Χ.Α: Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρα αγχωτική κι αρκετά διδακτική 

Δεν φτάνει να βλέπεις τα πράγματα αισιόδοξα για να αντέχεις την καθημερινότητα, πρέπει όλη αυτή η στάση να γίνει τρόπος ζωής και τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά μας να τα αγαπάμε με όλη μας τη δύναμη
Ως Έλληνες σκληραγωγημένοι από τα πρόσφατα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μάθαμε για το τι είναι δεδομένο στη ζωή και τι δεν είναι. Ούτε η οικονομία της χώρας μας, ούτε το σπίτι μας, ούτε η δουλειά μας, ούτε η σύνταξη των γονιών μας αποδείχτηκαν «σιγουράκια» . Κορονοϊος και Πόλεμος είναι το μίγμα που δεν γνωρίζεις ποιο είναι χειρότερο, ποιο παίρνει τη πρωτιά και ποιο απ’τα δυο θα τελειώσει σύντομα!
 • Το δίδαγμα στη τελική είναι να παίρνουμε τα κατάλληλα εφόδια από το δημοτικό, δηλαδή ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ενώ για την υγεία, δεν το συζητώ, ας είμαστε ευγνώμονες που την έχουμε.
Αλλά μήπως και τόσοι άνθρωποι δεν θεωρούνται δεδομένοι από το σύντροφό τους; Όλα ξεκινάνε από ένα μεγάλο έρωτα ή ενθουσιασμό και καταλήγουν σε τραγωδία! Ένας μεγάλος έρωτας λοιπόν είναι και οι μετοχές μας ! Χρονικά το που θα καταλήξει μόνο από εμάς εξαρτάται και από κανέναν άλλον!
 • Αν υπήρχε η κατάλληλη παιδεία απο μικρή ηλικία στις βασικές αρχές συμπεριφοράς, Ιστορία και Χρηματιστήριο,  σήμερα θα είχαμε καλύτερη κοινωνία, λιγότερους ανιστόρητους και ώριμο χρηματιστήριο.
Οι μετοχές (όπως έχουν αναφερθεί και αναλύσει πολλοί συνεργάτες στο mikrometoxo ) χωρίζονται σε κατηγορίες! Άλλες για one night stand ( γέλια ) , άλλες με διακράτηση κάποιων ημερών σαν να έχεις λογοδοθεί ή αρραβωνιαστεί και άλλες να καταλήξεις σε γάμο ανάλογα το χρονικό ορίζοντα και τους στόχους που έχεις θέσει!
 • Βασικό πλεονέκτημα του δεσμού σε όλες τις περιπτώσεις είναι να είναι προσοδοφόρες. Πιστεύω ότι ο γάμος πέρα των ανωτέρων αν είναι μερισματικός με εκπροσώπηση από τους βασικούς μετόχους και δυναμικά στελέχη είναι ένας σημαντικός λόγος να είσαι παντοτινά  δέσμιος…
Μια από τις επονομαζόμενες στο ΧΑΑ είναι η …
ΒΙΟΧΑΛΚΟ 
Τι να τα κάνετε τα αποτελέσματα αφού η συμπεριφορά της μετοχής δεν τα αντικατοπτρίζει ;
Ρωτήστε τον Μυτιληναίο, την Μπέλα, την Τέρνα ενεργειακή και άλλες εισηγμένες πως τα καταφέρνουν και έχουν καβαντζάρει τα 2δις cap. Εν ανάγκη κάντε και καμιά μεταγραφή γιατί με 1 δις κεφαλαιοποίηση γελάει ο κόσμος όταν μόνο η Noval ακινήτων αξίζει 350εκατ.€. Ένας είναι ο πωλητής και δεν μπορείτε να τον κάνετε καλά.
 • Όσο για την συμπεριφορά της ΕΛΧΑ γελάει και ο κάθε πικραμένος, να χ(ε)…ρεστε τα αποτελέσματα. Με τέτοιο ταμείο είναι σαν σου λέει ότι εκτός απο τις  γνωστές προγραμματικές θα επενδύσουμε στη παραγωγή ιδίας χρήσης και πώληση ρεύματος μέσω ΑΠΕ.
Μαζί με την  Cenergy όπου μέχρι σήμερα κρατάει τα σκήπτρα και το  σεβασμό του ομίλου , παρόλα αυτά  και εκεί είμαστε στο περίμενε σαν τον Ελληνικό καφέ που έχει κόκαλα και δεν έχει βράσει ακόμα ! Στην Αμερική ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί  κρυφό καμάρι για την ημέρα ανακοινώσεων. Από έργα ; ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα ! Την Cenergy μακροπρόθεσμα θα μπορούσα να την κατατάξω  στην ίδια χρηματιστηριακή πορεία τιμών με τη ΔΕΗ.
ΠΡΕΜΙΑ ΑΕΕΑΠ  
Στρέβλωση !
Με 14.6 εκ. ευρώ κέρδη, ταμείο 120 εκ. ευρώ και μέσα σε όλα να μην έχουν μετρηθεί οι τελευταίες 14 εξαγορές και με συνολική αξία επενδύσεων 198.9 εκ. ευρώ.
Ο νέος ρόλος  ως ΑΕΕΑΠ την βάζει σε διαδικασία μερισμάτων που απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία  μικρό για φέτος  αλλά του χρόνου πολύ πολύ μεγαλύτερο και με δυνατούς μετόχους να μας εκπλήσσουν  θετικά με πρωτοποριακές επενδύσεις πάνω σε εξασφαλισμένες μισθώσεις.
 • Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που προτρέπει σε πώληση μετοχών έναν επενδυτή, ενώ σχεδόν  κάθε μέρα ανακοινώνουν αγορές ιδίων μετοχών; Ο Μανθος παραθέτοντας στοιχεία  σε άρθρο εύστοχα την έχει βαφτίσει ως μετοχή υποτιμημένη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό που βλέπω στη Premia δεν είναι στρέβλωση τότε τι είναι;
ΛΑΜΔΑ Development 
Έλεος ! Υποαπόδοση με τιμές προ κορονοϊού! Με NAV 1.362 δις ευρώ δηλαδή 7.73€ ανα μετοχή με κλείσιμο 6.56€! Μετρητά, δάνεια, κλειστά εμπορικά, χωρίς ανάπλαση Ελληνικού, χρηματιστηριακή τιμή 6.56€.
 • Σίγουρα μας κάνουν πλάκα! Ταλαιπώρησαν τρία funds και ενώ σταμάτησε η αγορά ιδίων, (μπαούλο υπεραξίας και μετοχικής αποθήκευσης μέχρι να πουληθούν σε κάποιον Θεσμικό) εμφανίζονται δύο εφοπλιστές με επιθετικές αγορές. Ο ένας δικαιολογείται καθώς παλιός μέτοχος και λάτρης της στρογγυλής θεάς κατεβάζει το μέσο όρο, ο άλλος με τα κυάλια τι είδε απ’ το δέλτα Φαλήρου στον Άγιο Κοσμά Ελληνικού και αγοράζει και δεν είδαν τα funds που πούλησαν;
ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών
Τον ονόμασα ( Ε.Μ.Μ.ΡΕ. ) Εθνικός Μονοπωλιακός Μεταφορέας Ρεύματος.  Ανακοίνωσε 35 εκ. ευρώ κέρδη, μειωμένα κατά 18.3% και 0.068 προμέρισμα. Στον ΑΔΜΗΕ όταν διαβάζω μείωση κερδών με πιάνουν τα γέλια και αναρωτιέμαι θα βγάλει ποτέ ζημιές;
 • Επίσης άλλο ένα σημαντικό… Θα υπάρξει ποτέ ανταγωνιστής; Πιο εύκολα μπορώ να εγγυηθώ σε ένα συνταξιούχο ότι κάθε χρόνο θα εισπράττει προμέρισμα απ’τον ΑΔΜΗΕ και προσαυξανόμενο παρά το εφάπαξ απο το κράτος.
Για να το εκφράσω θετικά, η μετοχή απο εμάς εξαρτάται πόσο και για ποιο λόγο θα πρέπει να την έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας. Ομως αυτό που μένει είναι οι στιγμές, οι εμπειρίες και τα πρόσωπα τα οποία έχουμε στη καρδιά μας. Όταν τα έχουμε ή όταν τα ζούμε, ας νιώσουμε πόσο πολύτιμα είναι στη ζωή μας σήμερα γιατί αύριο μπορεί να μην υπάρχουν !
 • Είς τό επανιδείν
Μεθοδικός Σερίφης ⭐️

Σ.Σ μ/μ: 
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.