Χ.Α: Λίγο μετά το κλείσιμο της αγοράς (Παρασκευή 17 Ιουλίου)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΔΕΗ, CENERGY, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ, PERFORMANCE

Μία ζωή, οι παιδικές ασθένειες θα βασανίζουν τον έλληνα επενδυτή. Μία από αυτές τον αναγκάζει να κυνηγάει τις τιμές όταν αυτές αρχίζουν να ξεφεύγουν προς τα πάνω, στη καλύτερη των περιπτώσεων…

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται οι γκρινιάρηδες. Αυτή την φορά με το στυλ…
  • Μα το έβλεπα και δεν το πήρα,
  • Ετοιμος ήμουν να το πάρω, αλλά δίστασα τελευταία στιγμή γιατί ο χάρακας δεν τα έλεγε καλά…

Σε λίγο θα αλλάξουν οι λεξούλες τους, στο… “Μα πόσο κύριος ήμουνα, το έβλεπα αλλά…”SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 1,19 +1,64
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,43 +0,89
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,41 +0,87
ΙΤΑΛΙΑ 1,25 +1,71ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ένα από τα μεγαλύτερα τσακάλια της αγοράς (δύσκολα πιάνουν οι πολλοί τα μηνύματα που εκπέμπει ο χάρακας του) πιστεύει – όσο μπορεί να είναι κανείς σίγουρος – ότι της αντεπίθεσης του Χ.Α θα ηγηθούν αυτή την φορά οι μετοχές των EΘΝΙΚΗ και ΑΛΦΑ. Προσωπικά, δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του.


ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ 


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΖΙΡΟΣ


ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Προς υπογραφή έργα ύψους 208,6 εκατ. ευρώ διαθέτει ο όμιλος ο οποίος έχει αναλάβει πρόσφατα έργα ύψους 76,2 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ανεκτέλεστο να υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Στο 50% της book value και με έντονες υποτιμητικές τάσεις εξ ου και οι σχεδόν συνεχείς αναφορές μας. Δεν θα εμφανίζει εσαεί αυτά τα…φιλανθρωπικά “χάλια” στο ταμπλό.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ – Μάνος Χατζηδάκης:TEXNIKO ΣXOΛIO: Tο γεγονός ότι η χρηματιστηριακή εβδομάδα ολοκληρώθηκε, βρίσκοντας τον ΔΤΡ οριακά ψηλότερα των 336 μονάδων, αφήνει μικρό παράθυρο αισιοδοξίας για την συνέχεια. Αν προκύψουν αρνητικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες, οι 300 μονάδες θα βάλουν σοβαρή υποψηφιότητα δοκιμασίας.


Κεφάλαιο No.556