Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (4/5 Μαίου 2021)

  • Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.
Μετά από πολλές ημέρες αργιών ξανακοιτάμε τις τιμές κλεισίματος της Μεγάλης Πέμπτης για να θυμηθούμε και να επιλέξουμε για το top 5.
1. CENERGY Κάθε εβδομάδα φιγουράρει στο top γράφοντας αλλεπάληλα νέα υψηλά. 2,83€ ATH έκλεισε με άγριες διαθέσεις και θα συνεχίσει απ´ότι φαίνεται. Έχει δρόμο εως το 1δις κεφαλαιοποίηση με την προυπόθεση ότι ξυπνάνε για τα καλά τα σωληνουργεία. Αφήνει πίσω την Βιοχάλκο σαν την μεγάλη αδικημένη.
2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Η συνέντευξη του Ευάγγελου Μυτιληναίου στην «Καθημερινή» φανερώνει την αισιοδοξία του για την μετά covid εποχή και την δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας.
3.ΕΥΔΑΠ Κουτί μας ήρθε η διόρθωση στα 8,5€ δια χειρός της ίδιας της εταιρείας. Παραμένει από τις φθηνές επιλογές που υπάρχουν ακόμα στο χρηματιστήριο της Αθήνας….ακόμα….!
4. ΓΕΚΤΕΡΝΑ Ευχάριστο το κλείσιμο πάνω απο τα 10€. Είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η υστέρηση της τιμής της μετοχής σε σχέση με την τιμή των πακέτων.
5. LAMDA Ανοιχτά τα malls πια έρχεται και ο Ιούνιος μήνας σημαντικός για το ελληνικό. Safe bet δείχνει χωρίς μεγάλο downside σε περίπτωση διόρθωσης! Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες εδώ να ξαναδούμε τα 10 μετά το καλοκαίρι του 2019.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.