Χ.Α+Markets (208): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (15/9)

  • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 4,25 +2,55
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,75 +1,05
ΙΣΠΑΝΙΑ 2,85 +1,15
ΙΤΑΛΙΑ 3,97 +2,27

Rebalancing της Παρασκευής 16/9 που θα ολοκληρωθεί με μεγάλες εισροές

  • Στη ΓΕΚ αναμένονται να υπάρξουν εισροές 15 εκατ. δολαρίων,
  • στη LAMDA 12,6 εκατ. δολαρίων,
  • στην ΕΥΔΑΠ 9,8 εκατ. δολάρια,
  • στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ 7,3 εκατ.,
  • στον ΣΑΡΑΝΤΗ 6,5 εκατ.,
  • στον ΑΔΜΗΕ 6,5 εκατ.,
  • στην ΑΡΑΙΓ 5,4 εκατ.,
  • στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ 4,5 εκατ.,
  • στην ΚΟΥΕΣ 3,3 εκατ.
  • Μικρές εισροές για ΜΥΤΙΛ και ΟΠΑΠ 
  • ενώ εκροές 3 εκατ. δολάρια αναμένονται στον ΟΤΕ.

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ – Ποιά άλλη από την μετοχή της ΕλβαλΧαλκόρ….

Τι… ικανοποιητικά αποτελέσματα και… τρίχες κατσαρές. Σε λίγο θα σας γράφουν για καλά αποτελέσματα, μόνον αν τα καθαρά κέρδη μίας εταιρείας ξεπερνούν την κεφαλαιοποίηση της!  Και δεν κάνουμε πλάκα…

Αποτιμάται σε 536 εκατ. ευρώ, με την τιμή της μετοχής στα 1,4280 ευρώ. Στο 12μηνο εμφανίζει αρνητική απόδοση στο ταμπλό κατά -27,9% (-7,7% ο ΓΔ και -7,9% ο 25άρης).

Στις 16/8/2022 βρισκόταν στα 1,5000 ευρώ λόγω φόβου για την πορεία του ομίλου στο πρώτο 6μηνο(!). Και τι δεν είχαμε διαβάσει… Εν συνεχεία έγραψε και τιμές κάτω των 1,3000 ευρώ αφού οι καταστροφολόγοι, οι μίζεροι και οι μονίμως μεμψιμοιρούντες επικρατούν των λογικών, πόσο μάλλον των αισιόδοξων.

ΕΡΧΕΤΑΙ τώρα η ανακοίνωση του 6μήνου της και διαβάζουμε για ιστορικές πωλήσεις που πλησίασαν τα 2 δισ. ευρώ, με τα κέρδη στα ύψη, το ίδιο και με τα Ebitda, τα ΙΔΙΑ κεφάλαια να εκτοξεύονται στα 945 εκατ. ευρώ (2,5700 ευρώ η book value και ποιος ξέρει πόσα η πραγματική), τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,3174 ευρώ (p/e 4,5 στο …6μηνο!!) και ev/ebitda 8 (στο 6μηνο) κλπ κλπ.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ 12ΜΗΝΟΥ: 1,2600 με 2,1000 ευρώ και μέσος όρος τιμής στα 1,7000 ευρώ. Το που θα έπρεπε να διαπραγματεύεται η συγκεκριμένη μετοχή το αφήνουμε στην κρίση κάθε συνειδητοποιημένου επενδυτή.

  • Στο χαρτοφυλάκιο του οποίου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται με τον χαρακτηρισμό της ως ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ.

**

ΣΣ: Σειρά παίρνει αύριο για mini παρουσίαση η ALUMIL MYLONAS που διαπραγματεύεται με p/e 3 με τα κέρδη του 6μηνου της(!).

ΣΣ1: Και για την ΕΛΧΑ αλλά και τις ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ, AUTOHELLAS, ΑΛΜΥ, ΕΚΤΕΡ οι φίλοι αναγνώστες μας είχαν ενημερωθεί έγκαιρα.

ΣΣ2: Δεν έχουν εξαργυρώσει τα 6μηνα τους και την εν γένει πορεία τους οι μετοχές των ΙΝΦΟΡΜ ΛΥΚΟΣ, ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ (ειδικά αυτή).

ΣΣ3: ΟΙ συνεργάτες του μ/μ μας έχουν επιστήσει την προσοχή και για τις ΕΞΑΛΚΟ(ΒΙΟΚΑ), ΕΣΥΜΒ αλλά και για την JUMBO που δημοσιεύει τα δικά της την προσεχή Δευτέρα.

ΣΣ4: Μεγάλες απογοητεύσεις λαμβάνουμε από τις ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ αφού οι πορείες τους στο ταμπλό δεν συμβαδίζουν με τις δυναμικές αμφοτέρων.

ΓΔ – FTSE – ΔΤΡ (από τον Ηλία Ζαχαράκη)

Τα νέα stops σε ημερήσιο στους 3 δείκτες κατέβηκαν στο 854 στον ΓΔ, στο 2063 στον ftse25 και στο 573 στον τραπεζικό. Ο ταλαντωτής στον τραπεζικό έχει δώσει ήδη ανοδική κίνηση ενώ στους άλλους 2 δείκτες όχι αν και είναι σε χαμηλά επίπεδα.

  • ΣΗΜΕΡΑ δημοσιεύουν τα αποτελέσματα τους για το 6μηνο οι AEGEAN AIRLINES και τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ. Για τα δεύτερα έχουν ήδη ξεκινήσει τα πονταρίσματα, ενώ για την πρώτη οι ελπίδες των δικών της στηρίζονται κυρίως στις Εισροές που θα προκύψουν από το rebalancing της Παρασκευής για τους δείκτες FTSE Russell.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι 11 Ελληνικές μετοχές εισέρχονται την Παρασκευή και επίσημα στους δείκτες FTSE / Russell Emerging Europe Large Cap, από Mid Cap και είναι οι: Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μotor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή (διαγράφονται από τον Mid Cap).

  • Στον δείκτη Mid Cap, από τον Small Cap θα περιληφθούν οι τίτλοι των: Aegean, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, Lamda, Quest, Σαράντης και Viohalco (διαγράφονται από τον Small Cap).

Στον δείκτη Micro Cap εισέρχονται οι τίτλοι των Μοτοδυναμική, Ιντρακάτ, Κρι – Κρι και Πλαστικών Θράκης, ενώ αφαιρείται λόγω της χαμηλής της αποτίμησης η Τρ. Αττικής.

Image

Με μικρά κέρδη κατάφερε να ολοκληρώσει, κυριολεκτικά στο φώτο φίνις, τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, καθώς η προσπάθεια ανοδικής διαφυγής που επιχειρήθηκε μετά την πρώτη ώρα συναλλαγών εξασθένισε στην πορεία, με τη μεταβλητότητα να είναι έκδηλη και τους δείκτες να αλλάζουν αρκετές φορές πρόσημο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι επενδυτές επιχείρησαν να αντιδράσουν μετά τη χθεσινή ελεύθερη πτώση την οποία προκάλεσαν τα τελευταία απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο στις ΗΠΑ και οδήγησαν την αμερικανική αγορά στη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της σε διάστημα δύο ετών, ωστόσο η επιφυλακτικότητα, εν όψει της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, δεν άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο δείκτης των blue chips υποχώρησε κατά 3,94%, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 4,32%, ενώ ο τεχνολογικός σημείωσε βουτιά 5,16%, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις ελπίδες των επενδυτών για μια ουσιαστικά επιβράδυνση των τιμών που θα επιτρέψει στην Federal Reserve να αφήσει το πόδι από το “γκάζι” όσον αφορά αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για υποχώρηση των τιμών. Η ετήσια άνοδος του δείκτη παράλληλα επιβράδυνε στο 8,3% από 8,5% τον Ιούλιο, χάνοντας την εκτίμηση για μεγαλύτερη επιβράδυνση στο 8%.

Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, ενισχύθηκε 0,6% από τον Ιούλιο, με την ετήσια άνοδο να διαμορφώνεται στο 6,3%, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 6%.

Τα στοιχεία αυτά παγιώνουν τις εκτιμήσεις της αγοράς ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μια ακόμη ισχυρή αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, την τρίτη κατά σειρά, την επόμενη εβδομάδα, εξέλιξη που πλήττει τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι οι μετοχές.

Ωστόσο, σήμερα η εικόνα στα desk ήταν λίγο καλύτερη, με αφορμή τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, οι οποίες υποχώρησαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ως απόρροια της ήπιας αποκλιμάκωσης των τιμών στην ενέργεια, επιχείρησαν να καλύψουν μέρος των χθεσινών απωλειών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,1% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, μετά την πτώση κατά 0,4% τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών της βενζίνης.

Ο ετήσιος δείκτης επιβράδυνε στο 8,7% τον Αύγουστο μετά την άνοδο του Ιουλίου κατά 9,8%.

Ωστόσο, ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, εμφάνισε άνοδο 0,2% τον Αύγουστο, μετά την ενίσχυση του Ιουλίου κατά 0,1%, ενώ ενισχύθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 5,8% τον Ιούλιο.

Εξέλιξη, η οποία δείχνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εξαπλώνονται στην οικονομία, γεγονός που σε συνδυασμό με την επίμονη παραμονή του πληθωρισμού κοντά στα υψηλά 40 ετών, δεν αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα, με τους επενδυτές να χάνουν τις ελπίδες τους ότι η Fed θα μπορούσε να εγκαταλείψει σύντομα την πολιτική επιθετικής σύσφιξης.

Δείκτες – στατιστικά

Έτσι, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμου και παρά τις προσπάθειες αντίδρασης που σημειώθηκαν ενδοσυνεδριακά, έκλεισε τελικά ελαφρώς υψηλότερα από εχθές, στις 31.135,09 μονάδες, με άνοδο μόλις 30 μονάδων ή 0,10%.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε την ημέρα και ο ευρύτερος S&P 500, ο οποίος αρκετές φορές ενδοσυνεδριακά έδωσε σκληρές μάχες για να εξασφαλίσει το θετικό πρόσημο, κλείνοντας τελικά στις 3.946,21 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,34%.

Καλύτερη εικόνα, συνολικά στην ημέρα, εμφάνισε ο Nasdaq, παρότι η μεταβλητότητα ήταν έντονη και στους τεχνολογικούς τίτλους. Ο δείκτης ολοκλήρωσε την ημέρα στις 11.719,68 μονάδες, με κέρδη 0,74%.

Στον δείκτη των blue chips οι τίτλοι με θετικό πρόσημο επικράτησαν με μικρή διαφορά, με τις μετοχές των Chevron, Johnson & Johnson και Merck να σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, με 2,42%, 2,06% και 1,59% αντίστοιχα. Στον Αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες έγραψαν οι τίτλοι των Honeywell (-2,71%), 3Μ (-2,44%) και Dow (1,67%).

WINNERS

THE MOST ACTIVE

LOSERS

CRYPTOS


Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, ενισχυμένα εν μέρει από ένα ρεπορτάζ του Bloomberg την Τρίτη που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αναπλήρωσης του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου της χώρας όταν οι τιμές του αργού πέσουν κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

“Ενώ τα ράλι είναι πιθανό να περιορίζονται από τις ανησυχίες για τη ζήτηση και την πολιτική μηδενισμού της Κίνας για τον COVID-19, έχουμε τώρα αυτό που στην πραγματικότητα είναι ένας Μπάιντεν που μπαίνει στην αγορά πετρελαίου”, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK.

Στο ταμπλό, το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε κέρδη 1,3% στα 88,48 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα futures του παγκόσμιου ορόσημου brent κέρδισαν περί το 1% στα 94,10 δολάρια το βαρέλι.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) αναμένει ότι η εντεινόμενη οικονομική επιβράδυνση και η παραπαίουσα κινεζική οικονομία θα αναγκάσουν την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να μεωθεί ραγδαία το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ωστόσο, ο ΔΟΕ είπε επίσης ότι αναμένει ευρεία μετάβαση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο για λόγους θέρμανσης, λέγοντας ότι θα είναι κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 – διπλάσιο από το επίπεδο πριν από ένα χρόνο. Αυτό, μαζί με τις γενικές προσδοκίες για αδύναμη αύξηση της προσφοράς, βοήθησε στην τόνωση της αγοράς.

Τα παγκόσμια παρατηρούμενα αποθέματα μειώθηκαν κατά 25,6 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο, ανέφερε η IEA.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, για άλλη μια φορά ενισχυμένα από τις συνεχιζόμενες εκδόσεις από το Strategic Petroleum Reserve (SPR), έδειξαν τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία. Τα εμπορικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια καθώς 8,4 εκατομμύρια βαρέλια απελευθερώθηκαν από το SPR, μέρος ενός προγράμματος που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Πτώση κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς ο αναπάντεχα υψηλός πληθωρισμός για τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε εχθές στις ΗΠΑ συνεχίζει να κλυδωνίζει τις διεθνείς αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός έκλεισε σε υψηλό δύο εβδομάδων τη Δευτέρα, όμως η εικόνα άλλαξε άρδην την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να μπαίνει σε πτωτική τροχιά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για υποχώρηση των τιμών. Η ετήσια άνοδος του δείκτη παράλληλα επιβράδυνε στο 8,3% από 8,5% τον Ιούλιο, χάνοντας την εκτίμηση για μεγαλύτερη επιβράδυνση στο 8%.

Ωστόσο, ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, ενισχύθηκε 0,6% από τον Ιούλιο, με την ετήσια άνοδο να διαμορφώνεται στο 6,3%, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 6%, σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός εξαπλώνεται στην οικονομία, γεγονός που αναμένεται να ωθήσει τη Federal Reserve να προχωρήσει σε ακόμη μία επιθετική αύξηση των επιτοκίων της.

  • Πρόσθετη πίεση στις τιμές του χρυσού άσκησε και η ενίσχυση του δολαρίων αυτήν την εβδομάδα, παρότι ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος σήμερα υποχώρησε.

Στον αντίποδα το ασήμι παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα τεχνική εικόνα το τελευταίο διάστημα. “Το ασήμι βρέθηκε στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας ένα ενδιαφέρον σήμα ανάκαμψης. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το ασήμι ενισχύθηκε σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων και με την υποχώρηση του δολαρίου, μετά από μήνες ισχύος”, σημειώνει ο Rubert Rowling, αναλυτής στην Kinesis Money.

Έτσι, την Τετάρτη, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 8,30 δολάρια ή 0,5% και έκλεισε στα 1.709,10 δολάρια η ουγγιά, μετά και την πτώση κατά 1,3% την Τρίτη. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του πλέον ενεργού συμβολαίου από τις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στον αντίποδα, το ασήμι, παράδοσης Δεκεμβρίου, πρόσθεσε σήμερα 8 σεντς ή 0,4% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 19,569 δολάρια η ουγγιά, ανακτώντας μέρος των χθεσινών απωλειών της τάξης του 1,9%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 61,60 δολάρια ή 2,9% και τερμάτισε στα 2.172,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα σημείωσε κέρδη 21,70 δολαρίων ή 2,5% και έκλεισε στα 905,40 δολάρια η ουγγιά. Αντίθετα, πτώση κατά 4 σεντς ή 1% σημείωσε ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας την ημέρα στα 3,5195 δολάρια η λίβρα.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

  • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

  1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
  2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
  3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
  4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.