Χ.Α+ Μarkets (90): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (8+9 Μαϊου)


 1. ΒΙΟΧΑΛΚΟ
 2. ΙΝΤΡΑΚΟΜ
 3. ALPHA BANK

****

AVE A.E.:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στη συνεδρίαση της 06/05/2022 αποφάσισε να θέσει ως θέμα στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της στις 20/07/2022, την ΑΜΚ της μητρικής εταιρείας έως του ποσού των 4 εκατ. ευρώ η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της χρήσης 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 • AΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 62,7 εκατ. ευρώ
 • TIMH ΜΕΤΟΧΗΣ: 0,4220 ευρώ
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: ΑΡΝΗΤΙΚΑ κατά 1,76 εκατ. ευρώ
 • BOOK VALUE: ΑΡΝΗΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΛΑ ύψους 32 εκατ. ευρώ)
ΔιάστημαΜΙΝΜΑΧΜετ. %
7 ημερών0,4200,456-6,22
30 ημερών0,4200,474-7,86
3 μηνών0,4200,499-11,16
6 μηνών0,4200,510-10,78
12 μηνών0,3070,51630,25

ΙΛΥΔΑ

 • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 9,8 εκατ. ευρώ
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 1,1900
 • ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: 5,19 εκατ. ευρώ
 • BOOK VALUE: 0,6300
 • P/BV: 1,89
 • p/e: 21
 • Ev/ebitda: 5,9
 • Netdebt/ebitda: 0,3(!!)
ΔιάστημαΜΙΝΜΑΧΜετ. %
7 ημερών1,1101,315-11,85
30 ημερών1,1101,535-18,49
3 μηνών1,1101,565-19,87
6 μηνών1,1101,630-12,50
12 μηνών1,1101,750-7,03

**

Ανυφαντάκης Βασίλειος: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος)- Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην επιστήμη τηςΠληροφορικής (M.Sc. in Computer Science, University of Michigan, Ann Arbor, ΗΠΑ), με ειδίκευση στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων (Software Engineering). Έχει εκπονήσει την μεταπτυχιακή του εργασία (M.Sc. Thesis) στον τομέα των βάσεων δεδομένων (RDBMS) και στην έξυπνη διαχείριση δεδομένων. Είναι μέλος της ΕΠΥ (Εταιρεία επιστημόνων Πληροφορικής) και γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα.

 • Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και έχει επίσης διακριθεί και τιμηθεί με
  υποτροφίες για όλα τα έτη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών.
  Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΙΛΥΔΑ, απασχολείται σε αυτήν ως υπεύθυνος
  ανάπτυξης λογισμικού από την ίδρυση της. Παράλληλα ήταν ιδρυτικό μέλος και μέτοχος
  στην εταιρεία Unitel Ελλάς Α.Ε. (Δορυφορικές Τηλεπικοινωνίες) και είναι ιδρυτικό μέλος
  της εταιρείας Dioscourides Α.Ε. (Διάθεση Εξειδικευμένου Λογισμικού Διακίνησης
  Φαρμακευτικών Προϊόντων).

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΤΑ για την υπόθεση ΚΕΚΡΟΠΑ: Η υπόθεση ξεκινά από πολύ παλιά. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι μέσω της Κέκροψ “δημιουργήθηκε” το Παλαιό Ψυχικό, ως αποτέλεσμα της συνένωσης το 1923 δύο μεγάλων εκτάσεων που ανήκαν στο βιομήχανο Γ. Ησαϊα, τον τραπεζικό Γ. Οικονομίδη και τον μηχανικό Δ. Διαμαντίδη, οι οποίοι είχαν συστήσει την “Αθηναϊκή Εταιρεία”. Όλη η εισφερθείσα στην εταιρεία έκταση, οριοθετείται από τα όρια της δημοτικής ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

 • Η Κέκροψ ανέπτυξε μεγάλο μέρος της περιοχής, προχώρησε στη πολεοδόμησή της, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών της είχε ξεκινήσει από το 1937 λατομική δραστηριότητα στα Τουρκοβούνια, η οποία σταμάτησε το 1976.

Δώδεκα χρόνια μετά την αναστολή των εργασιών του λατομείου, το 1988, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή με την οποία αξίωσε την ιδιοκτησία έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Τουρκοβουνίων (Λατομείο Ψυχικού). Έκτοτε ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας ο οποίος κρατάει μέχρι σήμερα.

***

ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΝ; Ηρθαν τα άγρια και τα αιμοβόρα και διώχνουν τα ήμερα.

***

Ν.Ν: Κέκροπας

Αν τα χρήματα που ξόδεψαν κράτος και εταιρεία μέχρι σήμερα από κοινού τα επένδυαν θα μιλούσαμε για νέο Μόντε Κάρλο. Ήθελα να ήξερα τι θα κάνει με τη γη που κέρδισε το Ελληνικό δημόσιο;
 • Θα έχουμε ένα νέο Βοτανικό με κορμοράνους η αν υπήρχε συνεκμετάλλευση θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα ;
Η διαίσθηση μου και μακάρι να κάνω λάθος μαζί με τα αποδημητικά πτηνά θα είναι ένας νέος παρατημένος χώρος στάθμευσης για τα ζευγαρακια και εύχομαι ο δήμος να φροντίσει να έχει κάδους απορριμμάτων.
****
Έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι άχρηστοι που μας κυβερνούν για ποιον λόγο τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός και γιατί τους παρέχει παχυλούς μισθούς και γενναία προνόμια; Αν ένας πολιτικός δεν είναι διορατικός και δεν εργάζεται για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον, τότε τι τον χρειαζόμαστε;
 • Διαπιστώσεις κατόπιν εορτής μπορεί να κάνει και ο περιπτεράς της γειτονιάς μου. Κλάψες του τύπου «Και τι να κάνουμε; Άλλαξαν άρδην τα δεδομένα» μπορεί να λέει και ο τελευταίος μπακάλης. Αυτό που περιμένουμε από τους κυβερνώντες είναι να μπορούν να βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, να σχεδιάζουν με σταθερά και προσεκτικά βήματα για το αύριο, και να δίνουν ΛΥΣΕΙΣ στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα το μόνο που βλέπουμε είναι να τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις και να κάνουν το ένα ολέθριο λάθος μετά το άλλο ενεργώντας με μία απίστευτη επιπολαιότητα που δεν μπορεί παρά να δίνει λαβή για δυσάρεστες υποψίες.

O κλαδικός δείκτης των Τραπεζών συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, κάτι το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 50 μηνών, καθώς οκτώ “κόκκινες” συνεδριάσεις, ο ΔΤΡ, είχε να “δει” από το διάστημα 13/3/2018 έως και 22/3/2018, ενώ οι αθροιστικές απώλειες φθάνουν στο 15,62%.

MAΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΑΤΖΕΝΤΑ: Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου έχουν ξεκινήσει σταδιακά την δημοσίευση τους, η οποία θα ενταθεί την προσεχή εβδομάδα:

 • Την Πέμπτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν μεγέθη τριμήνου η Τράπεζα Πειραιώς και ο ΟΤΕ, ενώ η Coca Cola θα ανακοινώσει στοιχεία πωλήσεων τριμήνου με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα σχόλια αναφορικά με την δραστηριότητά της σε Ουκρανία και Ρωσία, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που θα ακολουθήσει.

Σε ότι αφορά τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η ατζέντα περιλαμβάνει το Πλαίσιο την προσεχή Τρίτη 10 Μαΐου, τα Πλαστικά Θράκης την Τετάρτη 11 Μαΐου και την Ιντρακάτ την Παρασκευή 13 Μαΐου.

 • “Το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, θα ανακοινωθούν οι εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley, με ισχυρή πιθανότητα συμπερίληψης δύο νέων Εισηγμένων Εταιρειών προς εισαγωγή στον δείκτη MSCI Standard. Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα στο κλείσιμο της 31ης Μαΐου

Κώστας Κάπος****:

Φανταστείτε κάποιον φουκαρά στο παρελθόν, που έμαθε να κατασκευάζει σε μαζικές ποσότητες αλογοπέταλα, με πολύ μικρό κόστος, την εποχή που το αυτοκίνητο κυριαρχούσε στις μεταφορές.

 • Μερικές φορές νιώθω κάπως έτσι ότι θα συμβεί με τα κοιτάσματα αερίου της Μεσογείου. Θα φτάσουμε να έχουμε τεράστιες ποσότητες διαθέσιμες για την Ευρώπη, τη στιγμή που είτε οι όλο και πιο αυστηροί περιβαλλοντικοί κανόνες, είτε οι νέες τεχνολογίες (ασφαλέστεροι πυρηνικοί σταθμοί, πιθανή εξέλιξη της ελεγχόμενης σύντηξης τα επόμενα χρόνια, πιο αποτελεσματικά φωτοβολταϊκά συστήματα) θα καταστήσουν την καύση του Μεθανίου ασύμφορη και το κόστος εξόρυξης θα κριθεί πλέον υπερβολικό.
Όπως και να έχει, ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο που φοβάμαι πως δεν θα επιτρέψει στη χώρα μας να έχει τόσα πολλά οφέλη, όσα προσδοκά από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, πολύ δε περισσότερο από τα λιγνιτικά αποθέματα.
 • Το πετρέλαιο πρώτα και μετά κάθε μορφής ορυκτό καύσιμο θα πάρουν την άγουσα προς κατάργηση, μέσα στα επόμενα 30 χρόνια και θα δούμε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, οι χώρες του Κόλπου, η Ρωσία και οι Καυκάσιες χώρες ή η Νορβηγία να επαναπροσδιορίζουν εντελώς τους τρόπους εξασφάλισης των εσόδων τους.
Μια κοσμογονία εν τη γενέσει της…
 • Μπορεί η ηλεκτροκίνηση προς το παρόν να είναι μάλλον στα σπάργανα και προβληματική, αλλά είτε με νέας τεχνολογίας μπαταρίες, είτε με κυψέλες υδρογόνου, ο Άνθρωπος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ΑΠΕ και την πυρηνική σχάση ή σύντηξη. Είναι λίγο-πολύ μονόδρομος αυτό, ενώ δεν αποκλείονται τεχνολογίες μικρής κλίμακας παραγωγής ενέργειας που ενδεχομένως να καταργήσουν όλα αυτά τα τεράστια δίκτυα μεταφοράς της.

Βλέπετε, την ώρα που το Πανελλήνιο τσακώνεται για το τι έφαγε στη φυλακή η Πισπιρίγκου και αν ο φουκαράς που μίλησε στην οθόνη της Βουλής ήταν “φασίστας”, κάποιοι νέοι άνθρωποι εξετάζουν, ερευνούν και αναπτύσσουν τεχνολογίες που μετά θα μας τις πουλήσουν χρυσές, κι εδώ κάποιοι ντενεκέδες θα φωνάζουν για “οικονομικούς ολιγάρχες”.

 • Το Εθνικό Προϊόν της Ψωρολακόσταινας ήταν πάντοτε η μισαλλοδοξία.

Εδώ και 4 χρόνια σας λέω ότι οι πολιτικές ιδεολογίες του 19ου και 20ου αιώνα πέθαναν και Θεός σ’χωρέσ’τες. Η γραμμή διαχωρισμού, ανεξάρτητα από ιδεολογίες θα είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που θα βλέπουν αυτό που έρχεται και θα προετοιμάζονται κατάλληλα και σε ιδεοληπτικούς  που δεν θα θέλουν καμία αλλαγή και θα λυσσάνε για να περάσουν τη ζωή τους κάτω από τη φτερούγα του Κράτους. Αυτοί πλέον θα είναι η Συντήρηση και η Αντίδραση στην Κοινωνία μας και όχι ο ιδεολογικός τους αυτοπροσδιορισμός.

 • Ξυπνήστε λοιπόν, αφήστε τα ιδεολογικά, πολιτικά, εθνικιστικά και θρησκευτικά βαρίδια που σας κρατάνε στο Παρελθόν και δείτε τι συμβαίνει γύρω μας. Είναι κρίμα, στα 62 μου να νιώθω ότι σε κάποια πράγματα είμαι πολύ πιο προοδευτικός και ανοιχτόμυαλος από παιδόπουλα 20αρικα που περιφέρουν τη θλιβερή τους ύπαρξη από διαδήλωση σε διαδήλωση, κρατώντας μια ντουντούκα.

****

Ο Διευθυντής και ιδιοκτήτης του Γραφείου, Κώστας Μ.  Κάπος, είναι διπλ. Ενεργειακός/Μηχανολόγος μηχανικός, κάτοχος τίτλων ΒS in Thermal & Environmental Engineering και ΜS in Mechanical Engineering από το πανεπιστήμιο University of Illinois των ΗΠΑ.

Είναι τακτικό μέλος των επαγγελματικών ενώσεων ASME, SAE, ASHRAE (Πρόεδρος για την περιοχή του Southern Illinois το 1986-87) και ΤΕΕ, κάτοχος πιστοποίησης ΡΕ (Professional Engineer) και πιστοποιημένος Ενεργειακός Επιθεωρητής Β’ Τάξεως. Eπίσης είναι κάτοχος Μελετητικού Πτυχίου Γ’ Τάξεως για Ηλεκτρομηχανολογικά και Περιβαλλοντικά Έργα.

Εχει δημοσιεύσει πάνω από 30 επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, κυρίως επάνω σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού, διαδικασιών κάυσεων και αρχιτεκτονικού και αστικού φωτισμού.

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε τόσο σαν ελεύθερος επαγγελματίας, όσο και σαν ανώτερο στέλεχος (manager στην εταιρεία Preussag-Whessoe LGA Gas Technologies Ltd και Δ/ντης Η/Μ Μελετών του Γραφείου Δοξιάδη AE) σε μερικά από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της χώρας.

Υπήρξε ο προϊστάμενος επίβλεψης για το Έργο της Ασφάλειας  (C4I) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ως μελετητής αρχιτεκτονικού και αστικού φωτισμού έχει σχεδιάσει και επιβλέψει τον φωτισμό στα σημαντικότερα κλασσικά και μεσαιωνικά μνημεία της χώρας, έχοντας στην πορεία ορίσει τους κανόνες και τη μεθοδολογία για τον φωτισμό τέτοιων μνημείων (μνημεία Ακρόπολης, Ελευσίνας, Κάστρο Πατρών, λιμένας Ναυπάκτου, Ροτόντα, κλπ). Επίσης έχει σχεδιάσει το φωτισμό στους πιο σημαντικούς αστικούς χώρους της Ελλάδας (Πεδίο Άρεως, Λυκαβηττό κλπ).

Για το επιστημονικό του έργο έχει καταχωρηθεί στο Who-is-Who in Science and Engineering και η δουλειά του έχει αναφερθεί σε διάφορα άρθρα του Τύπου.

 • Ποιος είναι ο Μίδας της επενδυτικής απόδοσης σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Ο Richard J. Dennis,  είναι ο απόλυτος άρχοντας στην ποσοστιαία απόδοση από επενδύσεις με ένα ρεκόρ που ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια παραμένει άσπαστο και μάλλον θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα..

chartswar.com/

Ο τεράστιος αυτός  κερδοσκόπος στα παράγωγα εμπορευμάτων και γνωστός ως “Prince of the Pit”, γεννήθηκε στο Σικάγο, τον Ιανουάριο του 1949.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, δανείστηκε 1.600 δολάρια  και κατάφερε να τα μετατρέψει σε …. 350 εκατ.  δολάρια  σε περίπου έξι χρόνια (!). Αδιανόητο αλλά αληθινό.

Richard Dennis - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

 • Ο Ντένις έγινε “δρομέας” των εντολών  στο πάτωμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σικάγου σε ηλικία 17 ετών. Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να διαπραγματεύεται για δικό του λογαριασμό στο MidAmerica Commodity Exchange, ένα βασικό επίπεδο όπου διαπραγματεύονταν «μίνι» συμβόλαια.

Δανείστηκε 1.600 δολάρια από την οικογένειά του, τα οποία αφού ξόδεψε τα  1.200 δολάρια  για μια θέση στο MidAmerica Commodity Exchange του έμειναν 400 δολάρια  σε επενδυτικό κεφάλαιο. Το 1970, οι συναλλαγές του αύξησαν τα 400 σε 3.000 δολάρια. Το 1973 το κεφάλαιό του ήταν πάνω από 100.000 δολάρια.

 • Έκανε κέρδος 500.000 δολαρίων από τα παράγωγα  σόγιας το 1974 και μέχρι το τέλος εκείνου του έτους ήταν εκατομμυριούχος και αυτό  μόλις στα είκοσι έξι του χρόνια. Εκείνη την εποχή το 1 εκατ. δολάρια είχε φυσικά  πολύ πιο μεγαλύτερη αξία από το σημερινό. Μετά από επανωτές και μελετημένες επενδύσεις στα παράγωγα έφτασε να είχε λίγο πρίν κλείσει το 1976 το απίστευτο ποσό των 350 εκατ. δολαρίων

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των άλλων επενδυτών, οι οποίοι ολοκλήρωναν γρήγορα τις συναλλαγές κατά τη διάρκεια μιας ημέρας διαπραγμάτευσης, ο Ντένις κατείχε θέσεις για μεγαλύτερες περιόδους, εξαλείφοντας τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και διατηρώντας τες μεσοπρόθεσμα.

Πιστεύεται ότι ο Ντένις έφτασε το μικρό κεφάλαιό του σε αυτή τη διαστημική απόδοση  γιατί  όταν έπιανε μια τάση  άρχιζε και πυραμίδωνε  συνεχώς στο μέγιστο επιτρεπόμενο  της θέσεις του.Αλέξης Τσίπρας: Ρήτρες

 • To 2020 τα μέτρα κατά της πανδημίας είχαν βυθίσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «ύφεση Μητσοτάκη». Τα λεφτά που έδινε η κυβέρνηση για να στηρίξει τις επιχειρήσεις ήταν, έλεγαν, πολύ λίγα. Θα ερχόταν σίγουρα βροχή λουκέτων και έκρηξη της ανεργίας.

Αλέξης Τσίπρας: Ρήτρες-1Το ίδιο και η ενεργειακή κρίση. Οφείλεται, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη «ρήτρα Μητσοτάκη». Ο Τσίπρας την Παρασκευή έκανε ένα βήμα πέρα από τη συνήθη του πλειοδοτική αντιπολίτευση. «Πείραξε» την εξαγγελία για αναδρομική ελάφρυνση έως 600 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι ο πρωθυπουργός έταξε «600 ευρώ σε κάθε καταναλωτή».

Τι νόημα έχει αυτή η ταχυδακτυλουργική απάλειψη του «έως»; Τι νόημα έχει να προβαίνεις σε μια τόσο εύκολα διαψεύσιμη διαστρέβλωση, που μπορεί ακαριαία να στραφεί εναντίον της ήδη καταταλαιπωρημένης αξιοπιστίας σου;

Την επόμενη Κυριακή στις εσωκομματικές κάλπες ολοκληρώνεται ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ο Τσίπρας έβαλε απέναντί του όλα τα παλαιά στελέχη. Ο ίδιος θα επανεκλεγεί πανηγυρικά, χωρίς αντίπαλο. Αντί όμως να διαφημίσει αυτό το επίτευγμα, στο βίντεο που διοχέτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα είναι «στείλτε τους πίσω τον λογαριασμό».

 • Τι νόημα έχει να «πειράζεις» τα νούμερα του αντιπάλου;

Αυτή η καθήλωση στην καταγγελία, ακόμη κι όταν υπάρχει ύλη για θετικό μήνυμα, δείχνει και τα όρια της συριζαϊκής απήχησης. Η μόνη εκλογική πελατεία που μπορούν να φανταστούν είναι εκείνη που θα τους προτιμήσει από αγανάκτηση για τους άλλους. Το μόνο δέλεαρ που προσφέρεται για να ψηφίσει κανείς Τσίπρα, ακόμη και στην εσωκομματική κάλπη, δεν είναι ο Τσίπρας, αλλά ο θυμός για την κυβέρνηση.

 • Ο Μάιος των συνεδρίων οριοθετεί τις ταυτότητες με τις οποίες τα κόμματα θα προσέλθουν στον ανταγωνισμό του εκλογικού έτους. Αν αφήσει κανείς στην άκρη την πρόζα του πολιτικού μάρκετινγκ, οι «φυσιογνωμίες» των κομμάτων ορίζονται από δύο θεμελιώδη ερωτήματα: Ποιος θα κυβερνήσει. Πώς θα κυβερνήσει.

Εχοντας ολοκληρώσει πρώτος την προσπάθειά του να επανασυστηθεί, ο τέως πρωθυπουργός έχει απαντήσει στο «πώς» θα ανατρέψει όσα ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα πεδία και θα δώσει περισσότερα λεφτά. Εχει απαντήσει και στο «ποιος», συμπεριλαμβάνοντας στις ενατενίσεις του περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» και άλλες δυνάμεις, που είναι επιεικώς αντίθετες στους υπολογισμούς του.

 • Το πλάνο για την επιστροφή του Τσίπρα έχει, δηλαδή, περίπου ως εξής: Πρώτον, να του δοθεί η καταστροφή που αρνήθηκε να συμβεί με την πανδημία. Και, δεύτερον, να αγοράσουν οι ψηφοφόροι ένα πολιτικό προϊόν που δεν το θέλουν ούτε τα ίδια τα εικαζόμενα συστατικά του – ούτε οι δυνητικοί εταίροι του.

Αυτή όντως. Θα ήταν μια πειστική εναλλακτική στην απελπισία. Του λείπει μόνο η απελπισία.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.