Χ.Α + Markets (No.07): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (11/01/2023)

 1. TITC H επιτάχυνση της ημέρας.
 2. ΠΕΙΡΑΙΩΣ H ασταμάτητη…..
 3. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Aρχίζει να βρίσκει τον καλό εαυτό του. Μετά από καιρό η επαφή με τα 7€
 4. ΕΥΔΑΠ Η απογοήτευση …. Τα μαύρα χάλια ο τίτλος.
 5. ΒΙΟΧΑΛΚΟ Στο -2,51% σήμερα, όπου φυσάει ο άνεμος.
 6. ΑΔΜΗΕ Σημαντική η απόφαση της ΡΑΕ. Λογικά θα δώσει κίνηση μετά από πολύμηνη απαξίωση.
 7. ΓΕΚΤΕΡΝΑ Τελειώνει ο πωλητής του 11.

8. ΟΤΕ Πάλεψε μέχρι τέλους για θετικό πρόσημο αλλά πάλι δεν τα κατάφερε.

9. ΔΕΗ Συστηματικό το μάζεμα της μετοχής. Και με αγοραστές στο κλείσιμο.

10 KEKΡΟΠΑΣ: Η εμπάθεια και τα κολλήματα δεν είναι καλός σύμβουλος.

11 ΜΙΓ: Το ίδιο ισχύει και στη δική της περίπτωση. Η κάθε μετοχή έχει την δική της τύχη, το ίδιο και ο κάθε επενδυτής. Ολα θέμα έμπνευσης είναι και timing… Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…ΥΨΗΛΗ Κ/ΦΣΗ 

 1. ΤΙΤC
 2. DEH
 3. ALPHA BANK

MEΣAIA K/φση

 1. ΕΧΑΕ
 2. ΙΝΤΡΑΚΑΤ

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ Κ/φση

 1. ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
 2. ΙΝΦΟΡΜ ΛΥΚΟΣ
 3. ΛΟΥΛΗΣ

ΜΙΚΡΗ Κ/φση

 1. ΣΙΔΜΑ
 2. ΕΚΤΕΡ
 3. ΙΝΤΕΤ

OAK: Ρε θα μας τρελάνουν…

Η Goldman Sachs λέει, ότι η Ευρώπη δεν θα δει τελικά ύφεση. Η Jp Morgan από την άλλη, λέει πουλήστε ο,τιδήποτε Ευρωπαϊκό… Στα εγχώρια σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έχουμε καλή χρονιά φέτος. Βγήκαν και οι Γάλλοι της Societe Generale να μας θυμίσουν ότι έρχεται επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου.

 • Άλλοι θα κλαίνε δηλαδή για την επέτειο του πραξικοπήματος και άλλοι θα γιορτάζουν τις αναβαθμίσεις. Όχι τίποτα άλλο αλλά θα βγω με ένα χαμόγελο… “Nα” στην Γειτονιά και θα με περάσουν για χουντικό.


ΣΥΝΟΛΙΚΗ κ/φση: 12,66  δισ. ευρώ 

 • ΕΥΡΩΒ 33,46%
 • ΕΤΕ 28,52%
 • ΑΛΦΑ 21,15%
 • ΠΕΙΡ 15,95%
 • ATT    0,92%

ΑΠΟΔΟΣΗ 12Μ

 • ΕΥΡΩΒ +15,73%
 • ΕΤΕ +27,77%
 • ΑΛΦΑ -1,47%
 • ΠΕΙΡ +18,85%
 • ATT    -51%
 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

PΑNTELAKIS SEC

Οι τιμές – στόχοι των αναλυτών της  είναι:

 1. Πειραιώς, σύσταση “οverweight” και τιμή – στόχος τα €2,2500.
 2. Εθνική σύσταση “οverweight” και τιμή – στόχος τα €5,2000.
 3. Eurobank, σύσταση “οverweight” και τιμή – στόχος τα €1,4500
 4. Alpha Bank σύσταση “οverweight” και τιμή-στόχος τα €1,4000.

ΟPΤΙΜΑ ΒΑΝΚ – ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ:

Οι αναλυτές της θέτουν τις εξής τιμές – στόχους
 • Ολες με σύσταση ΑΓΟΡΑΣ
 1. Alpha Βank, τιμή – στόχος 1,4800 ευρώ (από 1,7700 ευρώ).
 2. Eurobank, τιμή – στόχος 1,4000 ευρώ (από 1,3800 ευρώ).
 3. Εθνική Τράπεζα, τιμή – στόχος 4,6400 ευρώ (από 5,4200 ευρώ).
 4. Πειραιώς, τιμή – στόχος 2,8000 ευρώ (από 2,0100 ευρώ).

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ την ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ η Alpha Finance για τις μετοχές των Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

 1. Ταυτόχρονα αναβάθμισε τις τιμές στόχου σε:
 2. €1,4400 για την Eurobank,
 3. €5,0000 για Εθνική και
 4. €2,2500 για την Τράπεζα Πειραιώς.

AXIA VENTURES – ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ:

Οι αναλυτές της θέτουν τις εξής τιμές – στόχους
 • Ολες με σύσταση ΑΓΟΡΑΣ
 1. Alpha Βank, τιμή – στόχος 1,7000 ευρώ (από 1,6000 ευρώ).
 2. Eurobank, τιμή – στόχος 1,6000 ευρώ (από 1,6000 ευρώ).
 3. Εθνική Τράπεζα, τιμή – στόχος 5,4000 ευρώ (από 5,2000 ευρώ).
 4. Πειραιώς, τιμή – στόχος 2,5000 ευρώ (από 2,2000 ευρώ).


της ημέρας

 

ΛΕΣΒΟΣ: ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ …ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ;

 • Γράφει ο Ηρακλής Α. Σωτηράκης

Στη Λέσβο η γη βρυχάται, οι κάτοικοι ανησυχούν, οι σεισμολόγοι προβλέπουν ότι … δεν μπορούν να προβλέψουν, και όλοι περιμένουν στα σπίτια τους, πότε και αν θα κάνει μεγαλύτερο σεισμό, ή αυτό ήταν και πέρασε.

 • Με το επίκεντρο των σεισμών, μερικά μόλις χιλιόμετρα από τον οικισμό του Μολύβου, και της Πέτρας, φαίνεται ότι ελάχιστοι, όπως ίσως, ο πρώην δήμαρχος Μολύβου, και ο νυν δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ανησυχούν για το τι μπορεί να γίνει, αν, ω μοι γένοιτο, ξεκολλήσει κανένας βράχος από το κάστρο του Μολύβου, που χρόνια τώρα, όλοι λένε ότι χρειάζονται έργα αντιστήριξης, αλλά μέχρι σήμερα, τίποτε δεν έχει γίνει.

Αλλά και στο βράχο της Πέτρας, υπάρχουν σπίτια κολλημένα πάνω του, και γύρω από αυτόν. Και βέβαια, τούτη την ώρα δεν μπορεί να υπάρξει καμία δράση στήριξης των βράχων, όμως μήπως θα πρέπει να ληφθεί μία πρόνοια για την προστασία των κατοίκων, ιδιαίτερα τώρα, που μαζί με το σεισμό ήρθαν και ο βροχές και οι ισχυροί άνεμοι;

 • Γιατί είναι γνωστές οι κατολισθήσεις μικρών βράχων κάθε χρόνο από τις βροχές, πόσο μάλλον να έχουμε ταυτόχρονα διάβρωση λόγω βροχών και σεισμό. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι μηχανικοί του Δήμου, ακόμα και ο ίδιος ο Δήμαρχος που είναι πολιτικός μηχανικός, να προσομοιώσουν την πτώση των επικίνδυνων τμημάτων βράχων από το κάστρο του Μολύβου, και τον Βράχο της Παναγιάς της Πέτρας, να δουν ποια σπίτια κινδυνεύουν σε περίπτωση πτώσης, και να ζητήσουν από τους κατοίκους τους, να μην τα κατοικούν για τον επόμενο μήνα, μέχρι να ηρεμήσει το σεισμικό φαινόμενο και εν ανάγκη, ας ανοίξει ένα ξενοδοχείο να τους φιλοξενήσει με έξοδα του Δήμου.

Δεν πιστεύω πως είναι ενδεδειγμένη αντιμετώπιση, απλά η άμεση παρουσία συνεργείων για καταγραφή ζημιών ΜΕΤΑ, το σεισμό. Υπάρχει ανάγκη να προστατευτούν και οι ζωές, όσων έχουν σπίτια κάτω από τους βράχους στο Μόλυβο, και την Πέτρα.

 • Αν όπως λένε οι σεισμολόγοι, μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τον κύριο σεισμό, θα ήταν κρίμα, λόγω της παράληψης των εργασιών στήριξης των βράχων, και της μη εκκένωσης των σπιτιών που θα κινδυνεύσουν από πιθανή πτώση βράχων, να υπάρξουν θύματα, που τώρα μπορούμε έστω και σε ένα ποσοστό να τα αποφύγουμε.

Κανένας δεν είναι μάγος, ούτε και ο σεισμός μας κάνει την τιμή να μας ενημερώσει πότε θα μας χτυπήσει και με πόση δύναμη, όμως, αφού μας δίνει το χρόνο, ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Με σεισμολογικές αναλύσεις, του τύπου «μπορεί» και «ίσως» και «πιθανόν», και με παθητική αναμονή, δεν κάνουμε τίποτε.

 • Ας πάρουμε κάποιο προληπτικό μέτρο, ΤΩΡΑ, για την περίπτωση που ο εγκέλαδος αποφασίσει να …μετακινήσει βράχους , στο μέγεθος φυσικά που μπορούμε να προβλέψουμε, έστω και κατά προσέγγιση, μία πιθανή καταστροφή. «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Η πρόληψη σώζει, όπως βέβαια σώζει και το απαράμιλλο χιούμορ του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, με την ανάρτηση του στο ΦΒ «5 Ρίχτερ, 8 Μποφόρ, 20 χιλ βροχής (προς το παρόν).
Πάμε για triple-double, που λένε και οι μπασκετικοί.» Αλλά και το χιούμορ των απλών κατοίκων του νησιού που υποδέχονται τον εγκέλαδο με ένα παιδικό νανούρισμα, στη Μυτιληνιά διάλεκτο φυσικά.

 • «Κνίστου, κνίστου,κοματέ λ,
  σα τ βαρκούλα, σα καϊκέλ».

Ηρακλής Α, Σωτηράκης
Επίκουρος Καθηγητής ΑΤΕΙ Πειραιά ε.τ.
Διαβάστε το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ σε περιβάλλον flipbook.

Για να το δείτε σε πλήρη οθόνη, πατήστε την επιλογή “full screen” (ένα μικρό τετράγωνο) στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου. Αν είστε σε “full screen”, για να επανέλθετε σε κανονική εμφάνιση, πατήστε το “Esc”.

Το τεύχος 248 (Ιανουάριος 2023), είναι προσβάσιμο μόνον από τους συνδρομητές του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και τους αγοραστές του τεύχους.

Πώς μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές; Δείτε εδώ. Εάν θέλετε να αγοράσετε μεμονωμένο τεύχος, δείτε εδώ.

Δείτε τα περιεχόμενα, ή διαβάσετε το περιοδικό σε μορφή ιστοσελίδων, πατήστε εδώ.
WALL STREET

MOST ACTIVE

CRYPTOS

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

 • ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.