Χ.Α@Μarkets- (22/12/2020): Πολλά μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;) -1-

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


 • Ο Αντρέ Κοστολάνι επέλεγε προσεκτικά τις εταιρίες που θα επένδυε.

Ελάμβανε υπ’ όψιν του παράγοντες όπως η διοίκηση της εταιρίας, τις προοπτικές εξέλιξής της, τα προϊόντα, τον ανταγωνισμό και το μέγεθος του χρέους. Έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα όμως στο κατά πόσο η διοίκηση της εταιρίας ήταν ποιοτική και ειλικρινής.

 • Και αυτό γιατί θεωρούσε ότι μια καλή διοίκηση μπορούσε να αντισταθμίσει μια παροδική κρίση, ενώ μια κακή διοίκηση σε ανάλογη περίπτωση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.
  Πίστευε επίσης, ότι η μακροχρόνια επιτυχία στις επενδύσεις δεν βασίζεται στη μελέτη των αριθμοδεικτών και στη διατήρηση διαφοροποιημένων χαρτοφυλακίων, αλλά στην κατανόηση ότι ο επενδυτής είναι και ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Συμβούλευε τους επενδυτές να τοποθετούν αρκετά μεγάλα ποσά σε δυο ή τρεις εταιρίες για τις οποίες γνωρίζουν κάτι και των οποίων η διοίκηση είναι αξιόπιστη, καθώς να εξετάζουν επενδύσεις μόνο σε εταιρίες που μπορούν να κατανοήσουν με πολύ μικρή προσπάθεια.

 • Η άποψη του Αντρέ Κοστολάνι για τα χρηματιστηριακά παιχνίδια έχει δυο διαφορετικές πλευρές:

Aπό την μία είναι θετική, γιατί θεωρούσε ότι αυτά αναγκάζουν τους επενδυτές να εξετάζουν τα γεγονότα εξονυχιστικά. Να μετρούν καλά τα υπέρ και τα κατά. Από την άλλη όμως, ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι επενδυτές να μετατραπούν σε παίκτες. Γιατί η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν παίκτη και σ’ ένα κερδοσκόπο είναι μεγάλη:

 • O παίκτης θέλει να δρέψει γρήγορα καρπούς. Ακολουθεί διάφορες συμβουλές που ακούγονται σε διαδρόμους ή από δω κι από κεη αρκείται σε μικρά κέρδη και ενεργεί σαν να παίζει στο καζίνο, τρέχοντος από το ένα τραπέζι στο άλλο.

Αντίθετα, ο κερδοσκόπος είναι εντελώς διαφορετικός. Δεν τρελαίνεται για βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά υπολογίζει στις μεγάλες διακυμάνσεις, μερικές φορές μάλιστα τις περιμένει χρόνια μέχρι να επαληθευτούν οι προσδοκίες του. Αναμφισβήτητα, οι κερδοσκόποι έχουν κάνει μεγαλύτερες επιτυχίες απ’ ότι οι παίκτες, οι οποίοι βεβαίως αποτελούν και το 90% των επενδυτών του χρηματιστηρίου.

 • Ο Αντρέ Κοστολάνι, στην αρχή της καριέρας του είχε παίξει στο χρηματιστήριο σαν παίκτης· και εξαιτίας αυτής της εμπειρίας του υποστήριζε ακράδαντα ότι με βραχυπρόθεσμο παιχνίδι μπορεί κάποιος να κερδίσει από το χρηματιστήριο ένα μικρό χαρτζιλίκι και να μάθει πολλά, αλλά το πολύ χρήμα έρχεται χάρη στις σωστές ιδέες, στη φαντασία και την υπομονή. Άλλωστε, το πιο σύνηθες για τον Αντρέ Κοστολάνι, ήταν να περιμένει χρόνια μέχρι να γίνουν πραγματικότητα οι προβλέψεις του.

Όσον αφορά τους παίκτες και πολύ περισσότερο τους παίκτες της (μιας) ημέρας, η θέση του δεν ήταν αρνητική αλλά επικριτική. Γνώριζε πολύ καλά ότι με την παρουσία τους και το παίξιμό τους δίνουν ρευστότητα στο χρηματιστήριο. Και ένα χρηματιστήριο με ρευστό είναι εγγύηση για τον κάθε ξεχωριστό επενδυτή, γιατί όταν έχει ανάγκη από λεφτά, μπορεί αμέσως να εκποιήσει τις μετοχές του.


Από την νέα πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης
21.12.2020

OAK – ΣΧΟΛΙΟ: Η νέα μετάλλαξη του ιού είναι γνωστή από τον Σεπτέμβριο στους επιστημονικούς κύκλους. Στο ευρύτερο κοινό βγήκαν δημοσιεύσεις από τον Οκτώβριο και μετά (σου επισυνάπτω FT δημοσίευμα 30/10**). Πιστεύω ότι η ΕΕ παίζει άγριο παιχνίδι με το θέμα του Brexit και προσπαθεί να στραγγαλίσει την Βρετανία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κλείσανε τα σύνορα τώρα και κυρίως από χώρες του Γερμανικού κύκλου.

 • Πιο τρανή απόδειξη η απαγόρευση της Τουρκίας που έχει αφήσει τον λαό της στο έλεος του Κορωνιού τόσο καιρό. Αλλά βλέπεις τα γραμμάτια πρέπει να αποπληρώνονται και όταν η κυρία Μερκελ βάζει πλάτη στην Ευρώπη για την Τουρκία πρέπει να ανταποδίδεται η χάρη.

Φυσικά η Αγγλία είναι μαθημένη σε τέτοια κόλπα και δεν τους λυπάμαι. Ίσως είναι ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια της και αυτή όπως και Αμερική για να καταλάβει με ποιον μπορεί να ξαναχτίσει γέφυρες εντός της ΕΕ και να αλλάξει λίγο στάση στην Κύπρο.    

TAMΠΛΟ – Χ.Α: Η σημερινή καθίζηση του γεν.δείκτη (-4,6% τώρα) προέρχεται κυρίως από τους παικταράδες των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ που μέσα στην απληστία τους δεν λένε να βάζουν και κάτι στη τσέπη τους, παραμένοντας ανοικτοί στους κωδικούς τους. Η διαφορά του ΧΑ και των υπολοίπων αγορών είναι το -10% του τραπεζικού δείκτη που μεταφράζεται σε απώλειες 2,15% για τον Γενικό Δείκτη του.
 • Θα έχουμε και αναγκαστικές ρευστοποιήσεις αργότερα, αν διατηρηθούν οι τωρινές απώλειες. Γιατί παίζουν 7 και 8 φορές τα κεφάλαια τους στις ξένες πλατφόρμες. Εδώ, δεν τους επιτρέπουν πάνω από τρεις φορές και πολύ καλά τους κάνουν. Αντιλαμβάνεσθε δηλαδή…
REDS: Η εταιρεία – ως γνωστόν – αποτιμάται με σημαντικό discount, συγκεκριμένα στο 70% της NAV. Και έρχεται σήμερα να ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει την μελέτη-κατασκευή των έργων στη Μαρίνα Αλίμου και ότι το συμβατικό τίμημα που θα λάβει ως κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεων της από τη Σύμβαση ανέρχεται σε €48.300.000. ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ(!!) ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ…

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Συνθήκες ανατροπής των όρων και των κανόνων παιχνιδιού σε μία αδειοδοτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργεί η αιφνιδιαστική ανατροπή του τρόπου φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια, με το άρθρο 57 ενός μη σχετιζόμενου Νομοσχεδίου του υπ. Υγείας για ρυθμίσεις σε σχέση με τον COVID 19 που κατατέθηκε την Παρασκευή.

 • Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις ειδικές παραμέτρους της συγκεκριμένης αγοράς, το μήνυμα που περνά η χώρα σε ξένους και εγχώριους επενδυτές με αιφνιδιαστικές αλλαγές όρων και κανόνων, κάθε άλλο παρά συμβάλει στην εμπέδωση του φιλικού προς επιχειρήσεις και επενδύσεις περιβάλλοντος που έχει ανάγκη η χώρα και το προσκλητήριο σε επενδυτές που έχει θέσει κατ’ επανάληψη ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός.

ΒΙΟΤΕΡ: Από την ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 6μηνιαία λογιστική έκθεση στις 30.6.2020- Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει τον διακανονισμό των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους πιστωτές της, κατά τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονται σε αυτήν με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή, σε περίπτωση ευνοικής απόφασης, των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

 • Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΕΥΝΟΙΚΗ….

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 11 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11η πρωινή, στα γραφεία της έδρας της Βιοτέρ στην Αθήνα καλούνται οι μέτοχοί της.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αλλά και η γενική ενημέρωση σχετικά με την εκδοθείσα δικαστική απόφαση που επικυρώνει τη Συμφωνία Εξυγίανσης της εταιρείας.

ΑΓΟΡΑ ΝΗΠΙΩΝ: Ούτε μία μετοχή δεν διαπραγματεύεται με θετικό πρόσημο. Οι (3) που εμφανίζονται με ΣΥΝ, είναι απλά πολύ… fake.
HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η ζώνη των 749 μονάδων είναι το 23% όλης της ανοδικής. Σκοπός της συνεδρίασης να μην κλείσει κάτω από τις 759 αν θέλει να κρατήσει το ημερήσιο Long.

 • ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Byte (-4,10%) και Έλαστρον (-3,52%), αύξησαν συναλλαγές Unibios (-4,17%), Cairo Mezz (-7,52%) και ΛΕΒΠ (+9,68%), δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις η CPI (+5,38%, αλλά με κατεβασμένο όγκο) και οι Κυλ. Σαραντόπουλου (+4,35%, με ελάχιστες συναλλαγές)

 • Δέκα οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Βιοτέρ (+3,90%), ενώ, χωρίς πειστικό “bid”, οι Ευρωσύμβουλοι (+10%) αντέδρασαν στο -10,71% της Παρασκευής.Η ανακοίνωση για επικείμενη Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών πίεσε μέχρι τα 2,32 ευρώ (-13,75%) τον Τζιράκιαν (+0,37%), αλλά η προσφορά μαζεύτηκε στην συνέχεια

Ευδιάκριτη η παρουσία πωλητών σε Lavipharm (-8,29%), Frigoglass (-9,48%),  Intralot (-8,33%),  Μοτοδυναμική (-4,13%) και Εβροφάρμα (-4,61%), ενώ κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σημειώθηκαν και στην Performance (-4,62%) μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά.

 • ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο):

Τεχνικά και ξεκινώντας από την ΑΛΦΑ, το σημερινό κλείσιμο χαμηλότερα των 0,925 ευρώ έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου. Αν συνεχίσουν να είναι κινητικότεροι οι “sellers”, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 0,8282 ευρώ.

 • Ημερήσιο σήμα εξόδου δίνει και ο τίτλος της ΕΤΕ, με κλείσιμο χαμηλότερα των 2,018 ευρώ. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι επόμενες στηρίξεις στα 1,98 – 1,90 και 1,765 ευρώ.

Το ημερήσιο “stop long” ενεργοποίησε και η μετοχή της ΕΥΡΩΒ με το κλείσιμο χαμηλότερα των 0,5602 ευρώ. Αν χαθεί και η στήριξη στα 0,51 ευρώ, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 0,4498 – 0,444 ευρώ.

 • Καμία διάθεση διαφοροποίησης από τον τίτλο της ΠΕΙΡ που έχασε εν σειρά τις στηρίξεις στα 1,17 και 1,139 ευρώ (ημερήσιο “stop long”) και δεν αποκλείεται να αναζητήσει στήριξη στα 1,04 και 0,98 ευρώ.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 448,81 μονάδες (-12,53%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε ανακάμψει στις 481,3 (-6,20%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 480,32 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 6,39%.

 • Ο εν λόγω δείκτης, με το κλείσιμο χαμηλότερα των 493 μονάδων έδωσε ημερήσιο σήμα αποβίβασης, ενώ στην βιασύνη του έχασε και την επόμενη στήριξη στις 489 μονάδες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η ζώνη στήριξης 461 – 448, καθώς καθοδική διαφυγή θα απαιτήσει δραστικότερο κλείσιμο “αισιόδοξων” θέσεων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 1,60 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς τα 1,70, 1,77 (ημερήσιο “stop short”) και 1,876 ευρώ, ιδιαίτερα αν οι “αντιμαχόμενες Πλευρές” επιλέξουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους. Κλείσιμο χαμηλότερα των 1,60 ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις υποχώρησης προς τα 1,52 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών).

Η μετοχή της ΔΕΗ (-2,55%), ήταν από τους ελάχιστους τίτλους του FTSE25, που άλλαξαν και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 6,92 ευρώ, οι αγοραστές έχουν σαν μακρινό στόχο τα 8,20 – 8,30 ευρώ. Αντίθετα, κλείσιμο χαμηλότερα των 6,82 ευρώ (ημερήσιο “stop long”), θα δώσει minimum υποχώρηση προς τα 6,50 ευρώ.

 • Για τον Γενικό Δείκτη, μοναδική θετική ένδειξη ότι κρατήθηκε, σε κλείσιμο, υψηλότερα των 759 μονάδων (ημερήσιο “stop long”). Σε περίπτωση καθοδικής διαφυγής, η επόμενη στήριξη στις 746 μονάδες, από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων.

Μία από τα ίδια και για τον δείκτη FTSE25 με σημείο – κλειδί τις 1814 μονάδες (ημερήσιο “stop long”) και επόμενη στήριξη το σημερινό χαμηλό των 1784 μονάδων.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ – ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ: Μία πτώση αυτού του μεγέθους, σαφέστατα πρέπει να ανησυχεί. Και, οι συνέπειες αυτής της πτώσης, θα είναι ορατές, επί αρκετές μέρες.Το αίτιο της πτώσης είναι η μετάλλαξη του ιού, σε μορφή που μεταδίδεται ευκολότερα.

 • Μέχρι στιγμής, οι επιδημιολόγοι αναφέρουν ότι δεν έχει μεταλλαγεί το κύριο μέρος του ιού και ότι, κάτι τέτοιο είναι ένα συχνό φαινόμενο στην εξέλιξη των ιών και ότι -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- η μετάλλαξη δε θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, με το οποίο ήδη εμβολιάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σε όλο το κόσμο, κάθε μέρα.

Τα ερωτήματα που προβάλλουν μετά την χθεσινή πτώση της αγοράς, είναι δύο:

 • Το πρώτο έχει να κάνει με την επιδημιολογική πλευρά του ζητήματος της μετάλλαξης του ιού. Ανατρέπει εντελώς τα δεδομένα της “άμυνας” των ανθρώπων απέναντί του; Αναδιατάσσει το σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς και την άρση των περιοριστικών μέτρων; Η λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, πάει πιο πίσω, χρονικά;

Το δεύτερο έχει να κάνει με τη δική μας χρηματιστηριακή αγορά. Αν ο Γενικός Δείκτης, με μία και μόνο φήμη -άσχετα του εάν ήταν παγκόσμιας εμβέλειας- κατέρρευσε τόσο εύκολα, τότε, προς τί όλες οι αναλύσεις, όλα τα διθυραμβικά σχόλια και όλοι οι πανηγυρισμοί που -επιτέλους- την Παρασκευή ξαναβρέθηκε, έστω και οριακά, πάνω από τις 800 μονάδες;

 • Μήπως τελικά, η αγορά μας, έχει προβλήματα τα οποία -τις προηγούμενες μέρες- κουκουλώθηκαν από τον ενθουσιασμό της ανόδου; Έχουν ή δεν έχουν προοπτική η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και η ελληνική οικονομία -όπως κατά κόρον αναλύθηκε και γράφτηκε όλες αυτές τις μέρες- ή τελικά, η άνοδος που προηγήθηκε ήταν μια “φούσκα” ενθουσιασμού και κερδοσκοπίας;

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι, το μέγεθος της πτώσης, συνδέεται απόλυτα με το μέγεθος της ανόδου που προηγήθηκε. Το “οχυρό” των 800 μονάδων θα “κατακτηθεί” με μεγαλύτερη προσπάθεια, απ’ ότι νομίσαμε. Παράλληλα εκτιμούμε ότι, δεν κάναμε λάθος για την ανοδική τάση της αγοράς και ότι αυτή θα εκδηλωθεί ξεκάθαρα όταν το πρόβλημα της πανδημίας θα πλησιάζει στο τέλος του. Αναφορικά με το “επιδημιολογικό” και επιστημονικό πρόβλημα που ανέκυψε, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη.


 • ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
18/12/2020 EFG ΠΕΙΡ 1,24 Ν 1,47 Ν
18/12/2020 EFG ΕΤΕ 2,73 Β 1,92 Β
18/12/2020 EFG ΑΛΦΑ 1,25 Β 0,88 Β
17/12/2020 EFG ΔΕΗ 10,00 Β Έναρξη
14/12/2020 ALPHA ΠΕΙΡ 1,60 Η 1,95 Η
14/12/2020 ALPHA ΕΤΕ 2,70 Β 2,24 Β
14/12/2020 ALPHA ΕΥΡΩΒ 0,77 Β 0,65 Β
10/12/2020 ALPHA ΔΕΗ 8,60 Β 6,00 Β
07/12/2020 EFG ΕΧΑΕ 5,00 B 4,60 B
02/12/2020 AXIA ΤΕΝΕΡΓ 15,40 Β 12,10 Β
02/12/2020 ALPHA ΜΥΤΙΛ 15,23 Β ΕΚ ΝΕΟΥ
02/12/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,30 OP 4,65 OP
01/12/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,70 OP 6,70 OP
30/11/2020 NBG ΟΠΑΠ 13,50 OP 10,90 OP
25/11/2020 EFG TITC 16,80 B 14,80 H
17/11/2020 ΕΕΕ 25,50 Η 23,90 Η
16/11/2020 PIRAEUS ΑΔΜΗΕ 3,30 OP Έναρξη
13/11/2020 GS ΠΕΙΡ 0,95 N 1,10 N
13/11/2020 GS ΕΤΕ 1,53 N 1,94 N
13/11/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,53 N 0,63 N
13/11/2020 GS ΑΛΦΑ 0,95 B 1,34 B
09/11/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 13,00 Β
04/11/2020 EFG ΟΠΑΠ 10,10 B 9,80 B

 

 • Kυκλοφόρησε το τεύχος Νο 223 (Δεκέμβριος 2020) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ.

Εάν ήδη είσαστε συνδρομητές, δείτε το περιοδικό χρησιμοποιώντας τον κωδικό σας. (Δημοσίευση σε περιβάλλον flip page, δείτε εδώ).

Πώς μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές; Δείτε εδώ. Εάν θέλετε να αγοράσετε μεμονωμένο τεύχος, δείτε εδώ.

https://www.eurocapital.gr/permalink/117595.htmlΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.