Χ.Α: Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε – Κάποιες ελπίδες για βελτίωση την επόμενη βδομάδα

Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε την περασμένη βδομάδα, στο Χρηματιστήριο, με το τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τις περισσότερες μετοχές να δίνουν σήμα για πωλήσεις.
Παρόλα αυτά, σε επίπεδο Δείκτη, η διατήρηση του επιπέδου των 735 μονάδων σαν στήριξη και το γεγονός ότι ούτε καν προσεγγίσαμε αυτό το επίπεδο, δίνει κάποιες ελπίδες για βελτίωση την επόμενη βδομάδα.

  • Αντιστάσεις παραμένουν οι 767 και 780 μονάδες του Γενικού Δείκτη, επίπεδα στα οποία θα πρέπει να αποδειχτεί η δυναμική του Ελληνικού χρηματιστηρίου με τη δημιουργία μεγαλύτερου τζίρου.

Σημαντική εξέλιξη της εβδομάδας η υπερκάλυψη του ομολογιακού του ΟΤΕ, τετραετούς διάρκειας και με κουπόνι μόνον 2,375% ετησίως. Αυτό σε συνδυασμό με τα spreads ομολόγων που διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, δείχνει ότι οι Ξένοι έχουν σταματήσει να σκέφτονται το “Grexit”.

  • Από την άλλη, υπάρχει ο συνδυασμός της ύπαρξης προγράμματος μετά τα μνημόνια, της καταδίκης του κέρδους, της έλλειψης σαφούς αναπτυξιακού σχεδιασμού, αλλά και των ερωτημάτων αξιοπιστίας που δημιουργεί η υπόθεση της Follie.
  • Οπότε οι Επενδυτές επιλέγουν τη στάση αναμονής και αυτό είναι επίσης καταστροφικό για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Την επόμενη βδομάδα έχουμε την πρώτη δημόσια εγγραφή εταιρείας στο Χρηματιστήριο μετά πολύ καιρό και αυτό θα δώσει μια αίσθηση για το πώς αντιμετωπίζονται νέες οντότητες στο χώρο.

Κώστας Φέγγος- πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ

Print Friendly, PDF & Email