Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (20.10.2021)

Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (20.10.2021)

ΤΟ αν διέσπασε ο Παρανοϊκός δείκτης τις 900 μονάδες και το αν και πότε θα διασπάσει τις 1000 μονάδες (σιγά το κατόρθωμα, αφού ουσιαστικά διαπραγματεύεται στις 3750 μονάδες το λιγότερο) αντιλαμβάνεσθε πόσο μας ενδιαφέρει σαν επενδυτές και που το γράφουμε. (Στα παλιά μας τα τεφτέρια δηλαδή, όχι τίποτα άλλο γιατί μπορεί να είμαστε του λιμανιού, αλλά έχουμε και τρόπους)…

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ και τίποτα άλλο… Το γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά αυτό όλοι οι πραγματικοί επενδυτές και όσοι χρησιμοποιούν το ελληνικό χρηματιστήριο σαν μέσο βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου και όχι σαν μέσο εύκολου πλουτισμού.


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

ΟΛΠ: Ξεχάστε τον για την ώρα, η ταλαιπωρία θα συνεχίζεται επ’αόριστον, σύμφωνα πάντα με την δική μας ταπεινή εκτίμηση.

ΕΣΥΜΒ: Ισα ίσα, αν περιμένετε εξελίξεις σύμφωνα με αυτά που μαθαίνετε παρασκηνιακά και για τα οποία δεν αμφιβάλλουμε, έτσι πρέπει να κινείται μία μετοχή. Για να μην δίνει και την εντύπωση front running…

FIERATEΧ: Ασχολούνται με την ΕΠΙΛΚ, την ΝΑΥΠ, ακόμη και με την ΜΙΝΕΡΒΑ κοκ κλπ κλπ αλλά με αυτήν ελάχιστοι μικροεπενδυτές. Και όμως χρηματοοικονομικά και βάσει της τρέχουσας αποτίμησης τους είναι μακράν η ελκυστικότερη όλων τους και όχι μόνον.

 • Το βράδυ θα έχουμε ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη δική της περίπτωση όπως εξελίσσεται τώρα και θα αντιληφθείτε του λόγου το αληθές. Εισιτήριο εισόδου: Μεταξύ 0,5500 και 0,5800 με 0,5900 ευρώ τα οποία απέχουν 100% από την Book value. Και μέχρι 2000 ευρώ μάξιμουμ ανά χαρτοφυλάκιο.

FRIGOGLASS: Διδυμάκι μαζί με την ΙΝΛΟΤ, που έχει ήδη αρχίσει να υπεραποδίδει συγκριτικά και τώρα θα προσπαθήσει να κλείσει κάπως την ψαλίδα.

***

Ο μ/μ ασχολείται σχεδόν με όλο το ταμπλό κι αυτό γιατί οι αναγνώστες του έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και επιλογές τις οποίες προσπαθούμε να καλύπτουμε κατά το δυνατόν.

 • Σπρώξιμο μετοχών γίνεται, όταν κάποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με 5 άντε 6 μετοχές τις οποίες λιβανίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, απορρίπτοντας και σχολιάζοντας αρνητικά κάθε τι το διαφορετικό. Είναι μία κατηγορία ανθρώπων κυριολεκτικά εκτός του δικού μας σκέπτεσθαι.

Ο μ/μ ασχολείται με όλο το ταμπλό, αρκεί να έχει κάτι να μας πει η εκάστοτε περίπτωση. Με ξεκάθαρες οδηγίες που δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε…

 • Γιατί έχουν γίνει ξεκάθαρα αντιληπτοί και αποδεκτοί από την συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών του που τον έφεραν στην νο.1 θέση για χρηματιστηριακό site.

@10:45

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- ΓΔ@901,77: Προσπάθεια σε πρώτη φάση να κλείσει το πτωτικό χάσμα στις 905 μονάδες. Η αγορά δοκιμάζει και το 61% της κίνησης από το 928 στο 854. Πλέον το 893-895 γίνεται σημαντική βάση ενώ το 913 είναι επόμενο κοντινό επίπεδο αντίστασης. Ο τραπεζικός συνεχίζει να κινείται σε νέα υψηλά.

@10:50

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Κυριαρχία θετικών προσήμων καταγράφεται στις διεθνείς αγορές καθώς βρίσκονται εν εξελίξει οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Γ τριμήνου. 
 
Ο  ΓΔΧΑ αναμένεται να τεστάρει τις 900 μονάδες τις επόμενες ημέρες κάτι για το οποίο θα απαιτηθεί αύξηση του όγκου συναλλαγών και την συνεισφορά του τραπεζικού δείκτη, η δύσβατη περιοχή του οποίου τοποθετείται 3%-5% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
 
Διατηρούμε τις θέσεις μας αλλά οποιαδήποτε ενίσχυση εκτιμούμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί σε πιθανή αδυναμία του ΓΔΧΑ. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου (τελική μέτρηση) στην Ευρωζώνη. 
@10:55
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΔΤΡ@582,74: Ο τραπεζικός συνεχίζει να είναι σε επιθετική τάση σε Intraday όσο το ωριαίο συντηρεί το 578. Ουσιαστικός επόμενος στόχος είναι το 604.
@11:00
HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο τραπεζικός συνεχίζει να είναι οδηγός στην αγορά μετά από πολλά χρόνια ενώ η κίνηση είναι αργή κάτι που συνηγορεί ότι μαζεύεται. Πλέον κάνει προσπάθεια να αλλάξει επίπεδο  και να ανοίξει τον δρόμο για τις 720-750 μονάδες.
Νέο υψηλό κλείσιμο για την EUROBANK. 
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ δεν ευχαρίστησε τους παλαιούς μετόχους που θα έχουν ίδια αντιμετώπιση με τον όποιο Έλληνα επενδυτή αποφασίσει να επενδύσει σε αυτή.

Φυσικά η μερίδα του λέοντος στην ΑΜΚ θα πάει στα ξένα funds.Δυστυχώς ο τρόπος που γίνονται πλέον οι μεγάλες ΑΜΚ τείνει να παγιωθεί καταστρατηγώντας το τι ξέραμε μέχρι τώρα.

Ο σωστός τρόπος  από την στιγμή που υπήρχε και χρόνος ήταν να γίνει μία κανονική ΑΜΚ με δικαιώματα παρόλα αυτά φαίνεται ότι τα ξένα funds επιβάλουν τους κανόνες τους…

@11:10
Προς μελέτη για τους φίλους του κλάδου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

@11:20

TZIΡΑΚΙΑΝ@3,0600 – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η μετοχή είναι μεσοπρόθεσμα ανοδική έχοντας έρθει πάνω στο σημαντικό επίπεδο του 313-316. Κατοχύρωση του επιπέδου θα μας δώσει και πάλι ανοδική κίνηση με το 348 στόχο. Το 293-295 είναι κοντινή του στήριξη και σε κάθε περίπτωση το 272 κύρια.

@11:30

MOTOΔYNAMIKH: Διέψευσε με πάταγο τους αμφισβητίες, δικαιώνοντας την επιμονή όσων την πίστευαν. Οι αναγνώστες μας ήταν απόλυτα ενήμεροι για την πορεία που θα διέγραφε στο τρίτο τρίμηνο. Δείτε απλά τα μεγέθη του 6μηνου και μετά θα διαπιστώσετε (αν όχι ήδη) την πρόοδον του πράγματος. Την κυνηγούν σήμερα στο +10%, αλλά η ουσία είναι ότι το ελληνικό χρηματιστήριο αποκτά επιβεβαιωμένα άλλη μία δυναμική, ποιοτική και με μεγάλες προοπτικές επιχείρηση σε κλάδους απόλυτα νευραλγικούς.

@11:35

MOTODYNAMICS (9M:21 trading update): Yamaha sales up 28% to €42.44mn, Porsche sales -18.3% to €13.315mn (limited cars availability) and car rental sales (SIXT, short and long term leasing) +81.4% to €18.567mn. SIXT business (leasing) continues to be strong in Q4:21, according to management.


@11:55

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Ηδη έχουμε καταθέσει τις εκτιμήσεις μας. Πολύ πρόσφατα, είναι κουραστικό να τα επαναλαμβάνουμε.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με το Θεσμικό Σύστημα, αυτό που βύθισε το Χ.Α με τις ακατανόητες ενέργειες του πολλάκις και ποικιλοτρόπως. Απλά αναλογιστείτε, τι πούλαγαν κάθε φορά από χαρτοφυλάκια όχι δικά τους(!!) για να τοποθετηθούν στις 3 ΑΜΚ των Τραπεζών που πάτωσαν και τις τρεις φορές. Πουλούσαν χαρτιά εταιρειών-κολοσσών για να τα κάψουν στις ΑΜΚ. Διπλό το κακό, δηλαδή.
ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΟΛΠ, ΟΛΘ: Φθηνότερη όλως και με μεγάλη διαφορά η ΕΥΑΠΣ, ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ, ενώ τα 2 λιμάνια βρίσκονται υπό κινεζική και Σαβίδειον κατοχή αντίστοιχα. Μάλιστα έχουμε σταματήσει να τα έχουμε υπό παρακολούθηση.
 • Το Θεσσαλονικιώτικο Νερό είναι το απόλυτο MUST και τα χαρτοφυλάκια πρέπει να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα ευνοικότατη γι αυτά συγκυρία. Και 5% μέρισμα. Σας τα έγραφε και ο Λογικός σήμερα (τραπεζίτης με 20ετή παρουσία, με ξεχωριστή μόρφωση και ήθος, όπερ και το κυριότερον).
@12:05
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ η NETCOMPANY μετά την συμφωνία εξαγοράς της Ιntersoft:-


WALL STREET – NOW

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (Ι) 

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε
 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: Related image

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (ΙΙ)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.