Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (25/26 Απριλίου 2021)

Με αναπάντεχο νέο την αναβάθμιση από τον διεθνή οίκο της  S&P γράφουμε τις επιλογές μας ατενίζοντας με αισιοδοξία το χιλιάρικο του ΓΔ.

  • Σίγουρα με άλλο αέρα στα πανιά μας, αναφέρουμε τις παρακάτω σκέψεις και επισημάνσεις.
Top 5
1. CENERGY  Την προηγούμενη εβδομάδα με κλείσιμο 2,40 είχαμε προειδοποιήσει να προμηθευτείτε κολλύριο παρότι την Τρίτη θα έβγαιναν οι δωρεάν μετοχές των Ελβαλιωτών. Αφελείς όσοι είχαν πουλήσει λόγω της διανομής μετοχών. Σταγόνα πρώτη, νέο ψηλό κλείσιμο στο 2,76 με 15% εβδομαδιαία άνοδο.
  • Κολλύριο νούμερο 2 που θα χρειαστείτε για την Βιοχάλκο από εδώ και μπρος…. και όποιος κατάλαβε κατάλαβε… έρχεται λένε και το placement την Δευτέρα, εισπράτει και μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
2. ALPHA BANK Πολύ δυνατή στο price action αλλά και υποδειγματικό intraday trading. Προνοητικοί όσοι ασχολήθηκαν στο 1,05 μαζί της από το να ψάχνουν κεφάλαια να γράψουν στην Πειραιώς. Δεν φόβησε καμία μέρα έτοιμη να ξεπεράσει τα 2δις κεφαλαιποίηση.

 

3. ΕΥΔΑΠ Όχι γιατί ανέβηκε την εβδομάδα που πέρασε αλλά για το τι θα κάνει στη συνέχεια. Κράτησε εύκολα τα κεκτημένα. Ορατή η διάσπαση των 10€ και του 1 δις κεφαλαιοποίησης.

4. ΟΤΕ-ΟΠΑΠ Δύο εταιρείες με εγχώρια κέρδη που ευνοούνται από την μείωση της φορολογίας.

 

5. ΜΥΤΙΛ 15,20 και «πράσινος» και ωραίος χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.