Χ.Α: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (10+11.10.2021)

Επαφίεται στις εκτιμήσεις του καθενός, το τι θα πράξει. Μεγάλα παιδιά είμαστε, ας αποφασίζει ο καθείς για τον εαυτό του.

ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

 1. ΔΕΗ
 2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
 3. ΓΕΚΤΕΡΝΑ
 4. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ + ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

 1. ΙΝΤΡΑΚΟΜ
 2. EXAE
 3. INTRAKAT

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

 1. SPACE
 2. ΑΛΟΥΜΥΛ
 3. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 4. ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ
 5. ΕΛΑΣΤΡΟΝ

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ

 1. KEKΡΟΠΑΣ
 2. FRIGOGLASS

ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ, για όλους αυτούς τους ΑΧΡΕΙΟΥΣ που κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους βγάζουν όλο τον φθόνο και όλη την εμπάθεια τους απευθύνοντας ποταπές και ανήθικες κατηγορίες εις βάρος του μ/μ περί νουθεσιών κλπ κλπ.

 • ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 
 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ καν σχολιασμού τα αρνητικά περί αποδόσεων που αναφέρουν, γιατί και μόνον που τα γράφουν αυτομάτως καθίστανται περίγελως των πάντων.

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που ασχολούμεθα με πουθενάδες και ανύπαρκτους. Αν έχουν το θάρρος, ας βάζουν το ονοματεπώνυμο τους.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι αποτιμήσεις και όχι τα… stories φέρνουν τις αποδόσεις

Ένας βασικός επενδυτικός κανόνας είναι ότι η απόδοση μιας επένδυσης είναι υψηλότερη όταν υπάρχει έλλειψη κεφαλαίου. Με άλλα λόγια, κάποιος θα έπρεπε να θέλει να είναι ο μοναδικός τραπεζίτης σε μια πόλη με 1.000 δανειολήπτες. Η προσφορά και η ζήτηση κεφαλαίου είναι αυτή που εν τέλει καθορίζει την απόδοση για τους επενδυτές.

Τα πρωτοφανή μέτρα νομισματικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τεράστια ρευστότητα κεφαλαίων στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Δεδομένου ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δεν είναι πολύ υψηλότερα από τα βραχυπρόθεσμα με τα οποία δανείζονται συνήθως χρήματα οι τράπεζες, τα κίνητρα για χορήγηση δανείων είναι μικρότερα.

 • Τούτο έχει παγιδέψει ρευστότητα εντός των χρηματοοικονομικών αγορών, οδηγώντας σε μια σειρά από «φούσκες». Αυτές τροφοδοτούνται από μόδες και υπάρχουν πολλές συναρπαστικές επενδυτικές ιστορίες που επικεντρώνεται σε μελλοντικές οικονομικές τάσεις.

Oι επενδυτές, ωστόσο, πρέπει να αναλύσουν αντικειμενικά αυτές τις εντυπωσιακές ιδέες, επειδή το παρελθόν δείχνει ότι η αποτίμηση, και όχι οι ιστορίες, είναι αυτή που στο τέλος καθορίζει την απόδοση που θα λάβουν οι επενδυτές.

Η καινοτομία και η εμφάνιση ανατρεπτικών εταιρειών αποτελούν τους πυλώνες του καπιταλισμού, ωστόσο πολλοί επενδυτές αντιμετωπίζουν τα στοιχεία αυτά σαν να είναι κάτι το καινούργιο.

Oι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεχάσει τα διδάγματα από την τεχνολογική φούσκα. Οι υψηλές αποτιμήσεις, όπως εκείνες για μετοχές εταιρειών που θεωρούνται καινοτόμες, ανατρεπτικές και τεχνολογικά πρωτοπόρες, μπορούν να πλήξουν τις αποδόσεις ακόμα και αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για τις μελλοντικές τους επιδόσεις.

 • Υπήρξαν πολλές ιστορίες κατά την τεχνολογική «φούσκα» σχετικά με τις νέες επαναστατικές προοπτικές του διαδικτύου που θα άλλαζαν την οικονομία. Πολλά από όσα λέγονταν για την ίδια την τεχνολογία επαληθεύτηκαν. Αλλά ο τομέας της τεχνολογίας ήταν αυτός με τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500 την επόμενη δεκαετία.

Ο S&P 500 κατέγραψε αρνητική απόδοση 9% κατά τη λεγόμενη «χαμένη δεκαετία» εώς τις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Οι τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, ωστόσο, έχασαν πάνω από 50% τη δεκαετία αυτή. Αν κάποιος αγόραζε τον δείκτη Nasdaq τον Δεκέμβριο του 1999, θα χρειαζόταν σχεδόν 14 χρόνια για να βγάλει τη χασούρα παρά την τεράστια εξάπλωση των διαδικτυακών και τηλεπικοινωνιακών τεχνολογιών.

 • Oι «φούσκες» πλήττουν τις οικονομίες επειδή οι χρηματοοικονομικές αγορές κατανέμουν κεφάλαια με λάθος τρόπο. Υπερβολικά πολύ κεφάλαιο κατευθύνεται προς μια μικρή κατηγορία «φουσκωμένων» στοιχείων ενεργητικού, αλλά η υπόλοιπη οικονομία δεν έχει κεφάλαια στη διάθεσή της. Οι εταιρείες σε τομείς «φούσκες» υπερεπενδύουν, ενώ εκείνες στην ευρύτερη οικονομία υποεπενδύουν.

Ωστόσο, η έλλειψη κεφαλαίων για τις εταιρείες που δεν είναι «φούσκες» δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για τους επενδυτές. Μπορούν να γίνουν ο τραπεζίτης σε μια πόλη 1000 δανειοληπτών. Και πάλι, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογική «φούσκα» ως παράδειγμα.

 • Διόγκωσε το απαγορευτικά υψηλό κόστος του κεφαλαίου εντός του ενεργειακού τομέα, αλλά όσοι ήταν διατεθειμένοι να επενδύσουν ανταμείφθηκαν. Ο ενεργειακός τομέας ανατιμήθηκε σχεδόν 150% κατά τη διάρκεια της χαμένης δεκαετίας εώς το 2009 και υψηλότερη απόδοση από τις τεχνολογικές μετοχές κατά 200 ποσοστιαίες μονάδες.

 Euro2day.gr

Η επανεπένδυση των μερισμάτων είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για τη δημιουργία μακροπρόθεσμου πλούτου, αλλά τα μερίσματα σπανίως βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών κατά τη διάρκεια μιας «φούσκας» επειδή οι επενδυτές εκτιμούν περισσότερο τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη από το εισόδημα.

 • Ο δείκτης S&P 500 Dividend Aristocrat Index είχε χαμηλότερη απόδοση από τον τεχνολογικό δείκτη κατά περισσότερο από 400 ποσοστιαίες μονάδες από το 1995 εώς το 1999, αλλά είχε υψηλότερη απόδοση κατά 130 ποσοστιαίες μονάδες κατά την επόμενη δεκαετία.

Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα για το πώς οι σημερινές «φούσκες» κατανέμουν κεφάλαια με λάθος τρόπο στην οικονομία. Κάτι φαίνεται πολύ λάθος όταν οι επενδυτές που προτιμούν τις μετοχές ανάπτυξης ενθουσιάζονται για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες στην εξερεύνηση του διαστήματος όταν υπάρχουν πρωτοφανείς διαταραχές στη ναυτιλία και τις μεταφορές εδώ στη γη. Η αγορά πράσινων πιπεριών μέσω μιας εφαρμογής μπορεί να θεωρείται τεχνολογία, αλλά η κατασκευή ενός μαχητικού αεροσκάφους όχι.

 • H επίδοση του κάθε τομέα τα τελευταία χρόνια αντανακλά αυτές τις στρεβλές προτεραιότητες και τη λανθασμένη κατανομή κεφαλαίου. Από το τέλος του 2018 και έπειτα, μόνο τρεις από τους 11 διεθνείς τομείς έχουν καταγράψει υψηλότερη απόδοση από τον δείκτη MSCI All Country World Index: η τεχνολογία, οι υπηρεσίες επικοινωνιών και αυτές καταναλωτικών προϊόντων.

Η εικόνα αυτή υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλές συναρπαστικές επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά όχι σε αυτούς τους τομείς.

© The Financial Times Limited 2021. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ

ΙΝΤΚΑ – ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ: Οι market makers των μετοχών τους είναι απρόβλεπτοι και δεν μπορεί να παίξει κανείς μαζί τους βραχυπρόθεσμα. Αδικος κόπος.

 • Σε περιπτώσεις σαν και τις δικές τους αν τις πιστεύεις, τότε παίρνεις μία θέση όταν το αποφασίζεις – μετρώντας τα υπέρ και τα κατά – και περιμένεις στο τερματικό σου να δεις αν σου κλήρωσε.

Μην ξεχνάτε ότι και οι τρεις έχουν προσφέρει απίστευτα κέρδη και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο του 8μηνου…

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Με αποτίμηση… 103 εκατ. ευρώ, όταν ο Ελλάκτωρ έχει 470 εκατ. ευρώ. Και πλέον δεν χωρεί σύγκριση καν μεταξύ τους, ούτε από άποψη χρηματοοικονομικών δεικτών, αλλά ούτε καν από την πλευρά, της εν εξελίξει δυναμικής που αναπτύσσουν.

 • Ο Πρόεδρος έχει “αγριέψει” για τα καλά. Παρακολουθεί και ρυθμίζει τα πάντα, ενώ έχει συνάψει πανίσχυρες συμμαχίες. Σύνθημα του… “The Sky is the limit”. Οι φίλοι του μ/μ είχαν (προ)ειδοποιηθεί  πολύ έγκαιρα για τον Ομιλο. Οταν όλοι σχεδόν τον λοιδωρούσαν. Τώρα γλείφουν, εκεί που έφτυναν. Αφήστε που γράφουν τώρα… Σας τα λέγαμε(!!).

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Big deal στην Μύκονο: Μια μεγάλη συμφωνία στον χώρο του Real estate αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αφορά μεγάλο ξενοδοχείο στο νησί της Μυκόνου, το οποίο τώρα βρίσκεται στην ιδιοκτησία εταιρείας που ανήκει κατά 50% σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο 50% ανήκει σε ευρωπαίους επιχειρηματίες με τεράστια εμπειρία στα ακίνητα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο πωλείται. Το τίμημα θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ. Πλέον η ρευστότητα της συγκεκριμένης ελληνικής οικογένειας με βαρύ όνομα (έχει συμμετοχές και σε 4 εισηγμένες εταιρείες), μετά και τις θορυβώδεις επιχειρηματικές κινήσεις των τελευταίων ημερών, θα είναι πολύ μεγάλη έτσι ώστε να επικεντρωθεί στις Big business που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης! (radar σε φόρουμ του capital)
_________________________

ΣΙΔΜΑ

 • Απόδοση μηνός +63,24%
 • Απόδοση 3μηνου +127,07%
 • Απόδοση 6μηνου +308,11%
 • Απόδοση από 1/1 +337,68%
 • Απόδοση 52 εβδομάδων +655%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 3,42 ευρώ – Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,342 ευρώ – Καθαρή Θέση 12,65 εκατ. ευρώ (στοιχεία χρήσης πρώτου εξαμήνου 2021)

 • Bοοκ Value 0,93
 • P/BV 3,24
 • P/Ettm 1,82
 • EV/EBITDA5,16 (σε 12μηνη βάση)
 • Καθαρός Δανεισμός/EBITDA3,42 (σε 12μηνη βάση)
 • Ελεύθερες ταμειακές ροές –929.207 ευρώ από 810.090 ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.
 • Ξένα/Ιδία 6,39
 • ROE +202,3%
 • Δείκτης Φερεγγυότητας* 8,19%
 • Κεφαλαιοποίηση 41,02 εκατ. Ευρώ

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ακούραστος) και το… Χαρακολόγιο του

**

Μπορεί να άλλαξε και τα δύο πρόσημα ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 560,26 (-0,22%) και 568,14 μονάδων (+1,18%), όμως στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι των συναλλαγών κινήθηκε με θετικό πρόσημο. Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 565,21 (+0,66%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 563,06 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,28%.

 • Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΤΡ, από χθες, έχει δώσει ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 534 μονάδων. Η επόμενη αντίσταση στις 573 – 578 μονάδες.

Χωρίς να αλλάζει τα τεχνικά δεδομένα κινείται η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου (-1,69%)  , που σήμερα κατέβασε αισθητά συναλλαγές. Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 5,24 – 5,10, από όπου διέρχονται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών και οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών, οι “buyers” μπορούν να ελπίζουν σε κίνηση προς τα 5,80 ευρώ. Αρνητική έκπληξη με κλείσιμο χαμηλότερα των 5,10 ευρώ, θα πιέσει προς τα 5,04 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).


Δεύτερη συνεδρίαση ανόδου, με αυξημένες συναλλαγές, για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,95%). Αν η μετοχή πετύχει κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 9,33 – 9,42 (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 30 και 60 ημερών), μπορεί να αποκτήσει δυναμική κίνησης προς τα 9,58 και 10,00 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). Η όποια διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 8,90 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών).


 • Επισημάνθηκε εγκαίρως από την στήλη, το ξεκίνημα της κίνησης στην ΕΥΔΑΠ (-0,52%).

Πιο συγκεκριμένα, η στήλη ανέφερε πως “με σημαντική χρονοκαθυστέρηση κάποιοι traders ‘ανακάλυψαν’ το μεγάλο θετικό καθαρό ταμείο (469,7 εκατ.) και την καθαρή θέση εξαμήνου της Εισηγμένης (811,4 εκατ.)”. Δυστυχώς οι τελικές δημοπρασίες επεφύλαξαν εκπλήξεις για τους αγοραστές, κλείνοντας τον τίτλο με αρνητικό πρόσημο και στα χαμηλά ημέρας.

**

Θετική ένδειξη η υπερφαλάγγιση των 7,69 ευρώ, αφήνει περιθώρια κίνησης προς τα 8,05 (ημερήσιο “stop short”) και 8,33 ευρώ. Αντίθετα, αν χαθεί η στήριξη στην ζώνη 6,90 – 6,70 ευρώ, όπου συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων, δεν αποκλείεται να μπει σε δοκιμασία η επόμενη στήριξη στα 6,38 ευρώ.


 • Τουλάχιστον εντυπωσιακή, η καθίζηση των συναλλαγών (μόλις 2892 τεμ.), για την μετοχή της ΕΕΕ (+0,49% και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση). Μόνη θετική ένδειξη, τα κλεισίματα υψηλότερα των 27,63 ευρώ. Για να “ξαναπάρει τα πάνω της” η μετοχή, θέλει επιβεβαιωμένο κλείσιμο, με “φίλτρο” δύο συνεδριάσεων, υψηλότερα των 28,58 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών) και υψηλότερα των 29,51 ευρώ (ημερήσιο “stop short”).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ακούραστος) και το… Παρουσιολόγιο του

Χωρίς πειστικούς αγοραστές οιΙντερτέκ (+12,85%), Μινέρβα (+5,56%), Λανακάμ (+6,42%), ΒΙΟΚΑ (+3,92%) και Ελινόιλ (+2,26%), κάτι κινήθηκε στην Doppler (+2,48%), βγήκε κάποιο “bid” στην Moda Bagno (+8,8%), παρουσία πωλητή σε Μουζάκη (-5,22%), Έλαστρον (-2,04%), Τρ. Αττικής (-2,27%) και Q&R (-1,75%), ενώ τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Realcons (+3,31%).

 • Αύξησαν συναλλαγές οι AVE (+5,26%), AS Company (+3,40%), Foodlink (-1,52%),  Intralot (-2,80%), Άβαξ (+2,74%) και ΦΒΜΕΖΖ (-1,45%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Προοδευτική (-15,87%), Centric (-2,04%), Entersoft (-1,02%) και Ευρ. Πίστη (-1,71%), ενώ επαναπροσεγγίζουν τα πρόσφατα υψηλά Medicon (+2,80%) και Τζιρακιάν (+1,31%, κλείσιμο υψηλότερα των 3,40 ευρώ, θα αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο στην μετοχή).

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις kai Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ότι διατηρείται αυξημένος ο κίνδυνος εγκλωβισμού κυρίως σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης κλπ κλπ. Παιδιά, για να ξέρετε, κίνδυνο πάντα έχουμε όλοι μας και στα μεγάλα και στα μεσαία και στα μικρά χαρτιά του Χ.Α. Με μία μικρούλα,  τόση δα, επισήμανση…

 • Οι αναγνώστες του μ/μ που ασχολούνται με την Μικρή και Μικρούλα Κ/φση είναι πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπισμένοι εδώ και μία ολόκληρη εξαετία. Δεν ανακάλυψαν την Αμερική τελευταία.
 • Τρέχουν δε όλες τις θέσεις τους (τουλάχιστον το 90% αυτών) με σημαντικά λογιστικά κέρδη, έχοντας εν τω μεταξύ μετατρέψει σε παντελονάτα το μεγαλύτερο ποσοστό τους.
 • Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν λύσει όλα τα προβλήματα που τους τυραννούσαν μία ζωή, για να μην γράψουμε κάτι άλλο…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.