18.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ.Α+Markets (134): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (21/6)

  • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 4,02 +2,28
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,78 +1,03
ΙΣΠΑΝΙΑ 2,84 +1,09
ΙΤΑΛΙΑ 3,80 +2,06
  • Ex-FY21 Dividend

21/06/22 | Plaisio (EUR 0.10), Motodynamiki (EUR 0.04)

24/06/22 | Mytilineos (EUR 0.42)

27/06/22 | ELPE (EUR 0.10), Profile (EUR 0.06409)

30/06/22 | Fourlis Holdings (EUR 0.11)

01/07/22 | OTE (EUR 0.558)

04/07/22 | Terna Energy (EUR 0.34)

07/07/22 | Motor Oil (remaining EUR 0.70), Coca-Cola HBC (EUR 0.71)

Ex-Capital Return

29/07/22 | OPAP (EUR 0.90/share)

***

TAKTIKH – EΠΑΝΑΛΗΨΗ:

  • ΔΙΑΛΕΞΤΕ 5 με 10 μετοχές και ασχοληθείτε αποκλειστικά μαζί τους, χωρίς να κοιτάτε που έκλεισε ο ΓΔ, ο 500άρης, ο Ινδιάνος ή ο Γερμανός. Μην ασχολείσθε με τα μπες-βγες, με τι λένε οι χάρακες και οι λοιπές καθημερινές γραφικότητες. Απλά, απαραιτήτως να περνάτε από κόσκινο τα θεμελιώδη των εταιρειών τους και το παρελθόν του management.

Οι πιο ενεργοί – δηλαδή όσοι ενημερώνονται καθημερινά και διαθέτουν μία ικανή ρευστότητα – μπορούν να έχουν ένα εν δυνάμει χαρτοφυλάκιο 10 με 15 μετοχών και να το αυξομειώνουν, ανάλογα με τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τα εκάστοτε χρηματοοικονομικά δεδομένα των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν στο ταμπλό.

  • ΑΦΗΣΤΕ τους επαγγελματίες και τους traderάδες να σκοτώνονται και να ιδρώνουν πάνω στα τερματικά τους. Των πρώτων είναι το επάγγελμα τους και των δεύτερων αθεράπευτη η καψούρα τους…

Όσο και αν, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται περίεργο, ο πληθωρισμός, επιδρά θετικά στο Χρηματιστήριο και στις τιμές των μετοχών. Αυτό αποδεικνύεται ιστορικά, αλλά υποστηρίζεται και από τη λογική.

  • Αντιλαμβανόμαστε ότι, σε περιβάλλον πληθωρισμού, οι εταιρίες, ανάλογα και με τη “δύναμη” που διαθέτουν τα προϊόντα τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, προχωρούν σε ανατιμήσεις, έτσι ώστε να διατηρήσουν σταθερά τα περιθώρια κέρδους τους. Παράλληλα, αναγκάζονται να βρουν τρόπους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και αναθεωρούν τις δαπάνες τους.

Συνεπώς, για πολλές εταιρίες, είναι δυνατό να διατηρήσουν σταθερά τα περιθώρια κερδοφορίας τους και τις χρηματοοικονομικές τους σχέσεις. Όμως, τα νομισματικά μεγέθη, θα φαίνονται αυξημένα. Αυτό, μέσα από τις χρηματιστηριακές σχέσεις (Ρ/Ε, δείκτης μερισματικής απόδοσης κλπ), οδηγεί σε αύξηση των τιμών των μετοχών τους.

Από την άλλη πλευρά, οι εταιρίες, δεν είναι μόνον οι λογιστικές τους καταστάσεις. Είναι τα κτήριά τους, τα πάγια, τα σήματά τους κλπ. Η αξία των ενσώματων, αλλά και των “ασώματων” παγίων αυξάνεται.

  • Μερικές από τις αξίες αυτές, αναπροσαρμόζονται επισήμως (αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων, μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ), ενώ άλλες δεν αναπροσαρμόζονται, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι “ιστορικές τιμές” που εμφανίζονται, είναι υποτιμημένες. Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές, σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές, αφού γνωρίζουν ότι αυτές θα ανατιμηθούν, λόγω των αναπροσαρμογών της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων.

***

ΤΑΚΤΙΚΗ: Παραμένουμε ανήσυχοι και στοχεύουμε στην προστασία του κεφαλαίου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις, γιατί όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στις καλές εταιρείες με μέρισμα και χαμηλό δανεισμό ή σε κραυγαλέα φθηνές στο ταμπλό.

  • Μην ασχολείστε με τις μετοχές των Μεγάλων Διαχειριστών(sic), ούτε με τους δείκτες. Και γενικώς μην ακολουθείτε όλους αυτούς που έχουν διαλύσει το ελληνικό χρηματιστήριο.
  • Αν θέλετε τώρα να είσθε αιχμάλωτοι ενός αρρωστημένου πάθους, εμeίς δεν μπορούμε να σας συστήσουμε παρά το να βρείτε ένα καλό ψυχίατρο. Μέχρις εκεί…

***

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 

  1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
  2. ΔΕΗ
  3. ΑLPHA ΒΑΝΚ
  4. ΦΒΜΕΖΖ
  5. ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
  6. ΙΝΤΕΑΛ
  7. ΑΒΑΞ

GRAPHICS

  • PERFORMANCE

  • REAL CONSULTING

  • ΣΙΔΜΑ

 

Γιάννος Κοντόπουλος: Η τελευταία απάντηση, όλα τα λεφτά…

του Παύλου Στράνα

Έδωσε συνέντευξη στην «Κ» ο CEO του ΧΑΑ κ.Γιάννος Κοντόπουλος, την οποία αναδημοσίευσε ο μ/μ και συνεπώς μάλλον την έχετε διαβάσει.

Προσωπικά θεωρώ ότι αν εξυγίανση ΔΕΝ γίνει στο ΧΑΑ, θα είναι συνειδητή επιλογή να ΜΗΝ γίνει, γιατί η εμπειρία του κ. Γιάννου Κοντόπουλου σε παγκόσμια χρηματοοικονομικά «οικοσυστήματα», εγγυάται ότι ΑΝ θέλει, και αν πάρει εντολή να εξυγιάνει το ΧΑΑ, μπορεί να το κάνει, μέσα σε λίγες μέρες και με λίγες αποφάσεις.

  • Θα σταθώ όμως στην τελευταία ερωταπόκριση της συνέντευξης του, που αφορούσε την folli follie. Την αντιγράφω αυτούσια:

– Η υπόθεση της Folli Follie ήταν ένα πλήγμα για την ελληνική αγορά από τη σκοπιά της εταιρικής διακυβέρνησης. Πώς θα αποφύγει η Ελλάδα μία νέα Folli Follie;

Απάντηση:  

– O Τσώρτσιλ είχε πει ότι οι στρατηγοί είναι πάντα έτοιμοι να πολεμήσουν τον προηγούμενο πόλεμο, οπότε ναι, πιστεύω ότι δύσκολα θα δούμε μία νέα Fοlli Follie. Έχει προηγηθεί βέβαια μια μεγάλη προσπάθεια: σημαντική θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, βελτίωση σε πολλά σημαντικά σημεία, όπως ο έλεγχος του οργανωτικού σχήματος μιας εταιρείας, η ανεξαρτησία του διοικητικού συμβουλίου και η λογοδοσία απέναντι στους μετόχους.

  • Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν ήδη εντάξει στην κουλτούρα τους –γενικότερα– βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, τις οποίες πλέον οι επενδυτές «απαιτούν». Κανένας νόμος ωστόσο δεν μπορεί να προσφέρει απόλυτη προστασία. Το «καλό» από εκείνο το πλήγμα είναι πως το οικοσύστημα βρίσκεται πλέον σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε πάντα κατά νου, και αυτό ίσως θα λειτουργεί σωτήρια, πως μία τέτοια επανάληψη ως πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μεγαλύτερη αλήθεια για το ΧΑΑ, δεν θα μπορούσε να ειπωθεί.
Τι μας λέει ο κ. Κοντόπουλος;

Για να μην δούμε νέα folli follie, έχει θωρακιστεί το θεσμικό πλαίσιο στα σημεία ελέγχου του οργανωτικού σχήματος, ανεξαρτησίας του διοικητικού Συμβουλίου, λογοδοσία απέναντι στους μετόχους.

  • ( Τώρα όποιος από εσάς είδε την βελτίωση ελέγχου, ανεξαρτησίας και λογοδοσίας, στις αμκ των δύο συστημικών τραπεζών, ή στη συμπεριφορά της ΠΛΑΘ, ή της ΦΒΜΕΖΖ, ή στη συμπεριφορά τόσων άλλων… χαρτιών να μου το πει και μένα).

Όμως το ότι καταστράφηκαν χιλιάδες μικρομέτοχοι με την folli follie, είχε και ένα «καλό» κατά τον κ. Κοντόπουλο… Ο,τι ξυπνήσαμε, άφραγκοι μεν, αλλά ξυπνήσαμε, και βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Αλλά μη νομίζετε ότι φτάνει κι αυτό. Οοοοοχι. Θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι μια τέτοια νέα , folli follie ως πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί!!!

Ευχαριστούμε κύριε Κοντόπουλε,

Tουλάχιστον, μας ανοίγετε τα μάτια να μην θεωρούμε ότι επειδή είστε τρομερά ικανός, αυτό θα λειτουργήσει αναγκαστικά υπέρ των μικρομετόχων, άλλωστε το λέτε στη συνέντευξη σας ότι:

  • «Αν στο τέλος της ημέρας είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες μας, δηλαδή οι εισηγμένες, οι δυνάμει εισηγμένες και τα μέλη μας, σε βάθος χρόνου όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι θα είναι επίσης ικανοποιημένοι.»

Μόνο που κύριε Κοντόπουλε,

  • Aν στο τέλος της μέρας, ικανοποιημένοι είναι μόνο οι πελάτες σας, οι εισηγμένες και τα μέλη σας, οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι μικρομέτοχοι, θα ικανοποιηθούμε… Νύχτα!!!
    Καλή θητεία!

Παύλος Στράνας

Handeslblatt – ΟΑΚ: Ακριβότερη αγορά της Μεσογείου η Ελλάδα και Φτηνότερη η Τουρκία! Κάπως έτσι με έναν τίτλο πλασάρεις την φίλη σου την Τουρκία. Τώρα φυσικά ότι συγκρίνουν ένα τουριστικό προϊόν με Πέντε αστέρια με παγκόσμια αναγνώριση, με βραβεία σε όλους τους διαγωνισμούς και με παροχές Dubai, δεν το λένε.

  • Εγώ να τους αντιπροτείνω ως ακόμα φτηνότερη λύση την ΣΥΡΙΑ με φοβερές παραλίες και τιμές εμπόλεμης ζώνης. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Δεν είναι όλοι οι προορισμοί για την τσέπη του τουρίστα με την κάλτσα και την παντόφλα δίχαλα.

  • Στασιμοπληθωρισμός (Stagflation)

Στασιμοπληθωρισμός είναι το οικονομικό φαινόμενο κατά το οποίο, για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, παρατηρείται αύξηση των ποσοστών ανεργίας παράλληλα με την αύξηση του πληθωρισμού.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένδειξη μη αποτελεσματικής αγοράς, καθώς παραδοσιακά τα ποσοστά της ανεργίας κινούνται αντίστροφα με τις πληθωριστικές πιέσεις όπως προτείνει η καμπύλη Phillips.

Συνήθως πληθωριστικές πιέσεις παρατηρούνται σε οικονομίες που τρέχουν με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που αυξάνει τη ζήτηση για προϊόντα, συνεπώς και τις τιμές για δεδομένη προσφορά.

Λόγω δε των ρυθμών ανάπτυξης, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, συνεπώς θα έπρεπε τα ποσοστά της ανεργίας να συμπιέζονται προς τα κάτω.

  • Πληθωρισμός αδράνειας είναι ο πληθωρισμός, του οποίου ο ρυθμός αύξησης παραμένει σταθερός. Διαφέρει από τον στασιμοπληθωρισμό που συναντάται όταν υπάρχει ταυτόχρονα πληθωρισμός κι ανεργία (ύφεση).

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε η ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ (-1,54%). Θα ήθελαν πειστικότερους αγοραστές οι ΛΑΝΑΚ (+8,49%), ΙΑΤΡ (+6,08%), ΑΤΤΙΚΑ (+4,32%), ΚΟΡΔΕ (+4,07%), ΔΟΜΙΚ (+2,69%), ΜΑΣΟΠ (+2,48%), ΑΝΔΡΟ (+2,26%), ΕΣΥΜΒ (+1,96%), ΝΑΚΑΣ (+1,02%), ΚΛΜ (+1,38%), ΕΛΓΕΚ (+2,07%), ΑΒΑΞ (+0,13%), ΚΕΚΡ (+3,51%) και ΚΟΥΑΛ (+2,03%).

  • Μετά από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, συμπλήρωσαν δύο συνεχόμενες ανοδικές οι Epsilon Net (+10,55%), Entersoft (+6,69%) και Realcons (+4,17%). Αύξησε συναλλαγές η Ιντρακάτ (+9,54%). Δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Byte (+7,03%), Profile (+6,82%), MIG (+1,22%), Fourlis (+2,95%), Μοτοδυναμική (+3,21%), Έλαστρον (+3,18%), Ιντρακόμ (+1,99%, είχαν προηγηθεί πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις) και ΣΙΔΜΑ (+5,15%).

Μετά από “πενταρέ” πτωτικών συνεδριάσεων αντέδρασε η Performance (+5,07%). Επιστροφή αγοραστών σε AS Company (+2,83%), Space (+4,05%) και Τεχν. Ολυμπιακή (+1,87%).Παρουσία πωλητών σε ΒΙΝΤΑ (-19,65%), ΟΠΤΡΟΝ (-9,71%), ΛΕΒΚ (-9,66%), ΒΙΟΤ (-8,54%), ΛΑΒΙ (-3,74%), ΚΑΜΠ (-3,92%), ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (-2,76%), CENER (-1,28%), ΛΥΚ (-0,91%), ΜΟΥΖΚ (-4,44%), ΣΑΤΟΚ (-10,64%) και ΚΥΡΙΟ (-1,74%).

***

TO ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Γιατί η πτώση στα χρηματιστήρια μας αφορά όλους

Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν, ότι οι εξελίξεις στις χρηματιστηριακές αγορές δεν τους αφορούν. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν, ότι η σημερινή ραγδαία υποχώρηση των τιμών των μετοχών και των ομολόγων, αφορά «αυτούς που παίζουν στο χρηματιστήριο» και μόνο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν, ότι οι χρηματιστηριακές αγορές όχι μόνο είναι απολύτως ξεκομμένες από την πραγματική οικονομία, αλλά ότι λειτουργούν εις βάρος της. Είναι όμως έτσι; Μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, το τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια και στα ομόλογα, σα να είναι μια υπόθεση που δεν μας αφορά; Φυσικά και όχι. Το χρηματιστήριο Αθηνών δεν αφορά μόνο τους περίπου 35.000 ενεργούς επενδυτές, αλλά όλους μας.

Πέραν του γεγονότος, ότι το χρηματιστήριο όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένας σχετικά αξιόπιστος προεξοφλητικός μηχανισμός που προβλέπει τα της οικονομίας, είναι ταυτόχρονα και ο πλέον ευαίσθητος αποδέκτης της αίσθησης των αλλαγών πάνω στην παγκόσμια οικονομική ισορροπία. Έτσι σήμερα, στα χρηματιστήρια βιώνουμε μια σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών, μια σημαντική πτώση των τιμών των ομολόγων, μια συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ, μια γενικευμένη αποστροφή προς το ρίσκο και την απουσία κάποιου επενδυτικού ασφαλούς σωσίβιου, μιας επενδυτικής Κιβωτού του Νώε, για να περάσουμε αλώβητοι τον χρηματιστηριακό και οικονομικό κατακλυσμό.

Πρέπει να μας απασχολεί η σημαντική πτώση των τιμών των μετοχών; Ασφαλώς. Και μάλιστα για δύο διαφορετικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι οι πωλητές είναι περισσότεροι από τους αγοραστές, γεγονός που δείχνει, ότι αυτοί που προβλέπουν αρνητικές εξελίξεις είναι περισσότεροι από αυτούς που είναι αισιόδοξοι. Έτσι προβλέπουν, μειωμένους τζίρους, μειωμένα κέρδη και μια δύσκολη επιχειρηματική περίοδο.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι «χάνονται χρήματα» από το σύστημα. Χάνονται κεφάλαια, που έχουν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στη μεγέθυνση τους. Κεφάλαια, που είτε τα έχουν εισφέρει οι επενδυτές μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, είτε μέσω αγοράς μετοχών. Και δεν είναι μόνο οι ιδιώτες επενδυτές που αγοράζουν μετοχές εισηγμένων εταιρειών. Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, μεγάλα κρατικά και ιδιωτικά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία, έχουν επενδύσει μέρος των διαθεσίμων τους σε μετοχές. Σαν αποτέλεσμα, η πτώση των τιμών των μετοχών, οδηγεί στην υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των θεσμικών επενδυτών, των αμοιβαίων κεφαλαίων και των ταμείων, με αποτέλεσμα την απομείωση του ενεργητικού τους και την αρνητική απόδοση των κεφαλαίων των μεριδιούχων, των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων ή των εργαζομένων.

Πρέπει να μας απασχολεί η σημαντική πτώση των τιμών των ομολόγων; Ασφαλώς. Και μάλιστα για δύο διαφορετικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η πτώση των τιμών οδηγεί σε μείωση των αποτιμήσεων των συντηρητικών χαρτοφυλακίων πάνω στα οποία έχουν δομηθεί, τα αποταμιευτικά προγράμματα, καθώς και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των περισσότερων νοικοκυριών.

Και ο δεύτερος λόγος είναι, ότι η πτώση της αποτίμησης των ομολόγων, οδηγεί σε αύξηση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα την τελική αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών, που βλέπουν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, των καταναλωτικών δανείων, καθώς και των πιστωτικών καρτών να έχουν πάρει τη ανιούσα. Παράλληλα, τα υψηλότερα επιτόκια, καθιστούν δυσκολότερο όχι μόνο τον επιχειρηματικό δανεισμό, αλλά και τον κρατικό δανεισμό, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στην πλάτη των φορολογουμένων.

Πρέπει να μας απασχολεί η σημαντική συνεχιζόμενη αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου προς το ευρώ; Ασφαλώς.

Και ο λόγος είναι ότι η αύξηση του δολαρίου, οδηγεί στην περαιτέρω αύξηση της τιμής των εισαγομένων προϊόντων, ανάμεσα στα οποία είναι όχι μόνο εμπορικά αγαθά, αλλά και βασικά είδη που προσδιορίζουν την πορεία της πραγματικής οικονομίας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, βασικά αγροτικά προϊόντα και βιομηχανικές πρώτες ύλες, που αποτιμώνται διεθνώς σε δολάρια ΗΠΑ.

Πρέπει τέλος, να μας απασχολεί η γενικευμένη αποστροφή προς το ρίσκο; Ασφαλώς και ναι.

Διότι η αποστροφή στο ρίσκο, μεταφράζεται σε μείωση των επενδύσεων, που με τη σειρά της οδηγεί στον περιορισμό της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, με αποτέλεσμα την αναστροφή της τάσης αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

Επομένως, η πορεία των χρηματιστηρίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, έστω και έμμεσα.

***

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

***

***


  • Επενδυτικά βιβλία της EuroCapital

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Πρόκειται για την εκσυγχρονισμένη, ανανεωμένη και συμπληρωμένη έκδοση του ελληνικού best seller βιβλίου “Τεχνική Ανάλυση – Ένα Πρακτικό Εγχειρίδιο”, του Δημήτρη Δημόπουλου.
Ήταν το πρώτο βιβλίο Τεχνικής Ανάλυσης στην Ελλάδα, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα. Το βιβλίο αυτό, δίδαξε σε χιλιάδες Έλληνες επενδυτές, τα βασικά στοιχεία της θεωρίας της Τεχνικής Ανάλυσης.

Προσφορά 25%
Έντυπη έκδοση: € 13,00 
– Χρησιμοποιήστε το κουπόνι VPRMJSD8 – Δείτε εδώ
Ε-book: € 6,35 
– Χρησιμοποιήστε το κουπόνι US5UB7YU – Δείτε εδώ
Έντυπη έκδοση και e-book: € 15,00 
– Χρησιμοποιήστε το κουπόνι NZB8W592 – Δείτε εδώ

Η Μέθοδος των Κηροπηγίων αποτελεί, ένα πανίσχυρο εργαλείο της Τεχνικής Ανάλυσης και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις βραχυχρόνιες συναλλαγές στις αγορές των μετοχών, παραγωγών, ομολόγων και εμπορευμάτων.
Ανεπτυγμένη στην Ιαπωνία, από τον 18ο αιώνα, η Μέθοδος των Κηροπηγίων αποτελεί την ανατολική “εκδοχή” της Τεχνικής Ανάλυσης. Σταδιακά μελετήθηκε από τους δυτικούς Τεχνικούς Αναλυτές και κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Προσφορά έντυπης έκδοσης: € 10,00 – Δείτε εδώ
Προσφορά e-book: € 6,00 – Δείτε 
εδώ
Προσφορά έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης: € 13,00 – Δείτε 
εδώ

Το βιβλίο “ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ” του Γιάννη Σιάτρα είναι το αποτέλεσμα μίας πολυετούς περιόδου εμπειρικών παρατηρήσεων και έρευνας. Με το βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας προτείνει προς το επενδυτικό κοινό ένα νέο και απλό σύστημα συναλλαγών στα χρηματιστήρια, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί απ’ όλους, ακόμη και από άτομα τα οποία δεν έχουν μεγάλη επενδυτική εμπειρία ή και γνώσεις. Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” βασίζεται στον ιδιαίτερα δημοφιλή δείκτη Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών και σε παραλλαγές που αναπτύχθηκαν από τον συγγραφέα.

Προσφορά έντυπης έκδοσης: €12,00 – Χρησιμοποιήστε το κουπόνι DUK7FD9P – Δείτε εδώ
Ηλεκτρονική έκδοση: € 6,00 – Δείτε 
εδώ

Το βιβλίο του Δημήτρη Δημόπουλου είναι το πρώτο βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο τολμά να δώσει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες οδηγίες για το πως θα πρέπει να κινείται ο επενδυτής στο Χρηματιστήριο. Για το πώς να επιλέγει κερδοφόρα συστήματα συναλλαγών και πώς να τα εφαρμόζει με πειθαρχία.
Τα συστήματα συναλλαγών, ακριβώς επειδή δεν επηρεάζονται από τη ψυχολογική κατάσταση του επενδυτή, μπορούν να δώσουν απάντηση – ως προς το τί θα πρέπει να πράξει κάποιος – σε κρίσιμες στιγμές, όταν η συναισθηματική φόρτιση αδρανοποιεί τον επενδυτή ή τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις.

Προσφορά έντυπης έκδοσης: € 11,00 – Δείτε εδώ
Προσφορά e-book: € 7,00 – Δείτε 
εδώ
Προσφορά έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης: € 15,00 – Δείτε 
εδώ

(Το κουπόνι χρησιμοποιείται στη φάση του “ταμείου”, στο τέλος της παραγγελίας. Οι κωδικοί κουπονιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 31/7/2022.)

****

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.