Χ.Α+ Μarkets (95): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα + ΟΤΕ α’τρίμηνο (12.5.2022)

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ διεισδυτικοί αναγνώστες, μας ρώτησαν γιατί οι τράπεζες προχωρούν σε “discount” δανειακών υποχρεώσεων προβληματικών εταιρειών, ενώ σε άλλες… ομοειδείς δεν κάνουν την παραμικρή έκπτωση. Πολύ σωστή η διαπίστωση, ιδού όμως και η απάντηση…
ΣΕ ΟΣΕΣ δεν προχωρούν σε “περικοπές”, είναι γιατί τα δάνεια τους έχουν ήδη εκχωρηθεί έναντι – φυσικά – πινακίου φακής σε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (τα επονομαζόμενα λαϊκιστί… ΚΟΡΑΚΙΑ) οπότε μπορούμε να δούμε προσεχώς πράγματα και θαύματα, με μερικές εταιρείες να αναγεννώνται από την τέφρα τους.
ΕΧΟΥΝ π.χ τραπεζικό δανεισμό 30 εκατ. ευρώ που όμως εκχωρήθηκε στις ΕΕΔ έναντι 3 εκατ. ευρώ, ίσως και ολιγότερα. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η υπερδανεισμένη εταιρεία μπορεί να απαλλαγεί καταβάλλοντας 5 και 6 εκατ. γλυτώνοντας τα μαλλιά της κεφαλής της.
______
ΕΣΥ τίμιε επιχειρηματία που με κόπο προσπαθείς να αποπληρώσεις το δάνειό σου όλα αυτά τα χρόνια πως αισθάνεσαι αλήθεια;

Θα πούμε επίσης πως το κούρεμα δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό, γιατί απαλλαγμένη από το βάρος μία εταιρεία είναι σε καλύτερη θέση από άλλη που έχει όλα αυτά τα χρόνια πληρώσει και τα… νεφρά της.

ΚΑΙ για να έχουμε και μία άλλη άποψη, γιατί την δουλειά αυτή δεν την έκαναν οι ίδιες οι τράπεζες; ΜΗΝ περιμένετε απάντηση, μεγάλα παιδιά είστε…

ΦΒΜΕΖΖ (ΟΑΚ): Aνακοίνωσε χρηματοροές ρεκόρ ( ύψους 8,5 εκατομμυρίων ), πάει για νέο ρεκόρ το 2022, δεσμεύτηκε να μοιράσει μέρισμα ( μάλλον σοβαρό ) αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ακόμα πόσο.

  • Τώρα, να γίνω εγώ καχύποπτος ότι μερικοί περιμένουν την τελευταία μέρα να βγάλουν τα νέα, όπως περίμεναν τελευταία μέρα για να βγάλουν τα πολύ καλά αποτελέσματα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της τελευταίας προθεσμίας;

Οχι, δεν θα γίνω και απλά θα πω ότι ζούμε σ’ένα υπέροχο κόσμο.

***
ΒΑΡΕΘΗΚΕ η Αγορά τα … Θα και Θα και τα πάσης φύσεως σενέρια. Αν επαληθευτεί έστω σε ποσοστό προσέγγισης το 50% απ’όσα ακούγονται και γράφονται για την μητρική ΒΙΟΧΑΛΚΟ αλλά και για την CENER, τότε το ελληνικό χρηματιστήριο θα επανέλθει με αξιώσεις στο προσκήνιο της επενδυτικής προσοχής.
ΟΛΟΙ είδαμε τι συνέβη στην περίπτωση του Ελλάκτωρα, ενός ομίλου με τεράστια προβλήματα κι όμως…
ΑΜΕΣΗ η επαναφορά της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στα τερματικά, αφού έχει σαν μέτρο σύγκρισης -αναλογικά- το deal του Ελλάκτωρα. Συν τοις άλλοις, πολύ ισχυρά επενδυτικά σχήματα στο μετοχολόγιον της, έργα ΣΔΙΤ, συνεχείς επιχειρηματικές κινήσεις και συμφωνίες…

ΣYNEXIZETAI η δημοσίευση εξαιρετικών αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες που σέβονται τους επενδυτές μετόχους τους και τους ενημερώνουν έγκαιρα για την πορεία των χρηματοοικονομικών μεγεθών τους.

ΦΤΕΡΑ έδωσε ο Ελλάκτωρ (το deal δηλ.) για να πετάξει η ΙΝΚΑΤ και ειδικότερα η μετοχή της. Μεγάλη προσοχή στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ κι ας την σνομπάρουν αγρίως, ακόμη και οι δικοί της…
AYΞΑΝΕΙ διαρκώς το ποσοστό του στο μετοχολόγιο της ΛΑΒΙ ο διορατικός θεσμικός διαχειριστής, προσθέτοντας κι άλλα 600.000 τεμάχια σε τιμή κατεδάφισης. Ας όψεται ο πωλητής, που ποιος ξέρει τι ανάγκες ρευστότητας θα είχε για να ξεπουλήσει κυριολεκτικά.

ΟΤΕ

 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.