Χ.Α+ Μarkets (83): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Πέμπτη 28/4- No.1)

 • SPREADS – πήραμε την ανηφόρα…
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,02 +2,22
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,84 +1,04
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,79 +0,99
ΙΤΑΛΙΑ 2,57 +1,77

***

ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ: Το ευρώ έχει να δει τα επίπεδα από τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι εκτος ευρώ. Το επίπεδο 1,0600 κατεγράφη σαν χαμηλό και στην πτώση του 2020 λόγω πανδημίας. Το 1,0720 κοντινή αντίσταση, ενώ όσο κάτω από το 1,0936 δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανοδικότητα.

@13:10

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ καθημερινά να ανεβαίνουν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, EΠΣΙΛ και μερικές ακόμη. Ή  χαμηλότερα οι ΟΛΘ, ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ, UNIBIOS κλπ… Παίρνουν ανάσες και είναι πολύ λογικό. Οι υπόλοιποι τι παριστάνουν; Τους εισηγμένους που κόπτονται για το καλό των επενδυτών μετόχων τους (γέλια); Και μην τους περνάτε για αδιάφορους, απλά είναι άπληστοι. Εχουν αδειάσει στα ψηλά και τώρα θέλουν να τα μαζέψουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα τα κομμάτια που έσπρωξαν. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

@13:15

ΕΚΕΙΝΟ που μας ενοχλεί περισσότερο από κάθε τι άλλο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι η αγελαία συμπεριφορά της που δεν λέει να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν σήμερα – όπως και χιλιάδες άλλες φορές- να μην υπάρχει μετοχή ουσιαστικά με θετικό πρόσημο. Πλην της ΜΟΥΖΑΚΗΣ…

@13:20

ΚΑΤΙ τέτοιες ημέρες δίνεται η ευκαιρία σε μεγαλομετόχους και διοικήσεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, να δείξουν βρε αδελφέ ότι έχουν μερικά έστω γραμμάρια χρηματιστηριακού ανδρισμού. Οι μετοχές τους διασύρονται με ελάχιστα κομμάτια και δεν υπάρχει το φιλότιμο να δώσουν εντολές στους market makers να διαθέσουν μερικές χιλιάδες ευρώ για να αποκαταστήσουν την τραγική τερματική εικόνα τους. Από που να αρχίσει και που να σταματήσει κανείς.

@16:20

ΔΡΟΜΕΑΣ(1): Πονάει η δική του ιστορία τους κατέχοντες και εύγλωττα. Με book value 0,8100 ευρώ και με πολύ καλή χρήση 2021, με σαφέσταση βελτίωση σε όλες τις τελικές γραμμές και η μετοχή του να βολοδέρνει στα… 0,3500 ευρώ. Και με μέλλον εξασφαλισμένο, αφού υπάρχει δυσθεώρητο ύψος παραγγελιών για τα δικά του κυβικά. Τι να πει κανείς; Εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όλες τις πλευρές…
 • Από την άλλη κάτι τέτοιες… παλαβές περιπτώσεις πρέπει να τις εκμεταλλεύεται κανείς. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει διαδοχη κατάσταση με ξεχωριστές φιλοδοξίες. Νούμερα κοιτάμε, εν δυνάμει προοπτικές ανάπτυξης και τίποτα παραπάνω. Και ούτε είναι…πουσάρισμα η κατάθεση της πραγματικότητας. Άλλο τώρα αν οι στενοκέφαλοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν.

@16:25

ΔΡΟΜΕΑΣ(2): Οι αγορές πάντα αποκαθιστούν την αδικία, που στην προκειμένη περίπτωση είναι κατάφωρη. Για πλάκα η μετοχή του ΔΡΟΜΕ δικαιολογεί μία τιμή τουλάχιστον 0,5000 με 0,5500 ευρώ και δεν πάνε να λένε οι μη έχοντες μυρωδιά, του τι εστί χρηματιστηριακή αγορά.
 • Πουλάει, λένε, ο αδερφός που έχει ποσοστό περί το 25%… Ακόμη κι αλήθεια να είναι, αυτό είναι πολύ ευχάριστο για τους εν δυνάμει αγοραστές… Από την άλλη πλευρά δεν τον …κόβουμε τον αδερφό για τόσο κύριο που να ξεπουλάει την περιουσία του.

H εταιρεία παράγει χρήμα, πολύ χρήμα, για τα δικά της μεγέθη. Σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη, πωλήσεις ύψους 22 εκατ., υψηλό ανεκτέλεστο και ελεύθερες ταμειακές ροές +1,7 εκατ. ευρώ. Λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη αφαιρουμένων δικαιωμάτων μειοψηφίας κλπ…


 
****

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΓΔ: Νέο πτωτικό χάσμα στο 932-937 επίπεδο που γίνεται αντίσταση.

 • Το 918 που η αγορά έκλεισε είναι στήριξη που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση με την στήριξη λίγο κάτω από τις 900 μονάδες.


ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Στα πλαίσια ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού η εταιρεία «ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.»  γνωστοποιεί ότι η οριζόμενη από το οικονομικό ημερολόγιο ημερομηνία ανακοίνωσης της Χρήσεως 2021 η οποία είχε προσδιοριστεί για την Πέμπτη 28/04/2022, τροποποιείται και η νέα ημερομηνία ανακοίνωσης της είναι η Τρίτη  03/05/2022.   ΣΣ: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!!!


HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FTSE25@2230,55: Μέχρι στιγμής έχει κάνει την ελάχιστη διόρθωση της όλης ανοδικής (23%). Το που θα πατήσει για να δώσει αντίδραση έχει σημασία για την συνέχεια της μεγάλης εικόνας μιας και θα μας δώσει καλύτερα δεδομένα για τα ημερήσια stops.

Στο Intraday τώρα οι ταλαντωτές μας έχουν έρθει σε καλά επίπεδα χωρίς ακόμα να έχουν δώσει ανοδικό έναυσμα. Θυμίζουμε ότι στο intraday έχουμε πάρει σήμα εξόδου με το στοπ στο 2314 σε κλείσιμο ώρας. Αν το επίπεδο χαθεί στην ζώνη του 2220-2225 το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε στον 200αρη ώρας στην ζώνη του 2160.


 • ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η ENTERSOFT άψογη, μιας και τα κέρδη της με βάση τον τζίρο  πλησιάζουν το 30% με την αγορά να της προσφέρει μία κεφαλαιοποίηση στα 162 εκατ., σε αντίθεση με την SPACE η οποία μας έχει συνηθίσει σε μεγάλους τζίρους χωρίς αντίστοιχη κερδοφορία. Το 2021 η δεύτερη κατάφερε να σπάσει τα 100 εκ τζίρο με κέρδη μόλις 2,7 εκ. με την αγορά μέχρι σήμερα να την αποτιμά στα 62 εκ. ευρώ.

 • Το χρηματιστήριο έχει αρκετές περιπτώσεις εισηγμένων που τζίρος και κέρδη δεν συνάδουν με τους επιχειρηματίες να μην καταλαβαίνουν ότι είναι προτιμότερο μία μεγάλη κεφαλαιοποίηση με σημαντικά κέρδη από μία μικρότερη με ασήμαντα


 • ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του μ/μ

INTΡΑΚΟΜ – ΟΜΙΛΟΣ με φουλ ρευστότητα σε δύσκολες εποχές ανοδικού επιτοκιακού κύκλου με μηδεν ομολογιακα δανεια, όπου πλεον το Τραπεζικο συστημα την εχει παρει στο κατοπιν για να την δανεισουν προκειμένου να εκδώσει ομολογιακο δανειο ωστε να μοχλευσει τα μετρητα στο τεραστιο ταμειο του.

 • Επειδη πολυ κουβεντα εχει γινει για την Ιντρακομ, εχουν γνωση οι φυλακες… Αργα, αλλα σταθερα, η Ναυαρχιδα του ομιλου μετασχηματιζει τις θυγατρικες της αρχης γενομενης απο την Ιντρακατ που πλεον σαρωνει ολα τα μεγαλα και συνθετα εργα, με νεες δουλειες σε νεα αντικειμενα οπως ΑΠΕ επενδυοντας με απωτερο σκοπο τα κερδη των θυγατρικων να επιστρεφουν στην μαμα Ιντρακομ.

Τελος, ο τελευταιος μετασχηματισμος γινεται στην Ινλοτ που μπορει προσκαιρα να στεναχωρησει τους μετοχους της με την Σχεδιαζομενη ΑΜΚ αλλα επειδη πολλοι εχουν κοντη μνημη μηπως τα ιδια δεν λεγανε οι  απανταχου ταλιμπαν και για την ΑΜΚ της Ιντρακατ;

 • Μηπως να τους θυμισουμε, τι τιμη εχει σημερα;;

Ολοκληρώνοντας, ολος αυτος ο μετασχηματισμος των θυγατρικων, ας γνωριζουν οι αδαεις οτι το μονο σιγουρα νομοτελειακά ειναι ότι δουλευει προς την πλευρα της Ναυαρχιδας, δηλ. της μαμας Ιντρακομ! Υγεια να εχουμε, να τα ξαναλεμε…

Ο Θεσμικός


ΙΝ

 1. ΟΤΕ
 2. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 3. MYTIΛΗΝΑΙΟΣ
 4. MOTOR OIL
 5. ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
 6. ΚΕΚΡΟΠΑΣ

***OUT

 1. ΠΡΕΜΙΑ
 2. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
 3. ΛΑΜΔΑ
 4. VIOHALCO
 5. CENER
 6. ΦΟΥΡΛΗΣ
 7. ΙΚΤΙΝΟΣ
 8. ΕΛΛΑΚΤΩΡ
 9. IATΡΙKO ΑΘΗΝΩΝ
 10. ΣΙΔΜΑ
 11. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ

***ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ σε εταιρείες από τις οποίες το επενδυτικό κοινό έχει – και δικαιολογημένα – απαιτήσεις από αυτές για ποικίλους λόγους.


****

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,73% και έκλεισε στις 444,30 μονάδες, με σχεδόν όλους τους επιμέρους κλάδους να κλείνουν σε θετικό έδαφος, ενώ ο δείκτης των blue chips Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 3.734,64 μονάδες.

 • Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,27% στις 13.793,94 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.445,26 μονάδες, με άνοδο 0,48%. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 7.425,61 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,53%.

Με κέρδη έκλεισαν και οι αγορές στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον δείκτη FTSE MIB στο Μιλάνο να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με άνοδο 0,63% στις 23.830,11 μονάδες και τον IBEX 35 στη Μαδρίτη στο +0,46% στις 8.477,70 μονάδες.

 • Στο επιχειρηματικό ταμπλό, η μετοχή της Credit Suisse υποχώρησε 2,6%, μετά την ανακοίνωση για το πρώτο τρίμηνο του 2022 καθώς και την αναδιοργάνωση της διοικητικής της ομάδας.

ΠΤΩΣΗ σχεδόν 6% (!) σημείωσε ο τίτλος της Deutsche Bank, καθώς η τράπεζα ανέφερε μεν καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ (1,13 δισ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά προειδοποίησε για τα αυξανόμενα κόστη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.