Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (11/12 Απριλίου 2021)

Πριν ξεκινήσω με το top 5 της εβδομάδας θα σταθώ στις εξελίξεις που έρχονται στην μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας μας με πωλήσεις άνω των 4 δις ευρώ το χρόνο. Δεν πρόκειται άλλη παρά για την Βιοχάλκο, για την οποία οι αναλυτές δεν έχουν μπει στον κόπο ούτε καν να μάθουν πως γράφεται στο ταμπλό ενώ μας έχουν βομβαρδίσει με κάτι reports για ένα κάρο σαπάκια.

  • Καλά δεν συζητώ για τις εισηγμένες θυγατρικές της, γιατί γι’αυτές έχουν χειρότερα μαύρα μεσάνυχτα.
  • Να δω, αν θα ασχοληθούν στο τέλος του έτους όπου ενδέχεται ο όμιλος Βιοχάλκο να έχει 4 εισηγμένες στον FTSE25 με την προσθήκη της Noval (~400εκ.€, αν τελικά μπει φέτος)Μετά τις τελευταίες αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΧΑ ο μεγαλύτερος ωφελημένος βέβαια είναι η Βιοχάλκο. Μέσω της διανομής μερίσματος και μετοχών η Βιοχάλκο αποκτά άμεσα 43,5εκ. μετοχές της Cenergy αξίας ~110εκ.€, μετρητά 5,2εκ.€ και αναμενόμενα 70 – 85εκ από το πιθανό placement της ΕΛΧΑ. Ενισχύεται δηλαδη σημαντικά η «μαμά» εταιρεία. Αν ακουστεί κιόλας ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα έχουν στόχο την μείωση του δανεισμού τότε θα δούμε άλλα επίπεδα τιμών.
  • Παρόλα αυτά, η κεφαλαιοποίηση της Βιοχάλκο είναι στο 1,29 δις € όταν αυτή των εισηγμένων Cenergy-ΕΛΧΑ ξεπερνά ήδη το 1,3 δις € και χωρίς να υπολογίζονται οι υπόλοιπες μη εισηγμένες συμμετοχές της. Θυμίζει κάτι από την καθηλωμένη τιμή της ΓΕΚ στα 6,5€ όπου η κεφαλαιοποίησή της ήταν όσο η συμμετοχή της στην Τενεργ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το free float στις θυγατρικές θα βελτιωθεί, πράγμα που θα αυξήσει το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών. Αυτή την στιγμή η Βιοχάλκο ελέγχει το 91,5% της ΕΛΧΑ και το 82% της Cenergy. Με το κυοφορούμενο placement στην ΕΛΧΑ το ποσοστό της θα πέσει στο 82-85% ανάλογα με το ύψος του και στη Cenergy από 82% στο 81% περίπου από την διανομή μετοχών.
  • Εβδομάδα που πέρασε με αμείωτο το ενδιαφέρον.
1.ALPHA BANK Ο Θεός να με συγχωρέσει που βάζω μια τραπεζική μετοχή στο top 5 αλλά εντάξει το δικαιούται αυτή την φορά.
2. ΜΥΤΙΛ Κάθε φορά που θα γράφει νέα ψηλά θα τον έχουμε στα highlights γιατί το αξίζει.
3. ΟΤΕ Για το 14 που έγραψε και μόνο. Σίγουρα έχει πολύ παραπάνω. Μέχρι τον Σεπτέμβριο μέρισμα και επιστροφή που αγγίξει συνολικά το 1,10€.
4. ΕΛΧΑ Νέο ψηλό, μεγάλη εμπορευσιμότητα, σημαντικές αποφάσεις συνέλευσης, θα αποδειχτεί ο λόγος επιτάχυνσης του διαγράμματος της Βιοχάλκο.
5. ΔΕΗ Είχε κολλήσει λίγο καιρό, η παλινδρόμηση μεταξύ 8,80-9,30 έδωσε τελικά διάσπαση του 9,30 και εντυπωσιακό νέο ψηλό στο 9,80. Τα 10€ καθαρά ψυχολογικό σημείο, η αντίσταση κοντά στο 10,30 αλλά και αυτό το σημείο θα το καταπιεί εύκολα.
  • Το συμβόλαιο ξαναπέρασε σε premium και άντε να δούμε τους μάγκες που άνοιγαν μεγάλη θέση short στα επίπεδα των 9€ τι θα κάνουν τώρα.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.