Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό (24 Μαίου 2021)

Πως κατάφερε πάλι ένας κλάδος να χαλάσει την χρηματιστηριακή εβδομάδα; Η ασυνέπεια των δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου της alpha bank που απέρριπτε κάθε συζήτηση για ΑΜΚ πλήγμα στην αξιοπιστία των τραπεζών για μία ακόμα φορά.

  • Από την άλλη, η επιτυχία της ΑΜΚ θεωρείται δεδομένη, οι μέτοχοι που θα συμμετάσχουν δεν θα βγουν χαμένοι αφού πρόκειται για ΑΜΚ με δικαίωμα προτίμησης.
  • Η τιμή αύξησης μπορεί να ναι και ψηλότερη από το κλείσιμο της Παρασκευής. Δείχνουν πολύ σωστές οι αγορές στο απόλυτο -30%.
  • Αν επηρεάσει η σιγή της Moody’s το αυριανό άνοιγμα (αλλά δεν νομίζω) θα ναι εκ νέου ευκαιρία αγορών. Hot πια ο κλάδος μπαίνει στο στόχαστρο όλων των εμπλεκομένων.
1. TITC 17,86€ Το αθόρυβο χαρτί της αγοράς ξεχώρισε και αυτή την εβδομάδα.
2. CENERGY 2,795€ Η πιο αξιόπιστη μετοχή του ομίλου σκουπίζεται συστηματικά όλη την ημέρα και κλείνει υποδειγματικά και τεχνικά αρμονικά. Με ενδιαφέρον η διάσπαση των 3€.
3. ΑΡΑΙΓ Επίδειξη δύναμης με την ανακοίνωση της ΑΜΚ. Το χαρτί δείχνει ότι είναι μαζεμένο σε  δυνατά χέρια.
4. ΜΟΗ Ευκαιρία για αγορές ήταν η αναμπουμπούλα της αγοράς. Δεν υπάρχει διάθεση προσφοράς στα τρέχοντα επίπεδα.
5. ΟΤΕ Αγορές σε κάθε πίσω ακόμα και για trading, δύσκολα θα δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές αφού μέρισμα+επιστροφή αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Η τιμή στόχος από την Citi δείχνει ότι μπορεί εύκολα να πιαστεί.
O Λογικός

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.