Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (6+7 Ioυνίου 2021)

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό

  • Ενώ βλέπουμε νέα ψηλά στις ξένες αγορές η δικιά μας αγορά έχει εμφανή αδυναμία να ξεπεράσει πειστικά τις 900 μονάδες!

Υπάρχουν στιγμές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που είναι σαν να σταματάει η αγορά από εντολές άλλο ένα δείγμα της μοναξιάς της. Υπομονή!

  • Βέβαια οι 900 μονάδες δεν αντιπροσωπεύουν κάποιες αξιοζήλευτες αποδόσεις που σημειώνουν χαρτιά της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.
1. ΜΟΗ Προδιαγεγραμμένη η πορεία της, κινητικότητα και σε πακέτα, ήρθαν και τα reports. Ξέρουν καλά την διαδρομή οι γνωρίζοντες.
2. ΟΤΕ Μόνος αντίπαλος ο χρόνος για το πότε θα κατακτήσει τα ψηλά των στόχων που έχουν δώσει τα μεγάλα σπίτια. 14,90€ και μέσα σε τρεις μήνες έχει μέρισμα (τέλος Ιουνίου) και επιστροφή κεφαλαίου το Σεπτέμβριο.
3. ΜΥΤΙΛ Αξιόπιστος δεν διαψεύδει τους φανατικούς οπαδούς τους, δεν λυγίζει ούτε τις κακές μέρες. Δικαιολογημένα κάθε εβδομάδα στις επιλογές μας μέχρι νεοτέρας.
4. CENERGY Αφού έκανε και αυτή την διόρθωση του 10% από τα ψηλά της όπως όλοι σχεδόν οι τίτλοι παραδίδει μαθήματα τεχνικής εικόνας κλείνοντας την Παρασκευή σε υψηλό ημέρας και εβδομάδας. Έχει δημιουργήσει επίσης τους οπαδούς της.
5. ΕΥΑΘ Πολύ νωρίς την γράφω και την επισημαίνω. Όχι γιατί θα δώσει 0,223 μέρισμα μέσα στο μήνα αλλά γιατί δεν μπορεί να έχει 180 εκ. κεφαλαιοποίηση. Μόνο της πρόβλημα ότι είναι «ορφανή» αλλά κάποιος θα βρεθεί και για αυτή. Τότε η τιμή της θα είναι θέμα βούλησης. Το 5€ σήμερα σίγουρα είναι τιμή προσφοράς.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 
  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.