Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (6 και 7.9.2021) Μέρος1

  • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 0,80 +1,16
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,22 +0,58
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,35 +0,70
ΙΤΑΛΙΑ 0,71 +1,07

***

Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ, αλλά και πάλι οι αποτιμήσεις των περισσοτέρων εταιρειών έχει πιάσει ταβάνι. Αν, λέμε αν, αλλάξει η τάση, τα πράγματα θα γίνουν δυσάρεστα. Εθελοτυφλεί, όποιος δεν το παραδέχεται ή ακόμη χειρότερα, το κρύβει.

***

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ: Χρόνια διαβάζουμε για τα μεγάλα έργα που θα αναγεννήσουν τις κατασκευές… Ερχονται έργα 4 δισ. ευρώ, Ερχονται έργα 6 δισ. ευρώ, Ερχονται έργα 7 δισ. ευρώ, Υπερθέρμανση του κλάδου των κατασκευών με νέα έργα ύψους 11 δισ. ευρώ, Προς την αφετηρία οδεύουν τα νέα μεγάλα δημόσια έργα, προσδοκίες για νέα έργα δεκάδων δισ. κι όλο τα ίδια και τα ίδια.

  • Φυσικά, δεν φταίνε οι εταιρείες αλλά τουλάχιστον ας μην παίζουν με τον πόνο τους οι μανδαρίνοι της πολιτικής ζωής της χώρας που κάθε λίγο και λιγάκι αμολάνε κι ένα… δεκάρικο. Τζάμπα είναι άλλωστε. Το παρήγορο είναι ότι πλέον κάτι άρχισε να κινείται ενόψει και του σχεδίου Ανάπτυξης.

***

ΑΒΑΞ: Ο Όμιλος προσέθεσε λίγα μόνο έργα χαμηλής αξίας κατά το 2020, με αποτέλεσμα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του να έχει υποχωρήσει στο €1,0 δις την 31.12.2020, έναντι περίπου €1,3 δις την 31.12.2019.

  • Επισημαίνεται όμως ότι ήδη στους πρώτους μήνες του 2021 έχουν υπογραφεί 4 νέες συμβάσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων και επίκειται η υπογραφή αρκετών ακόμη  συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας σχεδόν €1,0 δις, με τα οποία η αξία του ανεκτέλεστου υπολοίπου ανέρχεται κοντά στα €2,0 δις. Την Γραμμή 4 (1,8 δισ.) την έχει αναλάβει κοινοπραξία ομίλων…

ΑΒΑΞ(Ι): Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 76,7 εκατ. ευρώ και σύνολον καθαρού δανεισμού 0,56 δισ. ευρώ. Σχεδόν 7,3 φορές τα ίδια κεφάλαια, οπότε αντιλαμβάνεστε και πόσες ΑΜΚ θα πρέπει να δρομολογηθούν για να μπορέσει να πάρει κάποιες ανάσες.

***

ΝΕΡΑ + ΛΙΜΑΝΙΑ: ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠΣ… σκέτος ύπνος, ούτε καν μία ανάσα δροσιάς, ειδικά ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Σκέτη απογοήτευση ο τελευταίος…

***

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 183 εκατ. ευρώ και σύνολον καθαρού δανεισμού 1,36 δισ. ευρώ. Σχεδόν 7,5 φορές τα ίδια κεφάλαια, οπότε αντιλαμβάνεστε και πόσες ΑΜΚ θα πρέπει να δρομολογηθούν για να μπορέσει να πάρει κάποιες ανάσες.

***

ΙΝΤΕΚ: Θα γίνει placement 4.000.000 μτχ στα 3,2000 ευρώ. Εχουν ήδη διατεθεί όλα…

***

ΠΡΟΦ: Παιδιά, μην μαλώνετε. Ο μ/μ την έχει δώσει από τα 0,1800 ευρώ (!!) και δεν ήσαν λίγοι όσοι του την… έπεφταν. Και κάθε χρόνο την είχε TOP επιλογή, ανελλιπώς. Ο μ/μ δεν ανεκάλυψε το Χ.Α την τελευταία διετία ή τριετία. Ηταν καθημερινά μαζί του από το 2010.  

***

REAL CONSULTING: ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 1,2000 με άνοιγμνα στα 1,6000 και άμεση αναρρίχηση στα 2,6000 ύστερα από 2 συνεδριάσεις! Η απόλυτη σιγή πλέον… Θα την προσέχουμε του λοιπού.


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Πολλά εν ολίγοις…

Ο ΓΔ συσσωρεύει ουσιαστικά 6 μήνες στα επίπεδα. Ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής έχει δώσει ήδη διόρθωση. Πλέον εδώ η αγορά θα αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αλλάξει επίπεδο ή θα χρειαστεί ακόμα μία νότια κίνηση.

Ο τζίρος σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να μπορέσει να αλλάξει ανοδικά επίπεδα άμεσα. Σε δύο εβδομάδες έχουμε λήξη παραγώγων.

O τραπεζικός δείχνει ότι θέλει να δοκιμάσει και αυτός τα υψηλά του στην ζώνη του 600. Σε κάθε περίπτωση η ζώνη των 560 πρέπει να συντηρηθεί αν θέλει να παραμείνει στην βραχυπρόθεσμη τάση του.

Η πληροφορική συνεχίζει το rotation ανά εταιρία με την PROFILE και την PERFORMANCE να έχει πάρει τάση στην παρούσα.

Από τις κατασκευές ο ΑΒΑΚΑΣ συνεχίζει την κίνηση του με αρκετές πιθανότητες να προχωρήσει σε περαιτέρω ΑΜΚ εν ευθέτω χρόνω

Ο Ελλακτωρας ψάχνει τα πατήματά του μετά την ΑΜΚ ενώ η ΓΕΚ είναι εν υπνώσει έχοντας παρόλα αυτά δώσει αγοραστικό σήμα.

Ο όμιλος Στασινόπουλου έχει κάνει μία νέα βάση με καλές πιθανότητες να δοκιμάσει και πάλι μία ανοδική προσπάθεια.

Η ΔΕΗ περιμένει τα νέα από το άνοιγμα των προσφορών για τον ΔΕΔΗΕ και τις λείπει απλά μία διάσπαση του 1025 αν θέλει να συνεχίζει ανοδικά.

Μέγαλη βάση στο 070 για το ΚΛΜ που είναι από τα λίγα περιφερειακά που έχουν κουράσει χωρίς να κάνουν την υπέρβαση μιας και χρειάζεται κατοχύρωση του 075.

Το ΚΡΙ ταλανίζεται ανάμεσα στο 830 και το 9 χωρίς κατεύθυνση.

Ο ΟΤΕ πάνω στις στηρίξεις του χωρίς να έχει δώσει και πάλι αντίδραση θυμίζοντας ότι είναι και ο πρώτος που δίνει την κίνηση στην αγορά και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι αποτιμήσεις έχουν γίνει απαιτητικές και σε αρκετές περιπτώσεις περιμένουν αποτελέσματα ή νέα για να δώσουν συνέχιση.

Η ΕΧΑΕ χρειάζεται να γράψει το 4 μπροστά αν θέλει να πάρει και πάλι τάση.

Το Μπρικ αφού πρώτα πλήρωσε τον στόχο του 232 με το παραπάνω ήδη δοκιμάζει την πρώτη σημαντική στήριξη του 216

*****

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – chartswar.gr

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – chartswar.gr


*****

WALL STREET  • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.