Χ.Α+ Μarkets (72): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (16/4)

H δημιουργία και η διατήρηση υψηλής ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια (50% τουλάχιστον) βοηθάει τους πειθαρχημένους των επενδυτών στο να εκμεταλλεύονται καταστάσεις σαν τις σημερινές. Σταδιακές αγορές σιγά, σιγά και σε επιλεγμένους στοχευμένους στόχους εκ των προτέρων.

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ στην απόδοση ενός τίτλου την δημιουργούν τα χρονικά σημεία εισόδου και εξόδου κάθε επενδυτή, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

 • Αλλοι κερδίζουν από λίγα έως πάρα πολλά κι άλλοι χάνουν από λίγα έως πολλά. Ανάλογα, αν πρόκειται για βραχυχρόνιους παίκτες, ή άπειρους επενδυτές ή ακολουθητές τρίτων ή άπληστους ή περί συνειδητοποιημένων επενδυτών. Σαν απλοϊκός κανόνας αυτή η αναφορά, καθότι η Αγορά είναι γένους θηλυκού και μάλιστα… ξεμυαλίστρια.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ να μην ξεχνάμε  ότι:-

 • “Αρχικά και βασικά, για να κερδίσουν οι μικροεπενδυτές στο ταμπλό πρέπει τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων να συμπίπτουν με τα δικά τους. Αλλιώς, μαύρο φίδι που τους έφαγε”.


 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Είναι κουραστικό να προσπαθείς να δώσεις να καταλάβουν τι έχει καταφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία. Με γειά τους και χαρά τους στους αμφισβητίες. Βλέπετε έχουν τα ΠΛΑΘ και πολύ… τσιγκούνη μεγαλομέτοχο.Δεν ταϊζει ούτε φυλλαράκι μαρουλιού. Νο honey, no money που λένε και στο χωριό μου.

**

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ – διαβάστε τι έγραψαν σε liberal & euro2day οι δικοί τους σχολιαστές…

(L) Το 2021 έκλεισε με λειτουργικά κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 75 εκατ. ευρώ, ενώ η αποτίμηση στα Πλαστικά Θράκης είναι με το ζόρι 244 εκατ. ευρώ. Εντάξει δεν θα επαναλάβει την χρονιά του 2021 ο Όμιλος, αλλά δεν μηδενίσει κιόλας.

 • Σε μια αυθαίρετη υπόθεση αν μείνουν τα μισά λειτουργικά κέρδη από τη δραστηριότητα των τεχνικών υφασμάτων (μάσκες κλπ) η αξία της επιχείρησης δεν μπορεί να είναι κάτω από 400 εκατ. ευρώ. Η σχέση EV/EBITDA στις εταιρίες συσκευασίας είναι 9 με 10 φορές διεθνώς.

Αυτό σημαίνει αποτίμηση 180 εκατ. ευρώ μόνο από την συσκευασία, αφού η επιχείρηση έχει καθαρό ταμείο 9 εκατ. ευρώ. Στις μάσκες που έφεραν 86 εκατ. ευρώ τι πολλαπλασιαστή να βάλει κανείς; Κάτω από ένα;

****

 • (Ε) Κατέβαλε 58,5 εκατ. ευρώ σε νέες επενδύσεις, δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.
 • Αύξησε τα ίδια κεφάλαιά του από τα 146,3 στα 252,3 εκατ. ευρώ.
 • Μετέτρεψε το καθαρό του χρέος (συνολικός δανεισμός μείον διαθέσιμα) από τα 83,5 εκατ. ευρώ σε θετικό καθαρό ταμείο (Net Cash) 9,3 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, κέρδισε μετρητά γύρω στα 94 εκατ. ευρώ!
 • Είναι προφανές (το είχαν επισημάνει άλλωστε πολλές φορές κατά το παρελθόν και οι αναλυτές) ότι μια τόσο υψηλή κερδοφορία δεν θα μπορούσε να είναι διατηρήσιμη

****

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ και εγώ, με το φτωχό μου το μυαλό…

 • Αν μια τόσο υψηλή κερδοφορία μπορούσε να είναι διατηρήσιμη, τότε θα μιλάγαμε για εταιρεία του Club 1BLN PLUS και όχι των 240 εκατ. ευρώ(!!).
 • TA ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ δεν είναι μόνον ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ και ΜΑΣΚΕΣ…
 • Τι θα συμβεί αν επανέλθει η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;(προσωπικά πάντως δεν βλέπουμε καμμία- δυστυχώς- βελτίωση)… Γιατί με τα μυαλά που τους δέρνουν και μας δέρνουν, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τι θα συμβεί…
 • Πόσο άχρηστη θεωρείται μία τέτοια διοίκηση και πόσο ανίκανη ώστε να μην μπορέσει την φανταστική δύναμη πυρός που διαθέτει;
 • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 240,5 εκατ. ευρώ
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 5,5000 ευρώ
ΔιάστημαΕλάχιστη τιμήΜέγιστη τιμήΜεταβολή %
7 ημερών5,4505,9400,55
30 ημερών4,9355,9407,63
3 μηνών4,7806,800-18,15
6 μηνών4,7807,590-21,76
12 μηνών4,6008,92018,15

 

https://www.thracegroup.com/cy/el/hydroponic-greenhouse
 • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 45,9 εκατ. ευρώ
 • ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 1,9250 και +11,92% την Πέμπτη 14/4
ΔιάστημαΕλάχιστη τιμήΜέγιστη τιμήΜεταβολή %
7 ημερών1,6801,9808,45
30 ημερών1,5501,98016,67
3 μηνών1,5401,9806,35
6 μηνών1,5401,9805,19
12 μηνών1,5402,560-2,28 

14.12.2021

ΑΝ ΕΡΘΕΙ η πτώση στα ξένα χρηματιστήρια και μάλιστα σε έντονους ρυθμούς, τότε υπάρχει πιθανότητα ορισμένα μικρής εμβέλειας Funds να στραφούν προς το ελληνικό χρηματιστήριο και να το ζωντανέψουν. Γιατί μπορεί με τα ξένα στάνταρντ να είναι μικρής εμβέλειας, αλλά προκειμένου περί Χ.Α είναι σε θέση να το… καταπιούν ολόκληρο αποκομίζοντας μυθικά, και σε τέτοιες εποχές μάλιστα, κέρδη. Να το δούμε κι αυτό και τι στο κόσμο…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ είναι η οργή για την κυβερνητική εξοργιστική αδιαφορία απέναντι στο θεσμό του Χρηματιστηρίου. Και μιλάμε για επιφανή στελέχη και παράγοντες της κυβερνώσας παράταξης. Ποιός να το περίμενε, ένας άνθρωπος της Αγοράς να μην δίνει δεκάρα τσακιστή για το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ στο οποίο έπιασε την πρώτη δουλειά του. Κυριολεκτικά απίστευτο!


 • ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – Βρε παιδιά, μην τρώγεσθε (ανα)μεταξύ σας…

Δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι με όλους και σε όλα. Γιατί απλά είναι αδύνατον. Αν γινόταν, δεν θα διαπραγματευόντουσαν μετοχές στο ΧΑΑ. Όλοι πωλητές ή αγοραστές θα ήσαν. Και όπως λέει πολύ σωστά ο Κώστας Χατζής:

 •  Αν δεν υπήρχαμε εμείς, πως θα υπήρχανε οι άλλοι;
 • Αν δεν υπήρχαν οι μικροί, πως θα υπήρχαν οι μεγάλοι;

Όλοι χρήσιμοι είμαστε, όλοι ένα κομμάτι στην μηχανή του Χρηματιστηρίου. Άλλος πουλάει, άλλος αγοράζει, άλλος γράφει, άλλος αναλύει, άλλος κερδίζει, άλλος χάνει την ίδια ώρα. Με τους ρόλους της ενασχόλησης να αλλάζουν φυσικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια ζωή την έχουμε, ας την απολαύσουμε τουλάχιστον εκεί που μπορούμε.


ΟΜΟΛΟΓΑ: Βρήκαν την πατέντα οι εισηγμένοι, οι θεσμικοί είναι πάντα πρόθυμοι για να υπερκαλύψουν την πάσα έκδοση και να δούμε που θα τους βγάλει στο τέλος η όλη κίνηση. Αλλά θα μας πείτε, δικά τους λεφτά βάζουν; Οι προμήθειες να πέφτουν.

 • Δισεκατομμύρια πέφτουν στις ομολογιακές εκδόσεις και… απλά φυστίκια (ούτε καν Αιγίνης) στο Χ.Α. Κι ας διαπραγματεύονται σε αυτό εταιρείες-διαμάντια που και μερίσματα ανώτερα των ομολογιακών εκδόσεων προσφέρουν και απίστευτες υπεραξίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • ΠΡΕΜΙΑ: Ετσι είναι… Την τράβηξαν μέχρι τα 1,9000 ευρώ, έκαναν την ΑΜΚ (2η φορά, αν δεν απατώμεθα) και μετά η τιμή ούτε καν που μπορεί να ξεφύγει της τιμής της ΑΜΚ (1,4400 ευρώ)… Τώρα ετοιμάζονται για ομολογιακό, αργότερα θα κάνουν κι άλλη ΑΜΚ και σιγά μην ενδιαφερθούν για την πορεία της μετοχής τους. Ενώ δεν μπορούν να έχουν παράπονα από την αγορά, με σημαντικό premium διαπραγματεύεται στο ταμπλό.
 • ΑΓΟΡΑ: Δεν πρέπει να σας παίρνει από κάτω… Οι Αγορές είναι Μαραθώνιος δρόμος, στον οποίο οι κατοστάρηδες αργά ή γρήγορα κλατάρουν.
 • ΕΛΠΕ: Πολύ καλή επενδυτική επιλογή στα παρόντα επίπεδα τιμών. Ερχεται και υψηλό μέρισμα.
 • ΙΝΚΑΤ: Μία “μικρή” ΤΕΝΕΡΓ εν δημιουργία…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.