Χ.Α – Markets (Nο.74- Part1) 9/4: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές

OTAN ΠΕΡΑΣΕ η WALL σε Bear Market οι περισσότεροι πανηγύριζαν(!). Πλέον, γύρισε σε χρόνο dt σε Bull Market. Το είδατε πουθενά γραμμένο;

 • It took the S&P 500 Index just over 10 days to go from bear market to bull market. Everything during this crisis goes in warp speed. Let’s hope the recession goes as fast as well.

Εικόνα

Τον έλληνα τον τραβάει η… δυστυχία του άλλου, δώστου δημοσιουπαλληλίκι, τάζε του, άφηνε τον να κάνει και καμιά λαμογιά και πάρτου την ψυχή. Για μυαλό δεν γίνεται λόγος, που να τόβρει άλλωστε. Γι αυτό είχαμε φτάσει εδώ και μη παρέκει… Αν και αργά ή γρήγορα πάλι θα τα σπάσουμε τα ρεκόρ εξ αιτίας της νοοτροπίας που τον διακατέχει.

Ευτυχώς, υπάρχει και ένα υγιές κομμάτι που εξακολουθεί να παλεύει και να ταίζει τα υπόλοιπα σε αντιστοιχία ενός προς δέκα. Να προσευχόμαστε να αντέξει αυτό, αλλά λίγο δύσκολο το βλέπουμε αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία. Πόσο να αντέξει το ανάθεμα (έγκλημα το κέρδος!!) και την κοροιδία των άλλων;

 • Η πλουσιότερη χώρα του κόσμου αναλογικά και συγκριτικά, η ομορφότερη με διαφορά και να την έχουν ξεσχίσει, διαλύσει, κατακλέψει, ρημάξει, βιάσει κ.λπ κ.λπ οι δικοί της άνθρωποι, πολιτικών πρωτοστατούντων και όλων των συρφετών που αλληλοεξαρτώνται γνωρίζοντας οι μεν τα κουμπιά των δε…

ΑΕΠ/Χ.Α: Και στα 165 δισ. να υποχωρήσει το πρώτο, πάλι η σχέση διαμορφώνεται στο 26%, σε ένα πρωτοφανές discount συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα χρηματιστήρια του πλανήτη. Μην τρομοκρατείστε από κατευθυνόμενα καταστροφικά ΜΜΑ.

 • ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ – ΧΑ: Απειρα τα παραδείγματα, πετάχτηκαν από τα παράθυρα αρκετά δισ. ευρώ σε τιμές κατεδάφισης και βάλε. Και είναι κρίμα, γιατί οι καρχαρίες (επ)ωφελήθηκαν για πολλοστή φορά εις υγεία των κορόιδων. Οσοι μάλιστα πουλούσαν, δεν αποκλείεται να μην έδωσαν κομμάτι όταν η μετοχή τους πέταγε στο ταμπλό. Απληστία + Αγνοια + Ασχετοσύνη, ο φονικότερος συνδυασμός προκειμένου περί Αγορών.

!ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: ΤΟΝ ΠΑΤΟ ή τον ΟΥΡΑΝΟ μίας αγοράς δεν τον βρίσκει κανείς.. Ενώ πλέον, κανείς δεν μπορεί όχι μόνον να είναι σίγουρος αλλά ούτε καν να πιθανολογεί τι θα του ξημερώσει…

 • ΡΑΛΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ αυτό που ζούμε και να μην ενθουσιαζόμεθα. Ενθυλάκωση κερδών, σε κάθε ευκαιρία και πάντα με προκαθορισμένη χρήση stop loss στην κάθε κίνηση μας.

!ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Έτσι και τους πάρει στα σοβαρά όλους αυτούς (HSBC, MEDIOBANCA, GOLDMAN, JP MORGAN, CITI, BOFA, DEUTSCHE BANK- μας ξεφεύγουν και μερικές) σε στέλνουν με συνοπτικές διαδικασίες στου Σινούρη… (τρε μπανάλ το «Δρομοκαΐτειο»)

 • ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΧΘΕΣ, της Mediobanca…

Για την Εθνική Τράπεζα, η νέα τιμή στόχος είναι στα 1,1000 ευρώ από 1,8000 ευρώ πριν, για την Αlpha Βank είναι στα 0,7000 ευρώ από 1,9000 ευρώ πριν και για την Τράπεζα Πειραιώς από τα 3 ευρώ μειώνει τον στόχο στο 1,3000 ευρώ. Για τον ευρωπαϊκό κλάδο συνολικά μειώνει τους στόχους 41% κατά μέσο όρο.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 
Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

!QUEST [email protected],1200 στο -4,56%, με κ/φση 254,5 εκατ, ευρώ:

 • ΚΕΡΔΗ: 7,9 εκατ. και ίδια κεφάλαια 141,7 εκατ. ευρώ
 • P/E: 32 και P/BV: 1,79

****

!ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είχαμε παράπονα, γιατί δεν έχουμε αναφορές στα “μικρούλια” και μερικοί μας ρώτησαν για την ΚΟΡΔΕ (κάνει και κορδελάκια αυτή η μτχ άλλωστε!), την ΕΛΓΕΚΑ, την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Σήμερα βάλαμε την 1η και στο 4ήμερο της αργίας όρεξη να έχετε. Δικαιούνται κι αυτές ένα μερίδιο προβολής…

!ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με την αποτίμηση να υποχωρεί κάτω και από το 30% της book και με την τιμή να κατεδαφίζεται στα πέριξ των 0,2000 επίπεδα τιμών, λογικό είναι κάποια στιγμή να τραβήξει κάποια βλέμματα. Και συνήθως όταν εμφανίζονται σε αυτά τα χαρτιά αγοραστές οι πωλητές κάνουν πίσω. Στη δική του περίπτωση πολλοί δικοί του ιδιώτες επενδυτές είχαν ρευστοποιήσει μεταξύ 0,3800 και 0,4500 επειδή το ίδιο έκανε η μεγαλομέτοχος και πρώην πρόεδρος της εταιρείας. Οπότε βλέποντας την τώρα στα μισά, ίσως… συγκινήθηκαν.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΧΘΕΣ γράφαμε…

 • ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ – απάντηση: Είναι θέμα ποιός τα έχει τα χαρτιά, ποιός δηλαδή τα κουμαντάρει. Αφού τους βγαίνουν πωλητές,… κορόιδα είναι; Κάθονται και μαζεύουν όσο το δυνατό χαμηλότερα.
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,2300 – Κ/ΦΣΗ: 4,7 εκατ. ευρώ(!!) – Ας πουλάει η κα Ελένη όσα θέλει (αν και αποκλείεται εδώ κάτω) – ΒΟΟΚ VALUE: 0,7600 – ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ αλλά και ποια δεν είναι στο κλάδο της… Αν από τα 0,2300 πάει στα 0,3000 είναι +30%, καθόλου άσχημα…

ΚΕΠΕΝΟΥ: Φίλοι αναγνώστες παραπονέθηκαν στη στήλη γιατί δεν… τραβάει η μετοχή… Εξ ου και το σχόλιο μας… ” ΚΕΠΕΝΟΥ – απάντηση: Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα, μεγέθη καταθέτουμε… Το αν τώρα στα 11,9 εκατ. ευρώ αποτιμάται στο 50% της ΑΒΕ ή στο 30% της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ή στο 15% του ΙΚΤΙΝΟΥ κλπ πάλι δεν είναι δικό μας το πρόβλημα… Η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει, τι να κάνουμε;

 • Στο +150% οι πωλήσεις των αλεύρων τώρα στην κρίση, αλλά πέρα βρέχει. Το ίδιο και στη ΛΟΥΛΗ. Δεν φταίει δηλ. η κρίση, αλλά κάτι άλλο. Να μην το γράψουμε καλύτερα.
 • Oι μετοχές έπρεπε να έπαιζαν στην book value και +70% υψηλότερα. Αλλά είπαμε…


 • Neoforum.gr – Σχόλιο Αγοράς – Νταγκουνάκης Βαγγ. & Παπαϊωάννου Λουκάς


!ALARM(I): The biggest experiment in monetary history

 • Central Banks buying govt bonds like crazy to monetize the public debts. Will not work indefinitely. No one can say exactly where the tipping point is. If the balance sheet exceeds a certain level, inflation expectations will skyrocket.
Εικόνα
!Bloomberg Economics expects largest US deficit since WWII.
 • Tax cuts & spending measures already announced will result in budget deficit >$2.4tn this year; upcoming measures are likely to push that toward $3.5tn, or 16% of GDP, easily largest as a share of the economy since 1945.
Εικόνα

!ALARM(ΙΙ): Forget that US-China tradewar. The World Trade Organization expects global trade to fall by a whopping 32% in the pessimistic scenario.

 • Εικόνα
  • NOTE: While it is a difficult ‘trade off’ between lockdowns and re-opening the economy, it does not seem unlikely that governments have to extend measures just a bit longer to prevent second or third waves of the coronavirus outbreak.
  Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Καλό ξημέρωμα

 • ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

 • μ/μ