Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (14 Ioυνίου 2021)

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό

Τι να πρωτογράψουμε όταν η αγορά είναι πλούσια σε ενδιαφέρον για μεγάλα αλλά και μικρά χαρτιά.

 • Σίγουρα κοιτάμε αλλιώς τον τραπεζικό κλάδο εδώ και αρκετό καιρό αφού οι κινήσεις των μετοχών του δείχνουν τον δρόμο.

Αμείωτο το ενδιαφέρον και σε μικρότερα χαρτιά, προσοχή επιλέγουμε υγιείς εταιρείες.

 • Η Alpha bank μονοπωλεί το ενδιαφέρον λόγω τις αύξησης που θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.Τα στοιχήματα τώρα για την τιμή μετά την αύξηση.

Εξαιρετική στο price action η eurobank.

 • Τρία χαρτιά του 2,70 με την ίδια τιμή στόχο, το 3,30€. Η μεγάλη κόντρα στις απόλυτες τιμές όχι κεφαλαιοποιήσεις μεταξύ ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ, CENERGY.

Οι ανόητοι καταστροφολόγοι αφού σας έφαγαν 35εκ. μετοχές Alpha bank στο -30% (0,868€) πριν δύο εβδομάδες σας έφαγαν και 420k Cener στο ~2,63€ γιατί λέει ανακάλυψαν placement!

 • Χωρίς να έχει ενημερωθεί ούτε ένας θεσμικός, χωρίς να έχουν βγει αποτελέσματα 6μήνου και την τιμή αρκετά πιο πάνω μην περιμένετε. Δηλαδή Οκτώβριο… και βάλε βάλε βάλε.

Αντιθέτως mini placement έγινε στον Τιτάνα στο 16,90€ με επιτυχία.

 • Η ΓΕΚ δείχνει να επιταχύνει η πώληση των τελευταίων χαρτιών του μεγάλου πωλητή οπότε όταν τελειώσει….!!

Ιδιότυπη κόντρα ακόμα στις απόλυτες τιμές μεταξύ ΟΤΕ 15,1800€ και ΜΥΤΙΛ 15,2400€. Πολλοί έπαιξαν το spread αυτό όταν ήταν στο -1,5€ ο ΟΤΕ και δικαιώθηκαν.

 • Τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια, κόβουν και οι δύο μέρισμα προσεχώς, μερισματικό προβάδισμα στον ΟΤΕ αλλά ο Βαγγέλης είναι Βαγγέλης.

Η Lamda ξεκίνησε όπως αναμενόταν μέσα στον Ιούνιο το δικό της στόρυ.

Ξεκίνημα νέας κίνησης στη Βιοχάλκο με στόχο πειστική διάσπαση των 5,2€. Η διαφορά στα νούμερα έρχεται από την Σιδενόρ λόγω χάλυβα, προς το θετικό αυτή τη φορά μετά από χρόνια. Έγινε και μετακύλιση μεγάλης long θέσης ήδη από Ιούνιο σε Σεπτέμβριο.

 • Με λήξη παραγώγων η επόμενη εβδομάδα, απαιτείται προσοχή στη μετακύλιση θέσεων λόγω μερισμάτων στη σειρά Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙ η… Λογική Πεντάδα

 1. ΟΤΕ
 2. ALPHA BANK
 3. LAMDA
 4. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
 5. ΒΙΟΧΑΛΚΟ
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ:
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.