Χ.Α- Markets (Nο.64 – 3) Παρασκευή 27/3: Πολλά ενδιαφέροντα(;) σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές

ΜΕΡΟΣ 3 

 • Την μία μέρα ψάχνεις να βρεις μετοχή με αρνητικό πρόσημο και την άλλη με θετικό…

ΤΑΜΠΛΟ: Τα χάλια του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ δεν έχουν τελειωμό, μεγάλες πιέσεις σήμερα στον ΟΤΕ (-5,5%) στην ΔΕΗ (-7,50%) κρατάνε τα 3/4 της χθεσινής ανόδου τους οι 4 συστημικές, πολύ καλή η κίνηση της ΟΛΥΜΠ, σημάδια σταθεροποίησης από δεκάδες μετοχές, ΕΧΑΕ και ΟΛΥΜΠ οι μοναδικές θετικές και με τζίρο μετοχές

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Μιας που το ενδιαφέρον των ενεργών επενδυτών για τις τραπεζικές μετοχές έχει χτυπήσει κόκκινο και οι οχλήσεις τους είναι άνω του μετρίου θα ανοίξουμε και αυτή την Παρασκευή τη διαγραμματική τους αυλαία έχοντας όμως χτυπήσει από την προηγούμενη  το καμπανάκι των «υπερβολικών» τιμών λόγω του στοχευμένου πανικού.

Η μετοχή της Eurobank έδειξε όντως σημαντικές αντοχές πάνω στη ζώνη στήριξης των 0,30 με 0,31 ευρώ αποτυπώνοντας εκεί έναν τοπικό πυθμένα. Έτσι σύμφωνα με την προηγούμενη ανάλυση εφόσον είδαμε τη δημιουργία  βάσης το σενάριο ανοδικής εκτίναξης του πιεσμένου ελατηρίου προς την αντίσταση των 0,47 ευρώ είναι σε πλήρη ισχύ.

 • Ενδιάμεσος σταθμός δεν υπάρχει ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει η πιθανότητα διαφυγής και από τα 0,47 ευρώ, καθώς θα ανοίξει χώρο για τα 0,60 ευρώ αλλά στην παρούσα φάση λόγω και της απολύτως εύθραυστης κατάστασης θα προτιμούσαμε τη βήμα – βήμα προσέγγιση των δεδομένων. Επίσης αρκετοί τεχνικοί ταλαντωτές και δείκτες έχουν ξεθαρρέψει δίνοντας βραχυχρόνιο σήμα αγοράς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην Alpha Bank μας είχε κάνει εντύπωση η υπερβολή της πτώσης καθώς στα νέα ιστορικά χαμηλά των 0,53 ευρώ η κεφαλαιοποίησή της είχε υποταχτεί κάτω από το 1 δισεκ. ευρώ ενώ οι ταλαντωτές βρίσκονταν στη κατάσταση εξαθλίωσης, που συνήθως συναντάμε σε εταιρείες «φαντάσματα»!!

 • Εδώ μετά και τη καταγραφή του τοπικού πυθμένα αυτό που αναμένουμε είναι μια προσπάθεια ανοδικής ανάτασης μέχρι τα παλιά ιστορικά χαμηλά των 0,8410 ευρώ. Από εκεί όμως εάν η μετοχή υπερκεράσει με ισχυρό όγκο συναλλαγών το εν λόγω επίπεδο θα απλώσει το χαλί για το 1 με 1,10 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας  είχε σημειώσει νωρίτερα τα χαμηλά της και απλώς στις επόμενες μέρες ξαναγυρνούσε για να δοκιμάσει τη σαθρότητα ή μη του σχηματιζόμενου  pattern βάσης. Οπότε από εκεί είχαμε μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι βραχυχρόνια τα καθοδικά βόλια των πωλητών  τελειώνουν και οι Bulls θα θελήσουν λίαν συντόμως να επιτεθούν προς το προπύργιο των Bears στα 1 ευρώ.

 • Όντως η συνέχεια δεν μας διέψευσε, με τους αγοραστές να πατάνε πόδι πάνω από το 1 ευρώ με την  επόμενη σοβαρή αντίσταση να εντοπίζεται στα 1,64 ευρώ έχοντας ως  ενδιάμεσο σκαλοπάτι τα 1,25 ευρώ. Και εδώ όπως και στα υπόλοιπα τραπεζικά διαγράμματα η ανοδική κίνηση των αγοραστών θα πρέπει να γίνει σταδιακά χωρίς βίαια ανοδικά χάσματα.

Τέλος η Πειραιώς αφού πρώτα μας έκανε τη χάρη και δεν πήγε να επισκεφτεί καθοδικά τα 0,84 ευρώ αλλά σταμάτησε τη κατηφορική περιήγηση στα 0,92 ευρώ προχώρησε στο ζητούμενό μας, που δεν ήταν άλλο από την υφαρπαγή του επιπέδου των 1,10 ευρώ. Τώρα τεχνικά έχει ανοίξει ο ανηφορικός δρόμος για τα 1,50 ευρώ. Επίπεδο που θα πρέπει να επανεκτιμηθεί διεξοδικά, καθώς μετά οδηγεί σε ένα μεγάλο άλμα προς τα 2,20 ευρώ.

Η τελευταία έντονη ανοδική κίνηση των συστημικών τραπεζικών μετοχών ναι μεν έχει δώσει κάποιες ανοδικές ανάσες αλλά για να μπορέσουμε να έχουμε επιβεβαίωση της λήξης στη πτωτική πίεση θα χρειαστεί και ο παράγοντας του χρόνου.

ΜΕΡΟΣ 2 

MHNYMA – Καλησπέρα σας,
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις που μου έχετε στείλει σχετικά με την ΤΟ, 3Ε , Autohellas-  Σχετικά με τον Σαββίδη και την πληροφορία για επένδυση 500εκ, θα ήθελα με όλον τον σεβασμό να παρατηρήσω ότι αυτήν την πληροφορία κακώς κάποιο άλλο σαιτ την έβγαλε επικαλούμενη δηλώσεις που έγιναν ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά 4/11/19. Σας παραθέτω και την πηγή κάτω που την βρήκα.

Ιβάν Σαββίδης: Στα 500 εκατομμύρια ευρώ η επένδυση στο Πόρτο Καρράς

Ευχαριστώ και πάλι

Π. Α.


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Όχι τίποτα άλλο απλά οι αναλύσεις και τα διαγράμματα μπήκαν στην ζωή μας…. Τα τελευταία 8 χρόνια ο ΓΔ δοκίμασε 3 φορές τα επίπεδα τιμών στην ζώνη των 450. Και τις 3 φορές όπως δείχνει και ο Μάρτιος 20 η αγορά άφησε ένα σημαντικό spike

Η αγορά στην αντίδραση θα φτάσει σε κάποιο επίπεδο με το σενάριο μας να είναι οι 650-720 μονάδες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε δίκιο. Από την κορύφωση που θα κάνει θα δοκιμάσει και πάλι μία πτωτική κίνηση που μπορεί να μας φέρει στην χειρότερη περίπτωση πέριξ των χαμηλών και πολύ βιαστικά.

Με βάση αυτό το σκεπτικό μπορούμε να φτιάξουμε την στρατηγική μας. Από την στιγμή που έχουμε μαζί μας το ημερήσιο μην πούμε και το ωριαίο σαν πιο γρήγορο μπορούμε να κινηθούμε αντίστοιχα.

OMOΛOΓΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ: Ο ΟΠΑΠ αποπλήρωσε στο 100 το ομόλογο του και το ίδιο φαίνεται να κάνει και ο μυτιληναίος το επομενο διάστημα. Αρκετά ομόλογα έπαιξαν και κάτω από 89 και πλέον έχουν πλησιάσει το 97. Ο πανικός έβγαλε πωλητές σε τιμές χωρίς λογική. Ακόμα και η Aegean ενώ βρέθηκαν πωλητές στο 50 έχει επανακάμψει στο 80

***********

Χ.Α- Markets (Nο.64 – 1) Παρασκευή 27/3: Πολλά ενδιαφέροντα(;) σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές

ΟΠΟΙΟΣ έπαιζε ή παίζει το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων στις τράπεζες, δεν ξέρει τι του γίνεται! Προσοχή στο τι διαβάζετε, τα γράψαμε πριν 4 μέρες, να μην τα ξαναγράψουμε, δεν χρειάζεται. Αφήστε τους στην νιρβάνα τους…

Χ.Α: Δεν υπάρχουν ανοικτές πωλήσεις και έτσι η άνοδος είναι πιο εύκολη, αλλιώς τα τσ@@@@@@κια του City θα οργίαζαν φέρνοντας τον πανικό στα ενδοσυνεδριακά γυρίσματα του δείκτη. Οι τράπεζες δικαίωσαν τον Ειδικό συνερεγάτη μας για την επισήμανση του περί επικείμενης μεταστροφής. Χόρτασαν κέρδη οι τολμηροί traders…

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Χρειάστηκε ένας μήνας και κάτι και 350 μονάδες πτώσης από το σήμα πώλησης για να πάρουμε αγοραστικό ημερήσιο σήμα. Σίγουρα το χαμηλό είναι αισθητά απομακρυσμένο, παρόλα αυτά απλά βλέποντας το διάγραμμα καταλαβαίνει κάποιος που είμαστε σήμερα.

 • Είναι δύσκολο κάποιος να τοποθετηθεί έχοντας δει τα χαμηλά ή έχοντας πουλήσει ακόμα χαμηλότερα και βλέποντας την κατάσταση. Αυτό είναι δεδομένο. Παρόλα αυτά οι αγορές λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο.  Η πτώση που βιώσαμε ήρθε από ένα απρόβλεπτο γεγονός και είδαμε την πιο γρήγορη και μεγάλη πτώση από ποτέ παγκοσμίως.

Ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια που η αγορά δεν έκανε πουθενά σοβαρή διόρθωση χωρίς να δώσει το δικαίωμα κάποιος να σκεφτεί. Δεν είμαστε στο 1929 και οι αγορές έχουν εργαλεία για να διορθώσουν καταστάσεις αλλά ακόμα και αν μπαίνουμε σε ύφεση παγκοσμίως για χρόνια (δύσκολο) η αγορά θα διορθώσει αυτή την υπερβολή του τελευταίου διαστήματος με τους επενδυτές να σκέφτονται πιο λογικά το επόμενο διάστημα.

 • Η αγορά πάντα προεξοφλεί και πάντα βιάζεται. Τελευταίο παράδειγμα η προεκλογική κίνηση και η μετεκλογική νηνεμία.

Και κάτι τελευταίο μελετώντας τον Αμερικάνο του 1929.. Μετά την πρώτη μεγάλη βουτιά η αγορά διόρθωσε 50% πριν συνεχίσει την  πτώση, χωρίς να πιστεύουμε ότι είμαστε στην ίδια φάση με τότε για πολλούς λόγους.

 • Τέλος, να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια έχει δοκιμάσει την διαδρομή 3 φορές και ακόμα σε μεγαλύτερες “κακουχίες” κατάφερε να επανακάμψει.
 • Το πιο πιθανό όπως σχολιάσαμε και πριν μερικές μέρες είναι μετά από καιρό να βλέπουμε πίσω τις τιμές που γράφτηκαν και να γελάμε σχολιάζοντας γιατί δεν πήρα ή δεν κράτησε δεη από τα 1,50 ή τα 2 ευρώ για παράδειγμα κοκ…

**

ΔΗΜ. Π”Κων/νου@capital.gr: Η αντίδραση στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ή μάλλον το βάθος και η ποιότητά της, θα φανεί προσεχώς, αναλόγως φυσικά και με την “ετυμηγορία” των διεθνών αγορών. Φτάνει η μερική ανάκτηση δυνάμεων από τους long players, μετά από παρατεταμένες πιέσεις;

 • Πόσος δρόμος υπάρχει μπροστά, μέχρι να διαμορφωθούν προϋποθέσεις σταθεροποίησης και μείωσης της μεταβλητότητας; Τι θα ακολουθήσει μετά το ράλι ανακούφισης; Κατά τους αναλυτές, είναι θετικά τα οικονομικά μέτρα που παίρνουν οι Κεντρικές Τράπεζες, αλλά η μεταβλητότητα θα συνεχίσει, έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι επενδυτικοί οίκοι μιλούν για διψήφιους ρυθμούς υποχώρησης του ΑΕΠ στο 2ο τρίμηνο για τις ΗΠΑ, αλλά και όλες τις Δυτικές Οικονομίες. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει την ύφεση χειρότερη εκείνης που ακολούθησε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και τον ΟΟΣΑ “να μη βλέπει σύντομη ομαλοποίηση στις οικονομίες”.

 • Το ΧΑ, λοιπόν, λογικό είναι να αναζητήσει τα “πατήματά” του, λαμβάνοντας τάση από το εξωτερικό. Στο θετικό σενάριο, έχει προοπτικές για περαιτέρω “ανάσες”, όπως φάνηκε και στο ταμπλό. Αν τα πράγματα στραβώσουν, ήδη οι εμπλεκόμενοι έχουν πάρει μια γεύση.

Οπότε, όσοι δεν έχουν “γερά νεύρα”, “δυνατό στομάχι”, αντοχές και διάθεση ρίσκου, καλύτερο είναι να περιμένουν να σταθεροποιηθούν οι αγορές.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Επειδή φέρνουν στην επικαιρότητα ξανά -εργολαβία δηλ. – όλες τις γνωστές πριμαντόνες και μη, γνωστός contrarian ο μ/μ καθημερινά θα σας υπενθυμίζει μετοχές εταιρειών που η αγορά τις έχει στο περιθώριο. Και πολύ καλά κάνει η αγορά, γιατί αλλιώς πως θα τις αγοράζαμε κοψοχρονιάς… Το σπάνιο άρωμα άλλωστε, διατίθεται σε πολύ μικρά μπουκαλάκια!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ σήμερα με την ΙΝFORM ΛΥΚΟΣ

 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,8780 ευρώ
 • Κ/φση: 18,07 εκατ.
 • P/e (6μηνο 2019): 12,9
 • P/bv: 0,44
 • Δείκτης δαν.μόχλευσης: 0,47
 • Book value: 1,9400 ευρώ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ.%
7 ημερών 0,780 0,900 8,40
30 ημερών 0,660 1,300 -32,46
3 μηνών 0,660 1,700 -42,80
6 μηνών 0,660 1,700 -43,35
12 μηνών 0,660 1,795 7,86

**

!ΕΛΑΣΤΡΟΝ – ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ: Γύρισε σε ζημιά, αλλά ο όμιλος κάνει ξανά αυτό που μας άρεσε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Παράγει χρήμα. Ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 30 εκατ. ευρώ από 48,6 εκατ. ευρώ στο περσινό εξάμηνο, με τα ίδια κεφάλαια να είναι στα 65 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα 1,8 εκατ. ευρώ.

 • Ξεκινάμε λοιπόν από τις λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες ανήλθαν στα 11,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα προέρχονται από μείωση αποθεμάτων και απαιτήσεων και όχι από αύξηση υποχρεώσεων σε τρίτους που κάνουν άλλες εταιρείες.
 • Υπερκάλυψαν τις επενδυτικές, μείωσαν το δανεισμό και αύξησαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 9,1 εκατ. ευρώ.
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,8700
 • Κ/φση: 16,02 εκατ. ευρώ
 • Book value: 3,5300 ευρώ
 • P/BV: 0,24!!!
 • Δ.Δ.Μ: 0,46
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 0,760 0,888 10,13
30 ημερών 0,600 1,255 -30,68
3 μηνών 0,600 1,580 -37,41
6 μηνών 0,600 1,580 -43,87
12 μηνών 0,600 1,685 -33,59

**

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΗΠΑ: Ο Dow Jones +6,38% και 22.552, ο S&P +6,24% στις 2.630 μονάδες και ο Nasdaq +5,6% στις 7.797 μονάδες. Την Τρίτη ο Dow Jones είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1933 στο +11,4% ενώ χθες στο +2,39%. Μεγαλύτερη άνοδο από Boeing (+14,6%), Chevron (+10,6%) και Walgreens Boots (+10,2%)… Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 7,7% στα 22,60 δολάρια και η τιμή του χρυσού +1,1% στα 1.651 δολ./oz.

ΑΤΖΕΝΤΑ: Σήμερα και μετά το κλείσιμο της Αγοράς, θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2019 ηAlpha Bank… Από χθες οι μετοχές τηςΤρ. Ελλάδος ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2019, €0,6720 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: €0,6384).


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

(1) – H EKΘΕΣΗ: Διαβάζουμε ότι η JP Morgan διατηρεί την σύσταση απόδοση ανώτερη της αγοράς (overweight) για τις Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, ενώ για τη Eurobank η σύσταση παραμένει ουδέτερη.

 • ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ δηλαδή! Με δυνητική άνοδο 190% η μετοχή της Eurobank και η σύσταση είναι… ΟΥΔΕΤΕΡΗ(!!)… Με δυνητική άνοδο 313% η ΑΛΦΑ και η σύσταση είναι απλά για απόδοση ανώτερη της αγοράς. Τα ίδια και για τις ΠΕΙΡ και ΕΤΕ. Τα μεταφράζουν και οι δικοί μας αναμεταδότες, χωρίς σχόλιο. Ό,τι τους δώσουν…
H EKΘΕΣΗ(Ι): Στο ζουμί τώρα…
 • Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της JPM, οι συστημικές μας σημειώνουν αποτιμήσεις που είναι αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο των τραπεζών της περιοχής.
 • Σε όρους 2020, για την ΑΛΦΑ εκτιμούν ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη με P/e 4,1  και P/bv 0,2. Για την ΕΤΕ δίνουν 6 και 0,2 αντίστοιχα, για την ΕΥΡΩΒ 3,9 και 0,3 και για την ΠΕΙΡ P/e 2,2  και P/bv 0,1!!
 • Χρησιμοποιούν σαν συγκριτικό μέτρο τα αντίστοιχα μεγέθη των τραπεζών της ΝΑ Ευρώπης που τα τοποθετούν στα 6,4 και 0,9 αντίστοιχα.

(2) – H EKΘΕΣΗ: Η καθόλα συμπαθής ελληνική ομάδα της Wood Co. επιλέγει τον τίτλο του ΟΤΕ με σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 15,3000 ευρώ, την μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ (αγορά και 9,2000 ευρώ), ενώ από τις τράπεζες προτιμά την ΕΥΡΩΒ με τιμή-τόχο τα 1,2000 ευρώ και σύσταση αγοράς.

 • Ελκυστική και η ΔΕΗ, μετά και την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και τα χαμηλότερα κόστη εκπομπής CO2, ενώ top παραμένει ο ΜΥΤΙΛ με τιμή-στόχο τα 12,0000 ευρώ και σύσταση αγορά. Για τους επενδυτές με υψηλό προφίλ ρίσκου αναφέρει και την Aegean Airlines με σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 10,8000 ευρώ.
 • Όλα αυτά με την προυπόθεση μιας βραχυπρόθεσμης κρίσης, με τα μέτρα περιορισμού να χαλαρώνουν σταδιακά τον Μάιο και με την ανάκαμψη να είναι ορατή από νωρίς το 2021.

Με την κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στο μόλις 20% του ΑΕΠ αργά ή γρήγορα θα “αναγκάσει” κάποια funds Υψηλού Ρίσκου (εδώ μάλιστα θα είναι χαμηλού ρίσκου) να στραφούν προς αυτό, αναγκαστικά. Και ως όλοι γνωρίζουμε αρκούν 3-4 μικρού βεληνεκούς για να φέρουν τα κάτω πάνω, στην πρώτη ένδειξη βελτίωσης του κλίματος. Βέβαια, οι εδώ επενδυτές θα κοιτάνε… πως τα πάει ο Dax και ο Sp500…

EN TΩ ΜΕΤΑΞΥ επιβεβαιωθήκαμε για το πραγματικά μεγάλο πλάνο που έχουν οι Ρώσοι για το “φοβερό πόδι” της Χαλκιδικής εφάμιλλο του αντίστοιχου στο Ελληνικό, αναλογικά και συγκριτικά. Με την κ/φση της ΟΛΥΜΠ στα… 57 εκατ. ευρώ δεν χρειάζεται να γράψουμε για την εν δυνάμει απόδοση του τίτλου της, του τόσον ταλαιπωρημένου από τα πολλά Πάνω Κάτω και Κάτω Πάνω του. Το deal αυτό δεν χαλάει…

 • Ο μεγάλος το θέλει οπωσδήποτε αυτό το ΣΗΜΕΙΟ, δύο βήματα από το ‘Αγιον Όρος. ‘Οσοι δεν έχουν θέση στη μετοχή έχουν τώρα την ευκαιρία να ψωνίζουν κοψοχρονιάς.
 • ΒΟΜΒΑ: “Η επένδυση του Σαββίδη θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια”!!

ΒΟΜΒΑ: “Η επένδυση του Σαββίδη θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια”!!

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.