Χ.Α: Η σταθερότητα του τραπεζικού δείχνει να προεξοφλεί λύση

Daily position LONG stop 1802
Greek Market WEEKLY Overview

Η εβδομάδα με κέρδη της τάξεως λίγο κάτω από το 2% για ΓΔ και FTSE25 με την
συνεδρίαση της Παρασκευής να σηκώνει τζίρο και να μεγαλώνει το ενδιαφέρον μετά από
μία ήσυχη εβδομάδα.

Η αγορά μας κινείται σχετικά παράλληλα με τους ξένους με μεγαλύτερο “beta” στην άνοδο και με αμυντικές κινήσεις στις διορθώσεις, κάτι που είχαμε να δούμε πολύ μεγάλο διάστημα. Το ΧΑΑ τρέχει με 17% το 2019 με τον τραπεζικό κλάδο με 26% και τον ΟΤΕ να τις συναγωνίζεται σε απόδοση στο +26% αντίστοιχα.

  • Ο μήνας φαίνεται να κρύβει νέα με την βαθμολόγηση του s&p στις 26 του μήνα ενώ
    σίγουρα υπάρχουν και αγοραστές που προσδοκούν σε πρόωρες εκλογές κάτι που αν
    συμβεί θα αλλάξει σίγουρα τα δεδομένα.
  • Η σταθερότητα του τραπεζικού δείχνει να προεξοφλεί λύση με την πρώτη κατοικία θυμίζοντας ότι το EUROGROUP της Παρασκευής μπορεί να δώσει την έγκριση της επιστροφής του 1 δις που τόσο ανάγκη έχει το ταμείο του κράτους.

Στον τραπεζικό κλάδο βλέπουμε μία EUROBANK να συνεχίζει να έχει καλύτερη εικόνα
διατηρώντας το αγοραστικό της σήμα με νέα υψηλά κίνησης. δείχνοντας ότι θα δοκιμάσει
το πολύ σημαντικό 0,7300 -0,7500 ευρώ επίπεδο που είναι υπολογίσιμη αντίσταση και του οποίου η κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση.

Θυμίζουμε πως η συγχώνευση με την GRIVALIA πλησιάζει, ενώ είναι σίγουρο πως μπροστά της έχει σημαντικά ακόμα νέα να ανακοινώσει θυμίζοντας ότι είναι σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον υπόλοιπο κλάδο που χρειάζεται κατοχύρωση του 582 σε κλείσιμο για να μας δώσει και πάλι θετικό ημερήσιο momentum.

Στα στατιστικά μας ο ΓΔ από αρχές έτους έχει κέρδη της τάξεως του 17,62%, ο ftse25
16,85% , ο τραπεζικός με κέρδη 25,61% και τέλος ο ftsem με κέρδη 17,61%. Οι επιλογές
μας με 15,85% υπό αποδίδοντας του ΓΔ κατά 1,77%.

Πρωταθλητές σε απόδοση η Εurobank και Ελλακτωρ με 31%, το ΕΛΧΑ με το ΒΙΟ με 30% ο ΟΤΕ με 26% και Ο ΜΥΤΙΛ με 25%. Στον αντίποδα αρνητικός από τις επιλογές μας είναι μόνο ο ΟΛΘ με 3%.

Δεν μπορεί, παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς τόσο
στο τεχνικό σκέλος όσο και στο οικονομικό μιας και το μόνο μας μέλημα είναι το μέγεθος
της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Τουρισμός, Real Estate και Ενέργεια είναι οι κλάδοι
που πρωτοστατούν ενώ όπως όλα δείχνουν οι κατασκευές και η βιομηχανία παίρνουν
την θέση τους για το αύριο.

Ο τραπεζικός σε κάθε περίπτωση θα είναι αυτός που όταν λύσει τον γόρδιο δεσμό τόσων ετών θα δώσει μεγάλη ορμή στην οικονομία μιας και μέχρι τώρα η οικονομία λειτουργεί με πολύ μικρή συμμετοχή του… Τεχνικά η ζώνη του 750-800 είναι σοβαρή αντίσταση που θέλει προσοχή. Κι αυτό γιατί μία κατοχύρωση μπορεί να αλλάξει κάθετα την εικόνα της χλιαρής αγοράς που παρατηρήσαμε στα τελευταία χρόνια σε μικρό πλην όμως εξόχως σημαντικό κομμάτι του Χ.Α.

FTASE 25  Large Cap

H εβδομάδα έκλεισε με κέρδη λίγο κάτω από το 2% δείχνοντας ότι μπορεί να δοκιμαστεί και κίνηση με νέα υψηλά. Ο τζίρος αυξημένος ειδικά στην συνεδρίαση της Παρασκευής με το 1850 επίπεδο να είναι πλέον κοντινή σημαντική στήριξη που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να ανακόψει την ανοδική ορμή και να μας φέρει στο 1817. Το 1905 κοντινή αντίσταση με επόμενα επίπεδα το 1930 και 1950.

ΓΔ Long term charts & Comments

Λίγο κάτω από το 2% τα κέρδη της εβδομάδας με τον τζίρο να ανεβαίνει στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

  • Το 732 είναι κοντινή με το 750 κύρια αντίσταση ενώ οι 710 μονάδες είναι σημαντική επιθετική στήριξη που μόνο κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 697
  • Με το στοπ να συνεχίζει στην παρούσα να είναι στις 689 μονάδες.

EUR/USD_spot  Daily chart & Comments – Long term charts & Comments -EUR/USD_spot  Daily position long stop 11176

H διαδρομή γνωστή εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Το 113 είναι κοντινή και το 11388 κύρια αντίσταση, ενώ στον αντίποδα το 11160 είναι σημαντική στήριξη που μόνο κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει κίνηση στο 11070

__________________
S&P 500_spot Daily chart & Comments
S&P 500_spot Daily position long stop 2784

Και πάλι αντιμέτωπος με το 2850 επίπεδο που είναι και κοντινή αντίσταση και που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 2906. Το 2800 έχει γίνει σημαντική στήριξη με το στοπ πλέον πολύ κοντά στο 2784 σε κλείσιμο.

__________________
DAX_spot Daily chart & Comments
DAX_spot Daily position short stop 11823

Mία κατοχύρωση του 11550 μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 11823 ή το 11890. Το 11450 έχει γίνει κοντινή στήριξη με το 11300 κύρια.

__________________
Dow Jones _spot  Daily position long stop 25372

To 26067 είναι σημαντική κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας δώσει το 26610. Το 25730 έχει αντίστοιχα γίνει κοντινή στήριξη που διάδπαση θα μπορούσε να μας φέρει στο 25400 επίπεδο με το στοπ μας πλέον πολύ κοντά στο 25372.

__________________
US GOLD_spot Daily chart & Comments

  • US GOLD_spot Daily position short stop 1347

To 1282-1287 έχει γίνει σημαντική στήριξη στην παρούσα και μόνο κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 1274. Το 1305 κοντινή και το 1324 κύρια αντίσταση και πλέον στοπ στο short σε κλείσιμο.

*** Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει συνταχθεί από την FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. με σκοπό την παροχή γενικής ενημέρωσης στους πελάτες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των χρηματαγορών. Το παρόν έγγραφο διανέμεται δωρεάν και τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

*** Η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων σε αυτό το έγγραφο. Οι πληροφορίες προέρχονται από πηγές που θεωρούνται αντικειμενικά αξιόπιστες, χωρίς η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. να έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών και των πηγών αυτών. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές. Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

*** Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας. Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα. Με τη χρήση του συγκεκριμένου εγγράφου συμφωνείτε ότι η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν έχει καμία ευθύνη σχετικά με ζημιές και κόστη ευκαιρίας που απορρέουν είτε άμεσα είτε έμμεσα από την αξιοποίηση του παρόντος ενημερωτικού υλικού.