Χ.Α+Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (13.10.2021)

ΒΡΗΚΑΜΕ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ…

ΤΟ ελληνικό χρηματιστήριο είναι ανάμεσα σε εκείνα στα οποία πρέπει να ποντάρουν οι επενδυτές εν όψει του tapering (δηλαδή της μείωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης) της Federal Reserve και της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, σημειώνει η JP Morgan σε τελευταία ανάλυσή της για τις αναδυόμενες αγορές.

ΟΠΩΣ αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων, σε πρόσφατη ανάλυση της η JP Morgan, τα στοιχεία για τις αποτιμήσεις των αγορών έδειχναν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ανάμεσα στα ελκυστικότερα της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν forward P/E στο 13, έναντι 12,9 που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος τους. Με βάση αυτό το κριτήριο, παρουσιάζουν discount 10% έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης.

Ο δείκτης P/Book του ΧΑ διαμορφώνεται στο 1, έναντι 1,8 που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος  και σε discount 53% έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μερισματική απόδοση 2,7% και αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή κατά 17% το 2022 και 7% το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η JP Morgan τηρεί θετική στάση και απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, επικαλούμενη  τις εποικοδομητικές μακροοικονομικές προοπτικές και το σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

ΒΕΤΑ SECURITIES

LEON DEPOLAS


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η συμμετοχή του ενεργειακού κόστους είναι μικρότερη από εκείνη του 1973. Και τα εργαλεία πολιτικής, δημοσιονομικά και νομισματικά, μπορούν να αμβλύνουν τις παρενέργειες των ανατιμήσεων είτε με επιδοτήσεις, είτε με τη συντήρηση των συνθηκών ζήτησης:

 • Στην Ελλάδα ήδη αποφασίστηκε πακέτο €500 εκατ. για να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος, ενώ την ίδια ώρα η ΕΚΤ προαναγγέλλει την εφαρμογή νέου πακέτου αγορών τίτλων, μετά τη λήξη του πακέτου της πανδημίας (PEPP).

ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Καλησπέρα

 • Βαμβάκι στα ύψη….στο δρόμο προς τα 200,00$
 • Ναυπάκτου η πλέον υγιής του κλάδου……Εκσυγχρονισμός μονάδας.
 • Ανετα στόχος εξαγοράς…….Το 95% ελέγχεται απο 50 άτομα
 • Louis Dreyfus Company από την μια…
 • Βιοχάλκο….ναι..ναι..ναι από την άλλη…
 • Βρείτε, τί έχει πει για το βαμβάκι ο Μιχάλης Στασινόπουλος (Ελληνική Παραγωγή)

Ουμπέρτο Έκο: Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων.


Μία ζωή βυθισμένοι στη μιζέρια, μία ζωή να καταστροφολογούν, μία ζωή που τα βλέπουν όλα μαύρα, κορακίστικα κλπ οι καθ’έξιν ή κατ’επάγγελμα… προειδοποιητές δεν θα μπορούσαν παρά να συμπορεύονται με τις δυνάμεις του κακού… Αυτούς δηλαδή, που ποντάρουν πάνω στις ατυχίες και τις καταστροφές των άλλων.

@10:25

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Με απώλειες αλλά και ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ εμφανής η διστακτικότητα των διεθνών μετοχικών δεικτών να κινηθούν υψηλότερα στην παρούσα φάση. 
 
Τα γνωστά ανοιχτά μέτωπα ρίσκου είναι μπροστά μας και ενδεχομένως να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη σε μια σειρά διαφορετικών κλάδων το επόμενο διάστημα.
 
Προς το παρόν, τηρούμε στάση αναμονής και ενισχύουμε τις θέσεις μας σε συγκεκριμένες τίτλους περισσότερο αμυντικούς και σε περίπτωση αδυναμίας της αγοράς.  
 
Το εκτιμώμενο εύρος διακύμανσης παραμένει η περιοχή των 900-820 μονάδων ΓΔΧΑ. 
 
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο για σήμερα η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και οι προσδοκίες όπως μετριέται από τον δείκτη ZEW για Γερμανία και Ευρωζώνη.

@11:10

TO ΠΟΛΥ ΓΑΡ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ και της ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑΣ γεννά παραφροσύνη.
– Δεν είναι πάντως κολλητικές ασθένειες, παρά μόνον αν το θελήσει κανείς αυτοβούλως.
ΑΝ ΟΜΩΣ η ανθρωπότητα είχε τα ίδια χούγια, ακόμη στα σπήλαια θα μέναμε.

@11:15

ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 10 εκατ. ευρώ)

 1. ΦΙΕΡΑΤΕΞ (θετική έκπληξη, αλλάζει δυναμική και προοπτική, προσεχώς πλήρη ανάλυση)
 2. UNIBIOS
 3. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ

 1. KEKΡΟΠΑΣ
 2. FRIGOGLASS
 3. ΙΝΤΡΑΛΟΤ

@11:20

ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 10 μέχρι 25 εκατ.ευρώ)

 1. ΕΛΒΕ
 2. ΜΕVACO
 3. ΒΟΣΥΣ
 4. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ

@11:30

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Τουλάχιστον έχουν ηρεμήσει και δεν δείχνουν τα αρνητικά σημάδια του πρόσφατου παρελθόντος τους. Η επόμενη έντονα ανοδική κίνηση στο Χ.Α, όταν με το καλό έρθει, θα ξεκινήσει από τις λεγάμενες.
 • 522 τεμάχια της Coca Cola HBC έχουν αλλάξει χέρια συνολικά μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στο ταμπλό.
ΔΗΛΑΔΗ οι χάρακες θέλουν την ΕΛΑΣΤΡΟΝ εκεί γύρω στα… 2,00 ευρώ; Πάνε καλά τα άτομα; Στα 37 εκατ. κ/φσης με ίδια κεφάλαια … 77 εκατ. και p/e κάτω του 4 κι ας μην βγάλει σεντ στο δεύτερο 6μηνο;

@11:35

ΕΓΡΑΦΕ χθες το πρωί ο… Mυστήριος συνεργάτης μας

<< Ποιο είναι το β’ μεγαλύτερο οικιστικό project στην Αττική μετά το Ελληνικό; Και αν καθυστερήσει κανένα χρόνο ακόμα το Ελληνικό, ίσως ξεκινήσουν ταυτόχρονα. Θυμάμαι μία πολύ πετυχημένη διαφήμιση της δεκαετίας του 80 που έλεγε ψωμί, τυρί, ρύζι, γάλα…και Κ! >>.
Στο +9% η μετοχή λίγες ώρες αργότερα…
Φυσικά, καμμία αναφορά στον μ/μ.

@11:45

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προβληματίζονται – λένε –  κάποιοι αναλυτές για τα κέρδη που θα έχει του χρόνου ή τη μεθεπόμενη χρονιά ο όμιλος, γι΄αυτό και έχει αδυναμία η μετοχή. Βέβαια, θα τους αντιπαραθέσουμε … ” Δεν ανησυχούν από τις ζημιές που βγάζουν άλλες εισηγμένες εδώ και χρόνια και που τις αναλύουν – πριμοδοτούν; ” 
Εκεί… βλέπετε,… βλέπουν όραμα και προοπτικές. Τι να λέμε τώρα… Νισάφι πια…

@11:55

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
PERFΟRMANCE: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επειδή υποχωρεί ο τιτλος που έρχεται από τα 2,20 ευρώ. Αυτός είναι ο τρόπος που κινούν την μτχ τους, πριν την επόμενη ανοδική κίνηση της.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ στο -1% στα 13,6500 τμχ.
ΚΑΙ τζίρος 5ημέρου πάνω από τα 0,86 εκατ. ευρώ κάθε άλλο παρά αμελητέος θεωρείται. Συν το ότι, ξένο fund θέλει 300 χιλ. τμχ αλλά φευ…
ΔΕΝ ΘΑ  αργήσει η μετάταξη της στην ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ, οπότε θα αλλάξουν τα δεδομένα της…

@13:55

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ
 • ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, με ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, τι άλλο να κάνουμε;;
UNIBIOS – Mε δεδομένα τον Κλάδο, τις προοπτικές του και την βελτιωμένη χρηματοοικονομική θέση της, σε συνδυασμό με την τρέχουσα αποτίμηση της στα 9 εκατ. ευρώ…


@13:30

ΕΛΑΣΤΡΟΝ – ΜΕ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ 43 εκατ. ευρώ και P/e 4 με μεγέθη πρώτου 6μηνου!!


 • ΣΧΕΣΗ EV/EBITDA: 5,8 με μεγέθη πρώτου 6μηνου!!!
 • ΔΕΝ θα είναι – λένε – επαναλαμβανόμενα τα κέρδη μαμμουθ του 6. Μα αν ήταν, τότε θα πηγαίnαμε για p/e 2!
 • Και στα 6 εκατ. να έπεφταν τα κέρδη το 2022, πάλι το p/e θα ήταν κάτω του 8, ενώ θα αποτιμόταν σε απόσταση 100% από την Book value.
 • ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, στο τρίτο τρίμηνο έτρεξε το ίδιο εντυπωσιακά με το πρώτο 6μηνο…

@14:20

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: 
 
ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Και να γίνει η εν Αρείω Πάγω διαδικασία κανονικά (ποτέ δεν ξέρεις), η απόφαση δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την παρέλευση αρκετών μηνών λόγω της φύσης της διαφοράς και της… εμπλοκής του Αρείου Πάγου.
ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Πολύ πιο μαζεμένο το δικό της χαρτί, συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα του αντίστοιχου της μητρικής.
ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Τα 2,3500 και τα 2,3700 στις 6/10 και 8/10 ήταν φευγαλέα και για μερικές χιλιάδες τεμάχια. Τυχεροί της όλης κίνησης – αν μπορεί κανείς να την αποκαλέσει έτσι, μετά από μία τέτοια συμφωνία – υπήρξαν όσοι τοποθετήθηκαν κάτω από τα 2,0000 και προς τα 1,8500 ευρώ χωρίς να διστάσουν να ρευστοποιήσουν κέρδη 10% και 15%.

Περί Δεικτών Ανάβασις – Aπόστολος Μάνθος

 • 12/10 π.μ

Ο Γενικός Δείκτης πάνω που έδειξε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ότι δεν είχε της απαραίτητες δυνάμεις για να περάσει πάνω από τον Fibonacci απλό κινητό μέσο των 21 ημερών στη χθεσινή συνεδρίαση μας βγήκε από την άλλη επανερχόμενος και πάλι στο κατώφλι του. Αναφέρω το συγκεκριμένο κινητό μέσο όρο διότι η μέχρι τώρα συμπεριφορά του στη βραχυχρόνια τάση της αγοράς είναι αρκετά «εποικοδομητική».

 • Έτσι λοιπόν αν στις επόμενες συνεδριάσεις δούμε ένα δυναμικό πέρασμα πάνω από αυτόν, στις 891 μονάδες περίπου θα σημάνει και τη συνέχεια της κίνησης πάνω από τις 903 μονάδες θέτοντας έτσι σε alert τις αγοραστικές δυνάμεις. Από την άλλη μια εκ νέου άρνηση διαπερατότητας θα ενισχύσει το σενάριο των πωλητών για τη καθοριστική αναμέτρηση με τη ζώνη στήριξης των 880 με 873 μονάδων.

Προς το παρόν όμως η μπάλα είναι στα πόδια των Bulls με το Γενικό Δείκτη να έχει κάνει μια ανοδική κίνηση της τάξεως του +4,3% από την περιοχή του διπλού πυθμένα των 854 μονάδων.

Κάτι ανάλογο με τον δικό του Fibonacci απλό κινητό μέσο 21 ημερών έχει κάνει και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Large Cap, στην περιοχή μέτριας αντίστασης των 2165 με 2155 μονάδων. Και εδώ ο δείκτης φαίνεται στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών να επανέρχεται με διάθεση τμήσης πάνω στο κινητό μέσο, στις 2155 μονάδες περίπου.

 • Επιβεβαιωμένο ανοδικό πέρασμα και σε επίπεδο ημερήσιων κλεισιμάτων πάνω από το εν λόγω σημείο σε συνδυασμό με αύξηση στο τζίρο συναλλαγών των εταιρειών του FTSE 25 θα ενεργοποιήσει την ανοδική απόδρασή του προς το όριο των 2200 μονάδων με ότι αυτό θα σημάνει για τις ανοιγμένες short θέσεις στο συμβόλαιό του. Ανοδική  παραμένει μέχρι τώρα και η ένδειξη που έχει δώσει από τις 2110 μονάδες  ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) με την είσοδο και παραμονή του πάνω από το 44.

Ο Τραπεζικός Δείκτης συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα καθώς  δείχνει εδώ και καιρό ότι θέλει να τραβηχτεί από το σενάριο μιας πιθανής έντονης καθοδικής εκτόνωσης της αγοράς. Μάλιστα στην περιοχή των 550 με 530 μονάδων έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό προπύργιο αγοραστών μαζεύοντας τις όποιες ρευστοποιήσεις έβγαιναν από το περασμένο  Ιούνιο έως και σήμερα.

 • Το γεγονός αυτό έχει αρχίσει και προβληματίζει έντονα το στρατόπεδο των Bears μιας που στο παρελθόν ο Τραπεζικός Δείκτης ήταν ένας από τους χορηγούς τους κάνοντας μάλιστα τον πρώτο διδάξαν στην πτωτική τσουλήθρα της αγοράς. Όμως τώρα οι συστημικές τράπεζες που τον απαρτίζουν δείχνουν μια άλλη εικόνα πιο σταθεροποιητική με βλέψεις πιο πολύ προς τον ανήφορο παρά προς το κατήφορο. Το έχω πει και άλλες φορές και θα το ξαναπώ…σα κάτι να αλλάζει προς το θετικό στη συμπεριφορά τους στο ταμπλό.

Περιττό να αναφέρω ότι μια έντονη κίνηση προς το όριο των 600 μονάδων εκτός από το γεγονός ότι θα τραβήξει προς τα πάνω όλη την αγορά θα πουλήσει όλους τους «μαύρους» (χρηματιστηριακή argot)… στα σκλαβοπάζαρα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: 

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, χωρίς πειστικούς αγοραστές οι Προοδευτική (+8%),  Εβροφάρμα (+1,98%), Δρομέας (+2,93%), Παϊρης (+0,87%), Πετρόπουλος (+1,11%) και AVE (+1,63%), επαναπροσεγγίζει τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά η ΦΒΜΕΖΖ (+0,82%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, πάντα με χαμηλές συναλλαγές, για την ΑΣΤΑΚ (+1,67%), αύξησε συναλλαγές η Unibios (+2,38%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Κορδέλλου (-2,56%), τέσσερις για τον Ικτίνο (-1,66%) και πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές για την Entersoft (-1,25%).

Δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις, με ελάχιστες συναλλαγές, η Τρ. Αττικής (+1,55%), η παρατεταμένη πίεση επανέφερε τους αγοραστές σε Έλαστρον (+1,75%), Πλ. Θράκης  (+1,04%) και Fourli (+0,50%), τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 23/9 για την Lavipharm (-0,93%), στις 4/10 για την Performance (-1,81%) και στις 6/10 για την ΣΙΔΜΑ (-5,52%).

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε ΞΥΛΚ (-0,66%), Μοτοδυναμική (-2,41%), Epsilon Net (-3,24%), Realcons (-3,56%), Cenergy (-1,54%), Reds (-4,33%) και Κυριακούλη (-4,4%), παρουσία πωλητή σε Revoil (-2,59%), Λανακάμ (-2,50%) και Ίλυδα (-1,81%), ενώ επιμένει πλαγιοανοδικά από τα 2,11 ευρώ (κλείσιμο 1/10) ο Κέκροπας (+2,15%).

****

Εντυπωσιακά πράγματα συνέβησαν στην μετοχή του Ελλάκτωρα και στις τελικές δημοπρασίες. Πιο συγκεκριμένα, στις 17.00 ο τίτλος βρισκόταν στα 1,36 ευρώ (+2,26%) με όγκο 131.646 τεμ. και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1,55 ευρώ (+16,54%) με όγκο 2.539.817 τεμ. και ανεκτέλεστο προς πώληση 805.435 τεμ.

 • Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και έως τις 22/10/2021, ήταν προγραμματισμένο να εκποιηθούν, με επισπεύδοντα την “ΑΤΕ υπό εκκαθάριση”, ως εκπροσωπείται από την “PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.”, 1.100.484 μετοχές της Ελλάκτωρ, κυριότητας Αττικές Κατασκευές – Τουριστικές και Λατομικές Εκμεταλλεύσεις Ανώνυμος Τεχνική Εμπορική Εταιρεία, ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, μέσω της Solidus Sec. Οι μετοχές αντιστοιχούσαν στο 0,3% του συνόλου των μετοχών.

Πιο συγκεκριμένα, στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν δύο εντολές με τιμή και στη συνέχεια η μία έγινε “market”, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο “Α.Μ.Ε.Μ.” (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας) και η τιμή κλεισίματος να εκτοξευτεί στα 1,55 ευρώ (+16,54%), όπου και έγινε η εκποίηση.

 • Η πλευρά των εφοπλιστών Μπάκος – Καϋμενάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγοραστές 2.408.171 μετοχών της Ελλάκτωρ οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,69% των μετοχών της Εισηγμένης. Με την κίνηση αυτή το ποσοστό των δυο εφοπλιστών φτάνει στην περιοχή του 30%, έναντι 29,84% της Reggeborgh.
Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της ΕΕΕ (+4,20%). Πρώτη θετική ένδειξη το σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 28,60 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών) και δεύτερη η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 29,14 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς τα 29,51 (ημερήσιο “stop short”) και 30,45 – 30,95 ευρώ. Επιστροφή των πωλητών και κλείσιμο χαμηλότερα των 27,63 ευρώ, θα πιέσει τον τίτλο προς τα 26,92 ευρώ.
 • Κίνηση μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, για την μετοχή της Jumbo (-0,57%). Συνεχίζει να έχει, τεχνικά, ζητούμενο την ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 14,30 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών), για να κινηθεί προς τα 14,71 και 15,84 ευρώ. Οι πρώτες στηρίξεις στα 13,80 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) – 13,78 ευρώ (ημερήσιο “stop long”) και η επόμενη στα 13,57 ευρώ.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-0,39%, είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις). Η μετοχή θέλει επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 7,70, για να κινηθεί προς τα 8,05 (ημερήσιο “stop short”) και 8,33 ευρώ. Οι πρώτες σημαντικές στηρίξεις στα 6,90 – 6,70 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 6,38 ευρώ.

TEΛΟΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Θ.Στ.

 1. MOTOR OIL
 2. Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 3. ΙΝΤΡΑΚΟΜ
 4. PERFORMANCE TECHNOLOGIES
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.