Χ.Α+Markets: Μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;) – 31 Μαίου 2021

Χ.Α+Markets: Μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

@11:15

NΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ- Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Η εβδομάδα ξεκινά με τον ΓΔΧΑ να συνεχίζει να κινείται εντός  της περιοχής των 880-890  μονάδων συσσωρεύοντας σχεδόν για τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, υφίστανται οι προυποθέσεις για μια ανοδική εκτόνωση το επόμενο διάστημα, ειδικότερα στην περίπτωση που το επενδυτικό κλίμα στο εξωτερικό παραμείνει ευνοικό. Σε μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν τίτλοι που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία, όπως το λιανεμπόριο. Αυξημένη μεταβλητότητα αναμένουμε στον τραπεζικό κλάδο εν όψει και της ΑΜΚ της ΑΛΦΑ. Για σήμερα, η ατζέντα περιλαμαβάνει πληθωρισμό σε Γερμανία και Ιταλία, ενώ δημοσιεύονται και τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων Μαρτίου στη χώρα μας. Σημειώνουμε ότι κλειστές θα παραμείνουν οι αγορές των ΗΠΑ και ΗΒ.

@11:50

ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ το VIBER 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του, ο ΚΜΟΛ την Παρασκευή μισή ώρα πριν την λήξη όταν μάλιστα δεν είχε καν σχεδόν πράξη, στα 2,1600 ευρώ!!
ΚΑΤΩ του 6 (!!!) η σχέση EV/EBITDA παρά το έκτοτε +30%… Στα 2,8600 και +16% τώρα
ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ στον όμιλο πριν λίγες εβδομάδες, αλλά έπρεπε ναρθει το deal της CHIPITA για να το πάρουν χαμπάρι…
ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ….
ΣΤΑ 27,8 εκατ. η κ/φση, όταν μια επένδυση που ολοκληρώνει εφέτος αγγίζει τα 30 εκατ., ενώ ανοίγουν και οι δουλειές στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΣΤΑ 3,3000 το book value και ποιός ξέρει πόσα το real value…
Eξαιρετικό το management…. που έφερε τα πάνω κάτω το 2020, έτος μάλιστα πανδημίας. Που τον βοήθησε τα μάλλα…

@12:05

ΕΣΥΜΒ: Τι ήταν… ετούτο πάλι; ΚΛΕΙΔΩΣΕ στο +20% και στα 0,6400 με 50 χιλ. τμχ και ανεκτέλεστο αγορών… ΕΙΧΑΤΕ (ΠΡΟ)ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ μέχρι παρεξηγήσεως εσχάτως. Και +45% σε χρόνο 3 συνεδριάσεων…

@12:45

XA: Στο εξής θα γίνεται της Εξαγοράς το ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ!
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – απάντηση: Για όσους φίλους αναγνώστες εξακολουθούν να επιμένουν, μάξιμουμ 10% στα χαρτοφυλάκια τους.
ΔΕΗ: Αρχίζει πλέον και μετράει το ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το πως θα βγάλει ή μάλλον θα φέρει σε μία ανεκτή τάξη τις τεράστιες υποχρεώσεις του, είναι ένα πρόβλημα που ούτε ο καλύτερος λύτης θα μπορέσει ποτέ του να απαντήσει.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ – λένε και γράφουν… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;
ΓΡΑΦΙΚΟΙ: ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ (τρομάρα του και τρομάρα τους)- Θα βλέπουν συνεχώς τα τρένα να περνούν… Και χαμπάρι δεν θα παίρνουν…

@12:55

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Από …πλάνα και Στρατηγικές να φάνε και οι κότες που λένε στα χωριά μας. Με τους επενδυτές μετόχους τους όμως να βρίσκονται σε απόγνωση… Στο -30% από το ξεκίνημα του 2020 και -20% από το αντίστοιχο του 2019… Στον πάτο άλλωστε μίας μετοχής, ελάχιστοι έλληνες αγοράζουν…

@13:15

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ για τους φίλους αναγνώστες του μ/μ και κυρίως τους μικροεπενδυτές (αν και οι περισσότεροι έχουν πάψει να θεωρούνται ως τέτοιοι – χαχαχα) ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ κανέναν άλλο…
 • ΛΑΝΑΚΑΜ: Ο… Κατάσκοπος της στήλης μας ειδοποίησε να άρουμε το απαγορευτικό… Ας βγάλουν όσα κομάτια και κοματάκια θέλουν οι πωλητές…
ΜΟΝΤΑ: Βγαίνει χαρτούρα, προφανώς από αδαείς ή στη καλύτερη των περιπτώσεων από πολύ αδύνατα χέρια… Ιδού η ευκαιρία, ήδη η ΜΥΚΟΝΟΣ (ΙΝΤΕΡΝΙ) δουλεύει δυνατά… Αλλά και οι ξενοδοχειακές πολυτελείας μονάδες, που αλλού θα απευθύνονται;;
___________________
ΜΑΘΙΟΣ: Παλαιές καραβάνες (πιστοί αναγνώστες του μ/μ), μας… συνιστούν να μην είμαστε τόσον αυστηροί μαζί του.  Δεν θα τους πάμε κόντρα, ίσως να έχουν δίκηο… Μοναδική στο αντικείμενο της η εταιρεία, αρκεί να σοβαρευτούν και να σηκώσουν τα μανίκια οι αρμόδιοι…
ATTIKHΣ – απάντηση: Μια χαρά κρατάει…

ΕΤΕ: Στα 3,1000 η τιμή στόχος από τους αναλυτές της ΟΠΤΙΜΑ ΒΑΝΚ


@13:25

ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ και ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
 
26 Ιανουαρίου 2021
Δύο πακέτα μετοχών της Καραμολέγκος πέρασαν προ ολίγου μέσω του Χρηματιστηρίου, σε premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο ταμπλό. Ειδικότερα, πέρασαν δυο πακέτα συνολικά 456.432 μετοχών ή του 4,68% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, στα 2,42 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται στο ταμπλό στα 2,24 ευρώ. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ.

 

15/10/2020
Τρία πακέτα μετοχών της Καραμολέγκος πέρασαν προ ολίγου μέσω του Χρηματιστηρίου, σε μεγάλο premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο ταμπλό. Ειδικότερα, πέρασαν τρία πακέτα συνολικά 916.056 μετοχών ή του 9,4% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, στα 2,4 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται στο ταμπλό στα 1,69 ευρώ με πτώση 8,65%. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 2,198 εκατ. ευρώ.

@13:25

ΜΗΝΥΜΑ από καλή μας φίλη: 

Καλησπέρα σας!

Να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη σας και τον χρόνο σας ακόμα μια φορά. Όταν λέτε ότι στην ΔΕΗ μετράει ο χρόνος παραμονής, να υποθέσω ότι έκανα βλακεια που αγόρασα τώρα στα 9;
Σας ευχαριστω και παλι
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΧΑΜΕΝΗ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ “ΜΠΕΣ – ΒΓΕΝΑΚΗΔΕΣ” ….

ΑΛΛΗ η ιδιοσυγκρασία, ο τρόπος σκέψης και η ενέργεια ενός επενδυτή, άλλη του παίκτη και διαφορετική του κερδοσκόπου. Δεν είναι άλλωστε υποχρεωμένοι όλοι να ακολουθούν την ίδια τακτική, γιατί τότε δεν θα υπήρχε και η Αγορά. Επίσης διαφορετικά διαβάζουν και κρίνουν οι επενδυτές από τους παίκτες και πόσο μάλλον από τους κερδοσκόπους.

MIKΡOΥΛA ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΟΣΟΙ εκ των φίλων αναγνωστών του μ/μ ακολουθούν – έστω κατά προσέγγιση –  το σύστημα “ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ” να μην γράψουμε καλύτερα την λέξη τους τους χαρακτηρίζει… Την ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι – Εκτός από την λέξη υπάρχει και έκφραση πολύ πιο παραστατική.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • MONTA BAGNO – πολύ υποτιμημένη

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΛΑΝΑΚΑΜ (δεν μπορεί να φανταστεί κανείς το που μπορεί να φτάσει με μία καλή συμφωνία – συνεργασία. Από τους τιμιότερους επιχειρηματίες του Χ.Α.

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΛΓΕΚΑ: Τώρα που δεν κουνιέται φύλλο, εν όψει και της ΑΜΚ που πραγματοποιεί ύψους 7 εκατ. ευρώ περίπου (9 στις 10 στα 0,2400 ευρώ ή κάπου εκεί γύρω)
 • ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Τώρα που δεν κουνιέται φύλλο, εν όψει και της ΑΜΚ που πραγματοποιεί ύψους περί τα 3,05 εκατ. ευρώ (1ν/1π @2,0000 ευρώ)- κόβει σήμερα το δικαίωμα συμμετοχής

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ – Τα έργα ανάπτυξης είναι σε θέση να τον βγάλουν για τα καλά από την αφάνεια και να τον φέρουν στην… επιφάνεια. Ζητήσαμε από τους υποστηρικτές του να μας ετοιμάσουν ένα ΜΕΜΟ που να επεξηγεί την επιμονή τους… Το υψηλό του στα 0,7000 ευρώ στις 18.2.2020 και στα 0,4800 τώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλές από τις προηγούμενες επισημάνσεις – αναφορές μας έχουν ανέβει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε λόγω του τωρινού εν δυνάμει ανοδικού περιθωρίου τους. Αφήστε που ορισμένες έπαψαν να είναι… μικρούλες.

 • ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Όταν η εβδομάδα κλείνει με 3% κέρδη απορροφώντας τα απόνερα της ανακοίνωσης της ΑΜΚ της ΑΛΦΑ αποδεικνύει πως το Ελληνικό χρηματιστήριο έχει αλλάξει «πίστα». Οι επιχειρηματικές συζητήσεις που εδώ και καιρό κυοφορούνται πλέον αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια με ανακοινώσεις.

Το να πουλήσει εισηγμένη θυγατρική της για 93 εκ. ενώ πριν λίγα χρόνια είχε αποτίμηση 35 εκατομμύρια δείχνει πόσο υποτιμημένη ήταν η αγορά και τι μπορεί να πετύχει στο μέλλον από την στιγμή που η οικονομία γυρνάει στην ομαλότητα.

 • Με βάση δημοσιεύματα η αγαπημένη των επιλογών μας εδώ και χρόνια Ιnfoquest πούλησε την θυγατρική της Cardlink σε Γαλλικό όμιλο 7πλασιάζοντας την επένδυση της μέσα σε 6 χρόνια. Από την άλλη το μεγάλο deal ήρθε από την άλλη μεριά του Ατλαντικού μιας και η γνωστή Mondelez αγόρασαν την chipita στα 1,6 δις ευρώ πληρώνοντας 21 φορές τα EBIDTA.

Οι όροι φαντάζουν αστρονομικοί αν κάποιος σκεφτεί ότι μιλάμε για Ελληνική εταιρία. Θυμίζουμε ότι η Chipita είχε περάσει στην Vivartia και στον όμιλο της ΜΙG και
πουλήθηκε και πάλι αυτόνομα το 2010 στον όμιλο Olayan. Έκτοτε η εταιρία μεγεθύνθηκε με εργοστάσια σε όλο τον κόσμο για να φτάσουμε στο σημερινό μεγάλο deal. Το ρίσκο χώρας όχι μόνο έχει πάει περίπατο αλλά παράλληλα βλέπουν και σημαντικές προοπτικές για την οικονομία.

 • Η Chipita σαν νέο μπορεί να μην αφορά εισηγμένη, παρόλα αυτά μπορεί να ανεβάσει τις αποτιμήσεις και των εισηγμένων που αν μη τι άλλο είχαν άλλου είδους κοστολόγηση από τους επενδυτές.

Αυτό σαν δεδομένο γίνεται πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, κάτι που μας κάνει
να ελπίζουμε ότι και η ανάκαμψη θα έρθει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Από την άλλη ο τζίρος στο χρηματιστήριο έχει ανέβει αισθητά τρέχοντας σταθερά με πάνω από 100 με το νούμερο να έχει την σημασία του για τους συμμετέχοντες.

 • Τέλος της εβδομάδας θα μάθουμε και το ΑΕΠ του α’ τριμήνου και πως ουσιαστικά κινείται το 2021 σε σχέση με το δύσκολο 2020. Θυμίζουμε πως πέρσι το lock down ξεκίνησε ουσιαστικά από το δεύτερο τρίμηνο. Η ΕΧΑΕ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τεχνικά αλλά και λόγω της σημαντικής αύξησης τζίρου στην αγορά. Στα μέσα της εβδομάδας θα μας παρουσιάσει τα δεδομένα και το τι περιμένει το επόμενο διάστημα.

Τεχνικά η αγορά δοκιμάζει και πάλι το 61% της όλης πτωτικής κίνησης της θυμίζοντας πως τα stop στα short είναι λίγο υψηλότερα. Σε Intraday χρόνους έχουμε πάρει ήδη αγοραστικά σήματα. Το θετικό είναι ότι οι ταλαντωτές μας σε ημερήσιο έχουν κατέβει σε επίπεδα που περιμένουν και πάλι ένα έναυσμα για ανοδική κίνηση.

 • Η ΑΜΚ της AEGEAN σε εξέλιξη με την λήψη στο τέλος της εβδομάδας. Αυτό που παρατηρούμε ότι όποια ΑΜΚ συντελείται έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ καλές πιθανότητες για απόδοση στο μέλλον. Από την άλλη δώρα, όπως αυτό της Πειραιώς στην εγγραφή χωρίς δικαιώματα δεν ξαναέρχονται εύκολα.

Στα στατιστικά μας τώρα για το 2021, ο ΓΔ έχει κέρδη 9,72%, ο ftse25 11,03%και ο τραπεζικός 4,59% και ο ftsem 26,3%. Οι επιλογές μας τρέχουν με 21,16% απόδοση υπέρ αποδίδοντας 11,44% του ΓΔ. Ο Αβακας πρωταθλητής με 84% ενώ ακολουθούν η ΣΠΕΙΣ με 46%, η ΚΟΥΕΣ με 38% και η ΕΝΤΕΡ με 33%.

 • Ουσιαστικά πληροφορική και κατασκευές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την βιομηχανία να ακολουθεί σταθερά. Οι 900 μονάδες συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν, μαζεύοντας παρόλα αυτά δυνάμεις στα επίπεδα πριν δούμε την συνέχεια του έργου.

Η περίοδος προσφέρεται για αναδιάταξη χαρτοφυλακίων με βάση το τι περιμένουμε στο μέλλον. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε αποδόσεις χωρίς να αναλαμβάνουμε μεγάλο ρίσκο θα πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές, διασπορά στο χαρτοφυλάκιο μας και καλό money
management. Σήμερα κλείνει και ο μήνας Μάιος θυμίζοντας ότι ο Απρίλιος είχε κλείσει στις 910 μονάδες με το κλείσιμο της Παρασκευής να απέχει 2,5% από αυτό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.