Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (14.9.2021)

 • Moody’s: Αλλάζει δραματικά τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία, «εκτοξεύει» την ανάπτυξη στο 8,2%

Η Moody’s Analytics σημειώνει ότι η Ελλάδα σημείωσε ανάπτυξη-ρεκόρ, σε ετήσια βάση, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, προσθέτοντας πως παρόλο που η ανάκαμψη αναμενόταν, λόγω και του σοκ που δέχτηκε το 2020, το μέγεθος της ωστόσο αιφνιδίασε τους πάντες.

 • Η αύξηση 16,2% του ΑΕΠ το συγκεκριμένο διάστημα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, όπως επισημαίνει, εάν ληφθεί υπόψη ότι η πλειοψηφία των τουριστών φτάνει στη χώρα μετά από αυτό, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Με αυτά τα δεδομένα, το έως τώρα αισιόδοξο σενάριο της Moody’s Analytics για την Ελλάδα – η οποία να σημειώσουμε ότι ανήκει στον όμιλο της Moody΄s ωστόσο αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία αναλύσεων – γίνεται το βασικό και έτσι προβλέπει ανάπτυξη 8,2% φέτος και 5,1% το 2022, ενώ σε διψήφια ποσοστά εκτιμά ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη και στο τρέχον τρίτο τρίμηνο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και 50.000 τμχ και 3% και 1,9700 ευρώ. Το σπουδαιότερον; Χωρίς καμμία διάθεση αδειάσματος, τουναντίον μάλιστα. Στις αγορές να θυμάστε, ότι δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Για το κέρδος αγωνίζονται όλοι τους.

 • Απλά, οι σωστοί χρησιμοποιούν θεμιτά μέσα. Ζυγίζουν καλά τις καταστάσεις, ενημερώνονται από σωστές πηγές και ψυχρά αποφασίζουν με γνώμονα το δικό τους θεμιτό συμφέρον και μόνον. Ολα τα υπόλοιπα είναι απλά… Θεατρινισμοί. Και βέβαια δεν ξεχνούν, ότι τα πάντα ρει.
PROFILE-απάντηση: ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ, που της αφαιρεί πολλούς πόντους. Ομως η πορεία μίας μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α καθορίζεται κατά ποσοστό 80% από το τι θέλει ο κάθε μεγαλομέτοχος της. Να μην τα ξαναγράφουμε.  
 • ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Κυρία σε όλα της, τυπική στις υποχρεώσεις της, 1500% εντάξει απέναντι στους δανειστές της, με υγιέστατα χρηματοοικονομικά μεγέθη και με δείκτες τους καλύτερους του κλάδου της (leader). Κι όμως με book value 3,6500 ευρώ, διαπραγματεύεται στα 2,1500 και 2,2000 ευρώ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ο φίλος αναγνώστης που μας έστειλε αυτό το μήνυμα:-  “Σωκράτης Λαζαρίδης: Συζητάμε με δύο τουρκικές εταιρείες που θέλουν να μπουν στο ΧΑ”

 • Δεν μας φτάνουν οι δικές μας οι π@@τ@νες στο μπ@@@@@λο μας, κάνουμε και εισαγωγή από την Τουρκία.Κλάμα…!
 • ΣΣ μ/μ: Φαίνεται πάντως ότι ο φίλος θα ασχολείται με τα Μπλε Πατατάκια, εξ ου και η αγανάκτηση του”…

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Με αποτίμηση… 117,5 εκατ. ευρώ, όταν ο Ελλάκτωρ έχει 500 εκατ. ευρώ. Και πλέον δεν χωρεί σύγκριση καν μεταξύ τους, ούτε από άποψη χρηματοοικονομικών δεικτών, αλλά ούτε καν από πλευράς της εν εξελίξει δυναμικής που αναπτύσσουν.

 • Ο Πρόεδρος έχει “αγριέψει” για τα καλά. Παρακολουθεί και ρυθμίζει τα πάντα, ενώ έχει συνάψει πανίσχυρες συμμαχίες. Σύνθημα του… “The Sky is the limit”. Οι φίλοι του μ/μ είχαν (προ)ειδοποιηθεί  πολύ έγκαιρα για τον Ομιλο. Οταν όλοι σχεδόν τον λοιδωρούσαν. Τώρα γλύφουν, εκεί που έφτυναν.

ΙΝΤΕΚ: Αντε πιάστε τον, χαρτί θα κόβει και θα εξαγοράζει… Δικό μας χαρτί από το ένα ευρώ… Και δεν πέρασε πολύ καιρός, ούτε καν 15μηνο…

 • PREMIA – απάντηση: Αρέσκεται στο να αιφνιδιάζει, αφού σου βγάλει την πίστη ανάποδα προηγουμένως… Την έχει την κίνηση μέχρι τα 1,7000 – 1,7500 ευρώ

 • ΦΡΙΓΟ: Εκτιμούμε ότι θα την βγάλουν από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, εντός του προσεχούς 6μήνου. Οχι πάντως πριν το 2022. Το πως, το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι.

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.