Χ.Α@Μarkets- (ΠΕΜ 31/12): Πολλά μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Ο μεγαλύτερος εχθρός σας στο ΧΑΑ είσαστε εσείς οι ίδιοι. Στο ΧΑΑ έχουμε εταιρίες διαφορετικού ρίσκου και ταχυτήτων. Ένας σωστός επενδυτής επενδύει σε διαφορετικά προϊόντα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συγκυρίες και κυρίως να αντέχει ψυχολογικά το να μένει πίσω.

 • Τα μεγάλα αργά χαρτιά σε μια περίοδο κρίσης θα αντέξουν, τα μικρά αργά χαρτιά σε μια περίοδο ανάπτυξης ίσως σας φέρουν πολύ μπροστά. Επειδή δεν ξέρουμε ποτέ που είμαστε, φροντίζουμε να έχουμε και από τα δύο. Με το ρίσκο των μικρών να είναι μεγαλύτερο, φροντίζουμε να τα επιλέγουμε πολύ προσεκτικά με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία ανάπτυξης τους.
ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Κυκλοφορούν εδώ και καιρό, αλλά τελευταία με αυξημένη συχνότητα κάτι έξυπνα παιδάκια που επειδή η μανούλα τους δεν τους έδινε την πρέπουσα σημασία στη βρεφική τους ηλικία ένοιωθαν και εξακολουθούν να αισθάνονται παραμελημένα, χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα. Και τι κάνουν, μπας και τους δώσει κάποιος σημασία; Βγαίνουν απ΄ το καβούκι τους κι αρχίζουν να στάζουν ειρωνία προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να καλύψουν τόσο την ανεπάρκειά τους, όσο και το σύμπλεγμα κατωτερότητας που τους διακρίνει και είναι το σήμα κατατεθέν τους.

Ετσι λοιπόν κρυπτόμενοι  πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου εμφανίζονται από το πουθενά (εκεί που ανήκουν, δηλαδή) επίδοξα μπουμπούκια για να ασκήσουν (ασκήσιμο* γαρ) την κριτική τους στο μ/μ σχετικά με τις επιλογές της χρονιάς που μας αποχαιρετά.

 • Προσπερνώντας το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ήταν ειδικού μας συνεργάτη (όπως άλλωστε αναγραφόταν στον τίτλο), παραλείποντας να αναφέρουν ότι επανειλημμένα είχαμε τονίσει ότι όλες οι προτάσεις – εκτιμήσεις  που είχαν γίνει πριν την έξαρση της  πανδημίας δεν ισχύουν.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος  (όπως σας γράψαμε τις προάλλες) για τον οποίο δεν θα κάνουμε αναφορά σε επιλογές με ορίζοντα διαρκείας όλη την χρονιά. Εξ αιτίας  της αβεβαιότητας που επικρατεί, το θεωρούμε παρακινδυνευμένο και σε τελική ανάλυση  ανεύθυνο.

Ξέχασαν όμως  οι αυτόφωτοι διαδικτυακοί αστέρες να αναφερθούν στην πλειάδα των μετοχών που κατά διαστήματα επισημαίνουμε και την πορεία που ακολουθούν. Τι να πρωτοθυμηθούμε:

 • ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, CENERGY, QUEST HOLDINGS, ΚΑΡΤΖ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΠΡΟΦ, ΕΛΒΕ, ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΠΕΡΦ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΙΛΥΔΑ, ΠΑΙΡΗ, ΙΝΤΕΚ, ΒΥΤΕ και πόσες ακόμα.

Α, μην ξεχάσω και το… Παπάκι –θα θυμάστε οι παλαιότεροι- που από τα 0,3000 τότε μας αποχαιρετά 6,30 ευρώ ψηλότερα. Είκοσι και πλέον φορές υψηλότερα.

 • ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ και αυτές που δόθηκαν τελευταία και έκτοτε σε διάστημα 2 το πολύ μηνών καταγράφουν αποδόσεις από 50% μέχρι και 300%. Και που δεν είναι δυό και τρεις, αλλά τουλάχιστον μία 10άδα!

Βλέπετε λοιπόν, ότι πολλές φορές η επιλεκτική μνήμη εκθέτει και γυρίζει μπούμερανγκ ειδικά σε εκείνους τους τυχάρπαστους που μάταια προσπαθούν να κάνουν τη νύχτα μέρα έχοντας καταδικαστεί να βρίσκονται μόνιμα στην απομόνωση. Στην απέξω που λέμε.

*Ασκήσιμος: άτομο με ειδικές ανάγκες που έχει μέση νοητική υστέρηση και δεν μπορεί να αφομοιώσει βασικές σχολικές γνώσεις, μπορεί όμως να αποκτήσει ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης.

 • ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

  Οι φίλοι αναγνώστες μας ας φροντίσουν να αποκτήσουν πρόσβαση, αν επιθυμούν να παρακολουθούν τον ρυθμό της καθημερινής τερματικής εικόνας, με τις παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και προσεγγίσεις του μ/μ…

ΧΘΕΣΙΝΗ ΡΟΗ 

@12:17

 • REVOIL – Εχει κρυφές χάρες και πολύ καλούς ιδιοκτήτες
 • ΔΟΜΙΚΗ – Θα έχουν πάλι να λένε… Τόγραψε το site της… αμαρτίας και τα κορόιδα τσίμπησαν. Οπως τσίμπαγαν και στα 0,2000 – 0,2500 – 0,2800!
 • ΤΑ ΙΔΙΑ έλεγαν και για τις ΚΑΡΤΖ, ΚΥΡΜ, ΠΡΟΦ, ΠΠΑΚ, ΕΛΒΕ, ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΠΕΡΦ, ΙΛΥΔΑ, ΠΑΙΡΗ, ΙΝΤΕΚ, ΒΥΤΕ και πολλές ακόμη. Το ένα τους βρώμαγε, το άλλο τους μύριζε…
 • Κρύφτηκαν τώρα στα λαγούμια τους και προσεύχονται για τον κατακλυσμό.
 • Να έρθουν δηλ. οι άλλοι στη θέση τους κι όχι αυτοί να προσπαθήσουν να φτάσουν των αλλονών.
 • Εχει γεμίσει η Ελλάδα από ειδικούς ξερόλες.
 • Το μοναδικό ελάττωμα του Internet: Βρήκαν πεδίο δράσης όλοι αυτοί, που χωρίς αυτό δεν θα τους ήξερε ούτε η ίδια τους η μάνα.
 • @01:58μμ

@02:04μμ

 • EΛXA: Αργοκίνητο καράβι αλλά στη πορεία θα προσπεράσει αρκετά από τα προπορευόμενα. Οι πραγματικές αξίες, δεν χάνουν ποτέ στον μαραθώνιο του χρηματιστηρίου.
CENERGY: Η δουλειά χάλασε από την πλευρά των αγοραστών. Κάποια νέα δεδομένα που προέκυψαν ξαφνικά έβαλαν τους πωλητές σε δεύτερες σκέψεις. Κανείς στις… Μπίζνες δεν θέλει να ζημιώνεται από δικές του κινήσεις. Στο περιθώριο η μετοχή από τους βιαστικούς και ανυπόμονους. Κάποιοι διορατικοί όμως μαζεύουν την προσφορά που εξακολουθεί να βγαίνει, χωρίς να κάνουν θόρυβο…
 • @02:22μμ
ΒΛΕΠΟΥΜΕ μερικά πεθαμένα χαρτιά να κάνουν πάρτι στο ταμπλό. Χαρτιά που εκπροσωπούν εταιρείες χωρίς πωλήσεις, με ανύπαρκτα κέρδη, με τεράστιους δανεισμούς. (Πάντα συγκριτικά και αναλογικά)
 • Την ίδια στιγμή υπάρχουν κι άλλα που ναι μεν δεν έχουν κέρδη, αλλά έχουν πωλήσεις δεκάδων εκατ. ευρώ, ο κλάδος τους θα ευνοηθεί από τις νέες διαμορφούμενες συνθήκες στην αναπτυξιακή νιρβάνα και οι μτχ τους μπορούν να κοιμούνται ή να υστερούν δραματικά, αλλά και που πολύ εύκολα μπορεί να αναγεννηθούν στα τερματικά.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της ΦΙΕΡΑΤΕΞ, που διαπραγματεύεται σε υποπολλαπλάσιο της book value με υψηλό της για το 2020 στα 0,7900 ευρώ (21.2.2020) και η οποία μόλις σήμερα δείχνει σημάδια αφύπνισης. Λογιστική αξία 1,0200 και στο ταμπλό 0,4200 ευρώ. Ο δείκτης δανειακής μόχλευσης στο 0,4.
 • Η διοίκηση τάκαψε στο 6μηνο, αλλά έχει λίπος αρκετό να κάψει… Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει στόχος εξαγοράς από πολύ ικανότερα του δικού της management(s) μικρών επενδυτικών funds που ψάχνονται για μικρούλες εταιρείες του κλάδου, λόγω του αποφασισμένου και εν εξελίξει σχεδίου απεξάρτησης της ευρωπαικής από την κινεζική αγορά.
ΤΟ ΙΔΙΟ ισχύει και για την περίπτωση των Κλωστηρίων Ναυπάκτου, που όμως υποφέρουν αφάνταστα από την έλλειψη εμπορευσιμότητας. Ξαφνικά όμως κι αυτή θα πάρει τον δρόμο της.
 • @02:50μμ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και με την βούλα του δικαστηρίου, σημαίνει ότι διαθέτεις πολύ μεγάλη δύναμη πυρός. Μην διαβάζετε τους εξυπνακισμούς των διαφόρων κομπλεξικών, πανάσχετων.
 • Κοιτάξτε την αποτίμηση της απλά και βγάλτε συμπέρασμα το που μπορεί να φτάσει στο μέλλον. Δεν κοιτάμε το δέντρο (δηλ. το εφήμερον) αλλά το δάσος (τι δυναμική μπορεί να αναπτύξει σε ένα κλάδο που θα επανέλθει στο απόλυτο προσκήνιο). Λέτε, να μην πάρουν ένα τόσο δα κομματάκι από την πίτα; Για πόσο… κυρίους τους έχετε;; Περί Βιοτέρ φυσικά ο λόγος…
ΙΝΤΕΑΛ: Θεσμικό χαρτοφυλάκιο είναι ο αγοραστής των 80.000 τεμαχίων που άλλαξαν χέρια σήμερα στην τιμή των 2,4000 ευρώ. Άργησε κάπως, αλλά πάλι καλά… Χαμένος δεν θα βγει…
 • ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ να συνδέσει μελλοντικά την προαναφερθείσα με την ΒΥΤΕ;;;
ΠΕΡΦ: Οταν μεταπηδήσει στην ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ μην την είδατε, μην την απαντήσατε την λεγάμενη.
 • @03:59μμ
ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Κάποιοι δεν μπορούν να περιμένουν και ποιός μπορεί να τους κατηγορήσει;;
 • ΑΒΑΞ: Έβαλε μπροστά τις δικές του μπουλντόζες – καιρός δεν ήταν;;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Ποιά είναι by far η πλέον υποσχόμενη σε απόδοση μετοχή του Κατασκευαστικού κλάδου;; Ευκολάκι…
 • ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΠΛΑΚΕΣ: Στα 72,6 εκατ. η ΕΝΤΕΡ (και πολύ καλά κάνουν), στα 62,5 εκατ. η ΕΠΣΙΛ (άριστα πράττουν) και στα 32,5 εκατ. η 3η της παρέας ΠΕΡΦ.
 • Από τα 2,3000 μαζί της αλλά και τώρα στα 9,0000 δεν πάει το χέρι μας να γράψει… “Πάρτε κέρδη”…  Ανήκει στις εξαιρέσεις….
ΡΕΒΟΙΛ + ΠΑΙΡΗΣ: Συνεχίζουν και σήμερα, θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα και το 2021…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ τον ΟΑΚ

 • Τελικά το Μέγεθος μετράει;

Με αφορμή μια τοποθέτηση μιας αναγνωστρίας στον Εκήβολο… « Δεν ξαναγοράζω μετοχές με μικρό η μηδενικό τζίρο. Δεν μπορούσα να απεγκλωβιστώ και όσες είχα τις έδωσα με χασούρα.» διαπίστωσα ότι σταδιακά όλοι μας περνάμε τις ίδιες αναζητήσεις και βγάζουμε παραπλήσια συμπεράσματα.  

Πριν πολλά χρόνια εγκλωβισμένος και εγώ σε 2 μικρές μετοχές και βλέποντας την αγορά να τρέχει εξέφραζα παρόμοιες απόψεις. Στην πορεία όμως των ετών τις βελτίωσα και από το «δεν» προχώρησα στο « προχωράμε».

Οι μικρές εταιρίες συνήθως συγκεντρωμένες στους βασικούς μετόχους αδυνατούν να παρακολουθήσουν μια αγορά στην ίδια ταχύτητα των υπολοίπων. Τουλάχιστον μέχρι να τις ανακαλύψουν οι πολλοί. 

 • Γιατί λοιπόν να αγοράσει κανείς μια μικρή εταιρία;

Οι λόγοι είναι πολλοί και ο βασικότερος το ΚΕΡΔΟΣ. Αργό βασανιστικό αλλά συνήθως πολλαπλάσιο όλων των μετοχών του FTSE25. Όταν αγοράζεις μια μετοχή γίνεσαι συνεταίρος στην εταιρία και ας μην το ξέρεις ακόμα. Όταν η εταιρία «σου» έχει μικρούς τζίρους αλλά καλή διοίκηση σε καλές περιόδους κυρίως αναπτυξιακές, μπορεί ανετά να κλείσει 1-2 συμβάσεις που θα διπλασιάσουν τα κέρδη της.

 • Προφανώς το να διπλασιάσει τα κέρδη του ο ΟΤΕ είναι σχεδόν αδύνατον. Ενδεικτικό παράδειγμα μια εταιρία με τζίρο 5 εκατομμύρια ευρώ το 2012 και στα 14 εκ ευρώ το 2019. Τότε είχε μηδενικό Ebitda, πέρυσι έφτασε σχεδόν τα 4 εκ ευρώ. Τότε η μετοχή στα 22 λεπτά σήμερα στο 1,3. Θα μου πεις μηδέν κίνηση στο ΧΑΑ και βαρετή παρακολούθηση αλλά ποιο μεγάλο χαρτί μας έδωσε σε 8  χρόνια 6 φορές τα χρήματα μας;

Και φυσικά με την φιλοσοφία αυτή παρατάμε τις μεγάλες εταιρίες. Σφάλμα. Ο μεγαλύτερος εχθρός σας στο ΧΑΑ είσαστε εσείς οι ίδιοι. Στο ΧΑΑ έχουμε εταιρίες διαφορετικού ρίσκου και ταχυτήτων. Ένας σωστός επενδυτής επενδύει σε διαφορετικά προϊόντα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις συγκυρίες και κυρίως να αντέχει ψυχολογικά το να μείνει πίσω.

 • Τα μεγάλα αργά χαρτιά σε μια περίοδο κρίσης θα αντέξουν, τα μικρά αργά χαρτιά σε μια περίοδο ανάπτυξης ίσως σας φέρουν πολύ μπροστά. Επειδή δεν ξέρουμε ποτέ που είμαστε, φροντίζουμε να έχουμε και από τα δύο. Με το ρίσκο των μικρών να είναι μεγαλύτερο, φροντίζουμε να τα επιλέγουμε πολύ προσεκτικά με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία ανάπτυξης τους.

Όταν δε η αγορά θα κάνει το ράλι της και οι δικές σας μικρές δεν θα κουνιούνται θα χαίρεστε με τα κέρδη των μεγάλων που διαθέτετε.

 • Και πως επιλέγουμε ένα μικρό χαρτί;

Απλό. Κοιτάμε τα θεμελιώδη. Και αν δεν μπορούμε ή δεν ξέρουμε, ψάχνουμε να βρούμε ποιος γράφει και γιατί, πως το δικαιολογεί και τι επιτυχίες έχει. Αν οι επιτυχίες του είναι αρκετές τον ακολουθούμε. Αν πάλι είναι άτυχος στις εκτιμήσεις του πάμε για άλλα.  

 • Πολύ σημαντικό, στις μικρές εταιρίες δεν κυνηγάμε όνειρα. Κυνηγάμε αποτελέσματα. Το Θα, το Ίσως και το ελπίζω δεν έχουν θέση σε μικρά μαγαζιά. Οφείλουν οι διοικήσεις να αποδείξουν με τον ιδρώτα τους τι αξίζουν πριν τις εμπιστευτείτε.  Και να θυμάστε στα μικρά χαρτιά επενδύετε τα χρήματα σας σε πρόσωπα και όχι θεσμούς. Κοινώς, κοιτάμε τον ιδιοκτήτη.

 • ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη για τον Γενικό Δείκτη εντοπίζεται στις 749 μονάδες (ημερήσιο “stop long”) όπου συγκλίνουν και οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων. Το κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 795 – 805, αφήνει περιθώρια αναρρίχησης προς τις 824 – 828 και 846 μονάδες. Ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 846 μονάδων, βάζει σαν στόχο τις 900 – 908 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 1870 – 1933 και υψηλότερα των 1903 μονάδων από όπου διέρχεται ο απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων, βάζει σαν επόμενο στόχο των αγοραστών τις 1959 – 1967 και 2000 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 1870, αφήνει περιθώρια υποχώρησης προς τις 1814 και 1784 μονάδες (ημερήσιο “stop long” και εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών).

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο ο τίτλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,39%). Όσο η μετοχή δίνει κλεισίματα  υψηλότερα των 7,32 ευρώ, οι αγοραστές έχουν κάθε λόγο να βλέπουν μα αισιοδοξία τους επόμενους στόχους στα 7,80 και 8,32 ευρώ, με απώτερο στόχο τα 8,90 ευρώ. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 7,32 ευρώ, ανοίγει δρόμο υποχώρησης προς την μέγιστη αποδεκτή διόρθωση των 6,76 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Ο μοναδικός τίτλος από όλες τις μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE25 και κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ήταν αυτός του Fourli (+2,97% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας). Όμως συνεχίζει να κωλυσιεργεί στις παρυφές των 4,00 ευρώ. Θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 4,14 ευρώ, για να αλλάξει, τεχνικά, επίπεδο. Να σημειωθεί ότι ο τίτλος, με το σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 3,97 ευρώ, έδωσε και ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται με “pull back” και κλείσιμο χαμηλότερα των 3,67 ευρώ.

 • ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Entersoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Optimum προς 5,1 εκατ. ευρώ. Η εξαγορασθείσα είχε τζίρο το 2019 2,36 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 440 χιλ. ευρώ. Είχε μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 0,7 εκατ. ευρώ. Εννοείται ότι η είδηση ενέτεινε την κινητικότητα στον κλάδο της Πληροφορικής.

Έτσι σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι Epsilon Net (+9,91%), Entersoft (+9,32%)  Performance (+6,51%), Profile (+1,23%) και Quest (+0,98%) και σημαντική κινητικότητα σημειώθηκε στην Byte (+5,38%) και στην Space (+2,29%).

“Καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων στην Δομική Κρήτης (+7,43%, καθώς τα σενάρια επέστρεψαν δριμύτερα), έκανε συναλλαγές ο Λιβάνης (+20%), χωρίς υποτυπώδεις συναλλαγές δεν ανεβαίνει η Sato (0%), βραχύβια αποδείχθηκε η διόρθωση σε Βιοτέρ (+20%), Ίλυδα (+5,88%) και Λύκο (+4%), αύξησαν συναλλαγές οι Fieratex (+11,14%), MIG (-3,79%), Δούρος (+10,29%) και Ιντεάλ (-8,94%), ενώ προσπαθούν για ψηλότερα Κτήμα Λαζαρίδη (+5,98%) και CPI (+3,64%), αλλά το “bid” δείχνει αδύναμο.

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Logismo (+8,84%), Attica Group (+5,97%), Μαθιό (+4,86%) και Ιντρακόμ (+4,19%), τέσσερις οι ανοδικές για την ΚΛΜ (+0,91%), πέντε οι ανοδικές για Κέκροπα (+7%), Άβακα (+6,59%), Κορδέλλου (+4,93%) και Ιντρακάτ (+0,76%), επιστροφή αγοραστών σε Έλαστρον (+5,62%) και Q&R (+5,06%), ενώ προσπαθεί για ψηλότερα ο Δρομέας (+3,54%, αλλά βρίσκει αυξημένη προσφορά).

RECENTLY VIEWED

Symbol Last Price Change % Change
GREK

Global X MSCI Greece ETF

25.77 +0.03 +0.13%
BTC-USD

Bitcoin USD

28,703.30 +747.63 +2.67%
MRNA

Moderna, Inc.

111.13 -3.26 -2.85%
BABA

Alibaba Group Holding Limited

238.39 +2.13 +0.90%
LTC-USD

Litecoin USD

127.41 -5.01 -3.79%
TSLA

Tesla, Inc.

694.78 +28.79 +4.32%
DB

Deutsche Bank Aktiengesellschaft

10.89 -0.05 -0.46%
OR

Osisko Gold Royalties Ltd

12.87 +0.83 +6.88%
ABNB

Airbnb, Inc.

148.43 -1.57 -1.05%
DASH

DoorDash, Inc.

140.20 -1.07 -0.76%
JD

JD.com, Inc.

89.52 +3.38 +3.92%
NIO

NIO Limited

48.38 +2.24 +4.85%
^GDAXI

DAX PERFORMANCE-INDEX

13,718.78 -42.60 -0.31%
KCAC

Kensington Capital Acquisition Corp.

23.50 0.00 0.00%
RMG

RMG Acquisition Corp.

27.00 -4.94 -15.47%

 • ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
18/12/2020 EFG ΠΕΙΡ 1,24 Ν 1,47 Ν
18/12/2020 EFG ΕΤΕ 2,73 Β 1,92 Β
18/12/2020 EFG ΑΛΦΑ 1,25 Β 0,88 Β
17/12/2020 EFG ΔΕΗ 10,00 Β Έναρξη
14/12/2020 ALPHA ΠΕΙΡ 1,60 Η 1,95 Η
14/12/2020 ALPHA ΕΤΕ 2,70 Β 2,24 Β
14/12/2020 ALPHA ΕΥΡΩΒ 0,77 Β 0,65 Β
10/12/2020 ALPHA ΔΕΗ 8,60 Β 6,00 Β
07/12/2020 EFG ΕΧΑΕ 5,00 B 4,60 B
02/12/2020 AXIA ΤΕΝΕΡΓ 15,40 Β 12,10 Β
02/12/2020 ALPHA ΜΥΤΙΛ 15,23 Β ΕΚ ΝΕΟΥ
02/12/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,30 OP 4,65 OP
01/12/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,70 OP 6,70 OP
30/11/2020 NBG ΟΠΑΠ 13,50 OP 10,90 OP
25/11/2020 EFG TITC 16,80 B 14,80 H
17/11/2020 ΕΕΕ 25,50 Η 23,90 Η
16/11/2020 PIRAEUS ΑΔΜΗΕ 3,30 OP Έναρξη
13/11/2020 GS ΠΕΙΡ 0,95 N 1,10 N
13/11/2020 GS ΕΤΕ 1,53 N 1,94 N
13/11/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,53 N 0,63 N
13/11/2020 GS ΑΛΦΑ 0,95 B 1,34 B
09/11/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 13,00 Β
04/11/2020 EFG ΟΠΑΠ 10,10 B 9,80 B

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.