Χ.Α+Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Δευτέρα 12.7.2021) – Part2

MΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (15 με 50 εκατ. κ/φσης)

 • ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ (32 + 4 ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ + 4 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ)Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας. Αφορά αποκλειστικά και μόνον τους φίλους αναγνώστες μας και κανέναν άλλο. Καθότι τα πάντα ρει και ουδείς μάγος στις αγορές…

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μόλις χθες αναφερθήκαμε ξανά, για την δική της περίπτωση.
 • ΕΛΓΕΚΑ: Αλλάζουν τα πάντα στον όμιλο. Εν τω μεταξύ, οι μεγαλομέτοχοι αλλά και κάποιοι άλλοι που έρχονται, παρακαλούν ώστε το free float να μην γραφτεί στην ΑΜΚ. Γι αυτό έβαλαν και την τιμή της αύξησης στα υψηλά των 0,3800 ευρώ.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΒΙΟΚΑ: Έφεραν τα κάτω πάνω οι διοικούντες και άρχισε να τους το αναγνωρίζει η αγορά…
 • PERFORMANCE: Πληρώνει για την ώρα, την απότομη αναρρίχηση της τιμής της μετοχής της πολύ πιο πριν καν ξεκινήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς της στην ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ. Δεν ήθελαν να ανέβει κι άλλο και πήραν τα μέτρα τους. Οι κατέχοντες γνωρίζουν τι κρατούν στα χέρια τους.
 • ΣΙΔΜΑ: Κάτι πολύ καλό θα γίνει προσεχώς κάτω από την σκέπη του ομίλου Viohalco.

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή πάντα σου βγάζει την πίστη ανάποδα πριν την επόμενη κίνηση του. Σπαστικοί και οι διαχειριστές της μετοχής του.
 • ΕΛΙΝΟΙΛ: Μία από τα ίδια με την προαναφερθείσα…
 • ΡΕΒΟΙΛ: Επειδή οι διαχειριστές της μετοχής θέλουν να κρατούν χαμηλά τους τερματικούς τόνους. Αλλιώς, ήδη θα κτυπούσε την πόρτα των 1,8000 ευρώ.
 • ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Πολύ… φρέσκια η αναφορά μας…

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΦΡΙΓΟ – ΛΑΒΙ – ΙΝΛΟΤ: Της επιτήρησης και οι (3)… Λίγα βάζεις, πολλά κερδίζεις αν σου κάτσει… Λίγα βάζεις, λίγα χάνεις, αν δε σου κάτσει.
 • KAIROMEZZ: Λίγα βάζεις, πολλά κερδίζεις αν σου κάτσει… Λίγα βάζεις, λίγα χάνεις, αν δε σου κάτσει. Θα χρειαστεί υπομονή. Λογικά θα πληρώσει δυνατά…

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • ΦΟΥΝΤΛ: Δεν την αδικεί η αγορά, κάθε άλλο μάλιστα.
 • ΙΝΤΕΚ: Φυσικά και θα γίνει placement κάποια στιγμή, αλλά η τιμή θα γράφει το 4 μπροστά. Δεν είναι της ώρας πάντως.
 • ΚΤΗΛΑ: Πιάνει ταβάνι κάθε φορά που πλησιάζει τα 2,00 ευρώ.

11.7.2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (1)

(Νο.1) Χ.Α: Σχόλια– Παρατηρήσεις– Εκτιμήσεις– Επισημάνσεις (10/12 Ioυλίου 2021))


ΑΤΖΕΝΤΑ:

Γεμάτη η ατζέντα εταιρικών ειδήσεων και οικονομικών γεγονότων την εβδομάδα που ξεκινάει. Πυκνώνουν οι ανακοινώσεις του β’ τριμήνου στην Αμερική. Στις κυριότερες από αυτές ξεχωρίζουν: 13/07 JPMorgan Chase, Goldman Sachs, PepsiCo, Wells Fargo 14/07 Bank of America, Citigroup και 15/07 Morgan. Stanley.

 • Χωρίς το μέρισμα χρήσης θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Flexopack (€0,087) την Δευτέρα. Την Τρίτη θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση οι μετοχές της Alpha Bank που προέκυψαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου ενώ την ίδια ημέρα οι μετοχές του ΟΠΑΠ θα διαπραγματεύονται χωρίς τα 55 λεπτά του μερίσματος της χρήσης του 2020.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την δημόσια προσφορά του εταιρικού ομολόγου της Prodea η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Tην Πέμπτη είναι η καταληκτική ημερομηνία δεσμευτικών προσφορών για την ΔΕΠΑ υποδομών.

 • Τέλος, την Παρασκευή λήγουν οι σειρές παραγώγων για το μήνα Ιούλιο ενώ η Fitch το βράδυ θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο.

ΤΙΤΑΝ – απάντηση: Πραγματικά από την ώρα του…. “TITC: Νέα τιμή-στόχο στα 22,00 από 14,00 ευρώ από την Wood για την μετοχή του με σύσταση ΑΓΟΡΑ. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρία είναι στην εκκίνηση ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου με ώθηση από τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και ΗΠΑ” η μετοχή δεν είδε άσπρη ημέρα.

 • Ο όμιλος παραμένει μία μεγάλη δύναμη, αλλά χρηματιστηριακά έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Ειδικά, από την ώρα που άφησε την ΑΘΗΝΩΝ 110 και έφυγε για τις κρυόπλαστες Βρυξέλλες…

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:  Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.


 • Το Τείχος του Φόβου

Στη συμπεριφορά του αμερικανικού δείκτη S&P 500 κολλάει γάντι το γνωστό γνωμικό των γκουρού των αγορών… a Bull market climbs the “Wall of Worry”. Κάτι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, κάτι ο στα μάτια τους καλπάζον πληθωρισμός, κάτι η αύξηση των επιτοκίων, κάτι το γνωστό tapering έχει δημιουργήσει εδώ και πολύ καιρό στη Wall Street  μια ολόκληρη στρατιά από αμφισβητίες της ανόδου, που «φοβούνται» όλο και περισσότερο να απλώσουν το χέρι τους στις ήδη αρκετά «υπερτιμημένες» για αυτούς μετοχές.

 • Και όμως όσο και αν φωνάζουν από τις 3950 μονάδες, για να μη πω και παρακάτω, «Τώρα εδώ πάνω δεν αγοράζουμε» ή «Τώρα πουλάμε και τα παπούτσια μας», διαρρηγνύοντας ανά δέκα λεπτά τα ιμάτιά τους, η αγορά τους έχει γυρίσει την πλάτη και αναρριχάται στο δικό τους «Τείχος του Φόβου» προσεγγίζοντας μέσα σε όλο αυτό το θόρυβο τις 4400 μονάδες και γράφοντας σχεδόν κάθε μέρα νέα ιστορικά υψηλά.

Οι περισσότεροι δε από αυτούς ψάχνουν το φθαρτό της ανόδου στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών ποντάροντας σε μια παράτολμη κίνησή τους που θα φέρει το… τέλος του κόσμου. Όμως οι κεντρικοί τραπεζίτες γνωρίζουν ότι λόγω της όλης πανδημικής κατάστασης ακροβατούν στο κενό και το τελευταίο που θα ήθελαν να κάνουν στη παρούσα κρίσιμη κατάσταση είναι να τραβήξουν ρευστότητα από το παγκόσμιο τραπέζι των αγορών και να πυροβολήσουν το ίδιο τους το πόδι.


*****

 • Just to put things into perspective: Combined balance sheets of #Fed, #BoJ and #ECB have hit fresh ATH at almost $24tn. Since the financial crisis of 2008, the amount has increased sixfold!
Εικόνα
*****
Megacap Tech stocks roar back into vogue as haven from slowdown. Combined mkt cap of FANGMAN has hit fresh ATH at almost $10tn. bloomberg.com

Εικόνα

 • Η γιγάντια Apple (AAPL) με την αστρονομική κεφαλαιοποίηση των 2,39 τρισ. δολαρίων συλλαμβάνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις να θέλει να αποδράσει από τα υψηλά του Ιανουαρίου των 145 δολαρίων ανοίγοντας έτσι τα φτερά της για τα 150 δολάρια.

Η δε διαγραμματική της ανάλυση είναι για σεμινάριο τεχνικής ανάλυσης καθώς ακολούθησε κατά γράμμα τα «πρακτικά» στη θεωρία του σχηματισμού “Symmetrical Triangle”. Η ανοδική διάσπαση του εν λόγω σχηματισμού στα 131,47 δολάρια έχει ανάψει το φως για μια κίνηση  καταγραφής νέων ιστορικών υψηλών. Η Apple ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της 27ης Ιουλίου.

Η δεύτερη σε βαρύτητα Microsoft (MSFT), με κεφαλαιοποίηση 2.089 τρισ. δολαρίων δείχνει να μη καταλαβαίνει και πολλά από τις διάφορες εκτενείς αναλύσεις των πλείστων  επενδυτικών ανησυχιών ακολουθώντας τον ανοδικό δρόμο που έχει χαράξει ο στροφέας “Q” από τα μέσα του περασμένου Μαΐου. Η δε λέξη «νέα ιστορικά υψηλά» βρίσκεται στο καθημερινό λεξιλόγιο των οικονομικών συντακτών.

 • Μιλάμε για μια εταιρεία που αν επένδυε κάποιος στις αρχές του 2010 θα είχε σήμερα μια απόδοση της τάξεως του 1500%. Βέβαια το νούμερο φαντάζει πλέον πολύ δύσκολο προς μελλοντική επίτευξη αλλά ουδείς μπορεί να γνωρίζει το μέλλον. Εδώ για να πάει κάτι στραβά στο ανοδικό σενάριο προσέγγισης των 300 δολαρίων θα πρέπει η μετοχή να περάσει με δύναμη κάτω από τη ζώνη στήριξης των 262 με 250 δολαρίων. Τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου θα βγουν στις 22 Ιουλίου.

Ο τεράστιος σχηματισμός συσσώρευσης που είχε προκληθεί στη μετοχή της Amazon (AMZN) από πέρυσι τον Ιούλιο ανάμεσα στα 3530 με 2880 δολάρια έσπασε ανοδικά μόλις στις τελευταίες συνεδριάσεις δίνοντας έτσι το εκκωφαντικό στίγμα σε αρκετούς επενδυτές θεσμικούς και μη.

 • Δεν γνωρίζω βέβαια αν στη συνέχεια η διαγραμματική αυτή ένδειξη αποδειχθεί κίβδηλη αλλά συνήθως δε μπορεί να γίνει σε τέτοιους εταιρικούς γίγαντες που για να κινηθούν χρειάζονται κάμποσα δισ. δολάρια, όπως ο όγκος των 17,25 εκατ. τεμαχίων με μέσο όρο τα 3640 δολάρια  που έπεσαν ως καύσιμο στη μηχανή για να προκληθεί η ανοδική διαφυγή πάνω από τον πολύ δύσκολο στροφέα αντίστασης “R”.

Έναν στροφέα που επί 300 μέρες δεν σήκωνε και πολλά- πολλά από όσους προσπαθούσαν να τον καταστρατηγήσουν, καταστρέφοντας επί 5 συνεχόμενες φορές τα επεκτατικά τους σχέδια. Τώρα η τιμή της μετοχής ατενίζει την αντίσταση των 3800 δολαρίων έχοντας όμως ως επιθυμία τη κατάληψη του ψυχολογικού ορίου των 4000 δολαρίων. Εδώ τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για το 2021 θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 • Ζητάμε επενδυτές και μιλάμε για 70 δισ. πλιάτσικο στην Ελλάδα!!
 • Από τον Γιώργο Κράλογλου στο capital.gr

Η καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επίσημη και ανοικτή. Η κυβέρνηση της Ελλάδας βάζει χέρι στα λεφτά των φορολογούμενων της Ευρώπης. Επειδή ορισμένοι ονειροπόλοι (ευτυχώς όχι πολλοί…) θεωρούν ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας και των πολιτικών της, έχει ήδη αποκατασταθεί στα μάτια επενδυτών και κοινωνικών ομάδων (σε Ευρώπη και Βαλκάνια) τους προσγειώνω στην πραγματικότητα.

 • Προσγείωση όχι από ανώνυμη πληροφόρηση υπονομευτών του ελληνικού λαού…, αλλά με στοιχεία από την επίσημη καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Το κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση του Ιουλίου 2023 καταγγέλλει επισήμως ότι στην Ελλάδα επιχειρείται πλιάτσικο σε 70 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης. Λεφτά τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο, οι Έλληνες φορολογούμενοι και όλοι φορολογούμενοι της Ε.Ε.

Προς ορθή γνώση, κουτόφραγκων επενδυτών, Αμερικάνων, Ελληνοαμερικάνων, ντόπιας επιχειρηματικής κοινότητας, επίδοξων μικρομεσαίων και νέων επιχειρηματιών, μεταφέρουμε το “κόλπο” του πλιάτσικου 70 δισ. στην Ελλάδα, όπως το καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 • Πρώτον: Αποκλείεται το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 • Δεύτερον: Δίδονται χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.
 • Τρίτον: Δεν υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε “εκλεκτούς” της κυβέρνησης.

Αν νομίζετε ότι το σημείωμά μας, μέχρις εδώ, γράφτηκε με διάθεση συνηγορίας στην πληττόμενη κυβέρνηση…, από την αντιπολίτευση, κάνετε μέγα λάθος.

Αντίθετα χαρακτηρίζουμε την αμυντική στάση της κυβέρνησης αδικαιολόγητα χαλαρή.

Αδικαιολόγητα υπέρκομψα πολιτική, πράγμα που δεν θα συναντούσες σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση όταν την εκθέτει για λωποδυσία (πλιάτσικο) η εν δυνάμει (έτσι νομίζει μόνο η ίδια…) κυβέρνηση της αριστεράς, στις εκλογές του Ιουλίου 2023.

 • Αδικαιολόγητα μη μάχιμη όσο χρειάζεται στην προάσπιση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και 650.000 παιδιών της, που έχουν υπεύθυνες και αξιοπρεπείς θέσεις εκτός Ελλάδας.

Φωτίσαμε το θέμα περισσότερο (από όσο όφειλε η κυβέρνησης να το πράξει), αναλογιζόμενοι πόσο καθυστερημένη και υποανάπτυκτη εμφανίζουν την Ελλάδα, οι ίδιοι οι πολιτικοί της, στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα!!

 • Αναξιόπιστη και υποανάπτυκτη την Ελλάδα, στις κρίσιμες ώρες που περνάμε και θα περάσουμε, όταν οι πάντες (εντός και εκτός Ελλάδας) συμφωνούν πως αν δεν επενδύσουμε 40-50 δισ., τον χρόνο, στα επόμενα 5 χρόνια θα σβήσουμε οικονομικά και θα μείνουμε μόνο ως σουβλατζήδες της Ευρώπης και αχθοφόροι των Βαλκανίων. Αρχή θα γίνει από τη Βόρεια Ελλάδα που πωλείται ήδη με το κομμάτι…

Αναλογιζόμαστε, όλα αυτά, καθώς, όχι μακριά στον χρόνο, αλλά μόνο 3-4 χρόνια πριν, παρακολουθούσαμε (ίσως και με ζήλια) τη στάση και τις θέσεις της αντιπολίτευσης (σε ίδιες με εμάς χώρες) όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, τις μέρες της μάχης τους για την έξοδο από τα μνημόνια.

 • Την πολιτική συναίνεση στην Ιρλανδία όταν επέστρεφε τα δανεικά της στο ΔΝΤ, γιατί είχε να λαμβάνει κέρδη από την ανάπτυξη του 5-7% της ίδιας χρονιάς με την έξοδο από το μνημόνιο.
 • Την πολιτική αρχοντιά και αξιοπρέπεια της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία κατά τη διαχείριση της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια με απανωτές επιτυχίες στη μείωση της ανεργίας και την κατάκτηση (με την αξία της), του μεγαλύτερου πακέτου ιδιωτικών επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Τη σιωπηρή, σε όλη την Ευρώπη (παρά τα “αγκάθια” της Γερμανίας), αποδοχή της πολιτικής συνεννόησης στην Κύπρο για εντελώς αθόρυβη έξοδο από μνημόνιο και αυτόματη ένταξή της στις λίστες άντλησης εντυπωσιακών ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων.

Πώς να ξεπεράσεις την πίκρα από τη δική μας αντίθεση. Πώς να ξεχάσεις την ελληνική μετανάστευση προς αναζήτηση εργασιακής αξιοπρέπειας και σεβασμού στην προσφορά σου, σε όποια χώρα επιλέξεις για να εγκαταλείψεις την Ελλάδα.

 • Πώς να διαγράψεις δεκαετίες οικονομικού ρεπορτάζ, να κυνηγάς πρωτοβουλίες ανάπτυξης και να πέφτεις στον πολιτικό διωγμό της ιδιωτικής οικονομίας. Να αναζητάς μέλλον στην οικονομία αλλά να χάνεσαι στο σκοτάδι της πολιτικής αδιαφορίας των κομμάτων. Όλων των κομμάτων (όταν δεν έχουν εξουσία και κράτος).

Να θεωρείς περίπου αυτονόητη τη σοβαρή επενδυτική υποστήριξη για την ανάκαμψη της χώρας σου και να διαπιστώνεις ότι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επιλέγουν τακτικές που οδηγούν σε συντήρηση αναξιοπιστίας. Αυτό μας οδήγησε στο σημερινό μας σημείωμα.

george.kraloglou@capital.gr


ΚAI O ANTIΛΟΓΟΣ – από μέλος του forum…

Εδώ που τα λέμε όταν έχεις (άλλη) μια κυβέρνηση λιμασμένων λιγουριών (με γραβάτα αυτή την φορά, αντί για το ζιβάγκο ή το ξεκούμπωτο πουκάμισο άλλων εποχών)

– με πρωθυπουργό με προϋπηρεσία και οικογενειακή τεχνογνωσία στις μίζενς

– που επιτυγχάνει σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας νέο πανελλήνιο ρεκόρ διορισμών κομματόσκυλων από παράθυρα και φεγγίτες

– που κάνει σωρηδόν απευθείας αναθέσεις προμηθειών

– που διορίζει στο μιλητό αντί με διαγωνιστική διαδικασία τροχονόμο των ευρωδανεικών δις έναν λακέ του Κούλη (Μαντζούφας) και του φτιάχνει επίσης στο μιλητό καινούργια ΔΕΚΟ για πάρτι του (λες και είχαμε έλλειψη από δαύτες)

– που διορίζει στο μιλητό δοτά πεκινουά με εύκαμπτη μέση σαν της Κομανέτσι σε -υποτίθεται- ελεγκτικές αρχές (που καταντούν έτσι της πλάκας), όπως π.χ. ο λακές του Κούλη ο Μπίνης, η Παπασπύρου, ο Βουρλιώτης

και με τράπεζες που (υποτίθεται) ελεγκτές είναι στο μισθολόγιο των  (υποτίθεται) ελεγχομένων και οι επικεφαλής τους επιδίδονται ξεδιάντροπα σε αλλαξοκαρεκλιές

το “πλιάτσικο” είναι μια λέξη που όσο και να μην το θες σου ‘ρχεται εύκολα στον νου.

Το πλιάτσικο εξάλλου είναι το κύριο εξαγωγικό προϊόν του Λιγουριού (sic), έτσι δεν είναι; Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει καλά και ομιλεί μετά λόγου γνώσεως καθότι και οι δικοί του από κει έδειξαν ότι κατάγονται [1].

Δυστυχώς στην Ξεφτιλανδία μας “η γυναίκα του Καίσαρος” εξακολουθεί να μην δείχνει (και να μην είναι) τιμία…

[11: θυμάστε την βουλευτή του που υπέβαλε παραίτηση από την διοίκηση του ιδρύματος (αργομισθίας) της βουλής μερικές εβδομάδες πριν το πέρας της κυβερνήσεως του τσίρκου, για να παρακαμφθεί η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου βαθμού από εν ενεργεία βουλευτές, για να διορίσει εκεί ακριβώς την κορούλα της; Η πέτσινη παραίτησή της, ομοιάζει ολίγον με το (κατόπιν εκλογών) διαζύγιο της Κουμουτσάκαινας, που κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει πέτσινο για να τσακώσει την αργομισθία στην βουλή, παρακάμπτοντας την παραπάνω απαγόρευση όπως ακριβώς έκανε κι η ΣΥΡΙΖΑία.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ κ.ο.κ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.