Χ.Α+Markets (140-2): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (29/6)

 • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,87 +2,26
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,68 +1,06
ΙΣΠΑΝΙΑ 2,71 +1,09
ΙΤΑΛΙΑ 3,66 +2,04

**

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση χθες. Στο +215% από το ξεκίνημα του 2015 (7,5 χρόνια) Με τον ΓΔ στο -1,5% και τον 25άρη στο -9,5%…

 • ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ το πρώτο 6μηνο – ως συνήθως, πρώτος, στις 27 Ιουλίου, αν δεν κάνω λάθος. Εκτιμούμε ένα – αν μη τι άλλο – πολύ καλό 6μηνο. Εξαιρετικό θα λέγαμε, αν αναλογιστούμε το τι γίνεται στις αγορές.
 • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 13,900 15,350 -5,26
30 ημερών 13,900 17,360 -13,72
3 μηνών 13,900 18,200 -0,35
6 μηνών 13,700 18,200 -4,57

 

ΤΑΚΤΙΚΗ για τους μικροεπενδυτές φίλους μας: 

 1. Αγνοείστε – όπως άλλωστε κάνετε οι περισσότεροι – ο,τιδήποτε έχει σχέση με μετοχές που προτείνονται από ΟΙΚΟΥΣ για τους κατ’επανάληψη κατατεθέντες λόγους και αιτίες. Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, άλλωστε είναι τόσον εύκολο να τις εντοπίζουμε. Με αυτές τις μετοχές ασχολούνται κυρίως Funds που χρησιμοποιούν παραπειστικές τακτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα, δηλ. ούτε καν των ιδίων των πελατών τους (!)…
 2. ΜΗΝ πέφτετε θύματα της εκμαυλιστικής προπαγάνδας ότι δήθεν χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να δει ανάπτυξη, άνοδο κοκ το ελληνικό χρηματιστήριο. Μεγαλύτερη “αλητεία” από αυτή δεν φανταζόμαστε να υπάρχει. Τρεις και τέσσερις φορές μπατίρησαν οι λατρεμένες τους, την ίδια περίοδο που αρκετές δεκάδες μετοχών χάριζαν εξωγήϊνες αποδόσεις. Ακόμη και τώρα χαρίζουν!
 3. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΙΔΟΥ και η σχετική λίστα

ΚΑΙ η ΑΛΛΗ ΛΙΣΤΑ !!!!!!!!


4. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ και μην επηρεάζεστε καθημερινά με την πορεία των δεικτών των μεγάλων αγορών, γιατί κάτι τέτοιο με μία λέξη,… απλά… είναι θεοπάλαβο. Δεν μπορεί να γίνετε καν λόγος. Κοιτάμε τις δικές μας μετοχές (ελκυστικές και με δυναμική, με μέλλον κλπ) και τίποτα άλλο… Μπορούμε να τις αυξομειώνουμε κατά βούληση, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Παπούτσι από τον τόπό σου κι ας είναι μπαλωμένο. Πόσο μάλλον που εν τω προκειμένω είναι και πολυτελείας…

5. Αυξομειώνετε την ρευστότητα, όπου επιβάλλετε κι ανάλογα με τις άλλες ανάγκες σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το 100% του επενδυτικού κεφαλαίου σας, που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% άντε το 40% των συνολικών διαθεσίμων σας. Σε τέτοιες περιόδους η ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια πρέπει να είναι 50/50, αυξομειούμενη ανάλογα με τις εμπνεύσεις και εκτιμήσεις σας…

6. Μην διαβάζετε ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μπορείτε να καταστραφείτε, χωρίς την δική σας υπαιτιότητα, παρά μόνον λόγω επιπολαιότητας. Κι αυτό πονάει πολύ. Επιλέξτε τρείς -τέσσερις αξιόπιστες πηγές που έχετε εντοπίσει που ειλικρινά προσπαθούν να σας βοηθήσουν ή να σας επιμορφώσουν.

7. Μην ξεχνάτε να παίρνετε τα κέρδη σας, όποτε και όταν αυτά προκύπτουν και σας ικανοποιούν… Ευχής έργον θα ήταν έπειτα από ένα χρονικό διάστημα (συνήθως 5ετίας) να έχετε αποσύρει την μάνα και να συνεχίζετε με τα κέρδη σας. Συνήθως οι συνετοί και όχι άπληστοι το επιτυγχάνουν με σχετική άνεση.

8. Ο,τι και να… σούρουμε, ό,τι και να γράφουμε για την Διοίκηση του Χ.Α και την Επιτροπή Κ/φ είναι γιατί είμαστε αρρωστημένα τελειομανείς. Ετσι θέλουμε τουλάχιστον να πιστεύουμε. Συγκριτικά με τις άλλες τις ξένες, οι δικές μας είναι σκέτα αγγελούδια! Οι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο και είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι εκάστοτε ΥΠΟΙΚ. Αυτοί κάνουν κουμάντο, αυτοί εκμαυλίζουν συνειδήσεις, αυτοί ρημάζουν τους υπόλοιπους.

9. Σταματώ εδώ, άνθρωπος είμαι, κουράζουμε κάποια στιγμή και έχω και με τόσα άλλα να ασχοληθώ.  Πρώτο και καλύτερο να απαντήσω στα μηνύματα σας που όπως ξέρετε δεν είναι και λίγα…

 • ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ 

ΤΟΠ 5 (ΣΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΛΕΜΕ) 

 1. ΓΕΒΚΑ
 2. ΜΕΒΑΚΟ
 3. ΕΣΥΜΒ
 4. ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ
 5. LAVIPHARM

ΤΟΠ 5 (Aνάλογα με την καθημερινότητα τους κλπ)

 1. UNIBIOS
 2. EΚΤΕΡ
 3. CENTRIC
 4. BOΣΥΣ
 5. ΔΟΜΙΚΗ

 


ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ μπορούν να προκύψουν αλλαγές για ευνόητους λόγους… ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ, εξυπακούεται.

 • ΠΟΤΕ δεν κυνηγάμε τιμές, περιμένουμε υπομονετικά… Κι ας χάσουμε την ευκαιρία, θα έρθει κάποια άλλη…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ – ΕΥΔΑΠ: Νομίζουμε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να κάνει μία τοποθέτηση η διοίκηση και να μην αφήσει να σέρνεται η αμφιβολία που οδηγεί και τη μετοχή σε πτώση. Εκτός και αν η πτώση της συνδέεται με το θέμα των εκλογών ή με κάποιους βιαστικούς που μπήκαν για να κερδίσουν λόγω της έκτακτης επιστροφής και τώρα βλέπουν ότι θα αργήσει. Στο -3,49% και στα 7,20 ευρώ με όγκο 170 χιλ. τεμάχια. Για μία τέτοια μέρα ο όγκος είναι υψηλός.

CENTRIC: Από νωρίς προσπάθησαν να την «τσακίσουν» ή μάλλον ξεκίνησαν από χθες προς το κλείσιμο και σήμερα έβγαλαν νωρίς αρκετά κομμάτια. Για μία συνεδρίαση τέτοιου συνολικού όγκου στο Χ.Α. το να κάνει η συγκεκριμένη πάνω από 105 χιλ. τεμάχια δεν τα λες και λίγα. Στο -3,85% και στα 0,25 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με λίγα κομμάτια την πήγαν πριν τις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας και στο +1,69%. Στα 3,61 ευρώ η τελευταία πράξη και η πρώτη πώληση μπήκε για την περίοδο των δημοπρασιών στα 3,3450 ευρώ και στο -5,77%. Τελικά έκλεισε στα 3,60 ευρώ με άνοδο 1,41% και με συνολικό όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η μετοχή βρίσκεται χαμηλότερα από την τιμή που ήταν πριν ανακοινώσει το τεράστιο μέρισμα των 0,2620 ευρώ ανά μετοχή. Την πρόθεση δηλαδή της διοίκησης για αυτή τη διανομή. Αμετάβλητη στα 2,29 ευρώ.


Εβδομάδα Γενικών Συνελεύσεων και μερισμάτων

 1. Για σήμερα Τετάρτη έχουν συγκαλέσει την τακτική ΓΣ οι ΔΕΗ, INTRAKAT, Logismos (πρόταση διοίκησης για μη διανομή μερίσματος χρήσης 2021), ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ενώ η Ελτον Χημικά (0,10 ευρώ/μετοχή) έχει ορίσει ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος χρήσης 2021.
 2. Την ίδια ημέρα η Attica Bank αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022.
 3. Την Πέμπτη έχουν συγκαλέσει την τακτική Γ.Σ. οι Motor Oil, Intracom, Μινέρβα, Μαθιός Πυρίμαχα, Φιερατέξ Αφοι Ανεζουλάκη, Βαρβαρέσος, Παϊρης, Έλαστρον, Epsilon Net, Αεροπορία Αιγαίου, Ευρωσύμβουλοι, ΒΙΣ, ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ Κ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Intertech, ΒΙΣ, Lavipharm, Ακρίτας και Coral ενώ η Fourlis (0,11 ευρώ/μετοχή – μερισματική απόδοση 3%) έχει ορίσει ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος χρήσης 2021 και η Ελλάκτωρ έχει συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ.
 4. Την Παρασκευή έχει ορίσει η Μυτιληναίος ως ημερομηνία έναρξη καταβολής μερίσματος χρήσης 2021 ενώ ο ΟΤΕ (0,558 ευρώ/μετοχή) έχει ορίσει ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος χρήσης 2021. Την ίδια ημέρα οι Αλουμυλ και ΙΛΥΔΑ έχουν συγκαλέσει τακτική ΓΣ.

****

GRAPHICS


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΙΝFOQUEST DAILY: Το στοπ στα 4,5100 ευρώ πλέον και με την στήριξη στα 4,1600.

 • ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – Γ.Δ: Το stop σε ημερήσιο πλέον στις 845 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας. Οι πωλητές συνεχίζουν να υπερτερούν παρόλα αυτά έχει έρθει μία ισορροπία από τους λιγοστούς αγοραστές στο επίπεδο. Σε αρκετούς τίτλους οι αποκλίσεις κάνουν την εμφάνιση τους. Ο τζίρος σε επίπεδα πολύ χαμηλά μιας και μέχρι τώρα έχουμε κάνει 22 εκ. ευρώ.

Ο ταλαντωτής μας χρειάζεται μία καλή ανοδική συνεδρίαση αν θέλει να δώσει ένα ανοδικό έναυσμα. Είναι δεδομένο ότι η αγορά έχει κουράσει χωρίς ουσιαστική κατεύθυνση τις τελευταίες συνεδριάσεις περιμένοντας ένα νέο σήμα για να κάνει και κίνηση.

Nomura: Τα κακά νέα θα αποδειχθούν καλά νέα για τις αγορές – Ο φόβος για ύφεση φέρνει «χαλάρωση» από τις κεντρικές τράπεζες

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ για κανένα ομολογιακό δάνειο (κι όχι για ένα ή δύο) τα αρμόδια τμήματα των ΘΕΣΜΙΚΩΝ (αμοιβαία κεφάλαια κυρίως) το υπερκάλυπταν διαθέτοντας συνολικά μερικά δισεκατομμύρια!! Τα αποτελέσματα τα ξέρουν και τα ξέρουμε. Εκείνοι που δεν τα ξέρουν είναι αυτοί που τα χρεώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό.

 • Να… ρίξουν τώρα 50 με 100 εκατ. ευρώ ρευστό σε μία αγορά υποτιμημένη και σε 40 – 50 πολύ καλές μετοχές της, τους φαίνεται εντελώς ανόητη και άστοχη κίνηση. Θα μας πείτε, καλύτερα που δεν τα… ρίχνουν, γιατί ξέρετε που θα τα έβαζαν. Και θα έχετε απόλυτα δίκηο…

Προειδοποίηση Goldman Sachs: Έρχεται κραχ στα κέρδη των εταιριών – Ο S&P στις 3.150 μον. ή πτώση -18%.
 • Είναι οι ίδιοι που πριν λίγες εβδομάδες έγραφαν για… 1175 μονάδες ο ΓΔ και ξεφόρτωναν με νταλίκες. 

ΣΗΜΕΡΑ  Τετάρτη 29/6 ξεκινάει η δημόσια προσφορά μετοχών της Dimand, για την είσοδο των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Παρασκευής 1/7.

 • Χωρίς το δικαίωμα προτίμησης για την Α.Μ.Κ. θα διαπραγματεύονται την Παρασκευή οι μετοχές της Intralot.

****

TO ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

 • Του Lionel Laurent@https://www.capital.gr/bloomberg-view

What Happens in Europe If Trump Dismantles Dodd-Frank?

Δεν υπάρχουν πολλές θετικές πλευρές οι οποίες να μπορούν να βρεθούν στη συντριβή των κρυπτονομισμάτων. Άνθρωποι έχουν χάσει χρήματα – και συχνά πρόκειται για εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτές τις απώλειες.

Όμως, ένα ευπρόσδεκτο θύμα είναι ο στρατός των “influencers” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα μάτια-“λέιζερ”, τοξικών υποστηρικτών αυτού που σίγουρα πρέπει να ταξινομηθεί ως μία από τις πλέον εξωφρενικές μανίες “τοποθέτησης προϊόντων” στην οικονομική ιστορία. Αυτό που θα ακολουθήσει θα πρέπει να είναι μια πιο υγιής εστίαση στην προστασία των καταναλωτών σε μια εποχή ψηφιακών επενδύσεων.

Τα λέιζερ έσβησαν

Το απλό αναγνωριστικό ενός ζευγαριού ματιών τα οποία “πετούν” λέιζερ – ένα σήμα αισιοδοξίας ότι το Bitcoin κατευθυνόταν στα 100.000$ και παραπάνω ​​- στο αποκορύφωμά του κοσμούσε τα άβαταρ Αμερικανίδων βουλευτών, δισεκατομμυριούχων, αστέρων του αθλητισμού και, φυσικά, ορδών από λάτρεις των crypto.
 • Τα λέιζερ δεν λάμπουν πια τόσο έντονα μετά την τελευταία καταστροφή στην κρυπτο-χώρα, με μερικά να σκοτεινιάζουν εντελώς, πιθανώς σε μια προσπάθεια ελέγχου της ζημιάς στη φήμη ενός εκάστου.
 • Οι δίδυμοι αδελφοί Winklevoss είναι τώρα απασχολημένοι με την προώθηση της επόμενης τους δράσης ως μουσικοί στο συγκρότημα διασκευών Mars Junction.
 • Ο Έλον Μασκ επιμένει ότι δεν είπε ποτέ σε κανέναν να αγοράσει crypto. Και οι διασημότητες οι οποίες κάποτε καμάρωναν για τα μη ανταλλάξιμα tokens τους, τώρα έχουν κρύψει τις αναρτήσεις τους.

Οι πραγματικές αλλαγές θα έρθουν χαμηλότερα στην κερδοσκοπική τροφική αλυσίδα, καθώς εξαντλείται το καύσιμο για viral οικονομικές αφηγήσεις που προωθούν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα μεταξύ νέων και ευκολόπιστων καταναλωτών, οι οποίοι θέλουν να πλουτίσουν πιο γρήγορα από την υπόλοιπη κοινωνία.

Το επιχειρηματικό μοντέλο των influencers είναι να παίρνουν πραγματικά δολάρια με αντάλλαγμα την προώθηση ψηφιακών νομισμάτων. Κάποια στιγμή, στους YouTubers προσφέρονταν ακόμη και 30.000$ για να προωθούν επενδύσεις οι οποίες συνδέονταν με crypto.

Ωστόσο, αυτά τα δολάρια στερεύουν καθώς οι συναλλαγές στα ανταλλακτήρια μειώνονται και η startup χρηματοδότηση εξαφανίζεται. Ακόμη και η Coinbase, με κεφαλαιοποίηση άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει μειώσει τα τέλη μάρκετινγκ θυγατρικών της, σύμφωνα με το Business Insider. Οι influencers που μόλις πριν από λίγους μήνες έβγαζαν 40$ για κάθε νέα εγγραφή στην πλατφόρμα, τώρα δέχονται προσφορές για $2 έως $3 ανά εγγραφή.

Πώς οι influencers του Διαδικτύου πήραν κόσμο στο λαιμό τους με τα κρυπτονομίσματα
Κρυπτονομίσματα και μετοχές meme συντρίφτηκαν με την άνοδο του πληθωρισμού 
 • Διασημότητες όπως ο Matt Damon και ο Larry David αξίζουν το κύλισμα στη λάσπη που δέχονται για την προώθηση σχετικών διαφημίσεων, τουλάχιστον όμως η σχέση τους με το όλο εγχείρημα ήταν ξεκάθαρη. Δεν είναι όλες οι προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απατεώνες.

Εκείνες ωστόσο με τους λιγότερο διαφανείς δεσμούς με τα προϊόντα που προωθούσαν – όπως ο YouTuber Logan Paul, μια “μαζορέτα” του καταρρεύσαντος token Dink Doink προς τα 23 εκατομμύρια ακολούθους του, ένα project που ο ίδιος είχε δηλώσει στους New York Times τον Μάιο ότι πήγε “παράλογα άσχημα” – διαβρώνουν σαφώς την εμπιστοσύνη των ακολουθων τέτοιων προσωπικοτήτων σε ευρύτερη κλίμακα.

Και καθώς η προφανής άγνοια ορισμένων κρυπτο-οπαδών με επιρροή αρχίζει και γίνεται καταφανής στους θαυμαστές τους – οι οποίοι σίγουρα θα κουραστούν από τους συνεχείς ισχυρισμούς ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν “αντιστάθμιση του πληθωρισμού”, όταν είναι κάθε άλλο παρά αυτό – μια μεγαλύτερη ρυθμιστική παρέμβαση, καθώς και εθελοντικές καταστολές από το TikTok και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακολουθούν. Οι λογαριασμοί ορισμένων αστέρων ριάλιτι έχουν κλείσει, με το Snapchat να αναστέλλει εκείνον των Jazz και Laurent Correia πέρυσι.

Δεν πρόκειται για λογοκρισία, αλλά για διαφάνεια. Ο Jackson Palmer, συνδημιουργός του Dogecoin, έχει έναν γενικό όρο για να περιγράφει τον κόσμο μας: Griftonomics. Εφαρμόζοντάς το στα κρύπτο, λέει, αποκαλύπτεται ένα δίκτυο “αγορασμένων επιρροών”. Μια μελέτη από την ολλανδική ρυθμιστική αρχή χρηματοπιστωτικών αγορών σε 150 παράγοντες επιρροής που κάλυπταν περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακόλουθους διαπίστωσε ότι μόνο ένα μικρό κλάσμα – περίπου το 1% – δεν έβγαζε χρήματα από ανάλογα project, πολλά από τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν δημόσια.

Οι αρχές έχουν προφανώς ρόλο να διαδραματίσουν στην εξάλειψη των χειρότερων υπερβολών. Οι επόπτες διαφημίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία έχουν κάνει αξιοπρεπή δουλειά για να σταματήσουν τις παραπλανητικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Η Kim Kardashian και ο Floyd Mayweather μηνύθηκαν και οι δύο τον Ιανουάριο, κατηγορούμενοι ότι διαφήμιζαν ένα ψηφιακό νόμισμα ονόματι EthereumMax σε επενδυτές. Στον Mayweather είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το 2018 επειδή διαφήμιζε νομίσματα χωρίς να αποκαλύπτει ότι είχε ίδιο οικονομικό συμφέρον, ενώ πέρυσι η Kardashian έλαβε νουθεσία από την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή χρησιμοποίησε τη βάση των θαυμαστών της για να προωθήσει “ένα κερδοσκοπικό ψηφιακό token που είχε δημιουργηθεί μόλις έναν μήνα πριν από άγνωστους προγραμματιστές”.

Χρηματοοικονομική παιδεία

Υπάρχει ωστόσο επίσης επείγουσα ανάγκη για περισσότερη χρηματοοικονομική και ψηφιακή παιδεία. Οι νέοι πνίγονται από χρέη σε ολοένα και μικρότερη ηλικία και νιώθουν έντονα τη σχετική πίεση. Υπάρχει επίσης μια αίσθηση ότι ο πλούτος συσσωρεύεται μέσω του να είσαι τυχερός – γεννημένος στη σωστή γενιά ή στη σωστή οικογένεια ή υποστηρίζοντας το σωστό token – και όχι μέσω προσόντων και αρετών. Αυτό εξηγεί γιατί τα δάνεια Buy Now – Pay Later έχουν ανθίσει μεταξύ εκείνων οι οποίοι δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν και γιατί ένα υψηλό ποσοστό ανθρώπων ακολουθεί και ακούει influencers.

Υπάρχει ένας ρόλος εδώ για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ίσως ακόμη και για συγκεκριμένες εφαρμογές με “προστατευτικά κιγκλιδώματα” που επιτρέπουν πειραματικές δαπάνες με μικρά ποσά μετρητών. Και θα πρέπει επίσης να είναι δυνατό για τις ρυθμιστικές αρχές να καταπολεμούν τη φωτιά με φωτιά: οι παραπλανητικές οικονομικές αφηγήσεις σχετικά με αντισταθμίσεις πληθωρισμού θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από ειδικευμένους influencers, όπως συμβαίνει και με άλλες μορφές παραπληροφόρησης.

Προς το παρόν, ωστόσο, άτομα με μάτια λέιζερ στις φωτογραφίες προφίλ τους μάς χάρισαν άθελά τους ένα “χαστούκι” αφύπνισης-προειδοποίησης σχετικά με το περιεχόμενό που παράγουν. Αν δείτε αυτές τις δύο κόκκινες τελίτσες, μείνετε μακριά.

****

INDICES

***

WALL STREET

WINNERS (ΔEN EINAI ΚΟΠΑΔΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ…)

MOST ACTIVE


LOSERS

CRYPTOS


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.