Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (16 Μαίου 2021)

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό

Πέρασε μια εβδομάδα που μας εντυπωσίασαν τα αντανακλαστικά του ελληνικού χρηματιστηρίου κόντρα στη διόρθωση των ξένων αγορών. Η άποψη μας είναι ότι τα μεγάλα σωστά χέρια κατευθύνουν την αγορά οπότε τις διορθώσεις μόνο σαν ευκαιρία αγοράς τις βλέπουμε.

  • Top 5 επιλογές:
1. ΤΡΑΠΕΖΕΣ ένας κλάδος μόνος του, αφού όλες στο price action ήταν υπέροχες. Πιο εύκολη η Πειραιώς στο γύρισμα αφού υπάρχει lock up για τους μεγαλομετόχους, αξιόπιστη η alpha, eurobank ευκαιρία με τον msci μπροστά της, αναμένουμε κίνηση και από την ΕΤΕ. Όλος ο κλάδος hot. Και αν παίζει τόσο δυνατά ο κλάδος ανοίγει η όρεξη και στις υπόλοιπες μετοχές για νέα υψηλά.
2. ΜΟΗ Σε discount με την υπόλοιπη αγορά, δεν βοήθησαν τα αποτελέσματα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία κινείται ήδη με γοργούς ρυθμούς προς τις νέες μορφές ενέργειες. Αξιόπιστη σε βάθος η μετοχή δεν μας αφήνει περιθώρια να την υποτιμήσουμε. Να πω την αλήθεια την προηγούμενη εβδομάδα λοξοκοιτάξαμε πιο πολύ ΕΛΠΕ αλλά τελικά κάποιες κλασσικές αξίες παραμένουν ίδιες.
3. ΕΥΔΑΠ. Ήταν ευκαιρία αγοράς όλη την εβδομάδα. Τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν και πωλητές; Να ναι καλά οι άνθρωποι μας έδωσαν ευκαιρίες. 8,85€ εντυπωσιακό κλείσιμο εβδομάδας και να σημειωθεί με όγκο 115χιλ μετοχές. Πάνε τα χαρτιά σύντροφοι. Το διψήφιο φαντάζομαι το νιώθετε.
4. TITC Σκοτώνει αθόρυβα με σιγαστήρα 17,58€
5. CENERGY. Έβγαλε α’ τρίμηνο(παροδοσιακά το πιο δύσκολο) ενώ δεν συνηθίζει, με 2,91€ υψηλό κλείσιμο διόρθωσε 10 ολόκληρους πόντους στο 2,81€ (σιγά την διόρθωση δλδ -3,5% από το ψηλό της) αφομοίωσε πωλήσεις 500χιλ από κάποιους που προφανώς ήθελαν με τα αποτελέσματα να τους κάνουν και ένα tesla δώρο. Θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο με τα αποτελέσματα του εξαμήνου.
Με την ανοησία κάποιων εκεί στο χρηματιστήριο δεν πλήττουμε ποτέ. Απο Δευτέρα το margin για τα συμβόλαια των παραγωγών της τράπεζας Πειραιώς  θα αλλάξει απο 47% σε 70% βάση αλγόριθμου που χρησιμοποιείται !!!
  • Έλεος πια !! Λίγο μυαλό επιτέλους.
Εμπιστευόμαστε τα συστήματα αλλά πρέπει να αντιλαμβανόμαστε οτι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις !!
  • Η Πειραιώς εξαιτίας του reverse split και της χαμηλής τιμής που πραγματοποιήθηκε η αύξηση πιέστηκε τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα το σύστημα να αντιληφθεί οτι το volatility ειναι ιδιαίτερα υψηλό και να προσαρμόσει το margin αναλόγως.
  • Κρίμα να μην μπορούν στο χρηματιστήριο να αντιλαμβάνονται ποιος ειναι ο πραγματικός κίνδυνος και να δημιουργούν συστημικό πρόβλημα απο μόνοι τους.
Εδώ να μου πείτε έχουν ΑΜΕΜ στα συμβόλαια!!!
Πραγματικά κάποια στιγμή θέλω να μάθω το λόγο και βασικά ποιός επιστήμονας το σκέφτηκε. ΑΜΕΜ στον υποκείμενο τίτλο να το δεχτώ, αλλά ΑΜΕΜ στο συμβόλαιο;
Δηλαδή μετά το αμεμ η τιμή του συμβολαίου μπορεί να ναι τέτοια που μπορεί να έχεις βγει κόκκινος σε ένα προιόν που πρέπει να είναι άμεσα ρευστοποιήσιμο.
Απύθμενη βλακεία γενικότερα…
  • Αλλά δεν μπορεί να έχεις παντού έναν Πιερρακάκη…
  • Πρέπει να δουλεύουν και τα βλήματα!
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.