Χ.Α + Markets (128): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (12/6)

ΟΠΑΠ και οι υψηλές διαδρομές της μετοχής του: Τα 25,00 ευρώ την άνοιξη του 2008 και τα… 33,70 ευρώ τον Φλεβάρη του 2006. Μάλλον, έχει ακόμη πολύ δρόμο. Εχει διανείμει μερίσματα συνολικά άνω των 20,00 ευρώ.

ΟΤΕ και οι δικές του διαδρομές: Η μετοχή έχει γράψει τα 27,00 ευρώ το 2007 και τα 32,81 ευρώ τον Μάρτιο του 2000.

ΤΑΚΤΙΚΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΔΕΝ έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο έκτοτε): Αν το ξέραμε, θα σας γράφαμε… 100% ρευστότητα. Αλλά και πάλι δεν μπορεί κανείς να πάρει τέτοια ευθύνη και να γράψει “Πουλείστε τα όλα”. Ποιός είναι; Και μπορεί να γράφεις Ρευστότητα/Μετοχές 50/50, αλλά άντε μετά να το τηρήσεις μέσα σε τέτοιο ρευστό τοπίο από όλες τις πάντες.  Κάποια στιγμή, την πατάς…

 • Αυτά βέβαια αφορούν τους ενεργά ασχολούμενους με το ταμπλό, για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές δεν άλλαξε τίποτα… Αρκεί να παραμένουν πιστοί στα θεμελιώδη και στην ποιότητα αφενός και να παρακολουθούν αφετέρου τις εξελίξεις αναφορικά με την χρηματοοικονομική πορεία των εταιρειών που ακολουθούν πιστά.

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ παίγνια αποτυγχάνουν στις πλείστες των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η εικόνα των μετοχών και κατ’ επέκταση των δεικτών.

****

 • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – Πως να γίνετε επιτυχημένοι επενδυτές

Πολλοί άνθρωποι φιλοδοξούν να γίνουν ανερχόμενοι  επενδυτές  όταν βλέπουν τη δυνατότητα που έχουν να βγάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Τα χρήματα βλέπετε προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε τομέα είτε είναι η δικηγορία, η ιατρική ή η επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια απόσταση μεταξύ του να θέλεις να είσαι κάτι και να κάνεις τη δουλειά για να πετύχεις έναν επαγγελματικό στόχο.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι περίπου το 80% των ενεργών επενδυτών δεν είναι κερδοφόροι. Για να είστε κερδοφόρος επενδυτής  και να ανήκετε στο κορυφαίο 20% θα πρέπει να κατέχετε τις  9 πιο σημαντικές αρχές που βρήκα ότι είναι κοινές στην πλειονότητα των μεγάλων και κερδοφόρων επενδυτών.

 1. Οι επιτυχημένοι επενδυτές ασχολούνται με τις συναλλαγές ως τρόπο ζωής. Είναι η καριέρα τους, το αγαπημένο τους χόμπι και το πάθος τους. Απολαμβάνουν το παιχνίδι και την επιτυχία τους. Το να αγαπούν αυτό που κάνουν δημιουργεί την ενέργεια που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά και να έχουν τεράστια επιτυχία.
 2. Οι μεγάλοι επενδυτές εστιάζουν πρώτα στον κίνδυνο και χτίζουν τις μεθόδους συναλλαγών τους γύρω από τους κινδύνους απώλειας χρημάτων. Διαπραγματεύονται με στρατηγικούς τρόπους ώστε να ελαχιστοποιούν τις απώλειές τους όταν είναι λάθος στην επενδυτική επιλογή μέσω του μεγέθους θέσης και της διακοπής των ζημιών.
 3. Οι μάγοι της αγοράς είναι “διανοητικά” ευέλικτοι στις συναλλαγές τους και δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να βγουν από μια θέση ή ακόμα και να αντιστρέψουν την κατεύθυνση της συναλλαγής τους όταν οι αγορές εκπέμπουν  ένα νέο μήνυμα.
 4. Οι οπαδοί της τάσης εμπορεύονται διαφοροποιημένες αγορές χρησιμοποιώντας συστήματα με πλεονέκτημα που απλώς καταγράφουν τις τάσεις ή μειώνουν τις ζημίες για να δημιουργήσουν κερδοφορία μέσω μεγάλων κερδών και μικρών απωλειών. Δεν προβλέπουν το μέλλον αλλά αντιδρούν στην τρέχουσα δράση των τιμών για την πλοήγηση της αστάθειας και την κατάληψη του πρωταρχικού μέρους μιας ανερχόμενης αγοράς.
 5. Οι κερδοφόροι επενδυτές επικεντρώνονται στην αναλογία κινδύνου/ανταμοιβής σε οποιαδήποτε συναλλαγή εξετάζοντας τι θα χάσουν εάν η κίνηση  δεν λειτουργήσει σε σύγκριση με το τι θα βγάλουν  εάν η επένδυση λειτουργήσει προς όφελός τους. Στους κερδοφόρους εμπόρους αρέσει τουλάχιστον μια αναλογία κινδύνου προς ανταμοιβή 1:2 ή 1:3, αλλά περισσότερο είναι καλύτερο. Εστιάζουν σε αυτή τη δυναμική περισσότερο από το ποσοστό κέρδους.
 6. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επενδυτές  του παρελθόντος και του παρόντος είχαν την ικανότητα να κόβουν τους ηττημένους και να αφήνουν τους νικητές να τρέχουν.
 7. Οι σωστοί επενδυτές  χρησιμοποιούν μετρήσεις μεγέθους θέσης, απώλειες στοπ, διαφοροποιημένα σήματα και διαφοροποίηση αγοράς για να εξαλείψουν την πιθανότητα του κινδύνου καταστροφής σε μια μεγάλη ακολουθία συναλλαγών.
 8. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι έμποροι είχαν έναν προσωπικό μέντορα στην αρχή της καριέρας τους ή τουλάχιστον διάβασαν πολλά από τα καλύτερα βιβλία συναλλαγών.
 9.  Έχουν βαθιά  πίστη στη στρατηγική τους και στον εαυτό τους και  την εκτελούν με πειθαρχία.

 

PANOS DANTIS: Ηρθε το καλοκαίρι, το οποίο διαρκεί 3 με 4 μήνες και λειτουργεί και ως βαλβίδα ασφαλείας στα προβήματα καθε ειδους. Ας το χαρουμε γιατι απο Οκτώβριο θαναι αλλιώς ..Ερχεται οικονομικός Αρμαγεδών, ασχετα με το τί λένε Κυβερνήσεις, Δημοσιογραφοι και λοιποι..

 • Ο συνδυασμός άπειρου χρηματος που τυπώθηκε απο τις ΚΤ, τα μεγάλα επιδόματα απο τα κρατη για την πανδημία, τα χαμηλά επιτοκια με αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, ο πόλεμος και οι οικονομικές κυρώσεις, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα σαφή σημάδια επιβράδυνσης στην οικονομία της Κίνας και ύφεσης στις ΗΠΑ, το μεγαλο έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη γενικότερα…
Η κούραση οικονομική και ψυχολογική των νοικοκυριών απο την πανδημία και τα lockdown, η αλλαγή νομισματικής πολιτικής που θα φέρει αύξηση της ανεργίας, οι υψηλες τιμές ενέργειας και τροφίμων που δεν είναι παροδικές και το ύψος ρεκόρ του παγκόσμιου χρέους, συνθέτουν ένα μείγμα που ξεπερνά και την ΅τέλεια καταιγίδα΅ αλλά και ότιδήποτε άλλο έχει συμβεί στο παρελθον..
 • Πολλές χώρες, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα βρεθούν προ ανυπέρβλητων προβλημάτων. Καλό καλοκαίρι…

ERFU<@@@4444@gmail.com

Προς:V Pap

Κυρ 12 Ιουν στις 9:47 π.μ

BIOKA:… Βιοκά…..μέχρι να δύσει ο ήλιος στην ανατολή. Προβλέπω απο τώρα… ΕΚΡΗΞΗ στα μεγέθη του 2023. Ασε , που ακούγονται φήμες για αγορά μεγάλου ποσοστού από εφοπλιστή τεράστιου βεληνεκούς και χαμηλών τόνων. Ο οποίος σχετίζεται με φιλία….με βασικό μέτοχο άλλης εισηγμένης που δεν μας κάνει να κλαίμε! Φήμες λένε… πως αυτός αγόρασε τις 400.000 μτχ που πούλησε προ καιρού ο Γ. Καντώνιας στα 1,8000. Φήμες από καλή πηγή, αλλά φήμες.

BIOKA(2): Και κάτι άλλο….Οι Καντώνηδες, αγαπούν πολύ το κλωστουφαντουργικό κομμάτι της εταιρείας τους. Τη μητρική Βιοκά δηλ. Και γιατί είναι ιδρυτής ο πατέρας τους ή ο παππούς τους και γιατί ήταν πολύ συνδεδεμένος ο αδερφός τους Γιώργος, ο οποίος πέθανε πολύ νέος. Για αυτό και η δυσκολία να αλλάξουν το όνομα. Εχουν όμως μεγάλα σχέδια και για αυτό το κομμάτι της εταιρείας τους.Το ’21…μετά από πολύ καιρό πέρασε σε κερδοφορία…..

The Greek Analyst: Πάντως για τέτοια απίστευτη κρισάρα στην οποία φαίνεται πως μπαίνουμε ολοταχώς, δε θυμάμαι ξανά τόσο γεμάτα αεροπλάνα, βαπόρια, αυτοκίνητα, ξενοδοχεία, μικροκαταλύματα, εστιατόρια σε παραθαλάσσια μέρη και νησιά, τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.
The EU’s greatest geopolitical mistake in one picture.

Profile- Απ.Μάνθος: Μαθαίνω ότι μετά το σπλιτ η διοίκηση μας ετοιμάζει ένα πολύ θετικό νέο που θα δώσει φτερά στη τιμή της μετοχής…

**

Ελλάδα 2.0: Ψηφιακά έργα 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους…

**

Η επαναφορά της μεταποίησης στην Ευρώπη – εκείνο που αποκαλείται “reshoring” ή “onshoring” – είναι μια λογική, αν όχι ζωτικής σημασίας, επιχειρηματική στρατηγική. Δεδομένα τα οποία να δείχνουν μεγάλης κλίμακας επιστροφή στην Ευρώπη είναι ακόμα δύσκολο να βρεθούν.

 • Υπάρχουν κάποια μη επίσημα στοιχεία και συγκεκριμένες ιστορίες επιχειρήσεων. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων C&A Group με έδρα το Ντίσελντορφ ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στη Γερμανία προκειμένου να παράγει 400.000 παντελόνια τζιν ετησίως.
 • ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: Τα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 • CRYPTOS


 • Ethereum is down 70% from its peak last November.

 • MHNYMA: https://simplywall.st/stocks/us/materials/nasdaq-tanh/tantech-holdings#valuation

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.