Χ.Α+Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Δευτέρα 12.7.2021) – Part1

IΔIAΙTEΡΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στον δείκτη Global Standard του MSCI εισέρχεται η Alpha Bank από τις 14 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την εισαγωγή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ.

 • Η κίνηση της Morgan Stanley είχε προεξοφληθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, όπου η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο διακινώντας πάνω από το 75% του ημερήσιου όγκου της αγοράς. Η μετοχή κέρδισε 10,14% και επηρέασε θετικά και τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές.

EINAI απίστευτοι ορισμένοι. Πάντα μέσα πέφτουν, πάντα επιβεβαιώνονται. Και μυαλό δεν βάζουν!


ΚΑΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ είναι οι παντογνώστες Crashλόγοι* που όλο το βλέπουν να έρχεται και όλο τους ξεφεύγει το άτιμο. (Διαβάζεται και … Κρασολόγοι*)


ΜΑΥΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ θα περάσουν αρκετοί… Να μην προκαλούν, για να μην ασχολούμεθα μαζί τους. 


HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Το χάσμα της προχτεσινής συνεδρίασης κλείνει και φαίνεται σαν να λειτούργησε σαν εξάντλησης. Οι 879 μονάδες είναι το πρώτο σημαντικό επίπεδο σε ημερήσιο. Οι εβδομαδιαίες απώλειες μαζεύονται στο 1% έχοντας καταγράψει μέχρι και 3,5% απώλειες μέχρι την προχτεσινή συνεδρίαση.

 • Η ΑΛΦΑ κάνει την αντίδραση της πριν την είσοδο των νέων τίτλων, με το συμβόλαιο να συνεχίζει να παίζει μαζί με την σποτ αγορά χωρίς να δείχνει ακόμα ότι φοβάται την είσοδο των νέων τίτλων.

Η ΕΕΕ προχτές ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πτώσης του ΓΔ χωρίς χθες να βοηθάει την κίνηση

 • Από τις μικρές η Εβροφάρμα ζήλεψε το ΚΡΙ ΚΡΙ και είπε να αυξήσει την αποτίμηση της.

Η ΣΠΕΙΣ από την πληροφορική έχει την καλύτερη εικόνα, μιας και όχι μόνο δεν διόρθωσε μαζί με τις άλλες αλλά κλείνει κοντά στα υψηλά της έχοντας κόψει και μέρισμα.

 • Το ΚΡΙ συνεχίζει τις αγορές ιδίων με blocks πλησιάζοντας τα 300 εκ. κεφαλαιοποίηση. Λογικά θα έχει τους λόγους της, μιας και ο Τσινάβος δύσκολα κάνει τέτοιου είδους κινήσεις. (ΣΣ μ/μ: Αν ήταν αμερικανική εταιρεία και διαπραγματευόταν στην Wall Street η κ/φση του θα ήταν τουλάχιστον 10πλάσια!!,για να μην πούμε 25πλάσια.)

Το ΕΛΧΑ συνεχίζει τους μεγάλους όγκους και κάτω από την τιμή του μεγάλου πακέτου!


ΤΙΤΑΝ: Σαν να παραέγινε το κακό ή απλά μας φαίνεται;;


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Ακούστε… Διατηρήστε μια ισορροπημένη ζωή. Δεν είναι μόνο οι οθόνες. Περάστε χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους σας, τον εαυτό σας. Αξίζουν περισσότερη προσοχή. Μείνετε ταπεινοί, μείνετε προσγειωμένοι, θυμηθείτε από πού ήρθατε και πού θέλετε να πάτε. Αυτό που είναι εδώ σήμερα, μπορεί εύκολα να χαθεί αύριο.
Σεβαστείτε αυτό που έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, αντιθέτως εάν ακόμα προσπαθείτε να καταφέρετε περισσότερα.

 • Σταματήστε να κατηγορείτε όλους τους άλλους για τις απώλειές σας: Δεν υπάρχουν οι μυστηριώδεις «Αυτοί» που σας κάνουν να χάσετε χρήματα. Οι επιλογές σας και μόνο αυτές σας ωθούν να χάσετε χρήματα. Η αγορά είναι ελεύθερη και κανένας δε σας επιβάλει τι να κάνετε.

Όσο περισσότερο πιστεύετε ότι η αγορά ή η κίνηση που κάνατε είναι σωστή και δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσει, τόσο πιο επικίνδυνη είναι. Θα σας κάνει να ανοιχτείτε και άλλο και να παραμείνετε μέσα σε αυτή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που είχατε σχεδιάσει. Πρέπει πάντα να είστε έτοιμοι στο γεγονός, ότι μπορεί να κάνετε λάθος. Δεν χρειάζεται να επιμένετε σε αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ- Μη φωνάζεις: Συνήθως οι καλύτερες συναλλαγές σας είναι αυτές που είναι κερδοφόρες από την πρώτη στιγμή. Αν πάει αμέσως εναντίον σας, ετοιμαστείτε να τη σταματήσετε. Μπορείτε άνετα να καταστρέψετε το κεφάλαιό σας όταν ξεκινήσετε να φωνάζετε στη μέση ενός σπιράλ μετοχικού θανάτου το “Θα επιστρέψει, απλώς πρέπει να περιμένω”.

 • Εγκαταλείψτε τους στόχους τιμών αφήστε τους μετοχικούς νικητές σας να τρέχουν όσο μπορούν. Σε μια τασική αγορά οι τιμές μπορεί να πάνε σε απίστευτα επίπεδα. Οι μεγάλες νίκες κατά τη διάρκεια αυτών των τάσεων μπορούν να χτίσουν ολόκληρες καριέρες. Εάν ορίσετε έναν προκαθορισμένο στόχο κέρδους, θα χάσετε την ευκαιρία αυτή όταν θα έρθει. Χρησιμοποιείστε το trailing stop.

Σαν μια από τις επόμενες… 100: Το να τοποθετείς ένα μεγάλο μέρος από το επενδυτικό κεφάλαιο σε κάθε trade αυξάνεις σημαντικά το ρίσκο και το κίνδυνο της καταστροφής. Κάθε συναλλαγή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μία από τις επόμενες 100 που θα κάνετε. Έτσι μόνο δε θα δώσετε βάρος σε μια συναλλαγή που μπορεί να απειλήσει τη μελλοντική σας επενδυτική «καριέρα».

 • Τα σοβαρότερα λάθη γίνονται όταν δεν ακολουθείτε το σχέδιο συναλλαγών σας. Εάν δεν έχετε σχέδιο διαπραγμάτευσης, όλες οι συναλλαγές σας είναι τυχαίας φύσης, κάτι δηλαδή σα ρουλέτα. Δημιουργήστε και ακολουθήστε μία «δουλεμένη» και καθορισμένη στρατηγική.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 2021

 • ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ με άνοδο άνω του 45%

 • ΠΟΙΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ να το μελετήσουν καλά, όσοι μπορούν να αντιληφθούν την προοπτική της συγκεκριμένης εταιρείας.

9.7.2021- Χ.Α: Ενας όμιλος στα… αζήτητα της επενδυτικής προσοχής

 • ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το ΚΡΙ ΚΡΙ έχει τρομερά περιθώρια μπροστά του κι αν θελήσει κάποιος μεγαλοκαρχαρίας να το εξαγοράσει, θα έχει τον τρόπο του να το πράξει. Στις business μιλάει πάνω από όλα το χρήμα.

ΠΟΤΕ δεν δημοσιεύουμε τέτοιες επιστολές, αλλά αυτή την φορά θα κάνουμε μία εξαίρεση. Πολύ αγνός και ανθρώπινος ο αποστολέας

——— Forwarded message ———
From: ΛΑ@@@@ Ι@@@@ <@@@@@@hotmail.com>
Date: Fri, Jul 9, 2021 at 3:54 PM
Subject: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ!
To: qna@mikrometoxos.gr <qna@mikrometoxos.gr>
 • Κύριε Βασίλη, σε χαιρετώ ευχόμενος να είσαι πάντα καλά και φυσικά πάντα χρήσιμος σε όλους εμάς τους πιστούς σου αναγνώστες.
Με ιδιαίτερη χαρά μόλις διάβασα το κείμενο που ανάρτησες για την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, που απλά σου θυμίζω πως κατέχει μεγάλη και δυστυχώς ζημιογόνα θέση στο χαρτοφυλάκιό μου.
 • Εκτιμώ μετά από χρόνια διακράτησης της συγκεκριμένης μετοχής πως έχει βελτιώσει πολύ τη συνολική της κατάσταση και από άποψη επενδύσεων στο ζωικό της κεφάλαιο και στις γραμμές παραγωγής και στις πρωτοποριακές και καινοτόμες συνεργασίες της με τους εκεί μικρούς κτηνοτρόφους και εν τέλει στην ποιότητα των προιόντων της και φυσικά στα οικονομικά της δεδομένα. Υπάρχει και η νεότερη γενιά, παιδιά με γνώσεις στο αντικείμενο που φαντάζομαι πως έχουν ήδη εισάγει τις νεότερες αντιλήψεις τους στην εταιρεία.
Εκείνο που προσωπικά όμως διαπιστώνω είναι πως έλειπε και εξακολουθεί να απουσιάζει η πληροφόρηση γύρω από την εταιρεία και συνακόλουθα η προβολή της. Πιθανότατα οι αποστάσεις από την Αθήνα και ενδεχομένως και τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά δεν τους επέτρεψαν να αποκτήσουν τις απαραίτητες προσβάσεις.
 • Γι αυτό και πήρα το θάρρος να σε ενοχλήσω και πάλι και να σε ευχαριστήσω ως ένας απλός μέτοχος της εταιρείας για την εμπεριστατωμένη προβολή που της έκανες σήμερα. Ελπίζω η κίνηση σου αυτή να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τα μέλη σου και όχι μόνο και επιτέλους να κάνει την κίνηση που προσωπικά περιμένω για πολύ μεγάλο διάστημα.
Κύριε Βασίλη, να είσαι καλά και σ΄ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
Λάζαρος
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε Λάζαρε, οι άνθρωποι της εταιρείας πρέπει να είναι σκληροί εργάτες, περήφανοι και δουλευταράδες. Μπορώ να ξεχωρίζω τους ανθρώπους, μέσα από τα πρόσωπα τους. Προφανώς και δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα προβολής και προώθησης – ανάδειξης… Βλέπεις για να μπεις σε αυτά, πρέπει να διαθέτεις ξεχωριστά προσόντα και πάνω από όλα να ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου στον… διάβολο. Ανθρωποι του μόχθου είναι. Κάποια στιγμή θα τους το αναγνωρίσει και η επενδυτική κοινότητα.

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 0,75 +1,04
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,33 +0,62
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,36 +0,65
ΙΤΑΛΙΑ 0,76 +1,06

 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Είχε διορθώσει σημαντικά, λογικό ήταν να ξεσπάσει χθες… Εχει μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανόδου. Την… πουσάριζε ο μ/μ από την εποχή της επιτήρησης και λίγο πριν βγει από αυτήν… Η τιμή της; Κάτω από τα 20 σεντς… Οι… λάτρεις του και τι δεν του έγραφαν, να είναι καλά τα παλληκάρια.

Πήραν τις απαντήσεις σε όλες τις επιθέσεις τους για πλειάδα μετοχών με τον σκληρότερο και πλέον αποστομωτικό τρόπο δηλ. με πολλαπλάσιες τιμές στα χαρτιά που ειρωνευόντουσαν. Δεν είναι μόνον… αλαζόνας ο μ/μ, είναι και…εκδικητικός ο τύπος.

 • Στα σοβαρά τώρα, πλακίτσες τους κάνω, γελάω πάντα με τα πικρόχολα σχόλια. Γιατί στερούνται επιχειρημάτων αφενός και αφετέρου οι συγκεκριμένοι δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, δυστυχώς για τους ίδιους…


 • Αποδόσεις μετοχών Small Cap
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.