Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (22.9.2021)

ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Αφήνει πίσω της και τα 1,2000 ευρώ και με στυλ… Απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση από τους κινούμενους  βραχυπρόθεσμα. Προχθές έδινε ευκαιρίες μέχρι και τα 2,1000 ευρώ, να μην τα ξαναγράφουμε.

MIA XAΡA βγαίνει και η κίνηση σε ΣΙΔΜΑ (σχεδόν 100%), δυνατή η ΑΛΜΥ, ενώ η ΜΠΤΚ αρχίζει να ξυπνά υπό την επήρεια φαρμάκων που του προμηθεύει η ΣΙΔΜΑ… Ο ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ βρίσκει αντίσταση πάντα στα 0,5400 ευρώ (τα κτύπησε ξανά χθες αλλά γύρισε στα 0,5200), με την ΕΛΑΣΤΡΟΝ να παριστάνει ξανά την…σιγανοπαπαδιά(!).
  • Ο ΤΖΚΑ παιδιαρίζει στα τερματικά με την κ/φση στα 8,6 εκατ.ευρώ, όταν έχει πρόσφατα ενισχυθεί με τα 3 εκατ. της ΑΜΚ που πραγματοποίησε. Με τον ΜΠΤΚ να τον ξεπερνά χθες στα 9,5 εκατ. κ/φσης! Αν δεν μας δουλεύουν στον όμιλο (δεν το πιστεύουμε) τότε τα 3,5000 ευρώ είναι προσεγγίσιμα προσεχώς. Θα αποτιμάται τότε σε… 10,7 εκατ., οπότε αντιλαμβάνεστε αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο ή όχι.
  • Η ΕΠΣΙΛ με τα μεγέθη που ανακοίνωσε δικαιολόγησε αρκετά, ενώ μεγάλωσε την απόσταση από τις υπόλοιπες του κλάδου της.

ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ 20ετίας για την εκπληκτική ΕΛΒΕ με την κ/φση της στα 26 εκατ. ευρώ που προκαλούν θυμηδία, αν μη τι άλλο, όταν παρατηρείς άλλες εταιρείες τρελά υποδεέστερες να αποτιμώνται διπλά και τριπλά(!!).

ΔΕΗ – απάντηση: Το ταμπλό δεν είναι ακούνητο… Πρέπει να το παρακολουθεί κανείς, να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και να αποφασίζει. Δεν περιμένει από τον άλλο να του πει πότε να πουλήσει, ή να αγοράσει. Η μτχ έρχεται κάτω και από τα 2,0000 ευρώ. Και πολλοί κερδίζουν πολλά, πάρα πολλά.


ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Αυτές το ρήμαξαν το Χ.Α και αυτές πρέπει τώρα να αποκαταστήσουν ένα μέρος των ζημιών που προκάλεσαν στην Αγορά και στους επενδυτές τους (Αρκεί να δώσουν μόλις ένα 5% από όσα πήραν, εξαϋλωσαν ή κατέστρεψαν). Οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους, ξεκάθαρα πλέον. Θεοί και δαίμονες εργάζονται πυρετωδώς για την μερική – έστω – επαναφορά τους. Ο μ/μ αρχίζει να τις κοιτάζει με συμπάθεια, αν μη τι άλλο. Το 2022 θα δούμε αρκετή βελτίωση, με το 2023 να υπόσχεται αρκετά. Τα πολύ άσχημα είναι πίσω τους.
REAL CONS: Έχει σιγήσει στο ταμπλό μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της, αλλά σήμερα θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου 2021 μετά την λήξη της συνεδρίασης.
  • Mε κίνηση στο εύρος των 1,6000 με 2,8000 ευρώ, στα 2,1000 τώρα και με συναλλαγές 4600 τμχ. Απευθύνεται μόνον προς μικροεπενδυτές που θέλουν λίγη αδρεναλίνη στο χαρτοφυλάκιο τους και να ελπίζουν μελλοντικά σε καλές – αν μη τι άλλο – αποδόσεις λόγω κλάδου και μεγαλομετόχων…
  • Αν ανεβάσει συναλλαγές, τότε θα ασχοληθούν και τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια.
ΛΑΒΙΦΑΡΜ- απάντηση: Ξεχασμένη – μόλις προχθές έβγαλε μία κίνηση που την απομάκρυνε από τα κατώτατα έτους… Δεν έχουμε καμία αντίρρηση ότι χρηματοοικονομικά είναι σε πολύ καλύτερη θέση από τις ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΠΙΛΚ, ΑΝΕΚ, ΜΠΤΚ κλπ κλπ αλλά πρέπει και η διοίκηση να ενδιαφερθεί.
  • Πάντως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι και να αναστηθεί η μετοχή της. Και εν πάσει περιπτώσει δεν έχει downside risk, ενώ την έχει μία κίνηση προς τα 0,7000 ευρώ. Εν αναμονή του 6μηνου της.
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Όταν έχεις ένα εβδομαδιαίο γράφημα με στοπ πολύ κοντινό στα τρέχοντα επίπεδα αν μη τι άλλο δεν βιάζεσαι να ξεφορτωθείς χαρτιά σε μία διόρθωση της αγοράς. Μπορεί τα νέα το τελευταίο διάστημα να καίγονται εύκολα παρόλα δεν παύουν να υπάρχουν και να είναι πολύ σημαντικά.

NAYTEMΠΟΡΙΚΗ- ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.