Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (22/23 Αυγούστου 2021)

Επιστροφή από την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών στο πιο μεταλλαγμένο χρηματιστήριο του πλανήτη. Ας είναι καλά οι διοικούντες το….

  • Τελικά ούτε αυτόν τον Αύγουστο έγινε ράλυ, όπως πάντα κάποιοι ονειρεύονται (γέλια) αφού έχουν περάσει 21 χρόνια από την αλησμόνητη άνοδο του 1999.
Αντιθέτως κάθε χρόνο η χρηματιστηριακή αγορά στερεύει από νέα κεφάλαια, μειώνονται οι ιδιώτες επενδυτές, άφαντοι οι ξένοι, λιγοστεύουν οι εισηγμένες εταιρείες, μηδενικές οι νέες εισαγωγές, μειώνονται οι θέσεις εργασίας και γενικά μόνο μοχλό δημιουργίας πλούτου δεν θυμίζει σε σύγκριση με τις διεθνείς αγορές.
  • Τώρα μάλιστα που μπήκε στην καθημερινή ειδησεογραφία η Καμπούλ, κάποιοι δικαιώθηκαν που παρομοίαζαν τον ελληνικό χρηματιστήριο ακόμα και χειρότερο από της Καμπούλ. Μετά τους Σύριους επενδυτές αναμένουμε να δούμε και τους Αφγανούς (γέλια). Κατά τ´άλλα, όλα καλά κυλούν στη Λεωφόρο Αθηνών 110 και για τους υπεύθυνους του υπουργείου οικονομικών που ασχολούνται με την χρηματαγορά.
Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών οι μόνες εταιρείες που δεν μας διέψευσαν είναι ο ΟΤΕ και ο Μυτιληναίος χωρίς να παραλείψουμε το πάρτυ που έγινε στην μικρή κεφαλαιοποίηση αλλά δεν σχολιάζω εταιρείες λόγω των μικρότερων τζίρων και για να μην παρεξηγηθώ.
  • Αναμένουμε την ΔΕΗ να πάρει την σκυτάλη και τις μετοχομαχίες στον Ελλάκτωρα.
Ο όμιλος Ιντρακόμ μας εξέπληξε θετικά αφού ξύπνησε για τα καλά ξεπερνώντας τις προβλέψεις μας. Συνεχίζει ίσως να ναι φθηνός αλλά μας φοβίζει τι επακολουθεί στο τέλος της κίνησης του όπως δείχνει το παρελθόν του.
  • Δυσάρεστες εκπλήξεις, εκτός από τους συνήθεις ύποπτους δηλαδή τις τράπεζες, πλήθος μετοχών με αρνητική εικόνα.
ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΠΣ τι να το κάνεις που είναι φθηνές, αφού χρηματιστηριακά είναι για κλάματα.
  • Το ίδιο συμβαίνει με ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΓΕΚ, ΜΟΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΟΠΑΠ κάθε μία για τον δικό της λόγο.
Σε πολλές, η αδιαφορία των μετόχων είναι εξοργιστική και δεν αντικατοπτρίζει τα έντονα βελτιωμένα και αυξημένα μεγέθη τους.
  • Άντε του χρόνου τον Αύγουστο πάλι, προσδεθείτε ….. και καλά κρασιά. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.