29 NOE 2021- Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό – Έλληνες επενδυτές «ζουν σε παράνοια»

Έλληνες επενδυτές «ζουν σε παράνοια»

Η κανονικότητα το πρωί του Σαββάτου δεν θύμιζε σε τίποτα την μανία των πωλητών, κυρίως των εγχώριων, στο χρηματιστήριο που μάλλον έβλεπαν το τέλος του κόσμου να έρχεται το Σαββατοκύριακο.
  • Με αφορμή την μετάλλαξη «Ο» οι ξένες αγορές μια χαρά βρήκαν αφορμή να διορθώσουν από την άνοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων τους. Κάτι που κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα με οποιαδήποτε δικαιολογία για να διορθώνουν από τα μακροχρόνια υπερκέρδη τους και να συνεχίζουν ανοδικά.
Μία μετάλλαξη από τις πολλές που πιθανόν θα έχουμε μέχρι να εξασθενίσει ο ιός αλλά έχουν ήδη προβλέψει οι επιστήμονες της Moderna και Pfizer-Biontech.
  • Εδώ εσείς βρε κατσαπλιάδες αλμπάνηδες πουλάτε για να κλειδώσετε ποιά κέρδη ακριβώς; Σε μια περίοδο αρνητικών επιτοκίων που ακριβώς θα επενδύσετε όταν πουλάτε σε αυτές τις τιμές τέτοιες κερδοφόρες μερισματικές μετοχές;
Σηκώνομαι Σάββατο πρωί, ανοίγω το φως όλα καλά έχω ρεύμα, λειτουργεί η ΔΕΗ, πιάνω αμέσως το κινητό μου εντάξει έχω σήμα και wifi υπάρχει ακόμα ο ΟΤΕ. Τρέχω γρήγορα στο μπάνιο ανοίγω την βρύση ευτυχώς έχω νερό. Μπαίνω στο e banking βλέπω η «σύγχρονη-ευέλικτη» λειτουργεί κανονικά όπως πάντα δεν λείπει κάτι, το μωβ στη θέση του παρέα στο πορτοκαλί.
  • Βγαίνω μια βόλτα, βλέπω μαγαζιά ανοιχτά και ρίχνω το τζόκερ στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ.  Ξεκινάω για μια βολτα ως την Κόρινθο, κίνηση μεγάλη στις προβλήτες του ΟΛΠ, τα φουγάρα στα ΕΛΠΕ και την Μότορ Όιλ βγάζουν καπνό και το εργοστάσιο καλωδίων της Cenergy δουλεύει σε ασταμάτητους ρυθμούς.

Γυρνάω απόγευμα, προλαβαίνω να αγοράσω παπούτσια στο intersport και δώρα από το Jumbo. Ευτυχώς ήταν μια κανονική μέρα γιατί μετά την συνεδρίαση της Παρασκευής αισθανόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

  • Και όμως βρέθηκαν όλοι οι πρόθυμοι ηλίθιοι που σιγοντάρονται από τρομολαγνικά, καταστροφολογικά, αντιεμβολιαστικά, αντικυβερνητικά και ίσως ομοφοβικά sites οικονομικής υποτίθεται ενημέρωσης και ξεπούλησαν το ελληνικό χρηματιστήριο.
Πουλούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους  εταιρείες σαν την ΔΕΗ αποκρατικοποιημένη πια και με τεράστια ρευστότητα (σε μια δύσκολη συγκυρία για άλλες ενεργειακές και με τιμές στόχους πια στο +70% από εδώ), ΟΠΑΠ την μηχανή των μερισμάτων, Μότορ Όιλ μετά από τέτοια αποτελέσματα (αδιαμφισβήτητο παίκτη στην μετάβαση στην πράσινη ενέργεια) Cenergy την νέα Μέτκα του ελληνικού χρηματιστήριου (αλλά είχαν και έχουν γνώση οι αγοραστές εδώ) και του ομίλου Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Alpha bank ( πουλούσαν μέχρι και κάτω από την τιμή της αμκ του 1€)
  • Στην φετινή black Friday τα γίδια έκαναν δύο ουρές. Η μία ήταν για να ψωνίσουν στα μαγαζιά νομίζοντας ότι τους τα χαρίζουν η άλλη για να πουλήσουν μετοχές και να τους τις χαρίσουν.
Ενώ η ουρά φέτος έπρεπε να είναι μία και όχι στο Golden Hall αλλά λίγα μέτρα μακριά στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» για να χαρίσουν …….
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.