Χ.Α+ Μarkets (77): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (21/4- No.1)

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Αρκετές εταιρείες συνεχίζουν να ανακοινώνουν στα Δελτία τύπου τους τα αποτελέσματα χωρίς να αφαιρούν τα δικαιώματα μειοψηφίας.

 • Ταυτόχρονα οι ενημερωτές του επενδυτικού κοινού να μεταφέρουν αυτούσια, προφανώς είτε γιατί δεν ξέρουν να τα διαπιστώνουν, είτε γιατί βαριούνται να τα ψάχνουν.

Χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια… Θα μου πείτε,… σάμπως κι αυτοί που τα διαβάζουν καταλαβαίνουν γρι; Και θα έχετε δίκηο.

 • Οποιος δεν ξέρει ή δεν θέλει να τα εξετάζει με τα ίδια του τα μάτια, θα πρέπει να είναι πολύ τυχερός να την γλυτώσει στο τελικό απολογισμό του.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ για την ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ και με βάση την αποτίμηση τα σχόλια ειναι περιττά…

 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η SPACE αλλά και η πάντα χαμηλοβλεπούσα MODA BAGNO (απίστευτη η μεταμόρφωση της)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στο 5% του ΑΕΠ το πρωτογενές έλλειμμα, χαμηλότερο από το 7% που προβλεπόταν στον Προϋπολογισμό. Το κρίσιμο για την Ελλάδα μέγεθος του χρέους καταγράφεται επίσης σημαντικά μειωμένο κατά 3,8% του ΑΕΠ από 197,1% του ΑΕΠ που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός, στο 193,3% για το οριστικό κλείσιμο του 2021. Αν και δεν δημιουργεί απευθείας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο το 2022, διευκολύνει τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου καθώς έχει να καλύψει μικρότερη «διαδρομή» για τη συρρίκνωση του ελλείμματος κοντά στο 2% του ΑΕΠ φέτος.

 • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 2,92 +2,01
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,89 +0,98
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,85 +0,94
ΙΤΑΛΙΑ 2,55 +1,65
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ για την ΠΕΡΦ: Κάθε σύγκριση με τις υπόλοιπες του κλάδου της είναι καταλυτικά υπέρ της!! Αυτό πιστεύω να σας αρκεί, αφού έχει και την υπογραφή μου. Θα υπάρξει και λεπτομερής ανάλυση για του λόγου το αληθές. Το τι κάνει το χαρτί στο ταμπλό είναι αλλονών υπόθεση και όχι δική μας.

ENΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟ VIBER 

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ για την ΠΕΡΦ: Κάθε σύγκριση με τις υπόλοιπες του κλάδου της είναι καταλυτικά υπέρ της!! Αυτό πιστεύω να σας αρκεί, αφού έχει και την υπογραφή μου. Θα υπάρξει και λεπτομερής ανάλυση για του λόγου το αληθές. Το τι κάνει το χαρτί στο ταμπλό είναι αλλονών υπόθεση και όχι δική μας.
PERF: XAΟΤΙΚΗ η διαφορά της στους ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ με τις υπόλοιπες του κλάδου!!. Και τα ΑΥΛΑ της μόλις 400 χιλ., με της ΠΡΟΦ στα 8,5 εκατ. και της ΕΝΤΕΡ στα 6,3 εκατ. ευρώ… Αντιλαμβάνεστε…

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η ανοδική τάση έχει πάρει σάρκα και οστά εκπλήσοντας ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Οι ξένες αγορές έδωσαν αντίδραση γεγονός που βοηθάει σε μεγαλύτερο βαθμό την Ελληνική αγορά που ήδη ήταν στημένη τεχνικά ανοδικά. Ουσιαστικά στόχο έχουμε τα υψηλά έτους με τον ΓΔ ήδη να τρέχει με κέρδη 6,5% για το 2021 αφήνοντας πίσω τις ξένες αγορές πέριξ του 16% αφού μεσοσταθμικά ακόμα χάνουν το 10% της αξίας τους την χρονιά που διανύουμε.

 • Ο τραπεζικός κλάδος ήδη έπιασε το 22% σε απόδοση ψάχνοντας με την σειρά του τα υψηλά έτους. Εν αναμονή της απόφασης του s&p  αύριο μιας και αναβάθμιση θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα που είναι και ο στόχος. Αν αυτό συμβεί, τότε η αγορά θα δείξει ακόμα καλύτερη εικόνα από αυτή που βλέπουμε μέχρι σήμερα. Οι γνωστοί άγνωστοι κλάδοι που κάνουν την διαφορά είναι η Πληροφορική, οι κατασκευές με την βιομηχανία, η ενέργεια και φυσικά ο τραπεζικός που μετά από χρόνια έχει γίνει από ουραγός, οδηγός.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουμε 2 τίτλους του ftse25 που δεν έχουν απλά καταγράψει νέα υψηλά κίνησης αλλά και νέα ιστορικά υψηλά. Μιλάμε για τον Μυτιληναίο και Τενέργα. Στον πρώτο είδαμε χτες να μεταβιβάζεται προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση το 3% της εταιρίας.

ΑΛΦΑ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο φόβος των τελευταίων ετών για τον κλάδο έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος των traders να χάνουν τις ουσιαστικές κινήσεις των τίτλων. Όλα σε λάθος timing μιας και η πλειοψηφία τις πουλάει όταν δεν πρέπει και τις αγοράζει και πάλι σε λάθος χρόνο.

 • Ο τίτλος πλησίασε και πάλι το επίπεδο της ΑΜΚ κρατώντας την στήριξη και δίνοντας και πάλι ανοδική κίνηση. Το 121 κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση άμεσα. Το 117 και 114 στηρίξεις. Το στοπ στην παρούσα στο 10650 τόσο σε Intraday όσο και σε ημερήσιο γράφημα.

ΚΛΜ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Μάλλον χρειαζόταν το ανακάτεμα της τράπουλας από τον βασικό μέτοχο Λουκά Σπεντζάρη για να ξυπνήσει η μετοχή.

Πλέον με μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα χωρίς να καταγράψει νέο χαμηλό στην ανακοίνωση απορροφώντας τους βιαστικούς και κουρασμένους μετόχους.

Η εταιρία είναι υποτιμημένη παρόλα αυτά η αγορά βλέπει ότι υπάρχει σημαντικό κενό σε σχέση με τις δυνατότητες της και τις προοπτικές της.

Τεχνικά είναι Long με το στοπ στο 061 σε κλεισιμο ενώ το μεγάλο make or break επίπεδο είναι το 071. Κοντινή αντίσταση το 067 με στην στήριξη στο 063


ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ – KEY POINTS – BETA SEC


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 • ΕΣΥΜΒ: Μην ξεχνάτε ότι έχει κάνει και ΑΜΚ (1/3 στα 0,4200) οπότε πρέπει να αναπροσαρμόσετε και την τιμή ανάλογα. Μην έχετε άγχος, τα καλυτερότερα έρχονται… Εξοικονομούν χρόνο για την ώρα…
UNIBIOS: Δεν θυμόμαστε να έχει ξαναβγάλει τέτοια αποτελέσματα η εταιρεία στο παρελθόν(!). Οι δικές της προοπτικές είναι απροσδιόριστες…. Και μοναδική στο είδος της, χωρίς αντίπαλο… Σε ένα κλάδο σκέτο φωτιά, που δείχνει…παγωμένος για την ώρα. Κι αυτή έχει κανει ΑΜΚ στα 0,3000 ευρώ, 4 νέες για κάθε μία παλαιά, οπότε η πραγματική τιμή της είναι πολύ μεγαλύτερη. (και τι δεν ακούγαμε τότε…)
ΧΘΕΣ μόλις, οι αναλυτές tης Euroxx έδωσαν τιμή 11,27 ευρώ για την μτχ της ΕΠΣΙΛΟΝ με επιδοτούμενη ανάλυση. Μία τιμή που την αποτιμά σε 600 εκατ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα 18 με 24 μήνες. (Αυτά είναι τα σωστά χρονικά περιθώρια για μία έκθεση. Αλλοι θεωρούν τους 12 με 18 μήνες). Ο ΛΥΚΟΣ δεν πρέπει κάποια στιγμή το… 2023 να διπλασιάσει τιμή (κ/φση 70 εκατ.) και χωρίς να προκαλεί μάλιστα; ΤΩΡΑ ξεκινά η αφύπνιση, γιατί βλέπουν τι γίνεται γύρω τους οι… Λύκοι και ξερογλύφονται(!).
INFORM LYCOS – Μετοχή από μπετόν εδώ και μερικούς μήνες, διαπραγματευόμενη στο στενό εύρος των 1,6000 με 1,7000 ευρώ. Στα 35 εκατ. ευρώ η κ/φση του ενώ μετα τις τελευταίες επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που κατέστρωσε και εκτελεί η διοικηση δεν θα αργήσει και η μετάταξη στην ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ όπου και ανηκει δικαιωματικά πλέον.
 • ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΣΙΛ στα 400 εκατ. ευρώ, την ΠΡΟΦ στα 80 την ΕΝΤΕΡ στα 160 κλπ είναι κυριολεκτικα ΤΖΑΜΠΑ!!! Γιατί οι χρηματιστηριακές αγορές προεξοφλούν τις ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ που μπορούν να σε εμπνεύσουν τα προϊόντα τους, δηλ. οι εταιρείες τους.

ΚΑΙ με το που το γράψαμε χθες το εκτόξευσαν, ευτυχώς που βγήκαν προσφορές και κάπως προσγειώθηκε. Επαναλαμβάνουμε, μην κυνηγάτε τιμές και μάλιστα σε χαρτιά που εύκολα μπορούν βραχυπρόθεσμα να σας εγκλωβίζουν. Κοιτάτε και την πρόσφατη κίνηση τους στο ταμπλό, τουλάχιστον με 2μηνη προϊστορία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.