Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (10 Μαίου 2021)

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό

Μετά και την προηγούμενη κουτσή από συνεδριάσεις εβδομάδα πάμε επιτέλους στο ξεκίνημα μια γεμάτης εβδομάδας εκτός αν θέλουν από την χαρά τους να ξαναγιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά, ο Θεός να την κάνει εργατική.

  • Και οι επιλογές για το top 5 της εβδομάδας έχουν ενδιαφέρον.
1. ΠΕΙΡΑΙΩΣ Και μόνο το ενδιαφέρον που έδωσε στο trading και τον αυξημένο τζίρο την κάνει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στα ίσα με την κεφαλαιοποίηση της Alpha πια οπότε η επιλογή είναι δικιά σας και μάλλον θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που τις κινούν. Σαφώς με μεγαλύτερη διάθεση παιχνιδιού μετά την αύξηση κεφαλαίου η Πειραιώς μάλλον αγοράζεται στα έντονα αρνητικά πρόσημα.
2. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Πολύ ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα τριμήνου. Η αγορά τα υποδέχτηκε με ικανοποίηση 6,58€ και άνοδο πάνω απο +10%. Όπως χαριτολογώντας είπε και ένας φίλος λες και με τις επιστρεπτέες προκαταβολές όλοι αγόρασαν Range .
3. ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ρίξτε μια ματιά τι κάνουν στις ξένες αγορές οι μετοχές των ArcelorMittal, Nucor, Us Steel και φανταστείτε τα νούμερα της Βιοχάλκο με το come back του χάλυβα παγκοσμίως. Αφού και ο αδύναμος κρίκος του ομίλου η Σιδενόρ θα γυρίσει από ζημιές πολλών ετών σε πολύ δυνατά νούμερα αλλάζουν οι προοπτικές της Βιοχάλκο.
4. ΕΛΠΕ Και όμως γυρίζει…! Η αλήθεια είναι οτι επανέρχεται στο προσκήνιο. Τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν, αλλά η αγορά προεξοφλεί κάτι καλύτερο να έρχεται από τον στρατηγικό μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ σε όμιλο παραγωγής και εμπορίας των νέων μορφών ενέργειας.
5. ΟΤΕ Απορρόφησε μια πώληση εύκολα και κράτησε το 14 με σχετική άνεση. Η επιτάχυνση προς τα 17€ θα είναι γρήγορη και απαρατήρητη όσο πλησιάζουμε την αποκοπή του μερίσματος και αναμένοντας την επιστροφή κεφαλαίου τον Σεπτέμβριο.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.