Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (2 Σεπτεμβρίου 2021)

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (2 Σεπτεμβρίου 2021)

ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ- ΣΧΟΛΙΑ: Αλλιώς θα κινηθεί στο ταμπλό ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 5 και 10 χιλ. ευρώ, αλλιώς το αντίστοιχο των 20 χιλ. και 35 χιλ. ευρώ, διαφορετικά αυτά των 50 και 75 χιλ.ευρώ και εντελώς διαφορετικά αυτά με χαρτοφυλάκια αξίας άνω των 100 και 200 χιλ. ευρώ.

  • Ούτε συζήτηση το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση χαρτοφυλακίων της τάξης των 500 χιλ. και πόσο δυσκολότερη αυτή των 1 εκατ. ή και 2 εκατ. ευρώ κλπ.

Λογικό είναι τα μικρούλια και τα μικρά χαρτοφυλάκια να αναζητήσουν τις μετοχές εταιρειών μικρής κ/φσης σε αναζήτηση μίας μεγαλύτερης απόδοσης, αφού ουσιαστικά δεν διακινδυνεύουν να χάσουν κάτι που θα τους πονέσει έως και “θανάσιμα”.

  • Το πολύ πολύ, άμα τα 5 γίνουν 3,5 χιλ. ή τα 10 χιλ. μεταβληθούν σε επτά χιλ. ευρώ να σηκωθούν και να φύγουν, αν δεν αντέχει μεγαλύτερη απώλεια η οικονομική τους κατάσταση.

ΕΥΝΟΗΤΟΝ είναι, ότι δεν περιμένει κανείς τα μεγάλα χαρτοφυλάκια να ασχοληθούν στον αιώνα τον άπαντα με τις μικρούλες και τις μικρές μετοχές, ακόμη και με τις μικρομεσαίες.

  • Οπότε, είναι εντελώς άσκοπες οι αντιδικίες, οι αντεγκλήσεις (ή όπως αλλιώς θέλετε να τις ονομάσετε) μεταξύ των ατόμων που συμμετέχουν στα σχετικά με το αντικείμενο του Χ.Α ιντερνετικά δίκτυα.

Εκτός κι αν όλοι διαθέτουν χαρτοφυλάκια αξίας… εκατοντάδων χιλ. ευρώ, αλλά και πάλι αυτά τα φαινόμενα δεν επιτρέπονται.

  • Ο σκοπός των μελών των σχετικών Forum πρέπει να είναι η αλληλοκατανόηση, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός μεταξύ τους και όχι το αλληλοφάγωμα, η επίδειξη γνώσεων(;), η ειρωνεία κ.ο.κ.

Ο σκοπός όλων αυτών των ατόμων πρέπει να είναι κοινός, γιατί όλοι τους αντιμάχονται απέναντι σε μία κάστα ατόμων ιδιαίτερης… ψυχοσύνθεσης, που δεν δίνει στον άγγελο του νερό. Και οι οποίοι βλέπουν τον ιδιώτη επενδυτή σαν την … αγελάδα τους! Αντιλαμβάνεστε βέβαια, ποιούς εννοούμε…

Από τον μ/μ