Χ.Α+ Μarkets (96): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (12+13.5.2022)

ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΝΟΔΙΚΕΣ

ΒΑΣΕΙ ΑΞΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΤΩΤΙΚΕΣ

ΜΕ Κ/ΦΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΔΙΣ ΕΥΡΩ 

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: “Too good to be true”- Ελα όμως που…

  • Η χθεσινή Ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια των από 12.3.2021 και 28.01.2021 ανακοινώσεων της, η Εταιρεία με την επωνυμία “ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ενημερώνει ότι η έμμεσα ελεγχόμενη από αυτήν πλοιοκτήτρια εταιρεία με την επωνυμία ROMA HOLDING LLC με έδρα τις νήσους Μάρσαλ προέβη σε κατάρτιση σύμβασης ναυλώσεως του πλοίου MSC ROMA για 48 μήνες (έως 52 μήνες κατ’ επιλογή του ναυλωτή) με έναρξη την 1.12.2023 και ημερήσιο ναύλο ανερχόμενο στο ποσό των $58.000 Δολαρίων ΗΠΑ αφαιρουμένων προμηθειών. Σημειώνεται ότι το ως άνω πλοίο είναι ναυλωμένο μέχρι 30.11.2023 με ημερήσιο ναύλο ανερχόμενο σε $24.000, αφαιρουμένων προμηθειών.

  • ΟΛΥΜΠ: Κάνοντας τους υπολογισμούς μας έχουμε:

€34.000 πρόσθετο έσοδο Χ 350 ημέρες (αφαιρούμε 15 ημέρες για αβαρίες, εάν και δεν πρέπει, που θα σήμαινε άλλα €400 χιλ.) Χ 85% (συμμετοχή) : 1,05 €/$ = €9,6 εκατ. ετήσια ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ 4 ΕΤΗ, ξεκινώντας 1/12/2023 και 4 Χ 9,6= 38,4 εκατ. ευρώ.

Ολόκληρο το πλοίο αγοράστηκε στα €33,5 εκατ. και με βάση το νέο ναυλοσύμφωνο θα μπορούσε να αναπροσαρμοστεί η αξία του στην περιοχή των €75-80 εκατ., έναντι €50 εκατ. στις 31/12/21, αυξάνοντας την καθαρή θέση στα €170 εκατ., ήτοι €4,2000 ανά μετοχή!

Κεφαλαιοποίηση ούτε €68 εκατ. ολόκληρος ο όμιλος, η καθαρή αξία του οποίου με συντηρητικές εκτιμήσεις υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ, χωρίς καμμία υπερβολή.

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ η μετοχή στο ταμπλό, δεν είναι δική μας δουλειά. Απλά, καταθέτουμε γεγονότα. Οποιος θέλει ασχολείται, όποιος δεν θέλει ας ασχοληθεί με τις λατρεμένες του τράπεζες.

ΟΛΥΜΠ: Και επειδή θα αναρωτηθείτε δικαιολογημένα …Μα καλά, έξοδα δεν θα έχει το πλοίο; OXI (!),καθότι η ναύλωση είναι τύπου bareboat charter**

**A bareboat charter is an arrangement for the chartering of a ship, whereby no crew or provisions are included as part of the agreement. Ιnstead, the people who rent the vessel from the owner are responsible for taking care of such things.

Φίλε Βασίλη ,

Σήμερα αυτή η στάση της Φιλανδίας με κάνει ιδιαίτερα ανήσυχο, σαν να θέλουν με το ζόρι να προκαλέσουν γ’παγκόσμιο. Δεν ξέρω πως θα ομαλοποιηθεί αυτό το πράγμα, κυττάζω γύρω και δεν βλέπω ούτε έναν σοβαρό ηγέτη σε κάποια χώρα, που να μπορεί να πεις ότι είναι σοβαρό άτομο.

Κάτι 30χρονα κοριτσάκια, κάτι Ούρσουλες, κάτι ξεμωραμένοι γέροι, κάποιοι γεροντολάγνοι, και κάποιοι ψυχοπαθητικοί κυβερνούν αυτή τη στιγμή τον πλανήτη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αν και δεν πιστεύω ότι θα την βγάλουμε καθαρή.
Με εκτίμηση

Σ.Η

@10:40

ΔΕΗ: Πάνω από 400 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το κόστος των σταθερών τιμολογίων της ΔΕΗ, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, που διατίθενται σε επίπεδα κάτω του κόστους, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα.

Αυτό ανέφεραν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ σύμφωνα με υπολογισμούς που βασίζονται στην εξέλιξη των τιμών της αγοράς κατά την περίοδο που χορηγήθηκαν τα σταθερά τιμολόγια.

@10:50

TO ΚΛΟΥΒΙ με τις τρελές: Αναμενόμενη ήταν η άνοδος της μετοχής της ΙΝΚΑΤ μετά το Deal στον Ελλάκτωρα. Βοηθούν και οι φημολογίες για είσοδο νέου επενδυτή με σημαντικό ποσοστό. Αλλά βρε παιδιά η μάνα του λόχο θα είναι πάντα στην απέξω; Τι βίτσιο είναι κι αυτό… Απίστευτη μεταχείριση περιουσιακού στοιχείου από την αγορά που παρακολουθεί απαθέστατη την τιμή των 1,6000, την στιγμή που και και 2,2000 ευρώ να έγραφε δεν θα ήταν κάτι το αφύσικο, αλλά απλά νορμάλ.

@11:10

ΟΠΟΥ ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Γάντι πάει αυτή η παροιμία μερικά από τα σενάρια που πολυδιαφημίζονται στην ελληνική παρασκηνιακή αγορά που ανεβοκατεβάζει τιμές λες και είναι φτερά στον άνεμο. Δεν αποκλείεται όμως και να είναι…
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πάει, χάλασε κι αυτός…
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Απλά, δεν υπάρχουν τα άτομα…

@11:15

ΟΛΥΜΠ: Μέχρι να πάρουν χαμπάρι τι σημαίνει η χθεσινή ανακοίνωση θα έχει πετάξει το βαπόρι, θα έχει γίνει αεριωθούμενο… Υπάρχουν και μερικοί εξυπνάκηδες, που δεν έχουν ιδέα, γρι που λένε, από εμπορική ναυτιλία που λένε, καλύτερα να μην γράψω τι λένε κι έχω τα νεύρα μου μετά το χθεσινό 1-2… Αυτός δεν είναι προπονητής, αλλά κάτι το διαφορετικό. Ανεπανάληπτος που λέμε…

@11:50

ΔΕΝ ΘΕΤΕ να βγάζουν άσχημα αποτελέσματα οι εταιρείες, απόλυτα λογικό κάτι τέτοιο.
ΔΕΝ ΘΕΤΕ να βγάζουν όμως και καλά αποτελέσματα αφού μετά γκρινιάζετε γιατί δεν ήταν καλύτερα.
ΔΕΝ ΘΕΤΕ να αργούν να τα δημοσιεύουν οι εταιρείες, σωστό αυτό.
ΔΕΝ ΘΕΤΕ όμως και να τα δημοσιεύουν έγκαιρα, γιατί κάποιο λάκκο έχει η φάβα…
ΤΙ ΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

@12:40

ΠΛΑΙΣΙΟ: 17 Αμοιβαία κεφάλαια κατείχαν στις 31.3.2022 το 7,74% του μετοχικού κεφαλαίου του.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: 27 Α/Κ κατείχαν στις 31.3.2022 το 6,22% του μετοχικού κεφαλαίου τους.
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: 10 Α/Κ κατείχαν στις 31.3.2022 το 8,81% του μετοχικού κεφαλαίου του.
AUTOHELLAS: 34 Α/Κ κατείχαν στις 31.3.2022 το 9,64% του μετοχικού κεφαλαίου της.
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: 12 Α/Κ κατείχαν στις 31.3.2022 το 13,13% του μετοχικού κεφαλαίου του.
@12:55
ΑΓΟΡΑ: Οταν όλοι πουλάνε και κανείς δεν αγοράζει, παρά μόνον τα “κοράκια” που διαφεντεύουν τις τύχες μας στα τερματικά, μαθηματικά οδηγούμεθα στο απόλυτο μηδέν(!)… Μην διαμαρτύρεστε μετά, για τα χάλια του Χ.Α.
@12:55
ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…. για το Κυβερνείο των Βρυξελλών που αποδεικνύεται δέκα φορές χειρότερο από την χειρότερη κυβέρνηση που είχε ιστορικά η Χώρα μας, όποια κι αν ήταν αυτή.


@13:45
MAΣ φλόμωναν τόσο καιρό με εκθέσεις και δώστου τιμές στόχου για τις κεχαριτωμένες ξανά και ξανά… Τις έπαιρναν και οι δικοί μας και τις έκαναν Εικονίσματα. Τέτοιο και μάλιστα προκλητικό πατρονάρισμα σε ένα κλάδο που έχει ρημάξει κατ’έπανάληψη την Αγορά, τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων δεν επιτρεπόταν με καμμία κυβέρνηση. Τρέχουν τώρα εδώ και εβδομάδες και δεν φτάνουν, όλοι οι εύπιστοι, ευκολόπιστοι, καλοπροαίρετοι ή όπως αλλιώς θέλει να τους αποκαλέσει κανείς. Και οι απώλειες τους επηρεάζουν όλους μας.
@14:05
ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ και σήμερα η ΕΕΕ δεν επιτρέπουν να φανεί η γύμνια στη γενική αλλά και ειδική εικόνα της αγοράς. Κάποιοι κτίζουν πλέον βάσεις για να καρπωθούν μελλοντικά μεγάλες υπεραξίες, γιατί η Αγορά ποτέ δεν πεθαίνει.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΥΜΠ – σε συνέχεια του προηγουμένου μας… Δεν είναι δα όλοι αυτοί που εξακολουθούν να κινούνται στο Χ.Α  διανοητικά καθυστερημένοι, έχουν δει και πολύ χειρότερα πριν μερικά χρόνια που δεν έχουν σβήσει στις μνήμες κανενός. Χαμογελαστές και μαύρες…
ΠΟΙΟΣ άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τις ρευστοποιήσεις σε ΟΤΕ κάτω από τα 1,5000 ευρώ, ΜΥΤΙΛ κάτω από το 1 ευρώ, ΤΕΝΕΡΓ στα 70 σεντς και τόσα άλλα κατορθώματα της πάντα απαίδευτης μάζας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.