Χ.Α: Κτύπησε το καμπανάκι του τελευταίου γύρου προς τον εκλογικό τερματισμό

Απόστολος Μάνθος

Έχοντας ακούσει το καμπανάκι του τελευταίου γύρου προς τον εκλογικό τερματισμό, ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει τις δυνάμεις του να περάσει μπροστά από το επίπεδο αντίστασης των 850 με 860 μονάδων. Επιτυχής ανοδική διάσπαση, με τουλάχιστον 2 με 3 ημερήσια κλεισίματα πάνω από τις 860 μονάδες, θα δώσει ανοδικό “ντοπάρισμα” προς το όριο των 900 μονάδων.

Το ενδιαφέρον στην αρχή της άλλης εβδομάδος και του μήνα, από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης, θα εστιαστεί στη καταστρατήγηση, ή μη του μακροπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, στις 875 μονάδες περίπου, καθώς το πλάτος του υπό διάσπαση σχηματισμού αποκαλύπτει και τεχνικά, τον ανηφορικό δρόμο προς το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

Τη πορεία του μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό δίαυλο συνεχίζει και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, “φλερτάροντας” πλέον με τις 2200 μονάδες. Ανοδική αρπαγή της εν λόγω περιοχής θα σπρώξει τον δείκτη προς το επόμενο σημείο αντίστασης των 2275 μονάδων.

  • Σημαντικές είναι οι ενδείξεις που λαμβάνουμε από ορισμένες επιμέρους μετοχές, καθώς έχουν “διαλύσει” ανοδικά ισχυρές αντιστάσεις, όπως για παράδειγμα της Coca Cola HBC, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της Viohalco, του Σαράντη, του ΑΔΜΗΕ κ.α.

Τέλος ο Τραπεζικός δείκτης συνεχίζει το “χώνεμα” στα υψηλά της βίαιης κίνησης των τελευταίων ημερών του Μαΐου, έχοντας όμως ως “μπαμπούλα” το σημείο των 800 μονάδων.

“Πέρασμα πάνω από εκεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα ‘ανάψει το φως’ για μια επίσκεψη προς την περιοχή των 860 μονάδων

Απόστολος Μάνθος

Υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής της AENAON MARKETS

Τwitter : @ManthosChartist

Ευριπίδου  9
6ος Όροφος
105 61  Αθήνα
Τηλ:  (+30) 210 6829898
http://www.aenaonmarkets.com

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δεν φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.

Print Friendly, PDF & Email