τους από τον… πάτο τους ο μ/μ που εξακολουθεί να πιστεύει και στις δύο. Απαντώνται, όσοι υποστηρίζουν ότι η ΠΡΟΦ ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Υπάρχει όραμα και δυναμική που είναι… αόρατη για τους πολλούς αλλά όχι και για τους λίγους.
H MERMEREN και τα δημοσίευσε τα αποτελέσματα της από τις πρώτες και μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσίασε κι από πάνω. Για να δούμε, μη τυχον και εκπλήξει ευχάριστα η άλλη μεγάλη εισηγμένη του κλάδου.
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Κάθε τέταρτο τρίμηνο της ετήσιας χρήσης έγραφε ζημίες, λόγω εποχής και κλάδου. Οχι όμως και εφέτος, που η περίδος θα κλείσει με κέρδη. Η μετοχή είναι το απόλυτο MUST για το κάθε ποιοτικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Ολοκληρώνεται και η ΑΜΚ ρτης ΔΕΗ οσονούπω, θα σταματήσει και ο θεσμικός κάθε λίγο και λιγάκι να βγάζει κομμάτια.
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ: Που αλλού, παρά στον ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ… Στα 9 εκατ. ευρώ. Ημαρτον…

Ξεκινώντας από την Αεροπορία Αιγαίου (-1,74%), όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα χαμηλότερα της ζώνης 5,20 – 5,13, από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών και ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών, δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω υποχώρηση προς τα 5,05 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Η πρώτη σημαντική αντίσταση στα 5,80 ευρώ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Συμπλήρωσε 39 συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 8,00 ευρώ, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-1,83%). Για τον τίτλο, πρώτο ζητούμενο είναι η ανακατάληψη των 7,70 ευρώ και δεύτερο η κίνηση υψηλότερα των 7,86 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). Σε μία τέτοια περίπτωση, οι αγοραστές θα ανακτήσουν τον έλεγχο της τάσης, και μπορεί να σπρώξουν τη μετοχή προς τα 8,00 και 8,33 ευρώ. Προσοχή, αν χαθεί η ζώνη στήριξης 6,90 – 6,80 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων), η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 6,38 ευρώ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ)

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο μεσοπρόθεσμος στόχος για το 2024 είναι, με συνολικά έσοδα €4,88 δισ., τα EBITDA να διαμορφωθούν σε €1,314 δισ., τα καθαρά κέρδη σε €384 εκ. και τα κέρδη προ φόρων σε €554 εκ. Ακόμα σύμφωνα με τις προβλέψεις του ενημερωτικού δελτίου, το 2026, με έσοδα €5,3 δισ., η ΔΕΗ θα έχει €1,73 δισ. EBITDA, καθαρά κέρδη στα €665 εκ. και κέρδη προ φόρων στα €924 εκ.

Μοιάζει λοιπόν με ευκαιρία. Και ο φίλος μου ο Κώστας** – αυτός με το πινακίδιο αγοράς – σε παρόμοιες περιπτώσεις λέει ότι η ενδεδειγμένη στρατηγική είναι μία: «all in».

**Φίλος και παλαιός συνάδελφος υποστηρίζει ότι η καλύτερη τακτική στο χρηματιστήριο είναι να αγοράζει κανείς φθηνά. «Τα κέρδη βγαίνουν στο πινακίδιο αγοράς» έλεγε χαρακτηριστικά. Βέβαια, το να θέλει να αγοράσει κανείς φθηνά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι σαν να υπονοεί ότι θα ξυπνήσει το πρωί. Μάλιστα. Αλλά τι ώρα; 


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
Τετάρτη, 03-Νοε-2021 00:02
Πού θα διορίζουμε αν πουληθούν τα κρατικά μονοπώλια…

Πού θα διορίζουμε αν πουληθούν τα κρατικά μονοπώλια…Του Γιώργου Κράλογλου

 • Πολιτικός πανικός, μήπως καταρρεύσει το πελατειακό σύστημα διορισμών, πουλώντας τα κρατικά μονοπώλια. Γιατί οι αριστεροί δίνουν “πάσα” στην κυβέρνηση. Το σκηνικό της πολιτικής αντίδρασης στήνεται στη Βουλή. Οι εντυπώσεις, γνωστές.

Ο λαϊκισμός και η παραπλάνηση σε όλο τους το μεγαλείο… Πόνος και νοιάξιμο…, της αριστεράς και της προόδου (μην ξεχνάμε το προόδου…) για την ακρίβεια… Ταυτόχρονα όμως και ευκαιρία στην κυβέρνηση να δείξει το αριστερό της πρόσωπο…, στην φροντίδα του λαού.

 • Σύμφωνα με το σενάριο (λύπης και συγκίνησης για τους ιθαγενείς της χώρας…) προτείνεται διεξαγωγή συζήτησης, προ ημερησίας διατάξεως, “…για τον μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό που συμπιέζεται ασφυκτικά από τις αλυσιδωτές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα είδη πρώτης ανάγκης και πρωτίστως στα τρόφιμα, στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, στα εμπορεύματα, αλλά και στα ενοίκια, ως συνέπεια της εκτόξευσης των αντικειμενικών αξιών στην ακίνητη περιουσία της μεσαίας τάξης, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων…”.

Έτσι, ξεκινάει η επιστολή, του πρωταγωνιστή του σεναρίου, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης των δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου…, του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει και άλλα η επιστολή. Και έτσι στηρίζεται η συζήτηση-ευκαιρία στην κυβέρνηση ή να αποδείξει ότι δεν είναι έτσι αν έτσι νομίζουν οι αριστεροί της προόδου… ή να ανακόψει (αν δεν συμφέρουν πολιτικά) τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων δήθεν για να μην επιβαρύνει τον λαό αλλάζοντας και ταυτότητα στα κρατικά μονοπώλια ενέργειας…

 • Μακιαβελικός συλλογισμός, της στήλης, θα μου πείτε. Ίσως.

Έλα που βλέποντας το πώς καταλήγει η επιστολή και έχοντας δει πάμπολλες παρόμοιες περιπτώσεις στη δημοσιογραφική μας διαδρομή στη μεταπολίτευση, στεκόμαστε στο “ζουμί” της πρωτοβουλίας.

Και (κατά τη γνώμη μας) το “ζουμί” θα το βρούμε στη τελευταία παράγραφό της επιστολής (“Ο Αλ. Τσίπρας ζητεί συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια”) “…Η κυβέρνηση, δεν λαμβάνει τις αναγκαίες θεσμικές πρωτοβουλίες και έχει από πρόθεση ανατρέψει τον ρόλο που παραδοσιακά είχε η ΔΕΗ στον προσδιορισμό της τιμής της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν ασκεί τα καθήκοντά της σε σχέση με τις ρυθμιστικές αρχές (ΡΑΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού), ώστε αυτές να επιτελέσουν, επιτέλους, τον ρόλο τους σε σχέση με την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας.

 • Αντίθετα, με συνοπτικές διαδικασίες και εν μέσω βαθιάς ενεργειακής κρίσης, ιδιωτικοποιεί τον ΔΕΔΔΗΕ – ένα από τα μονοπώλια στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος – και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο που υπονομεύει αναγκαίες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, και εκχωρεί σε ιδιώτες έναν ακόμα ενεργειακό φορέα και κρίσιμο εργαλείο άμεσης δημόσιας παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμολογίων ηλεκτρισμού – τη ΔΕΗ.

Και το πράττει με αιφνιδιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από την οποία αυθαίρετα αποκλείει το βασικό μέτοχο που είναι το Δημόσιο, αφήνοντας έτσι νοικοκυριά και επιχειρήσεις ομήρους στις κερδοσκοπικές διαθέσεις τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος από ένα καρτέλ ιδιωτών παρόχων…”.

 • Την επιστολή, την διαβάσεις δεν την διαβάσεις δεν χάνεις τίποτε. Το 95% είναι επαναλαμβανόμενη μπαγιάτικη αριστερή κονσέρβα.

Στέκομαι όμως στην “καταγγελία” της τελευταίας παραγράφου “…με συνοπτικές διαδικασίες (σ.σ. η κυβέρνηση) και εν μέσω βαθιάς ενεργειακής κρίσης, ιδιωτικοποιεί τον ΔΕΔΔΗΕ, ένα από τα μονοπώλια στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος…” και απορώ (ίσως και μαζί σας) για την ομολογία ότι η κυβέρνηση “…ιδιωτικοποιεί ένα από τα μονοπώλια (σ.σ. κρατικό μονοπώλιο -γιατί άλλα δεν έχουμε-) στον ιδιαίτερο τομέα της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος”.

 • Τυχαία αντιδρά η αριστερά της προόδου… του ΣΥΡΙΖΑ στη μείωση της κρατικής συμμετοχής στο κρατικό μονοπώλιο τη ΔΕΗ, (δεύτερο κρατικό μονοπώλιο) ή της ΔΕΠΑ –ΔΕΣΦΑ (τρίτου και τέταρτου κρατικού μονοπωλίου);

Τυχαία έσκιζαν τα ρούχα τους, πρώην αριστεροί κομματικοί εργατοπατέρες, όταν άνοιξε το κρατικό μονοπώλιο επικοινωνιών του ΟΤΕ, για να βρουν και αυτοί ως μαχητές… δόξα λαμπρή στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

 • Τελική απορία…

Υπήρξε, εδώ και 40-45 χρόνια, καταναλωτής, νοικοκυριό σε ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο ή μικρομεσαίος, της μεταποίησης, στη χαμηλή, μέση, υψηλή τάση, ή φυσικού αερίου που να αισθάνθηκε ασφάλεια χαμηλών τιμών ή ανταγωνιστικών τιμών ενέργειας (αν πρόκειται για βιοτεχνία ή βιομηχανία), λόγω της σιγουριάς των κρατικών μονοπωλίων; Αν δεν υπάρχει (όπως εμείς πιστεύουμε) προς τι η κουβέντα για το κακό που θα μας βρει από την πώληση και των κρατικών μονοπωλίων ενέργειας;

george.kraloglou@capital.gr


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.